Şimdi Ara

AKILLI EV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
3.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DH de PLC otomasyon konusu var fakat Ev Otomasyonu(Akıllı Ev) ile ilgili bir başlık olmadığını gördüm.Ben amatör olarak elektronik ile uğraşıyorum, son 4-5 yıldır Akıllı Ev üzerinde çalışıyorum ve kendi evimde bir akıllı ev uygulaması yapıyorum.Elekronikle uğraşan kişiler için yeni sayılabilicek ev yaşamını kolaylaştırmaya yönelik (Isıtma-soğutma,ev ışıkları,panjur kontrolü ile ev içi müzik dağıtım sistemi ,hırsız alarmı,su ve yangınalarmını içeren komple çözümler sunan) keyifli uygulamalar yapabilecekleri bir alan ,akıllı ev sistemi.http://akilliev.blogcu.com/akilli-ev-nedir/2575080 linkinde Akıllı Ev nedir? şeklinde kısa bir bilgi mevcut.Bu konuyla ilgilenen arkdaşları bu başlık altında bilgi ve tecrübelerini paylaşmaya davet ediyorum.

• http://ww1.microchip.com/downloads/en/AppNotes/00236B.pdf

Sene 2001, işlemci programlama olayını ilk gördüğüm zaman. Bu konu çok hoşuma gitmişti. Hala işlevsel. Türkçeye çevirip yayınlayabilirsin. Elektrik tesisatı üzerinden iletişimle ev kontrolü. Hemde 2001 yılında. Kablo çekme derdi yok. Kablosuz sistemlere tonla para harcama ihtiyacı yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

http://ww1.microchip.com/downloads/en/AppNotes/00236B.pdf

Sene 2001, işlemci programlama olayını ilk gördüğüm zaman. Bu konu çok hoşuma gitmişti. Hala işlevsel. Türkçeye çevirip yayınlayabilirsin. Elektrik tesisatı üzerinden iletişimle ev kontrolü. Hemde 2001 yılında. Kablo çekme derdi yok. Kablosuz sistemlere tonla para harcama ihtiyacı yok :)

Bu yöntem güzelmiş. Kablosuz ağların zararlı etkilerinden bir nebze kurtarız insanı.

• powerline iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet haklısınız ilave maliyet oluşturmadan evdeki elektrik hatlarını kullanarak ışık,panjur perde kontrolü yapmak mümkün.Gochisar arkadaşım linkini verdiğiniz makaledeki yöntem X10 olarak adlandırılıyor.Elimde çinden getirttiğim 4 adet ışık kontrolü yapan modül ve 1 uzaktan kumanda ve kumanda sinyallerini elektrik şebekesine x10 sinyalleri olarak dönüştüren arabirim ve 1 bilgisayar arabiriminden oluşan bie sistemi 6 ay kadar kullandım.Ancak x10 eski bie sistem ve sensitivitesi düşük.Bu nedenle ışıklar bazen kendiliğinden yanıyor bazen de yanan ışık sönüyordu bazen de uzaktan kumanda ile verdiğim komutlar ile başka bir ışık açılıyor ve kapanıyordu.Bu nedenle sistemi söktüm.Bende gürültü filtreleri yoktu belki bu nedenle bunlar oluyordu ama can sıkıcı bir durumdu.Akıllı ev sistemlerinin özellikle bu kontrol modülleri sorunlu ve pahalıya maloluyor.Bir de ayrık sistem x10 ile tam manasıyla akıllı ev sistemi kuramayacağımı anladım.Ve yaptığı araştırmalar sonunda amerika menşeli bir firma olan HAI firmasının ürünleri ile tanıştım.Ve amerikadan control board,programlanabilir termostat,Kaypad ve dokunmatik panel getirterek yeni yaptırmakta olduğum eve bunlar monte ettim.Şimdilik sadece 11 zonlu ısı kontrolü ve komple bariyer manyetik kontak su ve yangın dedektörlerinden oluşan sistem çalışır vaziyette.Telefon ve internet üzerinden de sisteme ulaşıp kontrolleri yapabiliyorum.İşte yukarıda da anlattığım gibi ışık panjur kontrolü için x10 problemli bir sistem olduğundan başka bir arabirim arayışım sürdü.HAI nin güzel bir tarafı var dünyada bugüne kada üretilmiş tüm arabirimlerle uyumlu controller üretiyor.Philips Dynalite tan tutun da leviton x10 UPB gibi Elektrik şebekesi üzerinden kontrol sağlayan standartlarla uyumlu yazılımı içeriyor Ve ayrıca kendi ürettiği standart olan ALC ve HLC yi kullanıyor.Ne yazıkki Türkiye deki akıllı ev sistemleri satan firmalar bir kaçı dışında ayrık sistemler (Güvenlik ,cihaz kontrolü ,internet üzerinden kontrol gibi pek çok işlev için ayrı cihazlar) satıyorlar ve Controler ları genelde tek standartı o da kendi ürettikleri standartı destekliyor.Genişleme özellilkeri de programlama özelliklerini ya barındırmıyorlar yada kısıtlı sunuyorlar.
    Akıllı ev sistemim ışık ve panjur kontrlü ile tamamlanacak ancak düzgün çalışan uygun fiyatlı modülleri daha bulamadım.

