99 model corollam vardı sıfır almıştık. 4 saat kesintisiz yazın 40-43 derece sıcağında torosları geçer mersine giderdik. Hararet göstergesinin bir kere bile oynadığını görmedim. Yani yeni araçlarda hararet problemi olur mu ya hiç diyesim geliyor. Yoksa bu konu 90 ve sonrası araçlar için mi geçerli. Şaşırdım şahsen halen hararet problemi yaşayan araç var mı diye. Tabi dizel benzin farkı var mı bilmiyorum, o konuda hiç fikrim yok.
quote:
Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online
99 model corollam vardı sıfır almıştık. 4 saat kesintisiz yazın 40-43 derece sıcağında torosları geçer mersine giderdik. Hararet göstergesinin bir kere bile oynadığını görmedim. Yani yeni araçlarda hararet problemi olur mu ya hiç diyesim geliyor. Yoksa bu konu 90 ve sonrası araçlar için mi geçerli. Şaşırdım şahsen halen hararet problemi yaşayan araç var mı diye. Tabi dizel benzin farkı var mı bilmiyorum, o konuda hiç fikrim yok.
dizel araçların hararet yapması biraz daha zor. daha doğrusu; diyelim radyatörü aynı şekilde arızalı benzinli ve dizel araç düşünürsek dizelin su kaynatması biraz daha vakit alır
Genç olduğum halde zorunluluktan Mitsubishi L300 kullanıyorum 99 model. Son iki yazdır da Antalya'da o kadar hor kullandım ki sürekli gaza abanarak camlar açık(ki içerin giren rüzgar arabaya ters yönde bir güç uyguladığı için motor biraz daha zorlanır her zaman) öyle suyunu kontrol bile etmem ama namussuz hararet çubuğunun optimum a ulaştıktan sonra gram yükdeldiğini görmedim. Bana kazara bi peugeot 106 xs verdiler iki haftalığına. İki hafta boyunca(nisan ayıydı) arabada 5litrelik su taşıdım. Biraz sıkıştırdım mı hemen su eksiltirdi. Ama zevki de başkaydı ya.
Severim japonu
quote:
Orijinalden alıntı: emesdos
İngilterede üretilmesi bir avantaj...
Micra, Note ve Primera modellerinin üretiminin gerçekleştiği İngiltere'deki Sunderland fabrikası, üretim verimliliği bakımından geçtiğimiz yıllarda sayısız ödül alarak "Avrupa'nın en verimli fabrikası" seçilmiştir. Sunderland Nissan'ın 2007 yılından beri yeni Crossover ürünü olan Qashqai'nin de üretim merkezidir
ingilteredeki nissan fabrikası olmasaydı heralde nissan bu ülkeye ithal edilmezdi. TR Nissan ithalatçısı çok başarısız.
Yeni dizel motorların daha düşük devirlerde çalışacağı için daha az sorun yaşayacaklarını düşünüyorum.
Onun dışında Opel Astram vardı 10 yıl boyunca hararet göstergesi, motor bir kere tam ısındı mı yaz kış değişmedi
2002 senesinde 1998 kartal hararetten yolda bırakmıştı.
2000 model clio 1.6 rxt vardı sıkışık trafikte fanı hiç durmazdı bi kerede yolda bırakmıştı fan müşürü arızalanmış kızılayın ortasında kalmıştım..megane coupedede trafikte hararet biraz yükseliyor ama fan çalışmıyor..çok sıkıştırarak sürdüysem arabayı stop edince fan çalışıyor..
93 yada 97 model j9 umuz vardı tam hatırlayamadım modeli. İstanbul'da şehir içinde uzun süreli kullanımda hararet yerinde durmazdı servis çektiğimiz için.
Birde Ankara'ya giderken yazın sırf hararetten dolayı 5-6 kere durmuşuzdur hele o Bolu dağı çıkışı anlatılmaz yaşanırdı :)
Ne Vw polo da nede Doblo da hararet sıkıntımız olmamıştı.Ki Doblo uzun yol çalışıyordu panelvan'dı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme