Şimdi Ara

Akıllı telefonların yurt dışı kayıt ücretinin 600 TL'ye çıkarılması talep edildi (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
4
Favori
14.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mesaj doğru olmasına rağmen neden eksi manyağı olmuş anlayamadım.Yerli firmalardan ürün almak ülkemiz adına iyi olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: mng1

Üretmiyorsan tüketmeyeceksin
    +1

sicak parayla donen ekonomi icin alin verin ekonomiye can verin diye tasarrufu eritmeye calisan babam miydi? ne oldu, ucuz para kesilince vatandasin elindeki tasarruf da bitince kicimizin ustune oturup kalinca mi uretmiyorsan tuketme olduk? hayir uretmeyen kodamanlar ama tuketmeyin diye halka kiziliyor, kodamanlar bizi basamak gibi kullanip deveyi havuduyla goturmeye devam ediyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mng1

Mesaj doğru olmasına rağmen neden eksi manyağı olmuş anlayamadım.Yerli firmalardan ürün almak ülkemiz adına iyi olacaktır

Düzgün yapsınlar alalım ordan burdan parça toplamayla yerli malı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardman01

Kapitalizmle alakası yok. Kapitalizmin baş ülkesi Amerika'da bile böyle bir durum yok. Bu Türkiyeyle alakalı bir durum. Yerli malı kullanalım yeuguruhu. İsteyen istediğini kullanır size mi soracak bilmem ne kafalılar.

Bugün kapitalism ile lakası olmayan bir kaç yer var onlarda dış dünya ile bağlantılarını kesmiş uçlarda yaşayan dikatatörlükle yönetilen ülkeler. Sen iyisimi kapitalizmi iyi bir öğren. Nedir nasıl doğmuştur, ne demektir, nasıl nüfuz eder vs. vs. şimdi bana kapitalizmle alakası yok dersen seni muhatap alamayacağım kadar bilgin yok demektir. ki bu cümleyi ettiğine göre öyle. neyse herkes herşeyi bilmek zorunda değil. profilinde kapalı ne varsa utanacak saklayacak.. uzmanlık alanını görseydik bir. neyse yaa.. tövbe..

• quote:

Orijinalden alıntı: swat882

Devlet vatandaşı için çalışmıyor arkadaşlar kısaca diyeceğim budur......

Kapitalist düzende devlet öncelikle vatandaşı değil kapitalist düzenin işleyişini düşünür. Neoliberalizmin felsefi kurucularından Friedrich Hayek kapitalist düzen ne kadar güçlü olursa onun içinde yaşayan vatandaşlarında o denli yaşam şartlarının iyileşeceğini söyler. Hatta bir çubuk örneği vardır. Dikine bir çubuk gibir bu sistem. en tepede godoman ensesi kalın kapitalistler vardır. çubuğun altı ise toplumdaki alt kesimi ifade eder. Kapitalist düzen yada kapitalistler daha da geliştikçe bu çubuk olduğu gibi bütünüyle hareket eder ve alttakilerinde yaşam standartlarını yükseltirler.

Aynen bugün devletin yaptığı da budur. Bunun için tonla güncel örnek verilebilir. Mesela devlet kapitalist düzenin ihtiyaç duyduğu işgücünü sırf onların eleman ihtiyaçları görülsün diye ücretsiz eğitir, onların eğitimi sırasında o eğitilen kişinin maaşını öder ve sırf o bir fabrikaya girsin diye (ki burada düşündüğü fabrika sahibidir) vergi ve sgk primlerinde indirim uygular. Bu bugün geçerli bir uygulamadır. Yani devlet sen yeterki al daha çok üret al sana kalifiye eleman, sübvansiyon, kredi, destek diye diye yaptığı sadece bu kapitalistlerin işlerini daha da güçlendirmek. Tabi buradan vatandaş da belki fayda görüyor olabilir ama ben zihniyete dikkati çekmek istiyorum. Vatandaş devlet için burada direkt olarak değil dolaylı olarak fayda gören kesim. direkt olarak desteklediği kapitalist kesim. Tüm uygulamalar işverenlere dönük olarak gerçekleştiriliyor. vergi almaz, prim almaz, destek verir, erteler onu yapar bunu yapar ama vatandaşa gelince git adamın kapısında çalış o sana bakar bakışı bütün kapitalist düzende varolan bir anlayıştır. Neoliberal düşünce her ne kadar devlete ekonomiye hiçbir şekilde karışma desede kendini kayırmasını çok iyi beceren bir düzendir. Yatırım yapan ensesi kalınlara milyonlarca liralık yatırım muafiyeti verirken , asgari ücretlinin üç kuruşluk maaşından vergisini çatır çatır keser. işte kapitalist düzende neoliberal anlayışın ekonomiye müdahalesine olan karşı tutumu bu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuist -- 6 Ağustos 2015; 1:08:58 >