• X10 teknolojisinde belirttiğiniz sorunlar olmaktadır. Akıllı Ev Sistemlerinde firmalar genelde kablosuz ürünler üzerine yoğunlaşmaktadır. Bunların bazıları X10 sistemini desteklemektedir fakat Avrupa için üretilmiş X10 dönüştürücüler gerekmektedir.

Basit ve hızlı bir şekilde Akıllı Ev sistemi kurmanız için Z-wave ürünlerini incelemenizi tavsiye ederim. Z-wave sisteminde ihtiyacınıza göre satın alacağınız aydınlatma, elektrik, panjur modülleri, sensörler ve kontrol ünitenizle evinizi istediğiniz yerden yönetebilirsiniz. Evinizi kontrol etmek için istediğiniz yerden internete bağlı PC veya akıllı telefonunuzu kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Detatek

X10 teknolojisinde belirttiğiniz sorunlar olmaktadır. Akıllı Ev Sistemlerinde firmalar genelde kablosuz ürünler üzerine yoğunlaşmaktadır. Bunların bazıları X10 sistemini desteklemektedir fakat Avrupa için üretilmiş X10 dönüştürücüler gerekmektedir.

Basit ve hızlı bir şekilde Akıllı Ev sistemi kurmanız için Z-wave ürünlerini incelemenizi tavsiye ederim. Z-wave sisteminde ihtiyacınıza göre satın alacağınız aydınlatma, elektrik, panjur modülleri, sensörler ve kontrol ünitenizle evinizi istediğiniz yerden yönetebilirsiniz. Evinizi kontrol etmek için istediğiniz yerden internete bağlı PC veya akıllı telefonunuzu kullanabilirsiniz.

Galiba acemice bir pazarlama çabası. Foruma yazdığınız toplamda iki mesaj var, ikisi de aynı konu üzerine ve birbirinin kopyası. Bu arada z-wave'in Amerika dışında pek bir varlığı yoktur, Amerika'da kullandığı frekans bandını da her ülkede kullanma imkanı yok.

• Haklısınız, Z-wave ürünlerinde ülkelere göre farklı frekanslar kullanılmaktadır. Türkiye için Avrupa frekansı 868.4 MHz kullanılmaktadır. Frekans farkından dolayı Avrupa için üretilmiş ürünlerin çeşitliliği Amerika pazarından daha azdır.
  • akıllı ev ile ilgilenenler için bu firma size yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
    http://www.eratek.com.tr/akilli_ev.aspx
  • sağol teşekürler!
  • Akıllı ev konusunda son zamanlarda önüme çıkan marka Control4. Birçok büyük projede isimlerini duymaktayım. Sistemleri kablosuz olarak oldukça düşük frekanslı olan Zigbee kablosuz ağ protokolünü kullanıyor. Bu sayede de kablosuz ağların insan üzerindeki etkileri oldukça düşük seviyede tutulmuş. Isıtma-soğutma,ev ışıkları,panjur kontrolü ile ev içi müzik dağıtım sistemi ,hırsız alarmı,su ve yangınalarmını içeren komple çözümler sunan diye belirtilmiş yukarda, bu tip sistemlerin oldukça büyük kısmıyla da uyumlu çalışan ürünlere sahip. bir bakın derimwww.control4.com.tr adresinden de

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih.k.87

sağol teşekürler!

