Şimdi Ara

Akita inu besleyen var mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
3
Favori
40.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dogue de bordeaux (yanlış yazmış olabilirim)

beslenmeye müsait bi hayvan mı
  • Bu köpeği aldıktan sonra bakım masraflarınızda olucak.

Göz ardı etmeyin yoksa aldıktan sonra çok zorlanırsınız.
  • ya kardeş bi de sen bizim orda rakım yüksek falan demiştin,kurt zannedip vurmasınlar
  • Harbiden de olabilir bak bu ihtimal de var

Komik ama sonu acı olabilir
  • bence bu cinsede bir bak

Samoyed

Akita inu besleyen var mi
  • akita iyi köpektir, hoş köpektir, düşünebileceğim ilk ırklardan biridir, hatta hikayesi vardır : (ekşiden çalayım)

hikaye 1920'lerde japonya'da geciyor..kopegin ismi hachiko..sahibi universitede bir profesor..her sabah evden cikarken hachiko da kapida duruyor ve sahibini yolcu ediyor. hergun universiteden donus saati olan 4'te gidip tren istasyonunda onu karsiliyor..

aradan 1 yil geciyor..1 yil boyunca hergun kopek sabah sahibini yolcu edip aksam donuste karsiliyor istasyonda..fakat birgun profesor universitede gecirdigi bir kalp krizi sonucu yasamini yitiriyor..kopek olan bitenin farkinda degil..her zamanki gibi saat 4'te istasyona gidip bekliyor..fakat sahibi gelmiyor..geri donuyor..ertesi gun yine ayni saatte istasyona gidip bekliyor..ve bunu mutemadiyen hergun yapiyor..artik durum oyle bir hal aliyorki istasyonda calisan gorevliler durumu fark ediyor..hergun gelen bu kopege sut ve yiyecek veriyorlar..hatta kendisine uyuyacak bir yer bile ayarliyorlar istasyonda..hergun hic bikmadan saat 4 dedi mi gelen trenin karsisina gecip inen insanlarin yuzune bakiyor ve eski dostunu gormeye calisiyor.. ve bunu tam 10 yil boyunca olene dek yapiyor..10 yil boyunca hergun saat 4'te istasyona gidip sahibinin gelmesini bekliyor..

sonra birgun kopek de oluyor..oldukten sonra anisina istasyona bronz bir heykel dikiyor devlet. su an hala istasyonda hachiko'nun gelen trenlere bakan bir heykeli durur..hala trenden inecek sahibini bekler bir edayla..

bu heykeli :

Akita inu besleyen var mi

buda gerçeği :

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6b/Hachiko.JPG

lakin akita almadan evvel, size uyup uymadığını iyi araştırmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iliqueur -- 31 Mart 2011; 18:17:24 >

• Dogo neden yasakkı zaten anlamadıgım bısey kopek dovusmeye musaıt oldugu ıcınmı ..
    Onu dovusturen ınsanları aslında yasaklamak lasım ...

Dogonun bır ınsana zarar verdıgını hıc duymadım acıya cok dayanıklı oldugunu bılıyorum dolayısıyla cocuklarlada arası iyi olan bır kopek..

Güclu cesaretlı akıllı ve guzel bır kopek benım bakıs acımdan tek eksı yonu saguga olan dayanıksızlıkları ..

Onun harıcınde beslenebılır bır kopek..
  • ya işte sene başından beri benim de aklımdan dogo geçiyordu ama bulundugum yerde de dogo sayısı arttı.

Ben Türkiye'de fazla yaygın olmayan bir ırk arıyorum

quote:

ya kardeş bi de sen bizim orda rakım yüksek falan demiştin,kurt zannedip vurmasınlar

• iki cins tavsiye ederim.
    1-Tibetli Mastiff
    2-Kars Çoban Köpeği
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qcu

iki cins tavsiye ederim.
    1-Tibetli Mastiff
    2-Kars Çoban Köpeği

Bu ırkı tavsiye ettiğine göre bilmen lazım,bildiğine göre boyutlarınada tahmin etmen lazım bu iki özelliğini bilen bi insanın bu ırkın çok yaygın olmadığınıda bilmesi lazım.

