Şimdi Ara

Akıllı telefonların yurt dışı kayıt ücretinin 600 TL'ye çıkarılması talep edildi (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
4
Favori
14.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar çok milletini vergilerle sömürüp de bu kadar geri kalmış tek ülke TÜRKİYE!
  • quote:

Orijinalden alıntı: THEKNIGHT

quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

Orijinalden alıntı: magrofon

zaten akp nin oyları pastadan payını alanlar onlar için hava hoş. devlet malı deniz yemeyen keriz.. olan yine fakir fıkaraya olucak zaten sesini çıkaran herkes ya terörist ya ateist ya çapulcu oluyor direk. 13 yıldır hiç akp seçmenini tvlerde isyan ederken gördünüz mü? göremezsiniz çünkü keyifleri yerinde..

Aynen kardeş AK Parti 'ye oy verdik ve babam da q7 annem de x5 bende de aventador var annemle babam aracı kullanmıyorlar saray da davetlere katılıyorlar sürekli o yüzden uçağı çok kullanıyorlar thy 'den indirimli alıyorlar hem de vip, bende araçları sürekli değiştirerek kullanıyorum hepsinin zevkini sürmüş oluyorum artı holding açmaya doğru gidiyoruz istanbul da boğaza karşı arsalar da var daireler de kanal istanbul 'u sizin tabirinizle rte söyledi ilk bize sizlere yerler vereceğiz dediler ilk düşük fiyatlardan kayaşehir taraflarından aldık arsaları müteahhitlik işine gireceğim kayaşehir de 3 dönüm üzerine birkaç site dikerek sizlerden kat ve kat alacağım nasılsa karşılığını 3. köprü geçişine de kendimize küçük ama aslında büyük bir villa da yapayım bari de kanal istanbul 'dan geçen gemileri seyrederim bari tabi arkadaş bütün AK Parti 'ye oy verenler böyle yaşıyor eminim ohooo GSS ödeyen üniversitesini bitirmeye çalışan 25 yaşını geçmiş bir Ak Parti 'ye oy vermiş biriyim fakat çıkar için oy vermedim işte siz bu düşünce ile ilerlerseniz sizin istediğiniz partiler o yüzden gelemeyecek çünkü senin istediğin parti gelince ona hadi bakalım ben seni seçtim bana sen de bir şeyler ver zihniyeti ile beslemişsiniz kendinizi o yüzden istediğiniz olmuyor işte.. Ben bu ülkeye istikrar gelsin diye oyumu verdim ve öyle 3 yıl da 13 yıl da avrupa lar amerikalar gibi bir Türkiye olmayacağını biliyorum ama sizler de iştah böyle hemen 4000 euro olsun asgari ücretler araçlar bedavaya alınsın yunanistan gibi yattığımız yerden maaş lar gelsin öğleden sonra 2.5 ta iş bitsin işte bu kafa ile olmuyor maalesef..

ulan densiz. saraylar , makam araçları almayı yapmayı biliyosunuz da halka gelince mi lüks oluyor bir cep telefonu ?

o saraylarla , makam araçlarıyla zaten dış açığın dibi oldu dibi !

madem bu kadar tasarruf gerekiyor o saray ne ulan , örtülü ödenekler ne ulan ?

Hep yazmayacaktım çok uzun sürecek diye ama en sonunda yazayım artık biliyorum mantığınız almayacak kabullenmeyeceksiniz inanmayacaksınız ama hangi yasadan sonra geldi bilmiyorum ama en az 20-30 yıldan beri vardır bu sistem yani Ak Parti getirmedi bunu önce bunu belirteyim ve geleyim açıklamaya Cumhurbaşkanı 'da yeni Başbakan 'da bunu dile getirdiler defalarca seçim meydanlarında iktidarkende açıklamalar yapıyorlardı gerçek olup olmadıklarına da devletin resmi siteleri TBMM veya diğer bu paraların aktarıldığı bakanlıkların mevzuatlarında dediklerimi bulabilirsiniz..

