Şimdi Ara

Akıl sağlığımı kaybettim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çocukluğumdan beri OKB hastasıyım, hastalık artık o kadar ilerledi ki beynimin kontrolünü kaybettiğimi hissediyorum, her saniye başı durmadan beynimden kelimeler, harfler vb. geçiyor, bu geçen kelimeler arasından kendime göre pozitif veya negatif olanları ayırıp en son söylediğim kelimenin pozitif olan olmasını sağlıyorum, eğer öbürünü söylersem içimde kötü bir his oluşuyor, aynı zamanda söylediğim kelimenin sesli ve sessiz harflerini de ayırıp sesli kısımlarını vurgulayarak söylemezsem de tam olarak başarmış gibi hissetmiyorum, ayaktaysam ya da elim vb. bir yere değiyorsa o an temas ettiğim yere de sağ-sol ve çapraz iki taraflı olarak 4 taraftan hepsi de çift sayı olacak şekilde tekrar tekrar dokunmazsam ya da bir tanesi tek sayı olursa yine huzursuzluk oluyor, bu şekilde beynimde hiç durmadan o an yaşanan anı mükemmelleştirmezsem içime bir huzursuzluk doğuyor, bunu yaparken bide saatin kaç geçtiğine de bakıyorum, mesela 15 geçiyor, eğer bu şekilde çift sayılı ve pozitif olarak o anı tamamlayamadan 16 olursa durduğum yerde bekleyip 17 olana kadar bu şekilde tekrarlıyorum

Bu sadece bir kısmı, diğer obsesyonlarımı ve beynimde neler döndüğünü az çok anlamışsınızdır, ilaçlar konusunda kararsız olduğum için hiç psikiyatriste vb. gitmedim fakat artık gerçekten gitmeyi düşünüyorum çünkü kendimi sağlıklı bir insan gibi hissetmiyorum, zamanla azalacağı da yok gittikçe dozu artıyor beynim daha da yoruluyor bütün günüm bunlarla geçiyor artık normal aktiviteleri bile düzgün yapamaz oldum ders çalışırken bir şeyle uğraşırken dikkatim dağılıyor kendimi veremiyorum

• bende de var dediğiniz durumlar ama doktora gitmeli gibi hissetmedim hiç kendimi. ha kafadan kırığım orası ayrı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3Rayy kullanıcısına yanıt

Hocam benim de küçüklükten beri olduğu için alıştım sayılır zaten fazla sıra dışı gelmiyor, ama artık günlük hayata fazla etki etmeye başladı, mesela toplum içinde de fark etmeden bu yaptıklarımı sesli olarak söylüyorum bir yerlere dokunurken başkalarının dikkatini çekiyor vb.

• Merhaba, bir Psikiyatrist, Psikolog ve Terapist ile görüşmeni öneririm.

• Anafranil kullan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah yardım etsin hocam, iki üç gün endişeli uyumuştum, nefes darlığından neredeyse saat üçe kadar uyuyamayacaktım, panik hastalarını filan düşünemiyorum, inanılmaz zor bir şey. Mental sağlık en az fiziki sağlık kadar önemli, en fazla demiyorum en az fiziki sağlık kadar. Allah şifa versin.

• cok gecmis olsun. yasayan bilir ancak. ve yasayan duzeltebilir ancak. kendinizi ikna etmeniz lazım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Maraz Alinin sağ kolu diye girdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guest-EEAB23139 G kullanıcısına yanıt

Hiç antidepresan kullanmadım ama bu gidişle kullanmak zorunda kalıcam gibi

• Amin hocam, sürekli dua ediyorum çaresiz durumdayım bir yandan dua edip geçmesini istemekten başka yapacak bir şeyim de yok, gerçekten insanın sağlığı gibisi yok hiç böyle takıntılarım olmadan normal yaşayıp gitseydim şu an ne kadar mutlu olurdum tahmin edemiyorum

• Kendi kendime terapi diye bir kitap var yazarı Ömer Güçlü. Belki iyileştirmez ama faydası çok olur. Öneririm

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • F1SECO kullanıcısına yanıt

