Şimdi Ara

Akıllı ev

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ağa bağlanabilir modüler ve programlanabilir vericiler var piyasada. Ben bu cihazdan alıp birden çok alıcı ile eşleştirip ve programlayıp evdeki sistemi akıllı hale getirmek istiyorum.
    Örneğin kombinin wireless destekli bir kumandası bulunuyor. Bu kumandayı iptal edip kombi alıcısını benim vericim ile eşleştirmek istiyorum. Ama kombi üzerinde ki alıcısının nasıl komut aldığını yada ID bilgisini vs öğrenme şansım var mı?

• Kombinin marka modelini yaz googleye çıkarsa şansına çıkmazsa üretici firmayı arayabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CarnageTR C kullanıcısına yanıt
    Hocam kombinin markası demirdöküm, dün içini açtım hoffmann bilmem ne yazıyordu. Google'de araştırınca ürünü buldum. Yabancılardan almışlar, programlatıp üzerine kendi logolarını yapıştırmışlar.

http://hoffmann.gmc.globalmarket.com/products/details/digital-wired-electronic-thermostat-for-gas-boiler-hrt-106ws-hoffmann-5600454.html

Arkada pinler var bilgisayara bağlarsam kombiye giden komutları görebilir miyim sence? Yani yeniden programlanabilir mi yoksa derlenmişmidir içinde ki yazılım

Akıllı ev

Akıllı ev

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byzoom -- 18 Haziran 2015; 14:44:50 >

• Hocam bunlar karışık konular o yüzden kişisel bir profesyenel desteğe ihtiyacınız var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • önemli olan o alet değil onun kaynak kodları. kombi ile iletişirken kullandığı parolalar vs. model üzerindden biraz kurcaladım ama size lazım olan ilgileri bulmadım. o bilgiler olsaolsa deirdökümdedir. onlar da kolay kolay vermezler. sonuçta ticari sır. illa uzaktan kumanda etmek istiyorum derseniz o işi yapan hazır modüller var. hatta birisi bir türk firmasına ait. isterseniz onu araştırın ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CarnageTR

önemli olan o alet değil onun kaynak kodları. kombi ile iletişirken kullandığı parolalar vs. model üzerindden biraz kurcaladım ama size lazım olan ilgileri bulmadım. o bilgiler olsaolsa deirdökümdedir. onlar da kolay kolay vermezler. sonuçta ticari sır. illa uzaktan kumanda etmek istiyorum derseniz o işi yapan hazır modüller var. hatta birisi bir türk firmasına ait. isterseniz onu araştırın ;)

aynen öyle hocam, kombinin üzerinde haricen taktıkları bir kutu daha var bu alıcı kutusu. Data kablosu direk kombinin ana kartına gidiyor. Yani mikroişlemci ana kartın üzerinde.
    Alıcıya gelen komutlar ana kart üzerinde çözülüyor. Ben ne kadar yeni bir verici/alıcı yapsam da kombinin ana kartı benim gönderdiğim komutları işleyemez. Çünkü hangi komutların gittiğini bilmiyorum.

Benim yapmak istediğim aslında şu. Mikroişlemciye sahip sağlam bir vericim var üzerinde ethernet kartıda bulunuyor. Ağ üzerinden gelen komutların ve işlem tipine göre ilgili alıcılara göndericem.
    Yarın demirdöküm firmasına yazı yazacağım bakalım teknik döküman alabilecek miyim sizi de bilgilendiririm.

Hazır sistemlerden bahsetmişsiniz, ancak bu hazır sistemlerinde kodları kapalı. Paylaşmıyorlar. İyide yazılımını ben yapacağım senin kapalı sistemini ne yapayım. Yarın yeni bir özellik eklemek istesem ekleyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byzoom -- 22 Haziran 2015; 20:46:52 >

• Yukarıda fotoğrafının paylaştığınız Demirdöküm termostatta kombiye herhangi bir veri gitmiyor. Termostatın kombiye bağlanan alıcı kısmından kombiye giden iki adet kablo oluyor, bu iki kabloyu kısa devre ederseniz kombi çalışıyor, çalışma mantığı bu kadar.

Yani siz bir alıcı verici modül yapıp, alıcı kısmına bir röle koyup, bu iki kabloyu da röleye bağladığınızda röle çektiğinde kombi ısıtma görevini yapacak, bıraktığınızda bekleme durumuna geçecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Salonda Akıllı anahtar
    5 yıl önce açıldı
    Akıllı ev sistemi kurmak
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.