Şimdi Ara

AKILLI TELEFONA NE KADAR PARA HARCADINIZ ? KAÇ YIL KULLANDINIZ ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
360
Cevap
1
Favori
7.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Samsung galaxy y 300 400 gibi birseydi

İphone 5 2000 tl

Xiaomi mi 6 2000 tl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GM discovery 650 TL 1 yıla yakın süre kullandım

iPhone 4 400 e alıp 1 hafta kullanılıyor 450 ye sattım

Lumia 525 400 e aldım 2+ yıl götürdü akraba da 2+ yıl kullandı.

Mi 4 1.5 yıl kullandım telefon kendi kendine açılıp kapanmaya başladı bende mi6 aldım sonra dan format ile düzeldi gerçi mi4.

Mi 6 1600 e aldım hala kullanıyorum 2 ay felan oldu.

Mi6 yi iyiki almışım 1600 e kapattım şu an 2100 civarında 500 lira temizzzz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Judoo -- 5 Temmuz 2018; 23:27:34 >
  • Sony Ercisson w810i 2007 350TL 1.5 sene - Servis Değişim

Sony Ercisson w910i 2008 400 TL 1 sene - Servis Değişim

Sony G705 2009 1.5 Sene

Samsung Galaxy 2011 Ace 500tl 1 sene

HTC Desire C 2012 400tl 3 ay

Motorola atrix 2012 550 TL 6 ay - Servis Ücret İade

General Mobile discovery 2013 500tl 1 sene

LG G2 900 TL 2014 1.5 sene

Oneplus 3 Eu 1600tl 2016 2 sene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM -- 5 Temmuz 2018; 23:37:51 >
  • Teknolojiye çok meraklı bir çocuktum. Elimden çok telefon geçti. Şimdi düşünüyorum da ailem yanlış yapmış aslında. Çok para harcamışım. Yine de o cep telefonlarını parçalarına ayırıp birleştirerek birçok şey öğrendim. Belki de doğru yapmışlardır. Bilemedim.

Akıllı telefon sorulmuş ama herkes ilk telefonlarından başlamış; ben de öyle yapayım.

Cep telefonu ile tanışmam annemin 3310 u bana verildiğinde olmuştu. Yıl 2005 olması lazım. O zamana kadar ne annemin ne babamın telefonlarına dokunmam yasaktı, dolayısıyla evet 2005te ilk kez elime bir cep telefonu aldım.

2005i 2006 ya bağlayan yılbaşında bir aile dostumuz bana hediye olarak Nokia 3200 aldı. Kendilerinin maddi durumu iyiydi ve yaşıtım olan oğlunun güzel bir telefonu (nokia 6630) vardı. Sanırım çok imrendiğimi gördü, gidip almış sağolsun. O yılbaşı benden mutlusu yoktu. Aman allahım o bounce denilen oyun hayatımı kararttı resmen. Saatlerce oynardım.

Sonra 2007’nin ilk dönemleriydi ve ben okulu iyice boşlamaya başlamışım. Birinci dönem sonunda karnemde matematik 1 geldi. Babama söz verdim, ikinci dönem 5 getirirsem bana telefon alacaktı.

İkinci dönem tabi ki 5 geldi matematik. O dönem kendimi Sony Ericssonlara çok kaptırmıştım. Televizyonda sürekli k750i reklamları dönüyordu. Dün gibi hatırlarım bütün reklamları kamera özellikleri üzerineydi. Tabi aynı özelliklerde olup Walkman alt markası altında pazarlanan başka bir telefon vardı ki benim gözüm ondaydı. W800i. Babam w900i alalım özellikleri daha iyi dedi dinlemedim. Sonradan pişman oldum.

Tabi o w800i’nin parçalarını ayırıp birleştirerek canına okudum. Kasa tırnaklarını kırdım internetten yeni kasa sipariş ettim onu taktım ama asla eskisi gibi olmadı. Bu arada kendi telefonlarımı parçalayarak öğrendiklerim sayesinde arkadaşlarımın telefonlarını basit basit tamir etmeye başlamıştım. Soket değiştirmek, titreşim motoru değiştirmek gibi şeyler yapıyordum ve ertesi gün bana kantinden birşeyler ısmarlıyorlardı.