• mevzu siyasete girmiş. forum çakma kominist kaynıyor. hayır bütün akp karşıtları burada ama seçimlerdeki sonuçlara bakarsak aslında yoklar. buradan çıkan sonuç forum 18 yaş altı harçlıkla devrim yapmaya çalışan çakma devrimcilerle dolu. konuyla alakalı çıkartılan bir yasa yok. dedikodu yapmayın. ayrıca ülke menfaati bir iki çapulcunun keyfi ve ihtiyaçlarından daha önemlidir. memlekete faydası olacaksa 600 değil 6000 olsun. bu arada seçimden önce chpnin foruma verdiği reklamların ücretini ödemediğini duydum aslı astarı varmı. ateistler bunuda açıklasın. açık mert korkusuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En kesin yolu yurtdışı çıkış harcı 600 lira olsun ve bu iş huzur içinde çözülsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justreal -- 6 Ağustos 2015; 3:37:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qqyyxx

mevzu siyasete girmiş. forum çakma kominist kaynıyor. hayır bütün akp karşıtları burada ama seçimlerdeki sonuçlara bakarsak aslında yoklar. buradan çıkan sonuç forum 18 yaş altı harçlıkla devrim yapmaya çalışan çakma devrimcilerle dolu. konuyla alakalı çıkartılan bir yasa yok. dedikodu yapmayın. ayrıca ülke menfaati bir iki çapulcunun keyfi ve ihtiyaçlarından daha önemlidir. memlekete faydası olacaksa 600 değil 6000 olsun. bu arada seçimden önce chpnin foruma verdiği reklamların ücretini ödemediğini duydum aslı astarı varmı. ateistler bunuda açıklasın. açık mert korkusuz.

AKP'lilerin DH'de az olma ihtimali geldi mi hic aklina?

• quote:

mevzu siyasete girmiş. forum çakma kominist kaynıyor. hayır bütün akp karşıtları burada ama seçimlerdeki sonuçlara bakarsak aslında yoklar. buradan çıkan sonuç forum 18 yaş altı harçlıkla devrim yapmaya çalışan çakma devrimcilerle dolu. konuyla alakalı çıkartılan bir yasa yok. dedikodu yapmayın. ayrıca ülke menfaati bir iki çapulcunun keyfi ve ihtiyaçlarından daha önemlidir. memlekete faydası olacaksa 600 değil 6000 olsun. bu arada seçimden önce chpnin foruma verdiği reklamların ücretini ödemediğini duydum aslı astarı varmı. ateistler bunuda açıklasın. açık mert korkusuz.

Aynen troll kardeş, hatta "devrim yağmurla gelecek" sndjd

• quote:

Orijinalden alıntı: psyke86

bu hükümetin işi gücü yok telefona taktılar ülkede o kadar ilgilenilcek sorun var her gün yeni bir şehit veriliyor adamlar hala telefonlara zam yapma peşinde bu ülkede yaşamaktan nefret ediyorum

Doğru söze ne denir?

Gidip lihtenştayn vatandaşı olacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: swat882

