Şimdi Ara

AKILLI ELEKTRİK SAYACI YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar, Ailemin yanında uzun süredir olmadığım için elektrik faturalarını inceleyemiyordum , geçen sene T1 T2 T3 hepsinin ayrı ayrı kw'sı ve ücretleri yazıyordu ve 3 zamanda hesaplanıyordu. Şimdi faturalara baktığımda T2 ve T3 yaklaşık 11 aydır sabit değerde kalmış (0 değil ama dikkat ) T1 yazılmış ve fiyat ona göre hesaplanmış. Bir şeyden anlamayan elektrik sayacını okuyanlarda farketmemişler yazmışlar faturayı. İnsan bi düşünür bu insanlar hiçmi elektrik kullanmıyor saat 17den 6 ya kadar diye ama düşünmemiş tabi. Şimdi saat bozukmu ? Yoksa tedaş saate bi ayar yapıp bunu yapabiliyormu ? Bu arada abone grubundada mesken puant yazıyor bu 3 zamanlı tarife değilmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fukasaku -- 9 Aralık 2013; 13:46:11 >

• Mesken puant, 3 zamanlı tarifedir. Sizin sayacınızın içindeki zaman ayarı bozulduğu için tüm tüketim T1 e yazmış.
    EDAŞa haber verdiğinizde gelip saycınızı değiştirirler. Ortalama kullanımınıza görede T1 deki tüketimi T2 ve T3 kaydırarak tahakkukları düzenlerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erciyex

Mesken puant, 3 zamanlı tarifedir. Sizin sayacınızın içindeki zaman ayarı bozulduğu için tüm tüketim T1 e yazmış.
    EDAŞa haber verdiğinizde gelip saycınızı değiştirirler. Ortalama kullanımınıza görede T1 deki tüketimi T2 ve T3 kaydırarak tahakkukları düzenlerler.

Tamam da bunu okuyan arkadaşın farkedip iletmesi gerekmez mi ? Peki başvurmazsak ne olur varmı cezası ?
  • Okuyucuların umurunda değil, sorunu sizin çözmeniz gerekir. Dijital 3 zamanlı sayaçlarda, ileri geri saat uygulaması sebebiyle bu dilimler de birkaç saat kayma olabiliyor. Sayacınızın saatinin, güncel saat ile aynı olup olmadığını kontrol etmek lazım, hata varsa sayaç üreticisi firma veya yetkili servisi arıyorsunuz, gelip uzaktan kumanda ile düzeltiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TekBozok

Okuyucuların umurunda değil, sorunu sizin çözmeniz gerekir. Dijital 3 zamanlı sayaçlarda, ileri geri saat uygulaması sebebiyle bu dilimler de birkaç saat kayma olabiliyor. Sayacınızın saatinin, güncel saat ile aynı olup olmadığını kontrol etmek lazım, hata varsa sayaç üreticisi firma veya yetkili servisi arıyorsunuz, gelip uzaktan kumanda ile düzeltiyorlar.

Sorun saatinin yanlış olması değil sorun hangi saatte harcarsan harca T1'e yazması bizim için daha iyi ucuza geliyor sonra vay efendim siz bozuk saat kullandınız filan diyip kepçeyle almasınlarda

• Uzaktan kumanda ile sayacı düzeltme gibi bir uygulama yok.
    Sayacınızı arızalı olduğu ne kadar geç belli olursa, sizede o kadar sıkıntı. EDAŞ a bilgi veriniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.