Şimdi Ara

Akdeniz sıcağında hararet yapmayacak otomobiller

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
16.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu otomobiller benim gördüklerimden ve kullandıklarımdan:

- opel insignia
    - renault megane
    - renault clio
    - renault toros
    - ford ranger
    bu araçlar en sıcak havalarda ve en zor yol koşullarında dahi hararet yapmıyor. motorları güzel. tavsiye ederim.

hararet yapanları da marka kötülememek için saymıyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Akdeniz Sıcaklarında Hararet Yapmayacak Otomobiller

Akdeniz'in kavurucu sıcağında, serin ve konforlu bir sürüş deneyimi yaşamak için doğru otomobile ihtiyacın var. İşte hararet yapmayan ve yaz aylarında rahat bir sürüş sağlayan en iyi otomobillerden bazıları:

• Hibrit ve Elektrikli Araçlar: Hibrit ve elektrikli araçlar, içten yanmalı motorlara kıyasla çok daha az ısı üretirler ve bu nedenle hararet sorunları yaşama olasılıkları daha düşüktür.
    • Hafif Malzeme Kullanımı: Karbon fiber ve alüminyum gibi hafif malzemelerden üretilen araçlar, daha az ısıyı hapseder ve daha hızlı soğur, bu da hararet yapma riskini azaltır.
    • Yüksek Verimli Motorlar: Yüksek verimli motorlar daha az ısı üretir ve bu da aracın genel hararetini düşürmeye yardımcı olur.
    • Etkin Soğutma Sistemleri: Yüksek kapasiteli radyatörler, geniş hava girişleri ve güçlü fanlar gibi etkili soğutma sistemleri, aracın optimum çalışma sıcaklığını korumasına yardımcı olur.
    • Beyaz veya Açık Renkli Boya: Beyaz veya açık renkli boyalar daha az ısıyı emer ve bu da aracın iç ve dış sıcaklığını düşürür.

En Az Hararet Yapan Otomobiller:

• Toyota Prius
    • Honda Civic Hybrid
    • Hyundai Kona Electric
    • Tesla Model 3
    • Ford Mustang Mach-E

Hararet Sorunu Olmayan Araçlar:

• Subaru Outback
    • Ford Escape Hybrid
    • Toyota RAV4 Hybrid
    • Honda CR-V
    • Mazda CX-5

Akdeniz sıcağına dayanabilecek bir araç seçmek, yaz aylarında konforlu ve güvenli bir sürüş deneyimi için çok önemlidir. Yukarıdaki önerileri dikkate alarak, hararet yapmayan ve serin kalmanı sağlayacak bir otomobil bulabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • söyle dostum hararet yapanları da biraz bilgi sahibi olayım mesela broadway ve şahin iyi haharet yapar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihayet

söyle dostum hararet yapanları da biraz bilgi sahibi olayım mesela broadway ve şahin iyi haharet yapar..
    ben yazın dayımın doblosuyla bi izmir-kuşadası yapıyordum hararet yerinde durmuyordu , birde şahin i hatırlarım çok hararet yapardı .

Başkada hararet görmedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: connectgücü

ben yazın dayımın doblosuyla bi izmir-kuşadası yapıyordum hararet yerinde durmuyordu , birde şahin i hatırlarım çok hararet yapardı .

Başkada hararet görmedim

Alıntıları Göster
    Antalya'yı bilmem ama yazın Kuşadası,Didim,Selçuk,Aydın arası çok gittim hararet 90-95 civarındaydı.Meryem Ana'ya çıktım hiç durmadan aynı şekil 100 e yaklaştı o kadar araçta 4 kişi vardı ve bagaj dolu.Araç şahin bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sirigmus

Antalya'yı bilmem ama yazın Kuşadası,Didim,Selçuk,Aydın arası çok gittim hararet 90-95 civarındaydı.Meryem Ana'ya çıktım hiç durmadan aynı şekil 100 e yaklaştı o kadar araçta 4 kişi vardı ve bagaj dolu.Araç şahin bu arada.

Alıntıları Göster
    fiat marea ile yazın tüm torosları dolaşıyoruz sıcaklık +50 bi sorun çıkarmadı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: davşaan

fiat marea ile yazın tüm torosları dolaşıyoruz sıcaklık +50 bi sorun çıkarmadı .

Alıntıları Göster
    eski model +20 yaşındaki araçlar hariç hiçbir araç hararet yapmıyor artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bawwgs33

eski model +20 yaşındaki araçlar hariç hiçbir araç hararet yapmıyor artık.