Eski başbakan yeni cumhurbaşkanı şunu diyordu tam resmi sitelerden resmi sayıları almadım 2002 Kasım 'ında Ak Parti 'ye kadar GSYİH 232 milyar dolar diyorlar ve geçen 11 yıl zaman içerisinde 4 kat arttı diye bunu defalarca söylediler yani GSYİH 820 milyar dolar deniyor 4 kat olmasa da 3.5 kat diyelim ve gelelim devletin harcamalarına yasalar kanunlar şu şekilde işliyor, her yıl kurumlar hesaplar şu para şuraya bu para buraya mesela MİT başbakana bağlı olduğu için şu kadar ödenek alır sitesinde 2014 yılında aldığı para yazıyor başka bir bakanlığa Dış İşleri Bakanlığı 'na girerseniz orada da yazar veya diğer bir bakanlığın sitesine girerseniz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı şu ödeneği aldı gibi ve gelelim Başbakan 'a yıllardır bütün Başbakan 'larda aynı şekilde ödenek aldılar tam bilmiyorum ama örnek olarak vereyim GSYİH 'in yüzde 2 'sini Başbakan alır diyelim o da yaklaşık 2002 'de 4 milyar dolar ise 2013 'te 3.5 katı 13 milyar dolar olmuş ve bakanlıklara valilere alınan makam araçları da 2002 yılında şu alınıyorsa 2013 'te şuan o Mercedes 'ler Q7 'ler alınabiliyor çünkü ciddi para artışı oldu ve daha aşağıya ineyim 2002 'de Emniyet 'te polisin araçları Renault 12 Toros 'lar vardı 2015 'te Tekirdağ 'lıyım ve 2 mi 3 mü daha mı fazla bilmiyorum ama çok yerde gözüme çarpıyor otoban polisi tarzında otobanda görev yapan Renault Fluence araç alındı değeri 75000 tl üstü led farlar çelik jant 17" olması lazım çok çekici jantları zenon far o mercekli olanlardan dizel 2.0 üzerimi motoru bayağı güçlü içeride klima hep açık gıcır gıcır 75000 tl belki daha fazla polis aracı alıyorlar en aşağı düz bir polis memuru buna biniyorsa yukarıdaki vali 650000 tl 'lik araca binmesi göze çok batmıyor ve bunların hepsi GSYİH 'in artışından kaynaklanıyor çünkü yasası kanunu paranın nerelere gideceği yüzdeler halinde ana kasadan kurumlara dağıtılıyor siz ister inanın ister inanmayın araştırırsınız gerçeği öğrenirsiniz ha Ak Parti gider başka parti gelir GSYİH 1.6 trilyon dolar çıkar o zaman yine o başbakan da yüzde 2 ise onu alacak hatta 28 milyar dolar ödenek alacak ve makam araçları da 2 milyon tl ise öyle olacak 1.6 trilyon dolara ulaşırsak 20 yıl da dediklerimi görürsünüz.. Artık bundan sonra araştırıp gerçekleri öğrenmenizi size bırakıyorum umarım bana araştırmadan yazmassınız..

Ha şuna da geleyim devlet istese şunu yapamaz mı atıyorum 232 'den 820 'ye çıktık 3.5 katı başbakan yüzde 2 alıyordu yüzde 1 'e düşürelim 14 değil de 7 alsın olmaz mı olabilir yasa değiştirirsin nasılsa iktidarsın yapabilirsin ama yapıp yapmaları onlara kalmış siyaset böyle bir şey o kalan parayı 7 milyar doları burs yurt yoksullara dağıtılamaz mı dağıtılabilir fakat anayasa da kanunlar da yasalar da böyle işliyor her şey resmi biz istediğimiz kadar yazalım haksızız manevi olarak haklı olabiliriz ama yasalar orada haksızız..

