Şimdi Ara

Akıllı telefonların yurt dışı kayıt ücretinin 600 TL'ye çıkarılması talep edildi (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
4
Favori
14.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 ayda bir telefon değiştiriyoruz eleştirenler bunu da gözardı etmesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir bak bakayim hergün gelen telefonami yoksa 2 yilda 1 gelen telefona mi geliomus o zam. Tabikide gariban getirio o gelen telefonu, zengin onunlami ugrascak. Devlet tabikide bakacak butun alanlara. Yasa cikartmasin demiyoruz. Boyle sıkıntılı donemlerde bile hala halkin inadina yaparmis gibi nasil daha fazla yuklenirizi dusunuyorlar. Ulkede herseyde zam ustune zam vergi ustune vergi varken, hergun ulkede sehit haberleri duymaktayken birinin cikip bilmem ne vergisini 4-5 katina cikartacaz demesi size dokunmuyosa birsey demiyorum. Müstehak

• İnadına Türk markası almıcam arkadaş, istediklerini yapsınlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cato16

Senin de zamına korum, onun da zamına korum. Yeter be!

Zam değil zamcık..

• quote:

Orijinalden alıntı: Alastair JR

Bir bak bakayim hergün gelen telefonami yoksa 2 yilda 1 gelen telefona mi geliomus o zam. Tabikide gariban getirio o gelen telefonu, zengin onunlami ugrascak. Devlet tabikide bakacak butun alanlara. Yasa cikartmasin demiyoruz. Boyle sıkıntılı donemlerde bile hala halkin inadina yaparmis gibi nasil daha fazla yuklenirizi dusunuyorlar. Ulkede herseyde zam ustune zam vergi ustune vergi varken, hergun ulkede sehit haberleri duymaktayken birinin cikip bilmem ne vergisini 4-5 katina cikartacaz demesi size dokunmuyosa birsey demiyorum. Müstehak

Dokunmuyor, telefona isterse %200 vergi gelsin umrumda değil bunu iki ayda bir sırf gösteriş için telefon değiştirenler düşünsün. Keza sigara, alkole gelen vergilerde ilgilendirmiyor, kullanmıyorum. Lüks arabalara gelen vergilerde ilgilendirmiyor, hatta daha fazla gelsin. Gıdada vergi %8'e düştü, benim için önemli olan bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

quote:

Orijinalden alıntı: cato16

Senin de zamına korum, onun da zamına korum. Yeter be!

Zam değil zamcık..

Bunlara herşey müstahak, olan bize oluyor

• Ben 2 yil diyorum sen 2 ay diyosun. Ben icki sigara kullanmıyorum ama niye beni ilgilendirmesin ya. Niye kullananlar fahis fiyatlardan kullansin. Benzine butun ulkeler indirim yapti senin ulken niye yapmadi? Gida fiyatlarida sanki cok ucuzmus gibi konusuyosunda neyse ya daha yazmicam sen haklisin. Elektronige telefona filan gelen zamlarda hep hakli hukumet ne konuscagin belli senin.

• Pc toplayacağım, gezi olaylarından beri bekliyorum dolar düşer diye ama hala alamadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz turk milletini bozan şey para allah belasını versin memleket ne hale geldi valla imkanım olsa gidecem bu ülkeden😠:(

• bu kadar tartışılacak birşey yokki, hepimize herkese müstehak bu durum, kaçak saray makam araçları şu bu tamam göz göre göre yapılıyor da başkası da bu kadar yüzsüzlük yapmayıp alttan alta götürüyor, yasama yürütmeyi geçtim yargıda bile işlerin tanıdıkla torpille döndüğü bir ülkeyiz, düşünenler inananlar hep konuşuyor söyleniyor ama işin uygulama kısmı diğerlerinde oluyor, bugün muhafazakar da gelse modern de gelse sonuçta seçmeninin istediği gibi değil sponsorlarının istediği gibi hareket ediyor, bu yüzden akp chp vs suçlamayı bırakalım, hepsi birbirinin farklı yüzü, il meclislerinde meclis komisyonlarında vs hep ceplerine göre işler ayarlanıyor

aslında bizim toprakların da kanunu bu, birileri hep sömürecek, cumhuriyete kadar sömürü tavan yaptığından artık sömürülecek ne anadolu ne ortadoğu halkı kaldığından haliyle kolaylıkla darmadağın oldu, cumhuriyet sonrası 20-30 sene bir kalkınma olsa da sistem yine bal tutan parmağını yalara döndü, yine her zamanki gibi vergiler yükselecek son özellikle de 10 yılda olduğundan daha çok zenginle fakir arası hızla açılmaya devam edecek ama insanlar ömürlük kredi çekip ev araba alıp mutlu olacak, tabi ülke savaş veya kaosa saplanana kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: N0YAN

Şimdi size bir örnek vericem, iki ricam var birincisi euroyu tl'ye tl'yi de euroya çevirmeyin parayı sadece birim olarak görün ikincisi de artılayın ki devlet eyiye gidiyycilerin gözüne girsin bu yazı.
    Bir tane Hans bir de Mehmet düşünelim, ikisi de 21 yaşında, üniversite okumamış ailesiyle yaşıyor ve çok az iş tecrübesine sahipler ve garson olarak işe giriyorlar.

