Şimdi Ara

Windows 10 Otomatik Sürücü Yüklemeyi Nasıl Devre Dışı Bırakabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
10.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşletim sistemim windows 10 sürüm 1607 (is derlemesi 14393.1198). İntel HD 4600 ekran kartının son sürümünü intelin sitesinden indirmeme rağmen windows güncelleme ile daha eski bir sürümü yüklüyor. Ekran kartını kaldırıp tekrar kurmama rağmen sorun çözülmedi nasıl düzeltebilirim?

• Çözüm adımları:

1-Güncelleştirmeleri seçmeli olarak devre dışı bırakma linkine tıkla. Güncelleştirmeleri gizle göster sorun gidericisini indir.

2-Sonra DDU - Display driver kaldırma aracı indir. Bir klasöre çıkart dosyaları.

3-Win+R > msconfig > önyükleme > güvenli önyükleme tik koyup restart at. (güvenli modda başlat pcyi)

4-DDU ile güvenli modda intel sürücüsü sil ve sistemi yeniden başlat (normal moda geç)

5-Windows update ile birlikte ilk indirdiğin sorun gidericiyi çalıştır. Windows updateden güncellemeleri denetleyi - Sorun gidericisinden ise Hide updates tıkla. Windows update in bulmuş olduğu intel sürücüsü burada gözükmesi gerekmekte. Gözüktüğü an hide tıklayıp onarma işlemi yapacaksın. Sürücüyü gizleyecek yüklenmesini engelleyecektir.

NOT: Bu geçici bir çözüm daha sonra tekrar aktif hale gelebiliyor bu otomatik sürücü yükleme. O yüzden kesin sonuç için işlem tamamlandıktan sonra hizmetler bölümünden windows update hizmetini devre dışı bırak.

• Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Sistem/Gelişmiş Sistem Ayarları/Donanım/Aygıt yükleme ayarları/Hayırı seç.
    ve linki incele.
    https://forum.donanimhaber.com/windows-10-pro-home-a-istedigimiz-guncellemeyi-secip-yukleme-ve-gizleme--109035651
  • Norain kullanıcısına yanıt
    O ayarı evet de yapsa hayır da yapsa değişen bir şey olmuyor. Sürücüler updateden yüklenmeye devam eder. gpedit dahil hiçbir ayar windows update e etki etmez. 1511 ile kullanılabiliyor o yöntem. 1607 - 1703 için wushowhide.diagcab aracı kullanılması zorunlu.
  • Dediğinizide denedim fakat hiçbir sonuç alamadım.
  • gokan90 G kullanıcısına yanıt
    ben bu şekilde yapıyorum, otomatik driver yüklenmiyor.
    Show or hide updates programı ile gizlediniz mi?
  • Bu konuda anlatmıştım.

Windows Update'den Gelen Sürücü Güncellemelerini Durdurun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 12 Mayıs 2017; 22:21:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.