Benim bildiklerim böyle gerçek resmi sayılara ulaşırsanız bize de paylaşın da biz de öğrenmiş olalım ben il başkanlıklarında olan kişilerden sistemin böyle işlediğini öğrendim tek tek bütün devletin resmi sitelerine girip oradaki verileri alıp 2-3 günü mü alacak bilgiyi sizlere paylaşacak kadar vakitim yok o yüzden tahmini olarak söyledim siz tam sayıları önümüze koyarsanız daha net bir şekilde herkes öğrenmiş olurum(uz)..

Bana da dikkatli yaz ceza yemeyesin anca böyle akıllanıyorsunuz çünkü..

• quote:

quote:

quote:

zaten akp nin oyları pastadan payını alanlar onlar için hava hoş. devlet malı deniz yemeyen keriz.. olan yine fakir fıkaraya olucak zaten sesini çıkaran herkes ya terörist ya ateist ya çapulcu oluyor direk. 13 yıldır hiç akp seçmenini tvlerde isyan ederken gördünüz mü? göremezsiniz çünkü keyifleri yerinde..

Aynen kardeş AK Parti 'ye oy verdik ve babam da q7 annem de x5 bende de aventador var annemle babam aracı kullanmıyorlar saray da davetlere katılıyorlar sürekli o yüzden uçağı çok kullanıyorlar thy 'den indirimli alıyorlar hem de vip, bende araçları sürekli değiştirerek kullanıyorum hepsinin zevkini sürmüş oluyorum artı holding açmaya doğru gidiyoruz istanbul da boğaza karşı arsalar da var daireler de kanal istanbul 'u sizin tabirinizle rte söyledi ilk bize sizlere yerler vereceğiz dediler ilk düşük fiyatlardan kayaşehir taraflarından aldık arsaları müteahhitlik işine gireceğim kayaşehir de 3 dönüm üzerine birkaç site dikerek sizlerden kat ve kat alacağım nasılsa karşılığını 3. köprü geçişine de kendimize küçük ama aslında büyük bir villa da yapayım bari de kanal istanbul 'dan geçen gemileri seyrederim bari tabi arkadaş bütün AK Parti 'ye oy verenler böyle yaşıyor eminim ohooo GSS ödeyen üniversitesini bitirmeye çalışan 25 yaşını geçmiş bir Ak Parti 'ye oy vermiş biriyim fakat çıkar için oy vermedim işte siz bu düşünce ile ilerlerseniz sizin istediğiniz partiler o yüzden gelemeyecek çünkü senin istediğin parti gelince ona hadi bakalım ben seni seçtim bana sen de bir şeyler ver zihniyeti ile beslemişsiniz kendinizi o yüzden istediğiniz olmuyor işte.. Ben bu ülkeye istikrar gelsin diye oyumu verdim ve öyle 3 yıl da 13 yıl da avrupa lar amerikalar gibi bir Türkiye olmayacağını biliyorum ama sizler de iştah böyle hemen 4000 euro olsun asgari ücretler araçlar bedavaya alınsın yunanistan gibi yattığımız yerden maaş lar gelsin öğleden sonra 2.5 ta iş bitsin işte bu kafa ile olmuyor maalesef..

ulan densiz. saraylar , makam araçları almayı yapmayı biliyosunuz da halka gelince mi lüks oluyor bir cep telefonu ?

Densiz sensin, kıt akıllı herif. Yukarda biri türkiyeyi almanyayla karşılaştırır, biri cep telefonu lüks mü oldu der. Kardeş, senin zihniyetin iktidara gelince her yönden sömüren zihniyet. Sana makam versek aynısını yaparsın. Bu psikolojinin de sebebi bu. "Onlarda var bende neden yok". Bu kadar kıt mantığın var. Malesef ki seni hiçbir iktidar memnun edemez. Biz ömrümüz boyunca almanya gibi olamayız çünkü insanımız alman değil al işte bunun gibi tiplerle dolu bu ülke. Bir baltaya sap olamamış hiç bir işe yaramayan adamlar niye araba alamıyorum niye zırt pırt telefon degistiremiyorum bunlar lüks mu muhabbeti yapıyor. Sana lüks kardeşim bir halta yara öyle gel.