Hans 1200 ila 1300 euro arası para alıyor, Mehmet ise asgari ücret yani 980 TL (980 birim-1300 birim diye hesap edin)

-Diyelim ki hans yeni çıkan note4'ü almak istedi, ortalama 600 euro vererek note4'ü alabiliyor ve geriye maaşının yarısı kalıyor, peki mehmet ? Note 4 alabilmesi için neredeyse 2.5 ay maaşının kuruşuna dokunmadan para biriktirmesi gerekiyor, halbuki hans'ın maaşının yarısı duruyor

-İkisi de tommy hilfiger'dan gömlek almak istiyor, hans aynı gömleğe 80 euro verirken mehmet 160 TL veriyor hans yine iki katı karda

-İkisi de benzinciye gitti, hans 10 litre benzin aldı ve 14 euro ödedi, mehmet ise 10 litre benzine 47 TL ödedi, hans 3 kat daha karlı

-Diyelim ki ikisi de macbook pro almak için aylık 250 şer birim para biriktiriyorlar (biri 250 euro biri 250 tl) Hans 6 ayda macbook pro alacak kadar para biriktirebiliyor, aynı modeli alabilmek için mehmetin 17 ay para biriktirmesi gerekiyor

-İkisi de sıfır audi a1 almayı düşünüyorlar.Hans aylık 500 euro mehmet ise aylık 500 TL biriktiriyor, hans sıfır audi a1'i 17 ayda alabilirken mehmet aynı aracı 149 ayda anca alabiliyor

-ve son olarak hans türkiyeye mehmet ise almanyaya bedava uçak bileti ve tatil kazandı.Hans'ın parası türkiyede 3875 birim olurken mehmet'in parası almanyada 316 birime düştü.

En başta dediğim gibi, euroyu tlye tlyi de euroya çevirmeyin.Ülkemizin durumu budur, baştan aşağı garibanız

Pardon da Almanya 'yı Türkiye ile Türkiye 'yi de Almanya ile neden karşılaştırıyoruz ki tamam bir Alman 'da bir Türk 'te insan evladı eşit yaratılmışız sorun yok burada da sen ben o burada mesaj yazmaktan ne yapmışız ona buna laf yetiştirmekten ve hiçbir şey yapmayan ama hep işimize geldiği eleştirmeyi bilmekten başka ne yapmışız da tüm Türkiye 'yi buna dahil ediyorum 3-5 bir şeyler yapan insanlar varsa 3-5 'te bir şeyler yapmayan insanlar topla çıkar elde var sıfır o yüzden Almanya oturmuş çalışmış ve bugün Avrupa Birliği 'nin kilit merkezi dinamosu olmuş ama karşılaştırmaya geldi mi Türkiye ile eşit gösteriliyor Türkiye 'nin tek önemli özelliği coğrafya kitaplarında çok değinilir jeopolitik konumdan çok önemli bir konuma sahip olması.. İnsanlarımız da çalışırsa bir şeyler yaparsa o zaman Almanya 'ya biraz benzeriz bel ki..

• hey maşallah. insanları nasıl soyacaklar daha
  • saray için bi tuğla da sen koy

white house 'un ( aha house, palace değil) 10 katı, arap görkeminde bina yapınca böük devlet olduğumuzu sanan millete daha çok tuğla taşıtırlar,

aoç olsun odtü ormanı olsun, bozkırda bi avrupa yeşilliğinde başkent oluşturabilmek için atalarımızın, kurucuların ugrasıp didindiği yerlerdi, bozkırda o kadar yer varken olan ormanı kesmek de ayrı bir durum
  • E bu devlet bize para vermesin, zaten daha cebimize koyamadan elimizden alıyorlar.
  • B*k alırım o yerli üretim denen milattan önce kalma hurdaları. İstedikleri kadar vergi yükseltmeye çalışsınlar, demokraside çareler tükenmez. Evde yığınla eski telefon var. Atarız birinin IMEIni olur biter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

Orijinalden alıntı: magrofon

zaten akp nin oyları pastadan payını alanlar onlar için hava hoş. devlet malı deniz yemeyen keriz.. olan yine fakir fıkaraya olucak zaten sesini çıkaran herkes ya terörist ya ateist ya çapulcu oluyor direk. 13 yıldır hiç akp seçmenini tvlerde isyan ederken gördünüz mü? göremezsiniz çünkü keyifleri yerinde..