Alıntıları Göster
    Güncel otomobiller çok zor şartlarda testlere tabi tutuluyor. Akdenizin sıcağı bu testlerin yanına referans bile olamaz . Güncel "bakımlı" hiçbir araç akdeniz ikliminde hararet yapmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

Güncel otomobiller çok zor şartlarda testlere tabi tutuluyor. Akdenizin sıcağı bu testlerin yanına referans bile olamaz . Güncel "bakımlı" hiçbir araç akdeniz ikliminde hararet yapmaz.

Alıntıları Göster
    yeni araçlar zor hararet yapıyo da kullananada bağlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerkanYazgan.

yeni araçlar zor hararet yapıyo da kullananada bağlı.

Alıntıları Göster
    Akdeniz sıcağını bilemem ama Arap çöllerinde Japon araçları daha fazla tercih ediliyor.

Hatta Kanada buzullarında da :)

Saygılar.

Haluk
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Akdeniz sıcağını bilemem ama Arap çöllerinde Japon araçları daha fazla tercih ediliyor.

Saygılar.

Haluk

Alıntıları Göster
    Peugeot Partner, Trafik sıkışık olsun Dur Kalk Yapayım 90'nın üstüne çıkıyor hemen
  • Kangoo 1.5 dci ıstanbul da sıkışık trafikte hararetten yolda bıraktı.bişey olmadı ama devam ettik yine de.yine ilk kasa megane benzinli yine trafik ve yine hararet yükselmesi yaşadık. bu renault larda kronik midir anlamadım ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deleted User

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    99 model mazda 323 vardı . Yaylalara dağlara taşlara çıkıyorduk . Motor sıcaklık ibresi sanki sabitti .hiç bir problem yaşatmadı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bekir__

99 model mazda 323 vardı . Yaylalara dağlara taşlara çıkıyorduk . Motor sıcaklık ibresi sanki sabitti .hiç bir problem yaşatmadı .

Alıntıları Göster
    Japonlar hararet konusunda iyidir, özellikle Toyota ve Mitsubishi ama bu genel bir görü olduğu için arada birkaç istisna olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paramedik 112

Japonlar hararet konusunda iyidir, özellikle Toyota ve Mitsubishi ama bu genel bir görü olduğu için arada birkaç istisna olabilir.

Alıntıları Göster
    2000 model corolla 1.6 vvti sol...
    hararet sürekli aynı yerinde.
    şeytan kulağına kurşun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail64

2000 model corolla 1.6 vvti sol...
    hararet sürekli aynı yerinde.
    şeytan kulağına kurşun..

Alıntıları Göster
    Arap ülkelerinde en çok japonlar satılır nemli sıcak havalara en dayanıklı motor hondanındır bana göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rain_of_Pain

Arap ülkelerinde en çok japonlar satılır nemli sıcak havalara en dayanıklı motor hondanındır bana göre

Alıntıları Göster
    soğutma sistemi bakımlı hiçbir araç hareret yapmaz ki 92 model favoritim vardı ki skodalar harareti ile meşurdur yazın 1500 km d.bakır izmir arası akdenizde geze geze gittim o kadar dağ tırmadandım o kadar sıcakta kaldım ama hareret 90 derecede çivi gibi sabitti siz araca iyi baktıkça oda size bakar
  • quote:

Saygılar.

Haluk

+100
  • quote:

Orijinalden alıntı: UTKTOTİ

quote:

Saygılar.

Haluk

+100

Alıntıları Göster
    Ladalar çok hararet yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulasseven

Ladalar çok hararet yapar.

Alıntıları Göster
    Geçen sene Akdeniz taraflarında 30 güne yakın kaldım ve her yere araba ile gittim hararet göstergesi kesinlikle 90 dereceyi geçmedi.

Ayrıca Van'dan İstanbul'a Akdeniz tarafından gittim sadece 5 mola verdim gösterge yine 90° yine 90°

Araç:İmzamda yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safa_oyuncu -- 4 Nisan 2011; 14:10:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

Geçen sene Akdeniz taraflarında 30 güne yakın kaldım ve her yere araba ile gittim hararet göstergesi kesinlikle 90 dereceyi geçmedi.

Ayrıca Van'dan İstanbul'a Akdeniz tarafından gittim sadece 5 mola verdim gösterge yine 90° yine 90°

Araç:İmzamda yazıyor.

Alıntıları Göster
    hararet konusundada japon araçlarına ne abd nede avrupa araçları gelemez . kıyaslama yapmak gereksiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goro1982 -- 4 Nisan 2011; 15:24:27 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.