• yuh ki ne yuh bukadar da abartılmaz
  • Vestelin sahibinin Venüs telefon kullandığını hiç sanmıyorum.
  • Toplu igne bile uretme, uretimin olmadigi yerde anca yeni vergi koy.

Ne olacak bakalim halimiz.

• Vergi verilsin sorun yok, ama işçinin, emekçinin, emeklinin hakettiği para ödensin. O zaman bu paralar verilir sorun yok. Ama hakedilen parayı hiç bir zaman alamayacağımız için bu vergilerin olması saçmalık. Yurt dışından telefon almaya niyetim yok, ama bu 600 liralık bir rakama itiraz etmeyeceğim anlamına gelmez. Her şey hakettiği gibi olsa bu paralar ödenir. Önce insanların hakettiği parayı vermek lazım. İnsanların hakettiği aylığın yarısını bile vermeyip, askeri ücretin yarısından daha fazla vergi ücreti tamamen saçmalık. Bir yandanda korkutucu 600 lira olması. 150 liradan 600 liraya çıkması yani %200lük zam ile "istediğimiz hizmete veya ürüne istediğimiz kadar zam yapabiliriz" anlamına geliyor benim için. Ürkütücü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmckr -- 5 Ağustos 2015; 16:35:48 >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım sen GSYİH falan demişsin devletin gelirleri arttı demişsin zaten bizde ona kızıyoruz devletin gelirleri vergilerle artıyor bu vergileride çalışanlar oduyor tüccar vergimi ödermiş? Geçen ay enflasyon eksi bu ay 0.09 fiyatı düşen tek üründe görmedim zaten dolar ve avro uçtu yine sen hala devletin geliri arttı diyorsun ben bakkalda markette 5 lirayı kartla ödeyen görüyorum Akp ne vermiş çalışana vatandaşa aksine hep patronlardan yana kırpmaya uğraşıyor. Akp vatandaşı eziyor vestel istedi kanun çıkardılar şimdi bide vergi koyarlar ki vatandaş mecbur 100liralık telefonu 800 liraya Türkiyeden alsın bizim patronumuz kazansın halkın anası ağlasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: firmeh

Vestelin sahibinin Venüs telefon kullandığını hiç sanmıyorum.

İnsanın içi kötü düşünen bir yapıya sahip olduktan sonra doğal olarak kötü yazıyor..

Vestel 'in sahibinin yani Ahmet Nazif Zorlu 'nun yanında gezen asistanları sekreterleri toplantı saatlerini söyleyen maillerini söyleyen bir telefonda yapılabilecek her şeyi yapan çalışanları var ne zevk alacak iphone 6 kullansa ya da kullanmasa belki de kendi ürettiği telefonu kullanıyor ki sizin gibiler çıkıp sonra telefon yapıyor ama kendi bile kullanmıyor diye zaafını kullanmanıza izin vermeyecek kadar akıllı bir adam ki bugün Vestel 'e sahip siz burada yazmaya devam edin, belki de adam milliyetçi yani gerçekten ülkesine değer katmaya çalışıyor ki bu telefon işine girmiş aslında ne uğraşıyor ki gidin samsung 'lara apple 'lara bir dünya para ödeyin sonra ağlayın burada abd kore olamıyoruz diye zaten bir yapabildiğimiz bu..

Babamın patronu Tekirdağ 'ın belki yüzde 10-20 'si kadar malı mülkü var 50 milyon tl mi 100 milyon tl mi ne serveti var telefonu ne?? Nokia 1200 çocuğu sizin gibi tüketim manyağı iphone var şuan sanırım kaç tane telefon değiştirdi sayısını sayamazsın ama babası 1200 bozuldu gitti bir tane daha 1200 bulun bana dedi aldı o telefondan yine neden ben işimi görüyor mu ona bakarım diyor neden karmaşık telefona vakit ayıracağıma bana para kazandıracak işe vakit ayırırım diyor işte o insanlar böyle zengin oluyor çocuğu ise yiyor parayı.. Ama siz işte işinize geldiği açıdan bakıyorsunuz öyle görüyorsunuz..

