Şimdi Ara

Yazılım için Tavsiye verebilicek var mı ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.6 Tdi için araca stage 1 yazılım yaptırmayı düşünüyorum ama nereye yaptıracağıma karar veremedim fiyatlarıda acayip değişiyor beygir oranlarıda değişiyor oldukça

• evet fiyatlar çok değişken,

3-4 sene önce 600 TL - 1000 TL arası fiyat alıyordum.

Daha sonra sanayide elinde laptopla gezen birini gördüm, 100-200 tl gibi bir fiyat verdi.

tabi güvenip veremedim ama bu işin bir laptopluk iş olması da tuhafıma gitti.

çok para isteyen yerler araca parça vs de takmıyor ama neden bu kadar çok para istiyorlar anlamadım.

( şimdi savunucuları gelir, hebele gübele , o para az bile biliyon mu zart zort diye laf sayarlar. o da ayrı mesele)

• bencede fiyatları çok şişirmişler çok değişken fiyatları benim bildiğim tablet gibi cihazları felan oluyor beyni okumak için sadece laptoptan olucak iş oldugunu düşünmüyorum ara bi aparat olmalı okuması için

hangi çok para isteyene sormustun hocam aparat takmadılar ?

• Vag-com bile 100 tlye açılmıyor artık.

• Yazılım yaptırın sonra benim gibi yolun ortasında ne olduğunu anlayamadan kalıp böyle konu açar bi solukla ben ne yapıcam dersiniz

https://forum.donanimhaber.com/gecmis-olsun-musur-mu-yoksa-turbo-mu--145083752

Şunuda ekleyim arabaya yazılım yaptırıpta o günden sonra arabayı sürekli tapa gaz, sürekli sollama, sürekli devir çeviren sürekli sıkıştırma yapmayacaksınız. Yani altınızda pilotluk taslayabileceğiniz bi araç olmayacak çünkü hiçbirimiz piste, haftanın 3-4 günü otobana, veya rolling yapmaya yarış yapmaya çıkmıyoruz. Gazlamakla hevesiniz 1 geçicek 2 geçicek 3 geçicek sonra gene sakin kullanım.

Olan ne olucak yukardaki konum gibi olacak parçalar daha hızlı aşınacak aracın haritası bozulup sensörler bir müddet sonra gerekli düzgün ölçümü yapamayacak vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 8 Haziran 2021; 7:19:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Bu başınıza yazılım yüzünden mi geldi şaşırdım doğrusu gecmis olsun ilginç bi arıza olmus ben gazlamaktan değilde emsalleri gibi 1,6 dizel olan 136 lık opel tarzında bir güce çıkarabilmek maksadıyla düşünüyorum açıkcası ama gördüğüm kadarıyla riski daha fazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılım yaptırmamanızı öneririm. Ancak yaptıracaksanız da her araca aynı yazılımı yükleyen firmalardan uzak durun.
    Aracınızın kmsi motor kondisyonuna göre custom yazılım yaptırmanız çok daha sağlıklı olacaktır.

Not: Yazılım yaptırırsanız soğuk motorda gazlama kesinlikle yapmayın. Sürekli gazlarsanız basıncı artırılmış turbonun ömrünü hızlıca yiyor olacaksınız. Bakım periyodunu 10 binden 7-8 bine çekmeniz yararınıza olacaktır. Yazılımla birlikte alabileceğiniz en kaliteli motor yağını almanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crssover -- 8 Haziran 2021; 10:52:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

evet fiyatlar çok değişken,

Daha sonra sanayide elinde laptopla gezen birini gördüm, 100-200 tl gibi bir fiyat verdi.

çok para isteyen yerler araca parça vs de takmıyor ama neden bu kadar çok para istiyorlar anlamadım.

( şimdi savunucuları gelir, hebele gübele , o para az bile biliyon mu zart zort diye laf sayarlar. o da ayrı mesele)

kara borsa gibi bir şey oldu. artık çoğu yer hazır veritabanlarından dosyayı çekip basıyor geçiyor. örneğin aliexpresste 250$ civarına neredeyse tüm araçların yazılımlı romu olan dev bir veritabanı mevcut buralardan alıp geçiyorlar. çok az yer aracın km, kullanım koşullarına göre ince ayar yapıyor. romu alıp remap etmek 1 programla yapılıyor yani dediğiniz gibi bir laptop yeterli

• Yazılım sonrası araca daha hassas bakın. Soğuk gazlama olmasın. Bakım aralıklarını kısaltın falan.

Araçta turboda falan sorun başlamışsa yazılım sonrası bu durum hızlanır.

Doğru yazılım+hassas bakım ile sorun yaşamayan çok var.

Araç dsg mi? Evet ise yaptırmayın. Zaten şanzımanın tork dayanımı limitte, aşarsanız sorun yaşarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Yazılım yaptırın sonra benim gibi yolun ortasında ne olduğunu anlayamadan kalıp böyle konu açar bi solukla ben ne yapıcam dersiniz

https://forum.donanimhaber.com/gecmis-olsun-musur-mu-yoksa-turbo-mu--145083752

Şunuda ekleyim arabaya yazılım yaptırıpta o günden sonra arabayı sürekli tapa gaz, sürekli sollama, sürekli devir çeviren sürekli sıkıştırma yapmayacaksınız. Yani altınızda pilotluk taslayabileceğiniz bi araç olmayacak çünkü hiçbirimiz piste, haftanın 3-4 günü otobana, veya rolling yapmaya yarış yapmaya çıkmıyoruz. Gazlamakla hevesiniz 1 geçicek 2 geçicek 3 geçicek sonra gene sakin kullanım.

