Şimdi Ara

Akıllı Araç Kumandasını Silip Yeniden Yükleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
50.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2000 model megane aracım için oto anahtarcıda aşağıdaki kumandalı anahtarı yaptırmıştım:

Kumandanın orta tuşu boştu, ben de ona aracın diğer kumandalı anahtarındaki kapı açma tuşunu yükledim (ikisini yan yana tutup, sustalı kumandanın boş tuşu ile araba anahtarının açma tuşunu aynı anda birkaç saniye basılı tutarak) ve artık o tuş da aracı açıyor-kapatıyor. İşte bu da aracın diğer anahtarı:

Şimdi ise kumandanın orta tuşuna yüklediğim özelliği silip aile arabamızın anahtarını yüklemek istiyorum (en azından frekansları tutar mı denemek için). Bu da onun kumandası (Accent ERA):

Sustalı kumandayı silip yeniden programlamak için her yolu denedim ama olmadı. İçini açıp resimlerini çektim (Forumda reklam olmasın diye üreticinin ismini kapattım.). İşte sustalı kumandaya ait resimler (Not: Bu devre resimlerini paylaşmak uygun değilse lütfen uyarın, hemen sileyim.):

Çipin yandan çekilmiş halinde 2 tane metal bacak görünüyor. İşte resimlerde çipin yanında duran küçük siyah parça o bacaklara takmak için sanırım. Ancak onu takıp bacakları birleştirdiğimde kumanda çalışmasına rağmen arabayı asla açmıyor. Onu çıkarınca ise aracı açıp kapayabiliyor.

Kumandanın pilini çıkartıp bekledim, taktığımda maalesef silinmemişti. Birden fazla tuşa aynı anda basmayı da denedim, gene silemedim kumandanın içeriğini. Üstelik bunları hem o siyah parça takılıyken denedim, hem de söküp denedim ancak hafızası bir türlü silinmedi. Sadece 1. ve 3. tuşa aynı anda basınca kumandanın lambası 3 kere yanıp sönüyor ama sonra gene herşey aynı. İnternette araştırdım, bu kumandalar kablosuz programlanabiliyormuş. Yani hafızasını silip tekrar yüklemenin mutlaka bir yolu olmalı.

Arkadaşlar sizden ricam, anahtarcıya gitmeden kumandayı nasıl silebileceğim hakkında bana bilgi vermeniz. Anahtarcıların mesleğine saygım sonsuz ama bu da anahtarcıya, oto elektrikçiye gitmeden elde yapılabilecek basit bir iş gibi geliyor bana, aklımızın bir köşesinde bulunsun diye soruyorum. Yüklemesini kendi elerimle yaptım, bir de silmeyi öğrenirsem tam olacak yani :)

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araç kumandanız arızalandığında veya kaybolduğunda, yeni bir kumanda edinmeniz gerekebilir. Bunu yapmak için iki seçeneğiniz vardır: kumandayı kopyalamak veya yeniden programlamak.

Kumandayı Kopyalama

Kumandanızı kopyalamak, en basit ve en uygun maliyetli seçenektir. Yeni bir kumanda satın alabilir ve bir çilingirden veya otomotiv teknisyeninden kopyalatabilirsiniz. "Sustalı kumanda kopyalama" işlemi, aracınızın anahtarını da içeren kumandalar için geçerlidir.

Kumandayı Yeniden Programlama

Kumandanız bozulmadıysa, ancak kaybolduysa veya çalındıysa, yeniden programlama yapabilirsiniz. Bu, mevcut kumandanızdaki bilgileri aracınızın merkezi kilit beynine yeniden aktarmanızı içerir. Bu işlem "araç kumanda resetleme" veya "merkezi kilit beynine kumanda tanıtma" olarak da bilinir.

Adım Adım Yeniden Yükleme Talimatları

Kumandanızı yeniden yüklemek için şu adımları izleyin:

1. Aracınızın kullanım kılavuzunu bulun ve doğru prosedürü belirleyin.
    2. Genellikle, aracınızın iç aydınlatmasının yanması gerekir.
    3. Ardından, kumanda düğmelerinden birine basın ve basılı tutun.
    4. Diğer kumanda düğmesini birkaç kez hızlıca art arda (örneğin 5-10 kez) basın.
    5. İlk kumanda düğmesini bırakın.
    6. Aracınızdaki merkezi kilitlerin kilitlendiğini ve kilitlerinin açıldığını duyarsanız, kumanda yeniden programlanmıştır.
    7. Yedek kumandanız varsa, aynı prosedürü uygulayarak onu da yeniden programlayın.

Not: Farklı araç modelleri için yeniden yükleme prosedürleri farklılık gösterebilir. Aracınız için özel talimatlar için kullanım kılavuzunuza başvurmanız önemlidir.

