Şimdi Ara

Akıllı röle tekli veya çok kanallı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Akıllı ev rölesi ile ilgili videolar izliyorum da ev oda lambaları için tek tek mi almak gerekiyor yoksa dört kanallı vs olanlar var. Onlar sanırım daha mantıklı gibi geldi ama youtube videolarına bakınca herkes masa üzerinde kolayca kablo gelecek sekilde baglamis ve anlatmış. Sanırım kabloları sigorta kutusundan çekmek gerekiyor degil mi? Anlatacak olanlar varsa cok sevinirim.

önceliğim salon, mutfak, yatak odası ve birkac odanın aydınlatmasını bağlamak.

• Aşağı kapının otomatiğine bağlamak için ben de baktım da bayağı bir, konu aslında akıllı röleleri hiç bilmeyen biri için çok karmaşık diyebilirim. Öncelikle ışık açma anahtarlarında nötr hat var mı yok mu ona bakmak lazım. Ben açıkçası Türkiye'de olanını görmedim. Bizdeki bağlantı genel olarak şu şekilde faz kablosu duvardaki anahtara geliyor ve anahtardan ampule devam ediyor. Ampulün diğer bağlantı ayağı nötr ve bu kablo anahtara uğramadan direkt buata gidiyor. İşte çoğu akıllı röle çalışmak için bu nötr hatta ihtiyaç duyuyor ama Sonoff Mini L2 direkt olarak bu line hattı üzerinde nötr kablo olmadan çalışabiliyor.

Eğer odaların anahtarları sadece tek tuşu ise ve anahtarın arkasında sadece line in ve line out var ise (büyük ihtimal nötr yoktur) almanız gereken röle Sonoff Mini L2. Eğer iki tuşlu bir anahtar varsa dual olanlardan almak lazım ama onlar da nötr hatta ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden anahtara nötr kablo çekmeniz lazım.

• Yok siz çok yanlis anladiniz sorumu. Benim 4 kanallidan anladigim evde birkac odanin baglantisini buna baglayabiliyoruz, tek tek alacagimiza tekli röle fakat videolarda 4'lu röleyi masada kısa kablolar baglayarak tanittiklari icin cok gercekci durmuyor. Ben de diyorum ki dört tane odanın kablosunu 4 kanallıya sigortadan mi baglamamiz gerekiyor yoksa duvar falan kırıp tek tek ortak bir yerde toplama fikri saçma olur.

• Adoniss A kullanıcısına yanıt

Aslında o biraz sizin uygulamak istediğiniz senaryoya bağlı. Göz sigorta panelinin orada bağlantıyı yapmak isterseniz de en önemli olan nötr kablosuna erişiminizin olması. Onun haricinde dediğim gibi istediğiniz senaryoya göre röle bulmak mümkün oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.