Şimdi Ara

Akıllı telefonların yurt dışı kayıt ücretinin 600 TL'ye çıkarılması talep edildi (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
4
Favori
14.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turkeytv

quote:

Orijinalden alıntı: malatyaspor

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alp Er Timur

quote:

Vergi kaçıranların yüzünden oluyor bu zamlar
    Ben telefonu aldımmı 3 sene kullanıyorum her ay telefon değiştirip ülkeyi batıranlar düşünsün

Yahu adamın parası varsa sanane her ay telefon değiştirmesinden. Sen ne karışıyorsun ki. İsterse günlük değiştirir. Mecbur mu senin gibi 3 yıl aynı telefonu kullanmaya.

Parası varsa bir zahmet zamlı vergiyide ödesin sonuçta bu telefonları biz üretmiyoruz paşa paşa ödeyecek lüks telefon kullanmak isteyen.

Mesele telefon ithalatını azaltmaksa ithal edilen telefonlara da aynı vergi konulsun. Burada amaç cari açığı kapatmak değil 3-5 ithalatçı firma sahibini zengin etmek. O adam 5-10TL para verecek vergi olarak ( öyle söylemişti burada birisi) ben 600TL vereceğim. Sebep ne?

ithal edilen telefonlarada ek vergi koyulacak

O ayrı bir şey. Zaten o da saçmalık. Yerli üretim mi var? Adı bile ecnebi olan montaj mallar. Yeni yu-ma-tu lar doğacak o kadar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• umuyorum ki kurbağayı artık yavaş yavaş ısıtmak yerine birden kaynar suya atarlar da bir ihtimal sıçrayıp kendini kurtarmaya çalışır. bu ülkede çok değil, 1 ay elektronik ürün almıyorum dese insanımız, vergi diyen dillere biber sürmüyor mu devlet görürüm ben...
  • Ülkede telefona ilgi çok fazla, parası olmayan adam bile telefon derdinde e tabi haliyle yerli perakendeciler ve ithalatçılar kaymağını kimseye bırakmak istemiyor.
    Kuzenimin bana aylardır 100 TL borcu var aç aç geziyor, tamam neyse kuzendir çok önemli değil ses etmiyoruz ama adam gidip kredi çekip note 4 almış. Teyzem yine aynı şekilde, kocası içki içmekten yiyecek bir şey bulamıyorlar ama telefon için 1000 TL gözden çıkarılmış. Yani durum böyle olunca yerli tüccarlar da acımıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: psyke86

bu hükümetin işi gücü yok telefona taktılar ülkede o kadar ilgilenilcek sorun var her gün yeni bir şehit veriliyor adamlar hala telefonlara zam yapma peşinde

bu ülkede yaşamaktan nefret ediyorum

Isiniz gücünüz siyaset.
    Nefret ediyorsan seni ermenistana yolcu edelim

• quote:

Orijinalden alıntı: BlancpaiN

Ben yerinde bir karar buluyorum, benim 3000 liraya yakın para verip aldığım telefonu adam 1800'e getirtiyor, istemiyorum arkadaş, aynı şey inşallah yakında arabalar için de uygulanacak, çifte vatandaşlar öyle 100 bin liralık arabayı 40 bin liraya alamayacak. alın bu da karikatürü.

Akıllı telefonların yurt dışı kayıt ücretinin 600 TL'ye çıkarılması talep edildi

Aboo bu nasil bir mantiksizlik bencillik geri kafaliliktir.boyle insanlar hala var yav.bencillikten oleceksinz be.bi bitmedinz gitti. Ama siz yinede dua edinki sizi dusunen baskalari var.arkd. dedgi gbi 3000 e aldgn telefonu 4000 e alacaksn.allah herkese akil vermis.ama kullanma isini kula bırakmış. Kötü yani ise kullanma klavuzu vermemis.sen ve senin gbiler icin cok zor bir durum allah yardmcnz olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: OSMANLI TEAM

quote:

Orijinalden alıntı: psyke86

bu hükümetin işi gücü yok telefona taktılar ülkede o kadar ilgilenilcek sorun var her gün yeni bir şehit veriliyor adamlar hala telefonlara zam yapma peşinde

bu ülkede yaşamaktan nefret ediyorum

Bu ülkede yaşamaktan nefretmi ediyorsun başka bir ülkeye git o zaman seni tutan yok sana gitme diyende yok gidebilirsin yani bizimde işimize gelir vatanını satıcak olan kişilerden kurtuluruz

