Şimdi Ara

Akk'ye Hayır Konusuna Ne Oldu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merak ediyorum bu AKKye hayır konusuna ne oldu? Konuyu kitleyip üyeyi banlamışlar. Bayadır da takip etmediğim için merak ettim. Yoksa bunların hepsi Amerikanın mı oyunları?

• Adminin oyunlari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binlerin desteğini aldı konu yöneticiler tarafından kapatıldı gitti kendi forumunu açtı ve turkcellin, superonline nın reklamını yapıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Guirello

Binlerin desteğini aldı konu yöneticiler tarafından kapatıldı gitti kendi forumunu açtı ve turkcellin, superonline nın reklamını yapıyor

Sebebi neydi ki? O kadar destek boşa mı gitti şimdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lova

quote:

Orijinalden alıntı: Guirello

Binlerin desteğini aldı konu yöneticiler tarafından kapatıldı gitti kendi forumunu açtı ve turkcellin, superonline nın reklamını yapıyor

Sebebi neydi ki? O kadar destek boşa mı gitti şimdi?

Boşa gitti gibi savaş açtığı adamların reklamını yapıyor para insanı değiştiriyor

• Yönetimin ve üyelerin şahsın kişiliğini çok geç fark etmesi sonucu iş bk yoluna gitti. Dilekçe deyip durduk dilekçe verilmedi, reklamlı link koydu uyardık yine koydu, kendine forum açtı şimdi de reklam peşinde yeni popi ergen adayı. Ha sövdükleri, hakaretleri falan ayrı değerlendirmek lazım. 100 bini geçmiş dilekçe verelim artık yazınca ttnet çalışanı, pm'den küfürler yazıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Yönetimin ve üyelerin şahsın kişiliğini çok geç fark etmesi sonucu iş bk yoluna gitti. Dilekçe deyip durduk dilekçe verilmedi, reklamlı link koydu uyardık yine koydu, kendine forum açtı şimdi de reklam peşinde yeni popi ergen adayı. Ha sövdükleri, hakaretleri falan ayrı değerlendirmek lazım. 100 bini geçmiş dilekçe verelim artık yazınca ttnet çalışanı, pm'den küfürler yazıyordu.

Üzüldüm gerçekten. İlk defa dedim ülkemizdeki yüzlerce haksızlıklardan en azından birine gerçekten baş kaldırıyoruz ama...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-Kayıt yaptım ama bu ne?
    4 ay önce açıldı
    Bu fiyatlara ne oldu böyle?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yalan olmuş :/

• Konu türk telekom ajanları tarafından ilerde akkyı kaldırmaya teşebbüs etmememiz umudumuzu kaybetmemiz için açılmış fake bir konuydu imzaları toplayıp bıraktılar ama ben olayı çözdüm

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ve birkaç kişi daha sürekli işi resmi olarak başvuruda bulunarak resmi makamlara iletelim derken çocuk sürekli hedefleri arttırdı. Daha o zaman niyeti belliydi. Sonra zaten ilk reklamlı link meselesi çıktı. Sonra da zaten fazla yaşamadı konu. Başında daha yazanlar oldu, yaşın tutmuyorsa bu işlerle ilgilenecek, bilgisi, tecrübesi olan yaşı tutan birisi ile ortak çalışın diye ama dinletemedik. Change org için resmi makam diyen birisi yaşı tutmayınca da hiç bir geçerliliği kalmıyor. Sonra siyasilerin adına sahte imzalar atıldığı da ortaya çıktı. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre change org resmi geçerliliği olmayan bir site. Change'teki 1 milyon imzanın 1 resmi dilekçe kadar geçerliliği yok. Dilekçe vermiş güya onun da kanıtını istedim, banladı hesabı.

• Velet lan 15-16 yasinda ki cocugu adam yerine koyarsaniz olacagi bu

• Hala milleti oyalıyor.

• O konuyu açana çok güzel(!) şeyler yazardım da tekrar ban yemek istemiyorum.
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    üstad senden bayağı umutluydum açıkçası, en ayakları yere basan yorumlar senden geliyordu, keşke konuyu deviralabilseydin.