• quote:

Orijinalden alıntı: Auerbach1

quote:

Orijinalden alıntı: swat882

Klasik 3. dünya ülkesi profili.

Fakirin alım gücünü daraltarak daha çok fakirleştiriyorsun, ancak dua etmeleri koşuluyla öldükten sonra daha güzel şeylere sahip olacağını söylüyorsun. (not: inanan bir bireyim)

Zengin daha da zenginleşiyor.

Bende bir inanan olarak bunun peşinden gidiyorum ancak bu dünyaya bir kere geliyoruz haliyle devletin fakir insanların refahını yükseltmek yerine neden hala böyle müslüman olduğu iddia edilen ülkede tam tersi yapılıyor anlamış değilim. Bunun müslümanlıkla alakasıda yok ta o ayrı bir konu. Finlandiya'da belli bir dönem yaşama fırsatım oldu. Adamların çoğu hiçbir şeye inanmıyor ama görün ki devlet kendi vatandaşı için öyle bir organize olmuş ki, fin vatandaşlara sunulan olanakları saymaya kalksam buradan köye yol olur........

Benim ekonomik durumum oldukça iyi ancak kendi vatandaşım neden benim yakaladığım olanakları yakalayamıyor gördükçe bazen üzülüyorum bazen umursamıyorum bile?

Arkadaşlar markete gidiyorsunuz her meyvenin kilosu 5-10 tl olmuş, et tavuk 20-80 tl gibi fiyatlara satılıyor. Temek gıda maddeleri bile uçmuş gitmiş. Daha barınmadan filan bahsetmiyorum. Bir bireye bile asgari ücret yetemezken ailesi olanlara allah kolaylık versin..

Ama neden hala değişmek için ısrar ediyorsunuz anlamıyorum? Birşeylerin yanlış gittiğini anlamıyormusunuz? Şu haberden bile vatandaşın nasıl göründüğü aşikar...

En çok yanıldığımız konu ise "inançların ve dinlerin" devlet ve bireyler arasında değil, birey ve yaratıcı arasındadır.

Devlet vatandaşı için çalışmıyor arkadaşlar kısaca diyeceğim budur......

Belkide ben yanlış düşünüyorumdur belkide bu coğrafyada bu olmak zorundadır bilmiyorum....

Kalın sağlıcakla herkesin günü güzel geçsin herkes mutlu olsun...

Ancak ulkenin durumu boyle guzel anlatilirdi ama malesef bazilari yine sanki dine laf etmissin gibi savunmaya gecicekler olayin hala orasindalar yazik diyorum bu insanlara ve guzel ulkeme baska bir sey demek istemiyorum cunku gercekten yazmaktan ve anlatmaktan bunaldim artik

Dine laf edilecekse ben burdayım sıkmayın canınızı. Arkadaş kıyısından dolaşarak lanet olsun din ile uyuşturulmuş beyinlere demek istemiş ama cesaret edememiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: stakanar

Arkadaşım sen GSYİH falan demişsin devletin gelirleri arttı demişsin zaten bizde ona kızıyoruz devletin gelirleri vergilerle artıyor bu vergileride çalışanlar oduyor tüccar vergimi ödermiş? Geçen ay enflasyon eksi bu ay 0.09 fiyatı düşen tek üründe görmedim zaten dolar ve avro uçtu yine sen hala devletin geliri arttı diyorsun ben bakkalda markette 5 lirayı kartla ödeyen görüyorum Akp ne vermiş çalışana vatandaşa aksine hep patronlardan yana kırpmaya uğraşıyor. Akp vatandaşı eziyor vestel istedi kanun çıkardılar şimdi bide vergi koyarlar ki vatandaş mecbur 100liralık telefonu 800 liraya Türkiyeden alsın bizim patronumuz kazansın halkın anası ağlasın.

