Şimdi Ara

Akıllı Trafik Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkeze merhabalar. Okulda çalıştığım projeyi detaylandırmak için sizlerden fikir almayı düşünüyorum. Araçlara ve ambulanslara takmayı planladığım raspery pi 3 ile iot bir kurmayı planlıyorum. Bu cihazların üzerinden aldığım dataları sunucuda işleyip ambulanslara yol haritası çıkarıp yol üzerindeki araçlara ambulansın rotası üzerinde olduğunu ve ambulansın varış süresi bilgisini vermek istiyorum. Bazıları mobil telefonlara göm bu sistemi diyecek lakin mobilde uygulamanın 7 24 açık olduğunu ve 7 24 internete bağlı olmasını unutmadan her türlü fikri dinleyebilirim. Herkeze teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• hey gidi günler, bahsettiğin şey v2x, kaç yıl önceki tübitak 1511 projemiz, mobil uygulama ile falan yapılacak iş değil,normal şartlarda 5.9ghz its bandı üzerinden transceiver ile sürekli yakın çevredeki araçlar (v2v) ve sabit vericilerle yol durumu (v2i) haberleşmesi yapılır

mevcut şekliyle en basit anlamda sistemi implement edebilmek için aynı broadcast mantığını kurman gerekir, dönem projesi olduğu için düşük maliyetli olabilmesi adına da bunu fm bandı üzerinden yapman daha sağlıklı olur, o4 bolu dağı tüneline girdiğinde fm vericilerle uyarı yayını basarlar adam gibi kullanın vs. tadında hani o şekilde düşün yapacağın işi, ambulans gitmek istediği rotayı belirttiğinde sunucudan ilgili güzergahı alıp rota üzerindeki vericilere bildirim göndererek ambulans geçene kadar sürekli uyarıyı sabit olarak yayınlaman gerekir, gps ile ambulansın geçtiği noktayı kontrol edip yayını bitireceksin, mantığın bu olsun

sunumda kıllık yapan hoca olursa herkes radyo dinlemediği ve app kullanmadığı için ayrı bir bantta yayın yapan kendine ait bir donanımı var işin diye lafı çakar geçersin, zira 2014-2015 yıllarında bu donanım ticari seviyede kolay kolay bulunamadığı için cihaz üretim maliyeti tofaş parasına denk durumdaydı, şu an ne alemde uzun zamandır takip etmediğim için bilemem, artık direkt v2x modülleri var piyasada ama gene de az değildir, tüm trafiği yönlendiremedikten sonra fuzuli işler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.