Şimdi Ara

Yağışlı havada araç neden tekleme yapar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
13.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sanki buji kablolarından biri sökülmüş gibi sarsıntılı çalışmaya başlıyor motor...Ayrıca motor arıza ışığıda yanmaya başlıyor....Sizce nedeni ne olabilir?...Bu arada araç 2005 peugeot 206 x-design

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yağmurlu Havada Araç Teklemelerinin Nedenleri

Yağmurlu havalarda araçların tekleme yapması yaygın bir sorundur. Bunun nedenleri, aracınızın motoruna giren sudan kaynaklanabilir.

Yağmur damlaları buji kablolarına, bobinlere veya ateşleme sisteminin diğer bileşenlerine temas ettiğinde, bu su, elektriksel kıvılcımların oluşmasını engelleyerek teklemelere neden olabilir.

Ayrıca, yağmur suyu hava filtresine girebilir ve hava akışını bozabilir. Bu da, motorun düzgün çalışmasına engel olarak teklemelere yol açabilir.

Ek olarak, yağmurlu havalarda aracınızın motor arıza lambasının yanması da yaygın bir sorundur. Bu, motor yönetim sisteminde bir sorun olduğunu gösterebilir.

Yağmurlu havalarda aracınızın gaz yemediğini veya teklediğini fark ederseniz, hemen güvenli bir yere çekin ve kalifiye bir teknisyenden yardım isteyin. Teklemeyi görmezden gelmek, daha ciddi motor sorunlarına yol açabilir.

Araç Teklemesinin Önlenmesi

Yağmurlu havalarda araç teklemesini önlemek için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır:

• Buji kablolarını ve ateşleme sisteminin diğer bileşenlerini sudan koruyun.
    • Hava filtresini düzenli olarak değiştirin.
    • Aracınızın bakımını düzenli olarak yaptırın.

Yağmurlu havalarda arabanızın teklediğini fark ederseniz, hemen güvenli bir yere çekin ve kalifiye bir teknisyenden yardım isteyin. Sorunu görmezden gelmek, daha ciddi motor sorunlarına yol açabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sadee yağışlı havalardamı oluyo ne alaka ki
  • evet sadece yağışlı havalarda...Özellikle su birikintili yollardan geçtikten sonra...Sanırım bir sensör yada benzeri bir parça ıslanıyor ama ne olduğunu çözemedim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djsoo -- 5 Mayıs 2008; 1:08:15 >
  • Hiç bilgim yok ama tek önerebileceğim yol servise uğrayın yakın zaman sonra
    daha farklı sorunlar oluşmasın
  • eski brodweylerden falan olsa distribütör kapağı çatlak distribütöre su giriyor diycem ama arabanızda ne olabileceği hakkında fikrim yok
  • katalitikte delik vardir belki
  • Büyük bir ihtimal sensörlerinden biri ıslanıyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçen gün yerini bildiğim tüm sensörleri yanmaz aliminyum folyo ile kapladım.Ona rağmendün yağmurda yine tekleme yaptı.Traktör gibi çalışmaya başladı.Bugün güneş var.Herşey yolunda....Romatizmalı gibi oldu benim araç.....
  • o uyarı lambasının asıl ismi "motor otodiagnostik uyarı lambası" dır.egzoz sistemi ile ilgili bi problemin de habercisi olabilir(katalitik konvertör)

araç dizelse sürekli şehir içi dur kalk trafikte kullanılması yüzünden partikül filtresinin dolması da bir ihtimaldir.5 dakika boyunca lamba sönene kadar 60km/h sürat ya da üzerinde sürün aracı.

hava emiş sisteminde de bi problem olabilir.filtre sisteminde bi arıza gibi...(hava kirliliğini önleme sistemi)

uyarı ekranında hangi mesaj beliriyor ki?

ayrıca kullanım klavuzunda ilgili sayfada uyarı lambasının hangi hallerde yandığının yazması gerekir.elinizde var ise oradan da bakabilirsin.benim aklımda kalanlar bunlar...

kolay gelsin :)
  • Dün bende yağışlı havada bir şey farkettim..

Çok fazla su birikintileri vardı ve haliyle geçmek zorunda kaldım..Kırmızı ışıklarda hafif gaz verdiğimde araca değişik bir ses geliyordu..Zzzt zzzt gibimsi..İçeri vermiyor ancak dışardan gaz verirken duyuluyor..Açıp kaputu bakmadım ama dilerim sadece ıslaklık yüzündendir..
  • Motorun teklemesinin sebebi egsoz sisteminden kaynaklanıyor gibi. gaza basınca "..zzzt" diye ses çıkması egsozda bir çatlak olduğuna işaret ediyor.
  • Herkese selamlar.

Arkadaşlar 92 model lpgli bir broadwayim var. Bugün karla karışık yağışlı havada giderken yaklaşık 20 km yolculuktan sonra araç teklemeye başladı. Hemen sanayiye gittim.Usta bujilere ve buji kablolarına hava tuttu. "Ön ızgaranın orada plastik bir koruyucu olur. O olmadığı için ateşlemeye su gelmiş." dedi. Ve dediği yere kalın karton koydu. "Dediğim parça zor bulunan bir parça. Bulursan taktır. Ama kartonda işini görür." dedi.

Ve sorun çözüldü.

Daha önce yağmurdan önümü zor gördüğüm havalarda bile böyle bir şey olmamıştı.

Açıkçası kafam takıldı.

Konu hakkında bilgisi olan, daha önce yaşayan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

İyi akşamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor arıza ışığı yandığında o arızayı obd üzerinden okuyun yoksa birçok sebep olabilir, deneme yanılma yapmak zorundasınız. Deneme yanılma yapmaktansa o arızayı okuyun ona göre yapılması gerekeni yaparsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.