W800i iyice düzen tutmamaya başladı dediğim gibi. Babam çok kızdı. 1.5 sene idare ettim iyi kötü. Sonra lise sınavı yaklaştı. Babama telefon istiyorum dedim ancak para israfı olduğunu düşündüğünden ancak gerçekten ucuz olması koşuluyla alacağını söyledi.

Tamam dedim gittik Teknosa’ya. Nokia 5700 ile ilk kez karşılaştım. Nasıl karizmatik bir telefondu hala hatırlarım. Bunu istiyorum dedim fakat fiyatı çok tuzlu, babam orada bir çalışanı yakalamış bana ucuz telefon bakıyor. Bu sefer para harcatmayacak bana, karalı görünüyor.

Ben de yaşça genç bir çalışanı yakaladım hemen. Dedim bu telefonun fiyatı burada yazdığı gibi mi? İndirimi yok mu? Demez mi teşhir ürünü var. Of o an havalara uçuyorum. Çok uygun bir fiyata kaptım istediğim telefonu. Symbian v60 arayüzü var, uygulamalar, oyunlar yüklüyorum. Çok mutluyum.

Tabi yazılım beni bir yere kadar meşgul edebildi. Başladım telefonu yine parçalarına ayırmaya. Telefonu yine 1.5 sene falan kullanabildim. En son bozulduğunda gerçekten çok üzülmüştüm. Hala içimde yaradır.

Lise 2 ye başladım. Bu sefer taktik değiştirip anneme yanaştım. Yavaş yavaş dokunmatik telefonlar piyasaya girdi, sınıfta iphone’lar dolaşmaya başladı. Dedim ben de dokunmatik alacağım. Ama iphone çok pahalı onu almayacağım, aklımca aileme iyilik yapıyorum. Sanki istesem alacaklarmış da ben istemiyormuşum gibi havalar falan... Samsung Star aldım. Almaz olaydım. Bu konuyu pek konuşmak istemiyorum. Kötü bir telefondu hala pişmanım.

2 sene kullandım o telefona küfrede küfrede. Parçalarına da ayırdım çok kez ama bozulmadı. Sonra bataryası şişti, değiştirdik. Ekranı bozuldu yenisini alıp taktım. Telefon artık düzen tutmuyor tabi. Üniversite sınavı da yaklaştı, ben de çalışmalara başladım.

Diyorum ki dokunmatik telefon modası gelip geçici, çok kötüler tuşlu telefonlar hala en iyileri. Ben bir daha dokunmatik telefon almayacağım. (Buraya kahkahalarınız gelecek) Gittim yine baya uygun fiyata Sony Ericsson Zylo aldım. Kızaklı telefonum oldu ilk kez, severek kullandım.

2 sene sonra artık androidler iyice yaygınlaştı, ben de sözümden döndüm. Gittim Xperia U aldım, şu rengarenk ışıklı olanlardan. Zaten nerede cafcaflı renkli şey varsa gidip yapışıyorum, aranan müşteriyim.

2 sene onu kullandım yine çok sevdim. Oldukça sağlam çıktı. Ama gel gelelim eski androidlerin zamanla şişmesi, güncellemelerle ölmesi ve ram yetersizliği başka telefona itti beni.

Böylece huawei g7 ile tanıştım. Bütün saçma sapan küçük sorunlarına rağmen harika telefondu. Faturama ek aldım kendi harçlığımdan ödedim. 2.5 yıl ben kullandım, 2 yıl da kardeşim kullandı benden sonra. Seni seviyorum Huawei!

Dedim artık bir iphone kullanma zamanım geldi. Gittim 6s aldım. Hala da onu kullanıyorum. 3 seneye yaklaştı ve hala çok memnunum. Bir 2-3 sene daha kullanmayı düşünüyorum, sanırım geçmişteki müsrifliğimin vicdan azabının yansıması.

Artık telefonları parçalarına ayırmıyorum. Yekpare tasarıma dönen telefonlar yüzünden ben de laptop, ps3, psp, ses sistemi gibi şeyleri açıyorum. Eskisinde çok daha iyiyim bu konuda merak etmeyin.

