Şimdi Ara

AKK-Kota Farkı ve Mantığı Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, AKK ve Kota arasındaki farkı nete baksam da anlayamadım ya da şirketler göz göre göre bizi sömürüyor. Anladığım kadarı ile 100GB kotam var ve hızım 100MB. 10 gün sonra 100GB kotam bitince internetimi şirket yavaşlatıyor buna AKK diyoruz ve bu olay kalktı. Örneğe devam edersek 10 gün sonra 100GB kotam bitince hop diye netimi kesip ek paket al diyor buna da Kota deniyor. Bu doğru mu ? Yanlışım var mı? Eğer ki bu doğru ise insanların AKK kaldırmak için çırpındığı yerde şirketler göz göre göre müşterileri kazıklamaya zaten leyhlerine olanı iyice leyhine çevirmişler. Yanlış mı anladım acaba, lütfen yanlış ise düzeltin, kafam çok karıştı böyle bir şey olamaz!

• Adil Kullanım Kotası dediğimiz olay sınırlı internet paketlerinde mevcut.Yani tam anlamıyla kalkmadı tahhütsüz bağlattınız bir paket mesela 100Mbps size bir kota verilir bu kota dolarsa hızınız 50Mbps'ye düşer.Aynı zaman da, İSS'ler taahhhütlü bir paket satmak için size sınırsız olan paketleri söylerler.Zaten en sağlıksıda budur 2 sene taahhüt yaparsınız ne hızınız yavaşlar ne de kota derdiniz olur.Misal benim paketimin taahhütsüz fiyatı 380TL ama taahhüt verdiğim için sınırsız 100Mbps'e kadar internet bana 160TL'ye geliyor.
    AKK-Kota Farkı ve Mantığı Nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gooerge2 G kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgi. Akk denilen şey 2019 itibariyla tamamen kalktı. Belli kullanımdan sonra hız düşmesi yasaklandı.

Ama kotalı paketler devam ediyor. Ucuza hızlı internet arayanlar tercih ediyor. Akknin kalkması çok iyi oldu çünkü eskiden aslında sınırsız paket yoktu, olanlar da çok pahalıydı. Akkli paketler sınırsız adı altında satılıyordu.

Şimdi her şey net. Sınırsız isteyen sınırsız, ucuz isteyen kotalı alıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem sınırsız hem ucuz isteyenler de TurkNet veya Millenicom gibi firmalardan hizmet alıyor. :D Mesela ben 100mbit sınırsız interneti 65 liraya alıyorum. İki ayda bir de arkadaşını getir üzerinden bir arkadaş getiriyorum. Yani aslında ayda 30 liraya 100mbit sınırsız
  • Gooerge2 G kullanıcısına yanıt
    Hocam ben dört yılda 6 tb kullanmıyorum. Sen ne yaptın öyle?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Net olarak anladım hocam haberlerde kalktı bitti vs diye lanse edilmişti oysa ki meğer kalkan şey hız düşmesiymiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.