Merhabalar,

Bizim websitemizi önerdiğiniz için teşekkür ederim gerçekten.
    Websitemi bu işi gerçekten ayrıntıları ile anlatan tek site gibi gözüküyor şu an için.
    http://www.eratek.com.tr/akilli_ev.aspx

Biz firma olarak akıllı ev sistemleri ile uğraşmaktayız.
    Akıllı ev veya genel akıllı bina sistemleri içerisinde dünya da standard olmuş iki tane temel sistem var şu an.
    Birisi Lon ve diğeri KNX dir.
    Fakat KNX şu an bu işin kompedanı, yani bir numarasıdır.
    Amx,Crestron,RTI ve Control 4 gibi diğer sistemlerde KNX'e zaten üyedir şu an.
    Konu hakkında sorularınız varsa yardımcı olmak isterim.

• Merhabalar,

Size EVOTSİS - Akıllı ev otomasyon sistemlerini tanıtmak isterim.

EVOTSİS, günümüzde büyük maliyetler ve alt yapı gerektiren Akıllı Ev Otomasyon Sistemlerine güçlü bir alternatif olarak, uzman Türk Mühendislerince üretilmiş; yeni, yenilikçi, kararlı ve çalışan bir sistemdir.

Teknoloji ve otomasyon artık huzur, konfor ve güvenliğimizin hizmetinde. Evinizi cep telefonunuzdan ya da İnternet üzerinden kontrol edin. Çimlerinizi sulayın, panjurları ya da ev kapınızı açıp kapatın, klimanızı, kahve makinanızı eve gelmeden çalıştırabilirsiniz. Acil bir durumda ya da panik anında tek bir tuşla yakınlarınıza, site güvenliğine veya acil yardıma haber verebilirsiniz.

Daha geniş bilgi ve iletişim içinwww.evotsis.com veyawww.bindevre.com sayfalarına bakabilirsiniz

Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: hg35tr

Merhabalar,

Size EVOTSİS - Akıllı ev otomasyon sistemlerini tanıtmak isterim.

EVOTSİS, günümüzde büyük maliyetler ve alt yapı gerektiren Akıllı Ev Otomasyon Sistemlerine güçlü bir alternatif olarak, uzman Türk Mühendislerince üretilmiş; yeni, yenilikçi, kararlı ve çalışan bir sistemdir.

Teknoloji ve otomasyon artık huzur, konfor ve güvenliğimizin hizmetinde. Evinizi cep telefonunuzdan ya da İnternet üzerinden kontrol edin. Çimlerinizi sulayın, panjurları ya da ev kapınızı açıp kapatın, klimanızı, kahve makinanızı eve gelmeden çalıştırabilirsiniz. Acil bir durumda ya da panik anında tek bir tuşla yakınlarınıza, site güvenliğine veya acil yardıma haber verebilirsiniz.

Daha geniş bilgi ve iletişim içinwww.evotsis.com veyawww.bindevre.com sayfalarına bakabilirsiniz

Saygılarımla.

bilgi için teşekkürler, KNX altyapısı ile ilgili bir uyumluluk soz konusu mudur?

katalog ve detaylı anlatım yapabilen bir cd talebi yapıyorum...

• mcff kullanıcısına yanıt
    Sistem Ülkemizde geliştirilen kendi protokolünü kullanmaktadır.

http://forum.donanimhaber.com/m_79167780/tm.htm

konusunda sistemi detaylı anlatmaya çalışacağım.

Saygılarımla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.