Kusura bakmayın destan oldu. Ama şu konuyu görünce çocukluğum gözlerimin önüne geldi. Bu da böyle bir blog yazısı gibi oldu. Kendinize iyi bakın, ileride çocuğunuza her istediğini almayın. Ama ilgi alanına yönelmesine de izin verin. Ortasını bulun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 2013 yılında babam samsung grand prime plus almıştı 735 tl 2 seneye yakın kullandım çok çok yavaşladığı için kullanılamaz duruma gelmişti bıraktım onu

2015 yilinda lg g3 satin aldım 1550 tl ye

Tam 24 ay kullandım bozuldu

2017de xiaomi mi6 128gb aldım 2100 tlye hayatımda ki en kaliteli telefonu kullandım ldiyebilirim tam bir sene kullandım

2018 yılında 1700e xiaomiyi satıp 100 tl fark ile Samsung note7 fan edition aldım 4 aydır bunu kullanıyorum (ama xiaomiyi özlüyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: BABAHAKKI

iPhone 3G : 400 euro
    iPhone 4s : 550 euro
    iPhone 5s : 700 euro
    iPhone SE : 400 euro

Herbiri ortalama 2-3 sene kullanildi.
    Hepsini farklı farklı kişiler kullandı ozaman yoksa imkansız:)

• Sadece akıllı telefonları yazıyorum

Galaxy Y (2013-2014)

Galaxy Mini 2 (2014-2014)9 ay

Galaxy S4(2014-2014) Çakma 3 ay

Vodafone Smart 4 Mini (2015-2016)

Alcatel Pop C7 (2016-2016) 4ay

Galaxy S4 orj. (2016-2016) 6 ay

iPhone 5S (2016-2018)

iPhone 6S

• Nokia c6 - 2 yıl - 700 tl

Blackberry Z10 - 2 yıl - 700 tl

S5 - 800 tl 2 yıl

S8+ - 2500 tl (sıfır aldım yurt dışından) halen devam (10 ay) efsane ama çok büyük

• Siemens c55 bozuldu kaç yıl kullandım hatırlamıyorum

Nokia xpress maalesef kaybettim (2 sene kullanmıştım)

Nokia lumia 820 ikinci el aldım

Lenovo k5 750 TL Babama verdim 1,5 sene kullandım

Huwaei p9 lite 1100 TL Hala kullanmaya devam ediyorum.
  • Samsung Galaxy S3 - 1800tl
    Sony Z3+ - 2500tl
    Iphone 6s Plus - 3899tl
    Iphone 8 Plus - 4799tl
  • Bende yazayım .

Nokia 3210 100 TL

Nokia 3310 100 TL

Çinli bir telefon televizyonlu 100 TL

Nokia 6600 80 TL

Samsung Galaxy Gio 430 TL ilk sıfır telefonumdu.

Samsung Galaxy wonder 140 TL

HTC desire ..... 400 TL

Samsung S3 400 TL

HTC tam modelini hatırlamıyorum 400 TL

LG Nexus 4 300 TL

Operatör üzerinden A3 2016 aldım toplamda 1488 TL ye maloldu. Aklıma geldikçe sinir küpü oluyorum.Aldigimin 2. Ayı anneme verdim hala kullanıyor.

Hanıma GM5 plus 1000 TL

Samsung bir modeli bedava

Xiaomi note 4x 750 TL

Xiaomi note 4 800 TL

Arada unuttuğum birkaç telefon daha var .

Baya bir para vermişim şu meretlere . Ortalama 5000-6000 TL vermisim şimdiye kadar . Bir ayfon x yapmıyor bu sevindirici fakat diğer yandan 6000 TL ile neler yapılmazdı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muaz1984 -- 6 Temmuz 2018; 2:30:8 >
  • İlk telefonum Nokia 5800 XpressMusic Nisan 2011'de 474 TL'ye alındı.5. yılını doldurmasına 2 hafta kala bozuldu.Mart 2016'da 2150 TL'ye LG V10 32 GB alındı.Şu an bu telefonu kullanıyorum.Toplam 2624 TL.Ayrıca V10 Mayıs 2017' de bootloop oldu; anakartı değiştiği için verilerim silindi.Sonra LG'den soğudum.Bir daha ki alacağım telefon Huawei veya Xiaomi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20MBP98 -- 6 Temmuz 2018; 0:39:18 >
  • 10 bin harcamışımdır. Aldığım telefonları en az 2 yıl kullanıyom. Şu an S8.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5230i - 800 civarıydı sanırım - halen çalışıyor
    6300 - 550 civarıydı sanırım - halen çalışıyor
    Discovery - 570 - 600'e sattım
    Moto Atrix - 580 - iade aldım
    Moto G - 630 - halen kullanıyoruz
    S4 mini - 800 - cihaz öldü
    One M8 - 450 - halen kullanıyoruz
    Z5 Dual - 1300 - cihaz öldü
    Mi5s Plus - 1500 - halen kullanıyoruz
    P smart - 1400 - halen kullanıyoruz
    iPhone SE - 1600 - en son kardeşime bunu aldım daha kutusunda :)

