Yağmurlu Havada Araç Teklemelerinin Nedenleri
Yağmurlu havalarda araçların tekleme yapması yaygın bir sorundur. Bunun nedenleri, aracınızın motoruna giren sudan kaynaklanabilir.
Yağmur damlaları buji kablolarına, bobinlere veya ateşleme sisteminin diğer bileşenlerine temas ettiğinde, bu su, elektriksel kıvılcımların oluşmasını engelleyerek teklemelere neden olabilir.
Ayrıca, yağmur suyu hava filtresine girebilir ve hava akışını bozabilir. Bu da, motorun düzgün çalışmasına engel olarak teklemelere yol açabilir.
Ek olarak, yağmurlu havalarda aracınızın motor arıza lambasının yanması da yaygın bir sorundur. Bu, motor yönetim sisteminde bir sorun olduğunu gösterebilir.
Yağmurlu havalarda aracınızın gaz yemediğini veya teklediğini fark ederseniz, hemen güvenli bir yere çekin ve kalifiye bir teknisyenden yardım isteyin. Teklemeyi görmezden gelmek, daha ciddi motor sorunlarına yol açabilir.
Araç Teklemesinin Önlenmesi
Yağmurlu havalarda araç teklemesini önlemek için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır:
- Buji kablolarını ve ateşleme sisteminin diğer bileşenlerini sudan koruyun.
- Hava filtresini düzenli olarak değiştirin.
- Aracınızın bakımını düzenli olarak yaptırın.
Yağmurlu havalarda arabanızın teklediğini fark ederseniz, hemen güvenli bir yere çekin ve kalifiye bir teknisyenden yardım isteyin. Sorunu görmezden gelmek, daha ciddi motor sorunlarına yol açabilir.