Bak kardeşim haklısın bu konuda yazdıklarına katılıyorum ülkemiz yabancı şirketlere önemli şirketlerimizi kiralayarak 50 yıllığına (onların tabiri ile sattı) buralardan para geliri elde ediyor ayrıyetten yapılan yatırımlar 3. köprü, nükleer santral, hava alanı, metrolar, marmaray, avrasya ve ve...... bunlar de devlet gelir sağlayacak şeyler Ak Parti tarafından konuşulan şu biz de şikayetçiyiz üreten ülke üzerine model kuralım ve vergiyi vatandaşın sırtından azaltalım mesela Ak Parti 'nin seçimi iktidar olarak alamamasının önemli faktörlerinden biri de örnek Tekirdağ 'da CHP yüzde 50 'den 51 'e çıkardı ve AKP yüzde 38 'den yüzde 31 'lere düşürdü AK Parti 'ye oy veren belli kesim de rahatsız ve seçim sonrası şunlar konuşuldu hep eğer AK Parti 126 milyar dolar var kasamız da (şimdi 119 milyar dolar 'a düştü dolar ve euro 'nun zararları bunlar bize) eğer bu paranın belli bir kısmı en alt tabakaya yani 1000 tl alan emekliye 100-150 tl iyileştirme asgari ücrete yüzde 5 'lerde zam artı 50 tl yardım gibi işte bu tarz şeyler halka aktarılsaydı Ak Parti bu yarayı bu kadar almazdı onlar da pişman ama belki de akıllanmaları için bir derste olduğu iyi oldu fakat hiç hesapta olmayan terör olayları şimdi işleri daha da zorlaştı.. O yüzden bende artık kestiremiyorum ne olacağını PKK 'dan dolayı erken seçimlerde halk yine AK Parti 'ye verecekmiş gibi tahminim var ama her şey olabiliyor kestirmek artık çok zor o yüzden bende hep diyorum üretim üzerine bir Türkiye için çalışmaları lazım ve vergiyi azaltacak esnaf 10 kazanıyor diye 5-6 sını geri almayacak alırsa esnaf ta tüccar da illegal olmayan işlere başvurur sigortasız insan çalıştırma asgari ücret veriyorum deyip 330 tl sigorta ödeyip çalışanına 2000 tl maaş verme olayları bu olayı İstanbul 'da bir SAP firması bile yapıyor düşünün yazılım parası 2000 tl üzerinden sigorta göster elden 700 tl zarf içinde para ver yanlış işler ama devlet şirketlerin esnafın üzerine bu kadar binerse şirket sahipleri ve esnafta bu yollara başvurmak zorunda kalıyor ki Ak Parti kanadında bu konular tartışılıyor ve üsttekiler bunları dikkate alması lazım başka yollar bulmalı yoksa hiç bir parti uzun yıllar iktidar olarak kalamaz.. Umarım bu seçimler de Ak Parti bir ders almıştır..

• Adam gibi parasının hakkıni veren telefonlar yaptilar da almadık mı sen kendi insanını kandırmaya dandik malı ederinin üstünde fiyata satmaya çalıştıkça böyle vergilerle ugrasmaktan öteye gidemezsin.Dertleri ülkeye güzel bir marka kazandırmak olmayıp servetine servet katmaktan öteye gitmeyen firmalardan telefon degil kibrit almam.

• Ne tarafa uzanalim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: firmeh

Vestelin sahibinin Venüs telefon kullandığını hiç sanmıyorum.

İnsanın içi kötü düşünen bir yapıya sahip olduktan sonra doğal olarak kötü yazıyor..

Vestel 'in sahibinin yani Ahmet Nazif Zorlu 'nun yanında gezen asistanları sekreterleri toplantı saatlerini söyleyen maillerini söyleyen bir telefonda yapılabilecek her şeyi yapan çalışanları var ne zevk alacak iphone 6 kullansa ya da kullanmasa belki de kendi ürettiği telefonu kullanıyor ki sizin gibiler çıkıp sonra telefon yapıyor ama kendi bile kullanmıyor diye zaafını kullanmanıza izin vermeyecek kadar akıllı bir adam ki bugün Vestel 'e sahip siz burada yazmaya devam edin, belki de adam milliyetçi yani gerçekten ülkesine değer katmaya çalışıyor ki bu telefon işine girmiş aslında ne uğraşıyor ki gidin samsung 'lara apple 'lara bir dünya para ödeyin sonra ağlayın burada abd kore olamıyoruz diye zaten bir yapabildiğimiz bu..