Telefona çok para veren biri değilim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 6 Temmuz 2018; 0:46:31 >
  • Ocak 2013'te Motorola Atrix almıştım 600'e, 50 lira kupon 50 lira değerinde de banka puanı veya 50-50 iki ayrı indirim kuponu gelmişti. Maliyet 500 lira. Bozuldu ve HB 600 lira iade etti.
    Sonra 2014 Ekim'de 800 liraya Zenfone 6 aldım ama hatırladığım kadarıyla o da kupon puan vs. ile 650 liraya mal olmuştu. Allah zeval vermesin, yavaş mavaş kullanıyorum.
    Beş buçuk yılda telefona verdiğim paranın maliyeti bu kadar
  • 2015 aralık Asus zenfone 2 1100 TL hala taş gibi. Kamerası güzel değil ve telefon ağır yani eldeyken baya ağır. Donma kasması yok çok seri . Gerçi ben aldığım günden beri hiçbi güncelleme yapmadım 5.0 hala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Köylü Çiftçi -- 6 Temmuz 2018; 0:49:16 >
  • Çok sık telefon değiştiren bir kullanıcı değilim.
    Akıllı telefon olarak son 6 yılda 2 tane kullandım sadece.

2012'de Samsung monte almıştım arkadaştan 2. el. 100 TL.
    2013'te Sansung galaxy S3 aldım sıfır idi. 1600 TL. Akıllı telefon harici daha eski yıllarda Nokia 6230 um vardı o hediye gelmişti.

S3 alalı 5,5 yıl olmuş, hâlâ sağlam şekilde kullanıyorum. Bugüne kadar ciddi bir arızası olmadı, hiç servise götürmek zorunda kalmadım.

Bir keresinde şarj problemi vardı. Çabuk tükeniyordu & saatlerce takılı olmasına rağmen şarj olmuyordu ya da çok az doluyordu. Bir keresinde aşırı ısınma baş gösterdi.
    En ilginç problemleren biri de şu home butonuna basınca telefon kitleniyordu.

Bu belirttiğim 3 problem de birkaç gün sonra kendiliğinden düzeldi. Böylesine ilginç deneyimler benim cihazı daha da hevesli ve özenli kullanmama sebep oldu. Hiçbir şekilde güncel modelleri alma ihtiyacı duymuyorum. Tamamen kullanılamaz hâle gelene kadar da değiştirmeyeceğim.

• turkcell maxi plus 5, enişte aldı turkcell hattıyla, 1,5 sene, enişteye geri verdim o da bi tanıdığına verdi
    samsung galaxy beam, ablamın eskisi, 1,5 sene, geri verdim
    meizu note 2, 630, 2 sene, arkadaşıma lazım oldu ona verdim, hala kullanıyor
    xiaomi redmi note 4, arkadaşlardan hediye, 1 sene
  • Galaxy Wonder 2013 750₺ - yeni nesile ayak uyduramadı köşede duruyor
    Discovery II+ 2015 900₺ - Allahın belası gm birdaha bulaşmam
    LG G3 Beat (Discovery II+ ile takas) 2016 - yağmurda su girmesi sonucu servise gönderildi 0 lg x screen ile değişti.
    LG X Screen (G3 beat servisinden değişim) 2017 - suya düşmesi sonucu yaşamını yitirdi
    Galaxy J7 Pro 2018 1550₺ - f/p telefonu baya memnunum 2-3 sene götürür.

Hepsinde root ve custom rom vardı. Şu an ki j7 pro'da bile 3 ay sonra gelicek olan 8.0 romu yüklü :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EyuphanKundakci -- 6 Temmuz 2018; 1:18:14 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.