Akk Konusu Ne Oldu Diyenler İçin Özet: Güzelim konu çok iyi yerlere gelebilecekken bir ergenin egolarına kurban gitti.
  • şikayet edenlerin %90 + sı hat sahibi olmadığı için veled yaşında oldukları için takan tınlayan yok...
  • savaş çıkıyor bunlar hala akk derdinde
  • sterilsenfoni kullanıcısına yanıt
    100 bin imzayı görünce hepimiz umutlanmıştık, sonra olaylar patlak verdi. Hepimiz gördük duyduk. Şu anda ne mi düşünüyorum? Evde oyun indirme harici normal kullanımım 130GB civarı. 30GB'ı bir şekilde idare edebilirim 3Mbps ile. Oyun için de bilinen birkaç yer var İstanbul'da gider oradan indirir, gelir bilgisayarıma flash bellek ile atarım. Sırf bunun için 64GB flash bellek siparişi verdim dün. Zaten orijinal oyun fiyatları belli, senede birkaç oyun alıp bıkana kadar oynuyorum, madem halk böyle olmasını istiyor ve ona göre tercihlerini yapıyor, ben de duruma uyum sağlıyorum artık. Çok yüksek hıza ihtiyacım olursa alır flash bellek ile işimi halleder gelirim evime.

Şu saatten sonra sanal ortamda desteğimi yine esirgemem, gördüğümü, fikirlerimi yine paylaşırım ama elini taşın altına koyacak insanlar ciddi olarak bir harekete geçmeden tutup böyle bir harekete de bulaşmam. Change.org bir halta yaramayan bir platform. Sadece insanları topluyor ve fiziki bir etkinlik için merkez görevi görüyor. Yapılan kampanyanın başındakiler yasal, resmi işlemleri yapabilecek, prosedürleri bilen kişiler olması gerekiyor. Böyle bir "velet" olursa fotoğrafımı beğenirseniz etkinlik yapacağım gibi tavırla hareket ederse, resmiyette adam yerine konulmuyorsa(yaş ve üslup sebebiyle) ben yokum. Adam gibi bir kampanya olur, avukatlar, yol yordam bilen insanlar ile birlikte fiziksel olarak hareket edilir ve iş resmiyete dökülür, ciddiyet ve gerekliliği doğru şekilde anlatılırsa sorun çözülebilir. Başka yol yok mu? Evet,vardı ama halk o yolu tercih etmedi, hatta yuhaladı, alay etti, koyduk dedi. Siyaseti sevmem ama bu işin en temiz ve kökten çözümü buydu. BTK devlete bağlı ve bunu en rahat, en hızlı, en kalıcı şekilde devlet çözebilir. İnsanları manipüle etmek çok kolay. Söylenen bir cümle birisinin kararını değiştirmesine yeterli olabilir. TTnet çıkıp AKK noktasını 2 katına çıkardık deseydi o kampanya pik yaptığı dönemde kampanyayı destekleyenlerin çoğu buna da şükür deyip çekilirdi. Ama bu çözüm müdür? Değildir. İşte bu yüzden olayı devletin çözmesinin daha doğru olduğunu söylüyorum. Devletin kuralı bellidir, hadi sana 1.5 verdiğim şeyi 2 vereyim dediğinde devleti susturamaz şirket ama halkı susturabilir. Ha, tabi bunun bir de BTK kısmı var. Şirket istediği kadar pazarlık yapmaya çalışsa da paketleri, kampanyaları BTK onaylıyor. Onay vermediğinde mecburen düzenlenmesi gerekir. Halk bunu seçmedi. Belli ki bazı şeylere gereken önemi verecek düzeyde bir halk yok bu ülkede. Kusura bakmayın biraz siyasetvari bir yazı oluyor ama işin içinde devlet var ve sorunu çözecek hareketi devlet yapabiliyor sadece. Devlet evet derse sorun çözülür, hayır derse devam eder. Bizim halk olarak isteğimize cevap verecek olan devlet olduğu için yazdım tüm bunları.

Bu saatten sonra da koşuşturacak zamanım yok. Üniversiteye ilk hakkımda girdim ve dorudan lisansa geçtiğim için biraz zaman/planlama sıkıntısı çekiyorum. Dışarıda koşuşturacak pek durumum yok anlayacağınız. Dediğim gibi, Neyi nasıl yapacağını bilen kişiler bir kampanya başlatır ve kesin bir sonuç vaat ederlerse sanal ortamda desteğimi esirgemem, dışarıda da destek vermeye çalışırım. 200 bin imza toplanan kampanya bir resmi cevap alamazken 50 bin imza ile 1Mbps'ten 3Mbps'e çıkmıştı hız. Olay tamamen neyi nasıl yapacağını bilmek ve biraz da destek görmekle alakalı.