Babamın patronu Tekirdağ 'ın belki yüzde 10-20 'si kadar malı mülkü var 50 milyon tl mi 100 milyon tl mi ne serveti var telefonu ne?? Nokia 1200 çocuğu sizin gibi tüketim manyağı iphone var şuan sanırım kaç tane telefon değiştirdi sayısını sayamazsın ama babası 1200 bozuldu gitti bir tane daha 1200 bulun bana dedi aldı o telefondan yine neden ben işimi görüyor mu ona bakarım diyor neden karmaşık telefona vakit ayıracağıma bana para kazandıracak işe vakit ayırırım diyor işte o insanlar böyle zengin oluyor çocuğu ise yiyor parayı.. Ama siz işte işinize geldiği açıdan bakıyorsunuz öyle görüyorsunuz..

Vestelin gerçekten tekonoloji ürettiğini düşünüyorsanız sözlerinizde haklılık payı olabilir. Teknoloji mi üretiyor, montaj mı yapıyor bir düşünün isterseniz. Diyelim teknoloji üretiyor.
    Rekabet anlayışı bu mudur yani. Rakip firmalara extra vergi, yurtdışından alınan telefona 600 tl kayıt ücreti. Bunun yerine ürettiğin teknolojinin kalitesini artırmayı denesen olmaz mı.
    6 ay sonra şişip kalacak telefona 700-800 tl vereceğime, 5 yıl kullanacağım iphona 2500 tl para vermeyi tercih ediyorum.
    Biz çok meraklı değiliz elin Amerikalısına, korelisine para bayılmaya. Ama Türk sanayicisinin de kafası ne yazık ki argeye değil ali cengiz oyunlarına çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

quote:

quote:

quote:

Densiz sensin, kıt akıllı herif. Yukarda biri türkiyeyi almanyayla karşılaştırır, biri cep telefonu lüks mü oldu der. Kardeş, senin zihniyetin iktidara gelince her yönden sömüren zihniyet. Sana makam versek aynısını yaparsın. Bu psikolojinin de sebebi bu. "Onlarda var bende neden yok". Bu kadar kıt mantığın var. Malesef ki seni hiçbir iktidar memnun edemez. Biz ömrümüz boyunca almanya gibi olamayız çünkü insanımız alman değil al işte bunun gibi tiplerle dolu bu ülke. Bir baltaya sap olamamış hiç bir işe yaramayan adamlar niye araba alamıyorum niye zırt pırt telefon degistiremiyorum bunlar lüks mu muhabbeti yapıyor. Sana lüks kardeşim bir halta yara öyle gel.

bana bak. ben okumuş , devlete tonlarca hizmet etmiş biriyim. kimse benim cebimdeki paraya göz dikemez , dikmemeli. ben yıllarımı verdim bu devlete !! senin dediğin gibi bi baltaya sapolamamış tipler esas akpnin tabanıdır. !

• quote:

Orijinalden alıntı: u9ur10

bizim devletin kazandığı parayla 4 5 ülke rahat geçinir, hala bi yokluk var ülkede sistemin ta ...... bu nedir lan

hırsız cok kovanın dibi delik ya kacak saraya yada meclise akıyor para bide 3milyonluk hain sürüsüne. belediye başkanı bile 1milyonluk araca binip 100milyonluk borcunu hazineye ödetmeye calışıyorsa o ülkede namus şeref onur aramayın onları destekleyenlerde onlardan az kalır yanı yoktur
  • Batuist B kullanıcısına yanıt
    Kapitalizmle alakası yok. Kapitalizmin baş ülkesi Amerika'da bile böyle bir durum yok. Bu Türkiyeyle alakalı bir durum. Yerli malı kullanalım yeuguruhu. İsteyen istediğini kullanır size mi soracak bilmem ne kafalılar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fthkn

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: swat882

Klasik 3. dünya ülkesi profili.

