Şimdi Ara

AKK aşıldığında düşülen hız arttı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uydunet kullanıcısıyım. Bu ay elde olmayan nedenlerden ötürü AKK yani kotayı aştım. Download hızım 3 Mbps yerine 6 Mbps'ye düştü.

İnanmayanlar için link:

http://www.speedtest.net/my-result/5429962234

Kota aşıldığında düşülen hız arttı mı acaba? Arttıysa müthiş haber xD

• Resmi olarak artmadı. Deneme yapıyor olabilirler.

Ayrıca 6mbps olması müthiş bir haber değil. Öncelikli beklenen AKK'nın tamamen kaldırılmasıdır. Fakat bu bile genel bir talep oluşup gerçek bir ülke gündemi oluşturana kadar zor görünüyor. Şu aşamada kesinlikle gerçekleşmesi gereken şahsi fikrim, AKK kotalarının en az 500GB seviyesinden başlatılması ve AKK sonrası hızların kesinlikle 10Mbps'den aşağı olmaması şeklinde.

AKK sonrası hızların 10Mbps'den aşağı kalacak şekilde düzenlenmesi tamamen tüketiciyi aldatmaktır. Aşağı seviyeleri kabul etmeyin.
  • Kardeşim ben akk girmeden 8 mbps kullanabiliyorum o nasıl olcak önce bi altyapı yapsınlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yetkin58 Y kullanıcısına yanıt
    Bu konuda haklısınız. Fakat buda aynı AKK gibi sıkıntı verici bir durum, ama nedense bu konu yeterince dile getirilmiyor. Hattı vdsl olan diğer aboneleri unutuyor.

Şu an Almanya, İtalya gibi ülkelerdeki operatörler ülke düzeyinde büyük çaplı G.fast veya VDSL2 35b profile(SuperVectoring-Annex Q) yatırımlarına başlıyorlar. Malesef Türk Telekom'un böyle hedefi yok. Gelişi güzel, aşırı yerel seviyede, mahalle-sokak ötesine geçemeyen, plansız yatırım yapıyorlar. Düzenleyici kurumunda TT için anlamsız bir toleransı var. Buda tüketiciye olumsuz yansıyor. Devlet kurumları arasında TT halen devlet kurumuymuş gibi muamele görüyor. Bunu TT bilinçli yaptığı için kimse yanlışlarını veya eksikliklerini dile getiremiyor. Türk Telekom özel şirkettir ve buna göre çalışmalıdır sözünü duyamadık bir türlü resmi kurumlardan!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 25 Haziran 2016; 11:01:49 >
  • 16 kullansam şükretcem valla saha görevlisiyle konuştum fiber kablolar dolaba kadar çekildi diyor fakat 35 40 dolap var müdurlükten bütçe vermiyolarmıs kabin koymaları için

• Benim smileadsl uzun bi süre ayın 20sine kadar asla hızımı düşürmedi mesela. Arada oluyor böyle şeyler neden bilinmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim için süper bir ay oluyor. 25 mbit kullanıyordum 40 liraya, 50 gb aknli. 25i direk alabiliyorum hatta 2.8mb/sn ile indirdiğim bile oluyordu. Kotayı hemen geçtim. 1-2 gün 300le takıldım. Ama 3 gündür 6mbit kullanıyorum. 660kb/sn ile indiriyor. Umarım bozmadan devam eder
  • Bende herhangi bir artış yok. Nerde ikamet ediyosunuz?
  • Benim de şu anda akk yi gectiğim halde normal hızımın 4 katında oyun indirmekteyim :D
  • Benimde suan 500 ile indiriyor steamde. Bi iyilesme var anlasilan.

• yetkin58 Y kullanıcısına yanıt
    hocam bende 4 Mbps kullanıyorum
     AKK aşıldığında düşülen hız arttı mı?
  • upload hızını da artırsalar artık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Marvel_

Benim için süper bir ay oluyor. 25 mbit kullanıyordum 40 liraya, 50 gb aknli. 25i direk alabiliyorum hatta 2.8mb/sn ile indirdiğim bile oluyordu. Kotayı hemen geçtim. 1-2 gün 300le takıldım. Ama 3 gündür 6mbit kullanıyorum. 660kb/sn ile indiriyor. Umarım bozmadan devam eder

durum bendede böyle kotanın kalkması çok zor ülkemizde toplu kullanım yapılabiliyor ve 660 ile indirmek can sıkmıyor açıkcası baya iyi oldu durum
  • Yalnız şunu söylemeliyim ki oynadığım league of legends, dota 2, wow gibi online oyunlarda çok fazla lag var. Bi skill kullanmak için 15-20 saniye beklemeniz gerekiyor. Kotayı geçmeden önce böyle değildi. Sanırım gerçekten test yapıyorlar.
  • Dun 500 civari idi. Suan torrentte 850 ile indiriyor. Gun gectikce artiyormu ne :-)

• benim artmamış

bugun akk yi aştım 2,5-3 görünüyor hızım testlerde

:(

50 mpbs den düşünce kötü oluyor insan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKK en aşağı 16 mbps olmalıdır, hangi devirde yaşıyoruz.
  • Bugün itibariyle bende de artış var. Yalnız testlerde 3mbps görünüyor. Ama torrentle indirirken 5mbps (600 kb civarı) ile indiriyor.

Dün taahhütlü Uyku yok servisi almıştım, bugün aktif edilmiş. Eğer hız olarak bu seviyelerde almaya devam edeceksek, artık AKK'den pek de etkilenmeyeceğiz demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekin_can -- 26 Haziran 2016; 17:12:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.