Hoş, ben adil kullanımın tamamen kaldırılmasını da savunmuyorum. Fiyat, altyapı ve upload hızı düzenlemesi bütün sorunu çözmeye yeterli şu anda. Ülkemizde insanlar bazı şeylere hazır değil. Bunun sebepleri elbette vardır ama yeri ve zamanı değil. Tamamen sınırsız internet verirseniz bu insanlara en az 3-4 ay mevcut altyapı belini doğrultamaz. Millet köküne kadar abanır. Ama 5. ay biter. Yapılacak şeyler basit ama zihniyet uygun değil. "Yeri geldiğinde" tekeli de desteklerim. Yurtdışı kaynaklı ve yüksek bant genişliği kullanan hizmetleri yurtiçine çekmek ve fiyat olarak da ciddi bir avantaj sunmak bunlardan biri. Bugün en çok data tükettiğimiz şeyler oyunlar, görsel içerikler. Anlaşmanı yaparsın şirketlerle, bir tane de ülke içine sunucu koyarsın. Hizmeti devlet olarak halka hizmet için ücretsiz veya maliyetine sunarsın. En basiti Türkiye'de çekilen tüm filmleri, dizileri ayrım yapmaksızın alır bir site kurar ona koyarsın. O sitenin serverları da ülke içinde olur. Sitenin giderlerini de reklam ve aylık birkaç lira(1-5TL arasından bahsediyorum) üyelik bedeli ile karşılarsın. Kullanılacak data ülke içinde döneceği için maliyeti çok düşük olur, datayı da AKK'den düşürmezsin olur biter. Hatta yabancı filmleri, dizileri de koyarsın bizi torrent, arşiv çilesinden kurtarırsın. Bu sadece bir örnek. Dünya devi diyorsalar bu ülkeye bunun gibi hizmetleri verecekler, veremiyorlarsa kusura bakmasınlar ama o adı hak etmiyoruz demektir. Yapılabilecek şeylerin bir sınırı olmadığı düşünüldüğünde zam harici hiç bir şey yapılmıyor demek pek de yanlış olmaz.

Adil kullanımın olayı altyapıyla alakalı. Tamam, şimdiye kadar yatırım yapılmamış, yapılan yatırımlar da devede kulak kalmış olabilir. Ama bu, olayın bu kadar saçma bir duruma gelmesini açıklamaya yetmiyor maalesef. Bizim kullanımımız bir şekilde artıyor, bir şekilde de bunu mevcut altyapıya yüklüyorlar ve altyapı da iyi kötü götürüyor. İş dönüp dolaşıp devlete geliyor. Çünkü devletin dediği oluyor ve devlette bu konularda(tüm bilişim, bilim, üretim ve yatırım konularında) olması gereken kişilerden başka kişiler olması da sorunun çözülmemesinin bir sebebi. Cumhurbaşkanının çıkıp 4G'yi atlayalım 5G'ye geçeriz demesinin sebebi bu kişiler. Cumhurbaşkanı devlet adamıdır, 4G, 5G detaylı bilgisi olmasını beklemiyorum şahsen. Ama onu bilgilendiren, konuyu anlatan kişilerde sorun olacak ki Cumhurbaşkanı çıkıp konuyla alakalı birisi için "dalga geçercesine" bir açıklama yapıyor. Sıkıntı var, sıkıntıyı da çözmek için bazı köklü değişiklikler gerekiyor. Olay sadece AKK değil. AKK yarın kalksa o yükü kaldıracak altyapı yok, AKK'nin kalkmasının artısı/eksisi ne olur onu ilgili makamdakiler bilmiyor, teknolojiye yatırımın sonuçlarını bilmiyorlar. Balık baştan kokuyor velhasıl. Yazmayacağım diyorum ama yine dayayıp döşedim. Olmuyor, bu konuda çok doluyum. Kendime yetecek kadar, ufak ve basit çözümler üretmeye çalışıyorum ama olmuyor yani. Ben evimde istediğim oyunu indirmek için neden günlerimi harcayayım ki? Manyak mıyım 1 saat yol gidip 50GB indirip onun için bir de ekstra para verip sonra o indirdiğim dosyayı kendi bilgisayarıma aktarmaya uğraşayım? Yanlışlıklar zincirinde birkaç halkayı kenara itip biraz daha alan açmaya çalışıyorum o kadar.

• AKK ona hayır dedi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • LÜZUMSUZ ŞEYLER TOPLULUĞU.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.