Fakirin alım gücünü daraltarak daha çok fakirleştiriyorsun, ancak dua etmeleri koşuluyla öldükten sonra daha güzel şeylere sahip olacağını söylüyorsun. (not: inanan bir bireyim)

Zengin daha da zenginleşiyor.

Bende bir inanan olarak bunun peşinden gidiyorum ancak bu dünyaya bir kere geliyoruz haliyle devletin fakir insanların refahını yükseltmek yerine neden hala böyle müslüman olduğu iddia edilen ülkede tam tersi yapılıyor anlamış değilim. Bunun müslümanlıkla alakasıda yok ta o ayrı bir konu. Finlandiya'da belli bir dönem yaşama fırsatım oldu. Adamların çoğu hiçbir şeye inanmıyor ama görün ki devlet kendi vatandaşı için öyle bir organize olmuş ki, fin vatandaşlara sunulan olanakları saymaya kalksam buradan köye yol olur........

Benim ekonomik durumum oldukça iyi ancak kendi vatandaşım neden benim yakaladığım olanakları yakalayamıyor gördükçe bazen üzülüyorum bazen umursamıyorum bile?

Arkadaşlar markete gidiyorsunuz her meyvenin kilosu 5-10 tl olmuş, et tavuk 20-80 tl gibi fiyatlara satılıyor. Temek gıda maddeleri bile uçmuş gitmiş. Daha barınmadan filan bahsetmiyorum. Bir bireye bile asgari ücret yetemezken ailesi olanlara allah kolaylık versin..

Ama neden hala değişmek için ısrar ediyorsunuz anlamıyorum? Birşeylerin yanlış gittiğini anlamıyormusunuz? Şu haberden bile vatandaşın nasıl göründüğü aşikar...

En çok yanıldığımız konu ise "inançların ve dinlerin" devlet ve bireyler arasında değil, birey ve yaratıcı arasındadır.

Devlet vatandaşı için çalışmıyor arkadaşlar kısaca diyeceğim budur......

Belkide ben yanlış düşünüyorumdur belkide bu coğrafyada bu olmak zorundadır bilmiyorum....

Kalın sağlıcakla herkesin günü güzel geçsin herkes mutlu olsun...

Ancak ulkenin durumu boyle guzel anlatilirdi ama malesef bazilari yine sanki dine laf etmissin gibi savunmaya gecicekler olayin hala orasindalar yazik diyorum bu insanlara ve guzel ulkeme baska bir sey demek istemiyorum cunku gercekten yazmaktan ve anlatmaktan bunaldim artik

Dine laf edilecekse ben burdayım sıkmayın canınızı. Arkadaş kıyısından dolaşarak lanet olsun din ile uyuşturulmuş beyinlere demek istemiş ama cesaret edememiş.

Cesaret edilecek bir şey yok neden dersen onu demek istemiyoruzda ondan ama aynı alıntıladıgım posttaki ornek ben malımı biliyorum cunku anlamak istemiyorsunuz siz benimde sizin gibilere anlatıcak halim yok zaman kaybından oteye gitmez ha sunu soylim yinede içim rahat etmez biz din ile uyusturuyorlar demiyoruz dini kullanıyorlar dini alet ediyorlar diyoruz din uzerinden siyaset yapıyorlar resmen adam mitinge cıkıyor elinde kutsal kitap trajikomik bunlar ya azıcık kafanızı çalıstırırsanız anlarsınız öyle klavye başına geçip ben burdayım demekle olmuyor o işler inan

he anam he tamam. Dini kullanıyorlar. Kutsal kitap ne? İçini açıp okudun mu bir kere? Kutsal diye bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: erken gelen adam

vergi az bile daha da arttırsınlar adamda 13y var 13z almak için böbreğini satacak duruma gelmiş aptallaştı iyice millet sonrada devlet neden böyle diye yakınırız millet neki devlet ne olsun size bu devlet bile fazla

Zihniyete gel yaaa

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.