Şimdi Ara

Akasa Venom Voodoo Taktıktan Sonra Sıcaklık Değerlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,bu hafta artık fx-8320'nin stok fan sesine dayanamayıp havaların ısınmasını da göz önünde bulundurarak"Akasa Venom Voodoo 2x Viper Fan" soğutucusunu aldım.

Daha önce hiç soğutucu montajı yapmadım ancak teorik olarak konuyla ilgili bilgim vardı.Güzelce eski fanı çıkartıp eski macunu sildim,daha sonra yeni macunu 2-3 noktaya mercimek tanesi kadar damlatıp güzelce yaydırdım.Soğutucunun montajını yaptım fanları bağladım,power tuşuna basınca bilgisayarım 2 sn açılıp direk kapanıyordu.Sorunun kaynağı anakarta arkadan baskı uygulayan,soğutucuyu vidaladığım metal kapağın izolasyon süngeri düşmüş,süngeri takıp biosu sıfırlayıp tekrar soğutucu montajını tamamladım.

Pc sağlıklı bir şekilde açıldı ancak sistemi amd overdrive ile 4.2 ghz'e getirince stok fan ile 52 derecenin üzerini görmezken,bu soğutucu ile yükte 84 derece cpu sıcaklığını gördüm,ortalama olarak 65 derece geziniyor.Testi gta 5 ve guild wars 2 oyunlarında ultra ayarlarda gerçekleştirmeye çalıştım.

Şuan sistem bu sıcaklık değerlerinde eskisinden daha yüksek fps ile stabil çalışıyor ancak sıcaklık değerlerinin böyle olması beni anormal bir duruma işaret ediyor.Soğutucu çift fandan oluşuyor fanların birisi emme diğeri itme görevi yapacak şekilde bağladım,sıcaklık değerleri böyle olunca yerlerini değiştirdim ama hala sıcaklık aynı.

Acaba montajda bir hata mı yaptım yoksa ısı ölçme sensörlerin de bir sorun mu oluştu?

• acrofurki1 A kullanıcısına yanıt
    anakartınızın orjinal Hardware monitor yazılımı varsa onunla bir bakın sıcaklıklarınıza.

yeni nesil anakartların I/O Termal sensör çiplerini 3. parti yazılımlar düzgün okuyamıyor veya hemen tam destek veremiyor.

Max FX-8320 Temperature?
    quote:

skywere
    9 December 2013 22:30:45

hey,

Max safe core temp recommended by AMD is 62 degrees celsius. (güvenli max sıcaklık dercesi 62)
    maximum socket temperature is 70 degrees celsius.
    its best to keep the core temperature under 55 degrees though to keep the lifetime longer. ;) (uzun ömürlü kullanım için Max çekirdek sıcaklığı 55)

hope i helped. :3

EDIT: Yazım hataları düzeltildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1471 -- 15 Haziran 2015; 0:35:42 >

• bence montajda hatavar genelde otarz aşiri sicaklikar sogutucunun tamamen işlemciye temas etmediği durumlarda cikar bence tekrardan gözden geçirin yada benim yaptiğim gibi tamamen sogutucunun üzerine yayin macunun 1kaç damla damlatmak yerine
  • Tekrar söküp biraz daha macun sürdüm,vidaları daha sert sıktım şuan 54 derecenin üstünü görmüyorum sorun çözüldü.Teşekkürler cevaplar için

@kemal1471 @Overlord7134
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.