Olan ne olucak yukardaki konum gibi olacak parçalar daha hızlı aşınacak aracın haritası bozulup sensörler bir müddet sonra gerekli düzgün ölçümü yapamayacak vs.

senin araç noldu hocam kaça patladı ? sıkıntı neymiş

• 1,6 tdi polo 1 ay önce stage 1 yaptırdım 500 tl. Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi elinde laptopla gezen birine.

kendisinin tamirhanesi var orada ilk önce katalizörü söktüler temizlediler. Baya uğraştırıcı bir iş. Benim amacım egr dolayı motor ışığı yakmıştı onu söndürmekti. Egr parçası pahalı olduğu için bütçem bu gibi yollara yönledirdi bazı arkadaşlar kızmasın.

Egr + dpf yazılımla iptal ettiler. Sözde 90bg aracımı 130bg çıktığını söylediler. Gaz tepkimeleri daha iyi olmuştu araç zaten polo olduğu için yazılımsız 1,6 tdi motor uçuruyor aracı.

Ben çok fark hissedemedim. Araçta gaza basınca bir sarsıntı ataklık oluyor ayağını gazdan çektiğimde yığılma oluyordu. aracım bakımlı bu sorun kesin yazılımdan olduğu için 2 hafta yazılımlı kullandım alışamadım trafikte dur kalkta çok yığılma olduğu için yazılımı iptal ettirdim.

Bundan sonra araba yay işaret arızası yanıp sönüyor ve motor ışığı arızası verdi obd cihazıyla hata koduna baktım map sensörü hava akışmetre hatası verdi. Parçayı söktüm alkolle temizledim. Arızayı silmedim 1-2 saat aracı kullandım sıkıştırdım arıza kendiliğinden söndü. 2 haftadır sorun çıkarmadı şimdilik. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q6600 -- 8 Haziran 2021; 12:44:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

evet fiyatlar çok değişken,

"bu işin bir laptopluk iş olması da tuhafıma gitti."

Başka nasıl olcaktı hocam :D

• quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

senin araç noldu hocam kaça patladı ? sıkıntı neymiş

Alıntıları Göster
    Turbo güüümm. Turbonun kafası gitti. Emme manifoldundan içeri bütün yağı çapağı almış

Motor indi bindi
    Çıkma emme manifoldu
    Çıkma turbo
    İntercooler emme vs o tüm hortumlar çıkarılıp benzinle yıkandı
    Hava filtresi hortumların içinde hep küçük küçük metal çapaklar vardı

Bu 3 üyle yırttım neyseki. Motor dönmeseydi motorda açılacaktı = masraf 2X

Yağ
    Yağ filtresi
    Hava filtresi
    Fren hidroliği
    Klima gazı

Derken toplamda 10 bin lirayla kurtardık. Normalde masraf 20 bin gözüküyordu. Yetkili servis ise sizin başta 30 bin masrafınız var motorda açılınca motor içinde piston krank vs kitlediyse 60 bin liraya kadar çıkar masraf dedi

Yazılım = ❌❌❌❌

• quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

Bu başınıza yazılım yüzünden mi geldi şaşırdım doğrusu gecmis olsun ilginç bi arıza olmus ben gazlamaktan değilde emsalleri gibi 1,6 dizel olan 136 lık opel tarzında bir güce çıkarabilmek maksadıyla düşünüyorum açıkcası ama gördüğüm kadarıyla riski daha fazla

Yazılımdan evet. Yazılım turboyu fark ettirmeden sinsice yiyip bitirmiş

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Vaaay epey sorun açmış başınıza

tabi dip gaz kullanmısınız bazen ama ben yinede diğer arkadaşların anlattıgı konudan tırstım şimdi hazır kod yukleyen firmadan bi cacık olmaz zatenn benim araç şuan sıfır ve dsg li kotu bir yer kurcalarsa aracı mahvedebilir buyuk ihtimal

• quote:

tabi dip gaz kullanmısınız bazen ama ben yinede diğer arkadaşların anlattıgı konudan tırstım şimdi hazır kod yukleyen firmadan bi cacık olmaz zatenn benim araç şuan sıfır ve dsg li kotu bir yer kurcalarsa aracı mahvedebilir buyuk ihtimal

İşte düşün yarın bi gün sollamaya kalksan yokuşta giderken biraz seri gidiyim orta şeritten kurtulayım desen bide klima açık falan motorda ekstra yük pat diye gümleyi verir

• Yazılım yaptıracaksanız biraz paraya kıymanızı ve işinin ehli olan bir yerde yaptırmanızı öneririm.

2CR firması bence bu sektörde kafaya oynar, özellikle before - after dyno verileri bile veriyor olması + değer katıyor

• quote:

İNANIN BAŞINIZA BELA satın alıyorsunuz..

DSG yetmezmiş gibi..

sakın kendinizi teselli etmeye çalışmayın ben yavaş giderim vs

yazılım pişmanlıktır konularında sizide göreceğiz anlaşıldı

neyse bilinçli tüketiciye referans oluyor bu deneyimler..

• quote:

Orijinalden alıntı: NCL

Yazılım yaptıracaksanız biraz paraya kıymanızı ve işinin ehli olan bir yerde yaptırmanızı öneririm.

2CR firması bence bu sektörde kafaya oynar, özellikle before - after dyno verileri bile veriyor olması + değer katıyor

estetik ameliyatı kaliteli doktora yaptır gibi teziniz

zaten adı üstünde estetik doğal değil yani

araca olmayan güçleri vadedip diğer tüm parçaları veryansın özü

laptopla yapılanların alayı...

• 95lik Focusla 115 ligin arasında tek fark yazılım diyor bu formaydılar.

Teknik detayını bilmiyorum bana hiç inandırıcı gelmiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.