Bo olkodo yosomokton nofrotmo odoyorson bosko bor olkoyo got o zomon sono toton yok sono gotmo doyondo yok godobolorson yono bozomdo oşomozo golor votonono sotocok olan koşolordon kortoloroz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Böyle yapınca vestel alınmayacak k. Daha çok nefret ettirdiler kendilerinden
  • Devletin vergilerle vatandaşı söğüşlemesidir. Başka izahı yok. Devletin ayakta durmada 1. Geliri vergi üstüne vergi koymak mı? Verilen cezalarda faiz üstüne faiz koymak mı? 10 lira kazanan esnafın elinden 6 lirasını vergi olarak almak mı ? Memur ve işçinin maaşından vergiyi peşin kesmek mi?
    Bunu destekleyen herkesin...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • halk esek oldukca semer vuran cok olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urfali Apti -- 4 Ağustos 2015; 19:47:04 >
  • mantıksızlığın çığır açtığı nokta.

saçmalık resmen.

bari yüzde hesabı yap. adam 500 liralık telefon alınca da 600 lira vergi mi verecek.

• Elektronik eşyalarlar için düşündükleri bu kadar detayı yurt dışından ithal edilen yiyecek içecek için düşünselerdi insanların sağlıkları bu kadar bozulmazdı. Bu kadar aptalca yönetilen başka bir ülke yoktur bence. İşin garip yanı her çıkarılan kanunda, yenilik adı altındaki saçmalıklarda hep maddi durumu zayıf insanlar kaybediyor. Gerçekten süper gelişiyoruz. Durmak yok, soymaya devam.
  • Her şeye zam, ona zam, buna zam, hani bize ** diye bağıran bi deli vardı aynı onun gibi bağırmak istiyorum
  • quote:

YETMEZ AMA EVET

HÜÜLOOOOĞĞĞĞ
  • Mobisad üyeleri anlaşsın, her çalışan işçisinin maaşını 600 TL arttırsın, ben de bu yasayı kabul edeyim...
    Aldığımız malların bedelinin yarısı direk vergiye gidiyor, bari komünizme geçsin devlet de hepsini alsın rahatla. :)

• ABV

• quote:

Orijinalden alıntı: uLiqUioRRa*

quote:

YETMEZ AMA EVET

HÜÜLOOOOĞĞĞĞ

Sizin gibiler başka bir kelime bilmez mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Terminator28

quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

HAZİRAN AYINDA KONU AÇILMIŞTI. 1 AY İÇİNDE TELEFONLARA YÜKLÜ MİKTARDA VERGİ GELECEK DİYE. ARADAN 3 AY GEÇTİ. eeeee zam nerde ? forum editörleri de mı provakatorluğe başladı ?

onu bakan soyledi, hatta bir onceki de resmi agizlardan gelmisti. ulke dingonun agirina dondugu icin normal buluyorum. Bakan soyluyor, fiyatlar yukari cekiliyor ama zam yok, sonra bir daha bu sefer gelecek denecek yine fiyatlar yukari cekilecek, bu arada bir de zam gelirse iyicene fiyatlar arsa degiyor. en son kulak arkamiz da bitince artik bizi de peskes cekerler bunlar bitti diye biz de rahat ederiz onlar da

REZİDANSSSSSSS . KENDİ MALINIZ GİBİ SAVNURSUNUZ ÇALAN KENDİ ZİHNİYETİNİZ OLUNCA ... Bu ülkede kendi adamın çalarsa ses çıkarmazsınız ama karşı oldugunuz zihniyet çalarsa sabah akşam hırsız dersiniz. bu ülkede bu kafa oldugu sürece bu ülkeden bi cacık olmaz

bence de, bu kafa olduktan sonra tabi duze cikamayiz. Demissin ki dh asparagas provokatorluk yapiyor, ben de dh'nin bakanin laflarini haberlestirdigini soyledim kabaca. Cevabina bak, REZİDANSSSS. Bogazlarina kalsin haram paralari, ne dememi bekliyorsun? Tarafi yok bu isin, giren kazigin tarafi yok cunku, ama senin kafa bizden olan soksun olunca hepimiz magdur oluyoruz.

