Şimdi Ara

AKK yeni düzenleme yarar değil zarar getiriyor. Canlı Yayın! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
3
Favori
17.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kablonet 25/50 abonesiyim. Akabinde "Sabahlar Olmasın" kampanyası ile beraber 24 aylık Uyku Yok paketim de var. Bunların taahhütleri 12/2017'de son buluyor. Benzer durumda olan arkadaşlar için önce bu bilgileri vermek istedim.

Az önce Türksat ile telefon görüşmesi yaptım (126 üzerinden). 02.00-08.00 yeni kota saymama uygulamasının uyku yok mantığı ile çalıştığını doğruladılar. Yani bu noktada sıkıntı yok (kotadan sayılmayacak, kota aşıldıysa eski hız geçerli olacak). Fakat bu noktada Uyku Yok paketi kullananlar veya benim gibi taahhütle bu paketi yapanlar için fazladan para ödeme gibi bir durum ortaya çıkmış oluyor. Bende taahhüt iptali yapmak istediğimi söyledim (Uyku Yok için). Bu konu hakkında genel merkeze mail atılmış, birkaç gün içerisinde bir iyileştirme yapılacakmış, tekrar bizi arayabilirsiniz dediler. Site üzerindeki bilgiler de belli bir süre içerisinde güncellenecekmiş.

25 mgbit hız için AKK/AKN sonrası 16 mgbit'e ineceğini de doğruladılar. Taahhüt sahiplerini yeni uygulamalar hiçbir şekilde etkilemiyor. Yeni kampanyaların da ileriki süreçte eklenebileceğini de ağızlarından aldım, bunun bilgisini de geçeyim.

Açıkçası benim açımdan şu etapta en önemli kısım Uyku Yok paketinin nasıl bir boyuta taşınacağı ? İyileştirme çalışması saçmasapan bir boyut alırsa, iptal edilme imkanı getirilecektir yüksek ihtimalle.

Kotalı paketler için de şahsi düşüncem; bu gibi paketlerde en kısa zamanda düzenlemeye gidileceğini düşünüyorum. Türksat kullanmayı düşünenlerin, böyle fahiş fiyatlarla sunulan yeni paketlere abone olmamalarını ve tepkilerini koymalarını bir vatandaş olarak istiyorum. Onlarda böyle tavırlar sonrası illaki geri adım atacaklardır. Taahhütümün bitişi sonrası bu fiyatlar olduğu takdirde ben de başka bir firmayı tercih edeceğim zaten. Şu an için 8 ay daha sıkıntı yok gibi bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 1 Mayıs 2017; 12:16:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Superonline'nin 89 tl'lik 25 mbit full sınırsız tarifesi iki kişi için ideal bir paket. Zira ben öyle yapıyorum. Geçen ay yaptığım download...

AKK yeni düzenleme yarar değil zarar getiriyor. Canlı Yayın!

Mesela şu resim bizdeki internetin pahalı olmasının nedenlerinden biridir kesin. Çünkü çoğu zaman insan gibi kullanmıyoruz interneti. Bunun da en büyük nedeni lisanslı hiç bir şeye para ödemek istemememiz.

1.3TB lik lisanslı ne yapmış olabilir bu arkadaş? Açıkça belli ki torrentten sömürmüş durmuş. You Tube'u 7/24 açık bıraksanız ve sürekli 4K yayın izleseniz bu kadar veri indirmez. Steam'den 10 tane oyun almış olsanız maksimum edeceği 200-300 GB.

Ben kendimden örnek vereyim; interneti hep sömürsem aylık maksimum 100 GB i geçemiyorum. Ki bu da ancak Steam'dan oyun satın aldığımda gerçekleşiyor. Eğer o ay oyun satın almamışsam maksimum çektiğim veri 50GB falan.

Velhasıl kelam ülkemizde internetin bu pahalı olmasının en büyük nedenlerinden birisi de korsan içerik ve korasan içeriğe erişimi sağlayan torrentler gibi görünüyor.

Not: Alıntıdaki görselde bulunan trafiği tamamen yasal ise arkadaştan özür dilerim.

bro öyle diyosunda ben sadece telefondan 40-50 gb kullanıyorum evde 3 kişi kullanıyor 1 pc 3 telefon pc den aylık yaklaşık 50 - 60 oluyo. Diğer 2 telefonda toplam 80 gb felan yapar indirdiğimiz herhangi bir şey de yok. yani aylık 200 gb için herhangi ekstra bir şey indirmemiz gerekmiyor(torrent te kullanmıyorum). hani 1.5 tb biraz! fazla ama 250 300 gb ta fazla değil bence

• bir şey için sokağa çıkacaksanız işte bu iyi bir neden. Varın dökülelim sokaklara ama insan gibi hakkımızı arayalım "hayvan" gibi değil.

• Hiçmi vatandaş lehine bir adım atılmaz bu ülkede yuh diyorum önce bi ton gss borcu takıp millete sonra 53 tl haraca razı ettiler adam işsiz işsiz her ay ne parası bu ayıp be bu olayda bi benzeri gene vatandaşa fatura ne güzel memleket be

• sözleşmem var nasıl olsa yeniler düşünsün deyip yan gelip yatmayın herkesin SESİ çıkması lazım
    her yerde paylaşım yapıp herkesi uyandırın tepki gösterin .
    sesin çıkmazsa yarın senin başına gelince onlarda ses çıkarmaz unutmayın.