Nasıl alıcak nerden getirecek onlarıda yaz bari.
  • türkiye'de hiç görmedim tibetli mastiff lakin çok asil bir ırktır.
    1500 tl kadar ucuz olacağınıda sanmıyorum.en az 2000$ - 3000$ ederi vardır bence.
    nerden alınacağını keşke bilsem.
  • Qcu hocam vallaha Tibetli Mastiff'i besleyecek kadar disiplin yok ben de.Zaten vurdumduymaz da bir ırk.Ben zaten 1000 TL olsa duacıyım
  • valla ağırbaşlı, hantal köpek arıyorum dersen st.bernard,pug veya mastiff türlerinden(bulabilirsen) al derim.
    ama hergün egzersiz yaptırırım, 1-2 saat yürümeye çıkartırım koştururum falan dersen bulldog,doberman,boxer,golden falan almalısın.
  • evet yürümeye çıkartırım ama Türkiyede yaygın olmayan bir köpek arıyorum
  • Merhabalar yazilanlari okudum akita hakkinda benimde akitam var adi aslan ben glasgowda yasiyorum bence alinmasi gereken bir cins inanilmaz aileye duskun endiselenmen gereken bir durum yok istersen msnden yardimci olurum..tuy konusuna gelince 2 gunde bir fircalarsin gerekmedikce yikama cunku su gecirmez tabakaya zarar verir bu..bunun yerine spreyler var iyi is goruyor..akita Turkiyede neden yada nasil yasak anlamis deilim..Bence irklarin icinde en iyisi ama ailesini gormeden alma derim kirma olmasin anne ve baba akita olsn cunku turkiyede gorduklerimin cogu kirma oluyor cogu chow chow kirmasi..benim msnim tantan2323@live.co.uk akita hakkindaki her sorununuzu alabilirm saygilar
  • Benim 2 yaşında yaklaşık 85 kg ağırlığında erkek Dogue de Bordeaux'um var,taaa Turner & Hooch filminden aklımda yer etmişti,ne ettim ettim,safkanını almayı başardım,bence inanılmaz marjinal ve akıllı bir köpek,ama bakımı ve hükmü gerçeken zor,daha önce köpek beslemedi isen ciddi anlamda sana egemen olabilir.

Üstelik safkanları 1000 eurodan başlamakta...

Bence hem köpeğin hegomanyası hem de ev için çok uygun olmaması sebebi ile bordeaux'a bulaşma derim,ama alırsan muhtemelen çevrende tek olursun,bu da ayrı bir güzellik tabi:)

quote:

Orijinalden alıntı: orjinalden Çalıntı

dogue de bordeaux (yanlış yazmış olabilirim)

• quote:

Orijinalden alıntı: faho

Benim 2 yaşında yaklaşık 85 kg ağırlığında erkek Dogue de Bordeaux'um var,taaa Turner & Hooch filminden aklımda yer etmişti,ne ettim ettim,safkanını almayı başardım,bence inanılmaz marjinal ve akıllı bir köpek,ama bakımı ve hükmü gerçeken zor,daha önce köpek beslemedi isen ciddi anlamda sana egemen olabilir.

Üstelik safkanları 1000 eurodan başlamakta...

Bence hem köpeğin hegomanyası hem de ev için çok uygun olmaması sebebi ile bordeaux'a bulaşma derim,ama alırsan muhtemelen çevrende tek olursun,bu da ayrı bir güzellik tabi:)

quote:

Orijinalden alıntı: orjinalden Çalıntı

dogue de bordeaux (yanlış yazmış olabilirim)

Bu ırkı biliyorum süper bi ırk,koruma ve bekçiliği nasıl

• Olağanüstü diyebilirim,aile bireyleri ile ilişkisi harika,sadece yabancılara ön yargılı bakan bir karakteri var,yani atıyorum,mesela çok susadı değil mi?Tanımadığı birisi ona su da verse onun yanına gitmez,böyle karakterli bir köpek:)

Ama ben bekçi olsun ,koruma olsun diye almadım,ama o vasıfları da gayet üst seviyede,zaten oldukça güçlü bir köpek bu tür,yolda gezerken insanlar kesinlikle çözemiyorlar cinsini,çünkü gerçekten çok çok marjinal bir köpek,horlaması ve salya olayı biraz kötü,ama ne olursa olsun artık o aileden birisi...

Mesela geçmişte Fransa polis teşkilatında bordeaux'lara görevler verilmiş,ama bunlar yakaladıkları hırsızları hep hasanelik etmiş ya da öldürmüşler,o sebeple polis eşkilatındaki görevleri de kısa soluklu olmuş:)Bu bir nebze olsun fikir verebilir.

Sanırım Levent Kırca'nın da büyük bir bordeaux'u var:)

Yani Alman kurt köpeği gibi ,otonom hareketlerle klasik olarak kola felan saldırmaz bunlar,direkt boş alan bulur ve parçalar,o sebeple koruma alanında da benim en beğendiğim köpek cinsi bordeaux'lardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 1 Eylül 2009; 11:35:58 >

• ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mister No -- 21 Temmuz 2015; 23:55:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPEREN A.

yasak ırk

Yasak felan değil.
    Sizin dediğiniz TOSAKEN diğer adıyla Tosa İnu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.