Önemli Önlemler

• Kumandayı yeniden yüklemeden önce aracınızın pilinin iyi durumda olduğundan emin olun.
    • Prosedürü dikkatlice takip edin ve herhangi bir adımı atlamayın.
    • Yeniden yükleme başarısız olursa, bir çilingir veya otomotiv teknisyeninden profesyonel yardım alın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşlar nihayet sorumun cevabını buldum. Üretici firmaya mail atarak sormuştum, sağolsunlar cevaplarında güzelce açıklamışlar.

Şimdi en üstteki sustalı anahtar resminde kapalı kilit resmi bulunan tuşa "K", açık kilit resmi bulunan tuşa da "A" diyelim. İlk önce A ile K ya aynı anda basıp bekliyoruz ve kumandanın ışığı 3 kez yanıp sönüyor. Daha sonra A' dan hiç elimizi kaldırmadan K' ya 3-5 kez basıp bırakıyoruz ve sönmüş olan lamba sürekli yanmaya başlıyor. Artık kumandanın her üç tuşu da bomboş durumda oluyor.

Yüklemek içinse orijinal kumandayı sustalı kumandayla yan yana tutuyoruz, sustalının kullanmak istediğimiz tuşuyla orijinal kumandaya aynı anda basılı tutuyoruz, sustalı kumandanın lambası sürekli yanmaya başlayınca kumanda yüklenmiş oluyor. Tabi bu işlem 1 defada olmayabiliyor, ben 8-10 defa denedikten sonra yükleyebildim.

Artık sustalı anahtarlarımızın her bir tuşuna, frekansları uymak şartıyla istediğimiz kumandayı yükleyebiliriz...

• bence bu işte bir yanlışlık var. bu kadar kolay ise restaurant ve otoparklarda anahtarımızı bıraktığımızda kopyalayıp, her gün arabanın içini soyabilirler. Mantık olarak bu kadar kolay olması benim garibime gitti :)

Artık Otoparklarda anahtar bırakmamalıyız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abrek84

bence bu işte bir yanlışlık var. bu kadar kolay ise restaurant ve otoparklarda anahtarımızı bıraktığımızda kopyalayıp, her gün arabanın içini soyabilirler. Mantık olarak bu kadar kolay olması benim garibime gitti :)

Artık Otoparklarda anahtar bırakmamalıyız.

Anahtar bırakmak çok tehlikeli zaten. Uzaktan kumandayı (ya da en basitinden anahtarın metal kısmını) kopyalayarak aracın içini soymak şöyle dursun, kaşla göz arasında immobilizer çipini bile kopyalayabilirler arabayı götürmek için.

Bu arada bu tip akıllı kumandalar kod atlamalı anahtarları kopyalayamıyormuş diye biliyorum. Benim aracın uzaktan kumandası belki de sonradan takılan alarmın kumandasıdır (üzerinde alarm vardı aldığımda), dolayısıyla kod atlamalı değildir de ondan kopyalanabiliyordur. Memlekete gidince diğer arabamızın (Accent ERA) orijinal kumandasını kopyalamayı deneyeceğim, sonucu da yazarım. Eğer onu kopyalayamazsa (ki 2006 yılında üretilen bir araç için Hyundai muhtemelen önlem almıştır), kötü niyetli kişilerin orijinal anahtarları ayak üstü kopyalamalarının öyle pek de kolay olmadığını anlarız.

• fluenta F kullanıcısına yanıt
    Arkadasim ben 18yillik oto anahtarcı olarak seni ve bu konuya yabancı olan arkadaşları bilgllendirmek istedim otomobillerin alarm kumandaları hemen kopyalanbilir ( orjinal fabrika cikisli kumandalar haric) fakat kopyalayan sizin tabirinizde kotu niyetli insanların birde geçmesi gereken otomobilin immobilizeri vardır bu immobilizerli anahtarlar aracın beynine girilerek yarım saat gibi bir zamanda kopyalanir birde tabi yanında anahtar makinası ile getirmesi gerek anahtarın metal kısmını kopyalamış icin diyelimki burkadar teçhizatı var senin aracına zarar vermeden mı çalmak istiyor çalmak isteyen cama ses çıkarmasın diye buji ile vurur cam kırılır daha sonra yanında getirdiği beyini senin araca takar düz kontak yapıp yürür Buda 10 dakikasını almaz daha sonra parcalar satar hırsızın senin aracına zarar gelmiş gelmemiş umurunda olmaz bu kadar paranoyak olmayın
    Asıl korkmanız gereken aracı aldığınız yerden yedek anahtarını almadıysanız onu mutlaka aracın beyninden sildirin birde eğer kaskonuz varsa çalınması durumunda sigorta şirketi yedek anahtarını sorar yoksa kaskonuz aracın yedek anahtarını üzerinde unutup aracı caldirmadigini nereden bileyim der ve paranizi ödemez bu tip durumlarla karsilasilmistir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.