Klasik 3. dünya ülkesi profili. Fakirin alım gücünü daraltarak daha çok fakirleştiriyorsun, ancak dua etmeleri koşuluyla öldükten sonra daha güzel şeylere sahip olacağını söylüyorsun. (not: inanan bir bireyim) Zengin daha da zenginleşiyor. Bende bir inanan olarak bunun peşinden gidiyorum ancak bu dünyaya bir kere geliyoruz haliyle devletin fakir insanların refahını yükseltmek yerine neden hala böyle müslüman olduğu iddia edilen ülkede tam tersi yapılıyor anlamış değilim. Bunun müslümanlıkla alakasıda yok ta o ayrı bir konu. Finlandiyada belli bir dönem yaşama fırsatım oldu. Adamların çoğu hiçbir şeye inanmıyor ama görün ki devlet kendi vatandaşı için öyle bir organize olmuş ki, fin vatandaşlara sunulan olanakları saymaya kalksam buradan köye yol olur........ Benim ekonomik durumum oldukça iyi ancak kendi vatandaşım neden benim yakaladığım olanakları yakalayamıyor gördükçe bazen üzülüyorum bazen umursamıyorum bile? Arkadaşlar markete gidiyorsunuz her meyvenin kilosu 5-10 tl olmuş, et tavuk 20-80 tl gibi fiyatlara satılıyor. Temek gıda maddeleri bile uçmuş gitmiş. Daha barınmadan filan bahsetmiyorum. Bir bireye bile asgari ücret yetemezken ailesi olanlara allah kolaylık versin.. Ama neden hala değişmek için ısrar ediyorsunuz anlamıyorum? Birşeylerin yanlış gittiğini anlamıyormusunuz? Şu haberden bile vatandaşın nasıl göründüğü aşikar... En çok yanıldığımız konu ise inançların ve dinlerin devlet ve bireyler arasında değil, birey ve yaratıcı arasındadır. Devlet vatandaşı için çalışmıyor arkadaşlar kısaca diyeceğim budur...... Belkide ben yanlış düşünüyorumdur belkide bu coğrafyada bu olmak zorundadır bilmiyorum.... Kalın sağlıcakla herkesin günü güzel geçsin herkes mutlu olsun...

Devlet Batıyı, kendisine sadık olanı "öperken", doğuda, kendisine ayaklananı şımartıyor. Bu durum çok kanıma dokunuyor.

Konu siyasete kayıyor ama eskiden Terorist in temsil ettiği soysuzlar meclise giremezken, şimdi cirit atıyorlar.

İstanbul' un orta yerinde, yüzleri maskeli, ellerinde uzun namlulu terorist yanlıları/teroristler gezerken, Başbakanım "evlatlarımızı feda etmeye hazırız" diyor, o evlat bir hiç uğruna ölüyorlar.

Birileri (hükümet yanlıları, V*stel, Ağa*lu...) baktığınızda zenginliklerine zenginlik katarkan (gözüm yok mallarında), başka birileri de gemiciklerinin sayısını arttırıyor.

AHH ahh, medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar, insan hayatını ucuza sayıyorsun, bir mehmetçiğin fiyatı nedir? 3 sene önce askerde iken 30'000 lira idi :( işte başımızdaki şeref denen şeyden habersizlere bir "çerez parası"..

Kayıt ücretini 600 lira yapmaları çok yerinde, artık kimse yurtdışından kolay kolay telefon almasın diye....

• quote:

Orijinalden alıntı: cem650

yukardaki allaha nasıl hesap vericekler ben çok merak ediyorum ... fitil fitil burunlarından gelsin yedikleri içtikleri haram zıkkım olsu bu devletin başındaki tüm kötü insanlara bu bedduam gelsin.

Her şeyde haklısın yanlız bildiğiim kadarıyla Allah yukarıda değil,her yerdedir.

• gokceonur kullanıcısına yanıt
    hıhı harçlıklarınızı büyük kumbarada biriktirmeyi unutmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SERDARbdrm

Bodrumda yasiyorum, walla alirim bi yunan hatti imei sizin olsun adiler. Yunanistan batmasin ya :)

Batan yunanistan'ın durumu bizden iyi.
    Devlete (!) ödediğim ödeyeceğim vergiler haram olsun.Vergiler bize gelmiyor ki saraya gidiyor...