Aynen kardeş AK Parti 'ye oy verdik ve babam da q7 annem de x5 bende de aventador var annemle babam aracı kullanmıyorlar saray da davetlere katılıyorlar sürekli o yüzden uçağı çok kullanıyorlar thy 'den indirimli alıyorlar hem de vip, bende araçları sürekli değiştirerek kullanıyorum hepsinin zevkini sürmüş oluyorum artı holding açmaya doğru gidiyoruz istanbul da boğaza karşı arsalar da var daireler de kanal istanbul 'u sizin tabirinizle rte söyledi ilk bize sizlere yerler vereceğiz dediler ilk düşük fiyatlardan kayaşehir taraflarından aldık arsaları müteahhitlik işine gireceğim kayaşehir de 3 dönüm üzerine birkaç site dikerek sizlerden kat ve kat alacağım nasılsa karşılığını 3. köprü geçişine de kendimize küçük ama aslında büyük bir villa da yapayım bari de kanal istanbul 'dan geçen gemileri seyrederim bari tabi arkadaş bütün AK Parti 'ye oy verenler böyle yaşıyor eminim ohooo GSS ödeyen üniversitesini bitirmeye çalışan 25 yaşını geçmiş bir Ak Parti 'ye oy vermiş biriyim fakat çıkar için oy vermedim işte siz bu düşünce ile ilerlerseniz sizin istediğiniz partiler o yüzden gelemeyecek çünkü senin istediğin parti gelince ona hadi bakalım ben seni seçtim bana sen de bir şeyler ver zihniyeti ile beslemişsiniz kendinizi o yüzden istediğiniz olmuyor işte.. Ben bu ülkeye istikrar gelsin diye oyumu verdim ve öyle 3 yıl da 13 yıl da avrupa lar amerikalar gibi bir Türkiye olmayacağını biliyorum ama sizler de iştah böyle hemen 4000 euro olsun asgari ücretler araçlar bedavaya alınsın yunanistan gibi yattığımız yerden maaş lar gelsin öğleden sonra 2.5 ta iş bitsin işte bu kafa ile olmuyor maalesef..

ulan densiz. saraylar , makam araçları almayı yapmayı biliyosunuz da halka gelince mi lüks oluyor bir cep telefonu ?

o saraylarla , makam araçlarıyla zaten dış açığın dibi oldu dibi !

madem bu kadar tasarruf gerekiyor o saray ne ulan , örtülü ödenekler ne ulan ?

• Reis yanlış iş yapmaz!

• quote:

Orijinalden alıntı: OSMANLI TEAM

quote:

Orijinalden alıntı: psyke86

bu hükümetin işi gücü yok telefona taktılar ülkede o kadar ilgilenilcek sorun var her gün yeni bir şehit veriliyor adamlar hala telefonlara zam yapma peşinde

bu ülkede yaşamaktan nefret ediyorum

Bu ülkede yaşamaktan nefretmi ediyorsun başka bir ülkeye git o zaman seni tutan yok sana gitme diyende yok gidebilirsin yani bizimde işimize gelir vatanını satıcak olan kişilerden kurtuluruz

İş filan ayarlarsan giderim ben.Sence keyfimizden mi bu ülkede kalıp bazı şeylerden yakınıyoruz?

Edit:Hata bende.OSMANLI TEAM ne lan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 5 Ağustos 2015; 15:19:01 >

• başıma bişe gelmicekse imeisi değişebilen telefonların listesi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erken gelen adam

vergi az bile daha da arttırsınlar adamda 13y var 13z almak için böbreğini satacak duruma gelmiş aptallaştı iyice millet sonrada devlet neden böyle diye yakınırız millet neki devlet ne olsun size bu devlet bile fazla

Kismen hak veriyorum. Ancak soyle olabilir. 3 senede bir telefon degistirene vergi orani % 50-70 arasi dusurulup satilmasi gerekli
    Zaten zengin kesim vergi dusunmuyor. 3 ayda bir degistirir onlardan yuksek alsinlar.
    Zenginede fakirede orta gelirliyede ayni vergi olmaz. Sirf bu nedenle bu hukumete oy vermedim. 12 senedir cozemediler . Cozmekte istemiyorlar.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.