Şimdi Ara

Akıl Verebilecek Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar herkese kolay gelsin.Lys'de şimdiden başarılar hepinize :)
    Size sorum olacaktı. Ben Mat2'yi daha önce görmemiş biriyim.Ygs den sonra mat2 derslerine girmeye başladım. Ygs2 puanım 308 ve 40 da okuldan gelecek. Hemşirelik istiyordum ve tutuyor.
    Fiziksel olarak bazı sorunlarım olduğu için öğretmenlik yapmanın bana uygun olduğunu biliyorum.İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümü de dikkatimi çekti.Bu bölüm için kastırsam nasıl olur? Kpss atama puanları nedir? Ben bi baktımda 75 felan yazıyor.Aklıma artık bu adamlara eğitim bilimlerinden sordukları geldi. Kastırmaya değer mi cidden yoksa yan gelip yatmaya devam edeyim mi ?

• konu up..
  • takip
  • up.
  • Dostum öğretmen lisesi çıkışlıyım. İkinci seneme kaldım. İstesem geçen sene boğaziçi ilköğretim lise matematik falan geliyordu. Ben düşünmedim ancak orada okuyan arkadaşlarım var ve müthiş olduğunu söylüyorlar. Bölüm kusursuz diyemem çünkü şikayetçiler ama yaşam tarzları ve hayat standartları yüksek. Okumak istiyorsan ileriyi düşünerek sağlam bir üniversitede okumalısın. Şimdi çok yüksek olmayabilir ama ilerde puanların yükseleceğine eminim. Çok da düşük olduğunu düşünmüyorum çünkü postane memurluğu yapan matematik öğretmenim var dersanemden. Dediğim gibi üniversiten sağlam olursa biraz da kendini eğitirsen geliştirirsen sosyal yönden sağlam olursan özel ders veya devlet açısından daha rahat olursun diye düşünüyorum.
  • Öğretmenlik günümüzde çokta lezzetli bir meslek değil. En azından lise kısmında. Ama severek yaparım dersen yapılabilir bir meslek. Hayattan beklentilerine göre düşünülebilir. Mesaisi iyidir mesela. Dersin olmadı mı okula uğramama gibi bir güzelliği var. Tatilleri gayet iyi. Atama noktasında çok düşünme çünkü sen mezun olana kadar çok değişebilir. Atama puanı devletin alımına göre değişiyor. Eskiden daha yüksekti.
    Öğretmenlik mesleğinin icrası için üniversite pek önemli değildir. Boğaziçinde okursan sana kazandıracağı ekstra şeyler olur ama illaki. Fakat bu bir anadolu üniversitesinde okuduğunda kötü öğretmen olacağın anlamına gelmez. Özel ders gibi bir durum bulunduğun çevrene de bağlı. Benim meslekten şikayetim öğrencilerin yıllar ilerledikçe derse daha az ilgi duymaları. Malum çağımızda dersten daha cazip şeyler ve imkanlar var. En basitinden bir telefon mesela.
    Fakat gene de seviyorum Matematik öğretmenliğini. Ben lise matematik öğretmenliği mezunuyum. Dershanede çalışıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: marancı

Öğretmenlik günümüzde çokta lezzetli bir meslek değil. En azından lise kısmında. Ama severek yaparım dersen yapılabilir bir meslek. Hayattan beklentilerine göre düşünülebilir. Mesaisi iyidir mesela. Dersin olmadı mı okula uğramama gibi bir güzelliği var. Tatilleri gayet iyi. Atama noktasında çok düşünme çünkü sen mezun olana kadar çok değişebilir. Atama puanı devletin alımına göre değişiyor. Eskiden daha yüksekti.
    Öğretmenlik mesleğinin icrası için üniversite pek önemli değildir. Boğaziçinde okursan sana kazandıracağı ekstra şeyler olur ama illaki. Fakat bu bir anadolu üniversitesinde okuduğunda kötü öğretmen olacağın anlamına gelmez. Özel ders gibi bir durum bulunduğun çevrene de bağlı. Benim meslekten şikayetim öğrencilerin yıllar ilerledikçe derse daha az ilgi duymaları. Malum çağımızda dersten daha cazip şeyler ve imkanlar var. En basitinden bir telefon mesela.
    Fakat gene de seviyorum Matematik öğretmenliğini. Ben lise matematik öğretmenliği mezunuyum. Dershanede çalışıyorum.

cevabınız çok güzel olmuş teşekkür ederim hocam. ilköğretim matematik öğretmenliği düşündürdü beni cidden ama günümüz şartlarından 5 sene sonra ne olacağını kestiremiyorum o yüzden içimde hep şüphe olacak. ileride de keşke okusaydım demekte istemiyorum. ikilemde kaldım açıkcası ama sizin meslek hakkındaki görüşlerinizi göz önünde bulunduracağım çok sağolun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Royaall

Dostum öğretmen lisesi çıkışlıyım. İkinci seneme kaldım. İstesem geçen sene boğaziçi ilköğretim lise matematik falan geliyordu. Ben düşünmedim ancak orada okuyan arkadaşlarım var ve müthiş olduğunu söylüyorlar. Bölüm kusursuz diyemem çünkü şikayetçiler ama yaşam tarzları ve hayat standartları yüksek. Okumak istiyorsan ileriyi düşünerek sağlam bir üniversitede okumalısın. Şimdi çok yüksek olmayabilir ama ilerde puanların yükseleceğine eminim. Çok da düşük olduğunu düşünmüyorum çünkü postane memurluğu yapan matematik öğretmenim var dersanemden. Dediğim gibi üniversiten sağlam olursa biraz da kendini eğitirsen geliştirirsen sosyal yönden sağlam olursan özel ders veya devlet açısından daha rahat olursun diye düşünüyorum.

Sağolun cevap için. Özeli pek düşünmüyorum. Devlet kadrosuna girmek için okurum,okursam da. Çok iyi bir üniversite de okumak gibi bir şeyim yok sonuçta boğaziçi okusanda aynı statü,maaş,yaşam standartı var X üniversitesinde okusanda.

• Allah hakkında hayırlı sonuçlar versin. İyi ölçüp tartmalı. İnşallah güzel şeyler olur hayatında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para dusunme meslegi dusun. Gerekirse meslegi dusunmek icin 1 sene daha bekle tercih yapip sevmedigin bolum icin okul puanini yakma.

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=109739836&p=1&anchorToGo=109870307#109870307

Köyü sattın mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.