• quote:

Ahahahahahahahahahahahahaha
    Bu kadar devresi yanmışlık bana fazla geldi dur bi nefesleniyim.
    ...
    Bir iki çapulcu ha?
    Biz yoksak devlet niye devlet?Karadenizli ninem doğru söylemiş.Tam da Atatürk'ün istediği köylü imajı.Olan ne?Aq parti aq parti yeni törkiyenin wakti.Allahu akbaaaar.Yok efendim çarşaflar ayaklarına kadar sakallar vs.(müslümanım)O kisvenin altında 9 yaşında çocuğa sulanmalar vs.Olması gereken ne?Kendini en iyi yönetecek,kendi refahını ve milletin çıkarlarını en iyi dengeleyecek adama oy veren vatandaş profili.Modern bir şekilde tesettürlü,modern bir şekilde namazını kılan,orucunu tutan,Allah,kur'an ve sünnet yolunda insanlar.
    Çapulcu dediğin AKP'li olmayanlar da halktır.Ve halk ne olursa olsun gözetilir.Devlet,bu yüzden devlet.

• anlamsız yere gidip pahalı telefon alanlar oldukça bu tür para güdümlü kanunlar daha çok göreceğiz
  • This Is My Destiny T kullanıcısına yanıt
    eveet ilki düştü. ama açıklayamadın çapulcu. ikna olmadım. biz siyaset dedik sen dinden girdin tabiatın gereği islama sallama gereği duydun bir dini, müslüman göründüğü sanılan insanın davranışına göre şekillendiremezsin. yapılan yanlış o kişiyi bağlar dini değil. sanıyorsun ki kafa tasının içindeki organı sadece sen ve senin gibiler kullanıyor. ayrıcalık saygı görmek istiyorsun ama sakallı birini görünce vinzolanmaya başlıyorsun değilmi. aynı saygıyı ona göstermek zoruna gidiyor. ondan sonra gelip sanal ortamlarda ahkam kesin yok öyle bir dünya. modernlik medeniyetlik senin dediğin gibi bir terim değil. ayrıcalık görecek kapasitede biri değilsin. ülke şartlarının imkanı ölçüsünde payını alırsın. dahasını istiyorsan öve öve bitiremediğin yunanistana gidersin.
  • asıl sizler gibi herşeyi kabullenen insanlar oldukça her şeye böyle vergi geliyor

desteksiz sallıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

asıl sizler gibi herşeyi kabullenen insanlar oldukça her şeye böyle vergi geliyor

desteksiz sallıyorsun

peki .

• qqyyxx Q kullanıcısına yanıt
    Bana çapulcu ve dinsiz demek haddine değil haddini bil.İmzamda da var ATEİST DEĞİL MÜSLÜMANIM HATTA SENDEN BELKİ DE DAHA MÜSLÜMANIM o bir;
    İkincisi,ayrıcalık değil,TÜM TÜRKİYE (BUNUN İÇİNDE TÜRKÜ KÜRDÜ LAZI ÇERKEZİ YOBAZI DİNSİZİ AKPLİSİ CHPLİSİ HDPLİSİ MHPLİSİ SAĞCISI SOLCUSU hep beraber refah içinde yaşamak istiyorum.Bankasında bizden kat ve kat az para olan,bizden çok daha güçsüz ve aciz,sırtını AB'ye dayamış Yunanistan,halkına,yavaşlasa da büyümeye devam eden,kat ve kat güçlü Türkiye'den daha iyi bakıyor.Benim şikayetçi olduğum konu ayrıcalığımın olmaması değil,yandaş iş adamları hariç halkın fakir olması.Her saat başı yeni vergi haberleri almamız.Devletin çay kaşığıyla verip kazanla alması.Amacım ayrıcalık değil,insan gibi yaşamak.Yunanistan'a özenmiyorum.Ben,Keşke Almanya gibi refah içinde olsak diyorum.(Fransız kültürüne ve tarihine merakım var ve genel olarak Avrupa).Ama özendiğim Almanya'nın işçi kulübesiyiz o kadar.

3-Peki bay zeki,sence ne olsun?Asgari ücretin üçte ikisi kadar yurtdışından gelen telefonlara vergi mi olsun?Vergilerle mi geçinelim?Yandaş Ağaoğlu,Zarrablar,Vestel grubu zenginledikçe zenginlerken,Bilalciğim gemiciklerini tankerciklerini doldururken vatandaş 10tl'den patates,40tl'den et mi alsın?Onlar milyar dolarlık safkan arap atlarını götürürken vatandaş kredi kartı borcundan intihar mı etsin?Onlar uzaya tatile giderken vatandaş memneketine iki gün gitmenin hesabını mı yapsın?
    Ne olsun?Sen söyle...

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.