Konuya donelim, bakan soyledi, haberler de onun ustune yapildi

gelelim konuya ilk önce ekim-kasım gibi ek vergi gelecek diye konu açıldı sonuç ? boş çıktı . haziran da konu açıldı . bu sefer 1 ay içinde %20 vergi dendi sonuç ? boş çıktı . şimdi de 150 den 600 e çıkacak diyor. inanalım mı ? provakatorce konu açıp hit çekmeye çalışan kim ? hit çekmek için milleti birbirine düşüren kim ?

KONUYU OKUMADIĞIN APAÇIK BELLİ BAKAN MI ŞÖYLEMİŞ İŞ ADAMLARI BİLMEMNEYİ Mİ SÖYLEMİŞ ... KAÇAK SOKULAN TELLER İÇİN GEÇERLİ.

kabaca bir daha yazayim, belli ki anlasilmamis. İlk haber, resmi agizlardan gelen aciklama uzerineydi. Bunun uzerine telefonlara zam geldi ama vergilerde artma olmadi. Sonra daha bu haberin dedikodusu sogumadan bakan cikti dedi ki evet biz vergilerde bir artis dusunuyoruz, %15-30 gibi olacak dedi. bu da haberlestirildi. Bunlar vergi zammi, bu haberse yurtdisi kayit harci (ya da adi her neyse). Bu haberi de dh kurum ve kisi adiyla kaynaklayarak verdi.

Buraya kadar itirazin olamaz herhalde, ozet gectim cunku. Ve bu ozeti aktardiktan sonra diyorum ki resmi agizlar iki kere biz zam yapacagiz demis, ama yapmamis. peki bu sirada ne oldu, telefonlar zamlandi. Arada kodamanlar nemalandi. Bu haberde kim konusuyor, kodaman. Diyor ki devlet bizim sirtimizi biraz daha kasisin, eh, pardon ama bu devleti yonetenler (muhalefet hukumet farketmez) buna izin veriyorsa, beni dusunmeden uc bes kisinin yardakciligini yapiyorsa ben de onlara dingonun agirinin sakinleri derim, demeyen de ya salaktir ya da o da nemalaniyordur, cunku bu carpik duzeni savunmanin baska mantikli yolu yok mazosist olmak disinda.

apple hariç hiçbir telefona zam gelmedi sallama. fiyatlara arada bakıyorum hep aynı hatta düşüyor

Savunmaya bak

• Şu an hala talep halinde mi yoksa kabul edildi mi?

• Türk şirketleri kadar üçkağıtçı şirket mi var. Uğraştırmayın bizi. Koskoca IPHONE ekranı kalksa direk yeni telefon veriyor bizimkiler kullanıcı hatası deyip bir de bizi borçlu çıkartır.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

HAZİRAN AYINDA KONU AÇILMIŞTI. 1 AY İÇİNDE TELEFONLARA YÜKLÜ MİKTARDA VERGİ GELECEK DİYE. ARADAN 3 AY GEÇTİ. eeeee zam nerde ? forum editörleri de mı provakatorluğe başladı ?

onu bakan soyledi, hatta bir onceki de resmi agizlardan gelmisti. ulke dingonun agirina dondugu icin normal buluyorum. Bakan soyluyor, fiyatlar yukari cekiliyor ama zam yok, sonra bir daha bu sefer gelecek denecek yine fiyatlar yukari cekilecek, bu arada bir de zam gelirse iyicene fiyatlar arsa degiyor. en son kulak arkamiz da bitince artik bizi de peskes cekerler bunlar bitti diye biz de rahat ederiz onlar da

REZİDANSSSSSSS . KENDİ MALINIZ GİBİ SAVNURSUNUZ ÇALAN KENDİ ZİHNİYETİNİZ OLUNCA ... Bu ülkede kendi adamın çalarsa ses çıkarmazsınız ama karşı oldugunuz zihniyet çalarsa sabah akşam hırsız dersiniz. bu ülkede bu kafa oldugu sürece bu ülkeden bi cacık olmaz

bence de, bu kafa olduktan sonra tabi duze cikamayiz. Demissin ki dh asparagas provokatorluk yapiyor, ben de dh'nin bakanin laflarini haberlestirdigini soyledim kabaca. Cevabina bak, REZİDANSSSS. Bogazlarina kalsin haram paralari, ne dememi bekliyorsun? Tarafi yok bu isin, giren kazigin tarafi yok cunku, ama senin kafa bizden olan soksun olunca hepimiz magdur oluyoruz.

