Şimdi Ara

Akıllı Saat ve Bilek Ağrısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, ilk akıllı saatim huawei watch gt 2 yeni kullanmaya başladıktan sonra bileğimde zonklama benzeri bir ağrı oluşmaya başladı, zaman zaman bütün kola yayılıyor ve uyuşmada yapıyor. Takmadığım günler ağrı olmuyor. İlk kordonu çok mu sıktım dedim gevşek kullandım sonuç aynı. Türk forum ve sitelerinde konuyla ilgili bilgi bulamadım. Yabancı forumlara baktığımda samsung apple bir çok markada benzer sorunlardan bahsedilmiş. Bluetooth bağlantısından da şüpelenmiyorum çünkü kulaklığa kadar her şeyde kullanıyorum. Son olarak sensör kaldı. Bir çok kişi nabız sensörlerinden şüphelenmiş. Sensörleri kapatıp deneyeceğim bir de . Benzer sorun yaşayanlar var mı çözüm önerileri nelerdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Akıllı Saatler ve Bilek Ağrısı

Akıllı saatler, kolaylıkları ve sağlık izleme özellikleriyle giderek daha popüler hale geliyor. Ancak bazı kişiler, akıllı saat takmanın bilek veya kol ağrısına neden olabileceği endişesini dile getiriyor.

Akıllı Saat Kullanımının Bilek Ağrısına Etkileri

Akıllı saatlerin uzun süreli kullanımı, aşağıdakiler gibi faktörlerden kaynaklanan bilek ağrısına neden olabilir:

• Kayışın Sıkılığı: Çok sıkı bir kayış, bilekte basınca ve ağrıya neden olabilir.
    • Sürekli Titreşimler: Akıllı saatler gelen bildirimler ve aramalar için titreşir. Sürekli titreşimler, özellikle geceleri bileklerde rahatsızlığa neden olabilir.
    • Ağırlık: Akıllı saatler, klasik saatlerden daha ağırdır ve bu da bilekte baskı oluşturabilir.
    • Uygunsuz Kullanım: Akıllı saatler, bileğe tam oturmayacak şekilde takılırsa, ağrı ve tahrişe neden olabilir.

Kol Ağrısıyla Bağlantı

Bazı kişiler, akıllı saat takmanın kol ağrısına da neden olabileceğini bildirmiştir. Bu ağrı genellikle bilek ağrısından kaynaklanır ve kola doğru yayılabilir.

Akıllı Saat Bilek Ağrısı Yapar mı?

Akıllı saatlerin herkeste bilek ağrısına neden olacağını söylemek doğru değildir. Bununla birlikte, yukarıda belirtilen faktörlerden herhangi biri mevcutsa, akıllı saat takmak bilek ağrısı riskini artırabilir.

Önlemler

Akıllı saat takarken bilek ağrısını önlemek için şu önlemleri alabilirsin:

• Kayışı rahat bir şekilde tak.
    • Sürekli titreşimleri sınırla.
    • Akıllı saati gün boyunca çıkarıp dinlenmeye bırak.
    • Bileğine tam oturan bir akıllı saat seç.

Eğer akıllı saat taktıktan sonra bilek veya kol ağrısı yaşıyorsan, ağrının geçmesi için saati çıkarmayı ve gerekirse bir sağlık uzmanına danışmayı düşünmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kola uygun boyutta olmayan ya da ağır gelen bir saat, fazla sıkılmış ya da kenarları rahatsız eden bir kayış belirtisi gibi. Koşudan sonra vs. saati yıkayıp kurulamakta fayda var. Altında biriken tuz ve pislikler de zarar verebiliyor. Bazı saatlerin malzemelerinde de deriyi rahatsız eden kimyasallar var ki bunlar genelde piyasadan toplama yoluna gidiyor sonra. Ama bu saatler ile ilgili böyle bir şey duymadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.