|
Akıllı Araç Kumandasını Silip Yeniden Yükleme
Araç kumandanız arızalandığında veya kaybolduğunda, yeni bir kumanda edinmeniz gerekebilir. Bunu yapmak için iki seçeneğiniz vardır: kumandayı kopyalamak veya yeniden programlamak.
Kumandayı Kopyalama
Kumandanızı kopyalamak, en basit ve en uygun maliyetli seçenektir. Yeni bir kumanda satın alabilir ve bir çilingirden veya otomotiv teknisyeninden kopyalatabilirsiniz. "Sustalı kumanda kopyalama" işlemi, aracınızın anahtarını da içeren kumandalar için geçerlidir.
Kumandayı Yeniden Programlama
Kumandanız bozulmadıysa, ancak kaybolduysa veya çalındıysa, yeniden programlama yapabilirsiniz. Bu, mevcut kumandanızdaki bilgileri aracınızın merkezi kilit beynine yeniden aktarmanızı içerir. Bu işlem "araç kumanda resetleme" veya "merkezi kilit beynine kumanda tanıtma" olarak da bilinir.
Adım Adım Yeniden Yükleme Talimatları
Kumandanızı yeniden yüklemek için şu adımları izleyin:
- Aracınızın kullanım kılavuzunu bulun ve doğru prosedürü belirleyin.
- Genellikle, aracınızın iç aydınlatmasının yanması gerekir.
- Ardından, kumanda düğmelerinden birine basın ve basılı tutun.
- Diğer kumanda düğmesini birkaç kez hızlıca art arda (örneğin 5-10 kez) basın.
- İlk kumanda düğmesini bırakın.
- Aracınızdaki merkezi kilitlerin kilitlendiğini ve kilitlerinin açıldığını duyarsanız, kumanda yeniden programlanmıştır.
- Yedek kumandanız varsa, aynı prosedürü uygulayarak onu da yeniden programlayın.
Not: Farklı araç modelleri için yeniden yükleme prosedürleri farklılık gösterebilir. Aracınız için özel talimatlar için kullanım kılavuzunuza başvurmanız önemlidir.
Önemli Önlemler
- Kumandayı yeniden yüklemeden önce aracınızın pilinin iyi durumda olduğundan emin olun.
- Prosedürü dikkatlice takip edin ve herhangi bir adımı atlamayın.
- Yeniden yükleme başarısız olursa, bir çilingir veya otomotiv teknisyeninden profesyonel yardım alın.