Hocam şu an yazdıklarım bambaşka bir evren gibi gelecek ama gerçekten o da olmuyor, mesela bunun için çok direndim o an beni huzursuz eden şeyi unutup devam etmek istiyorum, ama etsem bile içimde o huzursuzluk hissi oluyor, hadi onu bir kerelik atlatsam bile beynimde o düşünceler dönmeye devam ediyor, yani ben normal şekilde yaşamaya çalışsam bile o düşüncelerin her saniye geçip gitmesi bile yeterli bir sıkıntı, mesela sabah ilk kalktığımda negatif bir düşünceyle uyandım ve onu savuşturamadım, akşam tekrar aklıma geliyor, akşam gelmese bile bir dahaki sabah geliyor gibi gibi

• ZillaKami kullanıcısına yanıt
    Bunlar rituel işte o rituelleri yapmazsanız başınıza geleceklerden korkuyorsunuz.
    Ama o rituellerin faydası yok size. Çok faydası varsa şuan dünyanın en başarılı en zengini olurdunuz.
    Yapmazsanız zararı da olmayacak. 3 gün yapmadan dayanırsaniz aslında hicbisey değişmediğini göreceksiniz.

Zaten faydası olmadığını da biliyorsunuz. Aklınızdaki ses sizin patronunuz olmuş. Bu durumun normal olmadığını biliyorsunuz ama yapıyorsunuz.
    Belki de siz de yapmak istiyorsunuz. Bu durumla yaşamak hoşunuza gidiyor içten içe.

İnsan psikolojisi öyle bir şey ki şuan çat diye kesebilirsiniz de isterseniz. Ya da daha beter de yapabilirsiniz. Kendinizi neye inandirdiginiz ile alakalı.

O kadar bilgi kirliliği var ki. Hersey o kadar ticarete döndü ki artık. Hersey süreçlere bağlanıyor. İnsanların gözünde iyice buyutuluyor. Bilinçaltı işleniyor. İnsanlar olumsuzluğa, ya kötü olursa düşünceleri ile itiliyor ve bundan dolayı herkes mutsuz herkeste kaygı bozukluğu var.
    Sosyal medyada ya çok mutlu gözüken insanlar var ya da mutsuzluğuna güzelleme yapan özendirmeye çalışan insanlar.

Uyanın artık. Bırakın bu davranışı ne olur ki? Ucunda ölüm mü var? Deneyin sadece bakın bakalım başınıza ne geliyor.

3 gün yapmayın. Eğer cidden başınıza kötü şeyler gelirse o zaman bir ömür yapın bunu.

Bilincaltiniz doğruyu zaten biliyor. Hicbisey olmayacak.

Kendinizle oynamaktan vazgeçin.

Bu şuan sizde bu şekilde çıkmış. Bu rituelleri yapıyorsunuz. Yarın başka çıkacak. Gün içinde kaç saçma düşünce olarak çıkıyor Allah bilir. Bir okb linin sadece bu rituellerle etkilendiğini düşünmüyorum. Herseye takıntılı yaşıyor ve herseyin en kötüsünü dusunuyorsunuzdur buna eminim. Başınıza gelen rastgele kötü olayları da iyice büyütüp iyi olmayı imkansız hale getiriyorsunuzdur.

Evet. Siz de hatalisiniz. Yanlış üretim. Defo. Ama bu çözülebilir. Ya doğuştan olan fiziksel yoksunluklariniz vs olsaydı?

Bugün Bi seçim yapın. Ona göre yaşayın. Ne olacaksa olsun. Bu şekilde zaten iyi hiç Bi şey olmaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• F1SECO kullanıcısına yanıt

Çok haklısınız hocam, zaten beynim bunu fark etmiş olacak ki mesela birkaç gün önce aklıma gelen bir düşünceyi anımsıyorum ''yapmadım da bir şey olmadı'' diyorum, ama sıkıntı şu ki bunu yapıp atlatmam zor olacak ve zaman alacak muhtemelen birkaç güne olacak bir şey değil, çünkü aklımı zorlayacak şekilde bu ritüeller eskiden basit ve sıradan şeylerken artık aklıma o kadar pislik ve kötü şeyler geliyor ki, mantık da hep aynı en son düşündüğüm şey o olmasın diye rahatsız olmuş olarak ritüeli gerçekleştiriyorum sonrası malum bu döngü durmadan devam ediyor, en anlaşılır ve sıradan örneklerinden olarak hasta olan aile bireylerime bir şey olduğu geliyor o an, ben de o düşünceyi umursamayıp devam edince beynim sanki ailemi sevmiyormuşum da bana her şey müstehakmış gibi hissettiriyor alakası olmadığı halde, tabii bu sıradan olanı, artık daha ne kadar kötü şeyler geldiğini tahmin edersiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.