Konuya donelim, bakan soyledi, haberler de onun ustune yapildi

gelelim konuya ilk önce ekim-kasım gibi ek vergi gelecek diye konu açıldı sonuç ? boş çıktı . haziran da konu açıldı . bu sefer 1 ay içinde %20 vergi dendi sonuç ? boş çıktı . şimdi de 150 den 600 e çıkacak diyor. inanalım mı ? provakatorce konu açıp hit çekmeye çalışan kim ? hit çekmek için milleti birbirine düşüren kim ?

KONUYU OKUMADIĞIN APAÇIK BELLİ BAKAN MI ŞÖYLEMİŞ İŞ ADAMLARI BİLMEMNEYİ Mİ SÖYLEMİŞ ... KAÇAK SOKULAN TELLER İÇİN GEÇERLİ.

kabaca bir daha yazayim, belli ki anlasilmamis. İlk haber, resmi agizlardan gelen aciklama uzerineydi. Bunun uzerine telefonlara zam geldi ama vergilerde artma olmadi. Sonra daha bu haberin dedikodusu sogumadan bakan cikti dedi ki evet biz vergilerde bir artis dusunuyoruz, %15-30 gibi olacak dedi. bu da haberlestirildi. Bunlar vergi zammi, bu haberse yurtdisi kayit harci (ya da adi her neyse). Bu haberi de dh kurum ve kisi adiyla kaynaklayarak verdi.

Buraya kadar itirazin olamaz herhalde, ozet gectim cunku. Ve bu ozeti aktardiktan sonra diyorum ki resmi agizlar iki kere biz zam yapacagiz demis, ama yapmamis. peki bu sirada ne oldu, telefonlar zamlandi. Arada kodamanlar nemalandi. Bu haberde kim konusuyor, kodaman. Diyor ki devlet bizim sirtimizi biraz daha kasisin, eh, pardon ama bu devleti yonetenler (muhalefet hukumet farketmez) buna izin veriyorsa, beni dusunmeden uc bes kisinin yardakciligini yapiyorsa ben de onlara dingonun agirinin sakinleri derim, demeyen de ya salaktir ya da o da nemalaniyordur, cunku bu carpik duzeni savunmanin baska mantikli yolu yok mazosist olmak disinda.

apple hariç hiçbir telefona zam gelmedi sallama. fiyatlara arada bakıyorum hep aynı hatta düşüyor

birincisi, bu kadar ufak cevap yazacagini bilseydim o kadar kasmazdim.
    ikincisi, neredeyse sene basindan beri anneme, ona telefon aldiktan sonra da simdiye kadar (hala almadim) kendime yeni telefon almak istedigimden beri piyasayi kontrol ediyorum, bunu da forumdaki bazi mesajlarimdan gorebilirsin. Boyle arastirirken (ozellikle tutan modellerin) fiyatlarin azalmasi gereken safhalarda/zamanlarda azalmadigini, bazi modellerin de girdikleri fahis fiyatlari hic dusurmedigini, bazi modellere de sure zarfinda zamlar yapildigini gordum, ama az ama cok. Simdi bunu tutup da opera minide sitelerin tek tek gecmis hallerini kullanarak sana kanitlayamam, zaruretim de yok. Senden tek istedigim sen bak, mesela samsung indirime girecegiz dedikten sonra bizimkiler ne yapacak/yapti, apple zam yaptiktan sonra bizimkiler dogrudan ya da dolayli vergiyle ustune kac bindirdi bir bak ve beni de bilgilendir, son kullanici olarak Avrupa'yla Asya arasinda kara baglantisi oldugumuz halde nasil oluyor da ikisinin de ulkelerinden daha pahaliya aliyoruz teknolojiyi bir beni aydinlat.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.