------------------------------

söyliyecek söz bulamıyorum artık .
    ne kadar bela ,küfür varsa bu işte parmağı olan tüm yetkili ve sorumlulara dünden beri ediyorum.

bir kararda halkın yararına olsun .

bende diyorum bayram değil seyran değil BDK neden böyle iyi bir karar aldı acaba .
    esas niyetleri başkaymış.ucuzlama ve hız beklerken ZAM geldi . haram zıkkım olsun hepsine.

tahahüt bitince 2 alternatif gözüküyor şu an TURKNET , bide doping galiba .

şuraya bakya gelen gideni aratırmış 3 bile razıyız artık bilerek yapıyorlar .
    40 katırmı 40 satır mı ???!!!

AKK yeni düzenleme yarar değil zarar getiriyor. Canlı Yayın!

• superonline turksat kendi ayagina sikti bu saatten sonra kus tutsalar anca salak musterileri toplarlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar burada yazmak yerine bimer e ve cimer'e yazın. ciddiye alıyorlar. ama ciddiye alınacak şekilde yazın.

olayın teknik altyapısı şu;

nasıl büyükşehirlerde araba sayısına göre yollarda şerit bulunmuyorsa atıyorum 1000 şeritli yollar yoksa internet yolları da 10 Mbit sınırsız ı destekleyecek kapasitede değil. sürekli internet hızınıza bakarsanız yolun kullanım durumuna göre AKK yı doldurmadığınızda bile zaman zaman hızınızın 5 -6Mb ya düştüğünü görürsünüz.

sürekli hatlarda iyileştirme yapılıyor ama akşamdan sabaha AKK yı kaldırmak kolay değil. belki 3 -4 yıl sonra AKK yı doldurduğumuzda hızımız 8 -10Mb e düşecekti.

sözün özü birşeyi talep ederken bunun mümkün olup olmadığı üzerine de bir düşünün. 5 - 6 yıl önce 1 Mbit lik hatlarla idare ediyorken bugünün internetinin kapasitesi ne kadar tatmin edici değerlendirmek lazım.

ABD de torrentten download yapamadığınızı film vs indiremedğinizi servis sağlayıcınızın büyük cezalarla kapınıza dayandığını biliyorsunuz umarım.

• argoda bir halk deyimi var ; "kaşınan g*te, parmak girer'miş"
    ilk defa bi sözün ne kadar gerçek olduğunu net bir şekilde ortada !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 1 Mayıs 2017; 13:48:4 >
  • https://www.btk.gov.tr/File/?path=ROOT%2f1%2fDocuments%2fKurul+Karar%C4%B1%2f(518)_(10)+Adil+Kullan%C4%B1m+Noktas%C4%B1.pdf

BTK kararı. tüketici korunmaya çalışılmış ama işin boşluklarına servis sağlayıcılar fazla yüklenmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

türk telekomu arayıp küfür etmeyin ya da herhangi bir yere kendileri hakkında hakaret içerikli yazılar yazmayın hakaret davası açıyorlar.

Yapma ya?! Bütün bu zamda emeği geçen kan emicilerin 7 göbek gelmişini geçmişini

Bahsi geçen durum hayata geçerse, ülkede internet kullanmak cidden lüks ve zenginlere ait bir alan olacak.

Neyse, işini bilen de zaten kazanıyor.

Şaka şaka.

Zaten bu zamlar senin gibi işini bilen zenginler için değil hocam. Proleterya için geçerli. Senin tuzun kuru yani kafaya takma. Ver 500 kayme bağlat 150 mbit sınırsız.

Kendimi bir an kötü hissettim hocam. Geçen arkadaş mesaj yazmış, Bodrum'da yazlığı 6 bin liraya kiraya vermiş... Vay arkadaş ya millette ne para var dedim. Çocuğa kızlar vermek için sıra oluyorlardır kesin...

• quote:

Orijinalden alıntı: helfgott

https://www.btk.gov.tr/File/?path=ROOT%2f1%2fDocuments%2fKurul+Karar%C4%B1%2f(518)_(10)+Adil+Kullan%C4%B1m+Noktas%C4%B1.pdf

BTK kararı. tüketici korunmaya çalışılmış ama işin boşluklarına servis sağlayıcılar fazla yüklenmiş.

BTK ve Türksat Devlet kurumu değil mi? birbirlerinden haberdar olmamaları gibi birşeyin imkanı yoktur diye düşünüyorum. Bir de belirtilmeyen bir nokta var. UPLOAD ? bu kotalara dahil mi değil mi? operatörlerde upload + download = kota

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgabes64 -- 1 Mayıs 2017; 14:45:13 >

• quote:

arkadaşlar burada yazmak yerine bimer e ve cimer'e yazın. ciddiye alıyorlar. ama ciddiye alınacak şekilde yazın.

olayın teknik altyapısı şu;

nasıl büyükşehirlerde araba sayısına göre yollarda şerit bulunmuyorsa atıyorum 1000 şeritli yollar yoksa internet yolları da 10 Mbit sınırsız ı destekleyecek kapasitede değil. sürekli internet hızınıza bakarsanız yolun kullanım durumuna göre AKK yı doldurmadığınızda bile zaman zaman hızınızın 5 -6Mb ya düştüğünü görürsünüz.

sürekli hatlarda iyileştirme yapılıyor ama akşamdan sabaha AKK yı kaldırmak kolay değil. belki 3 -4 yıl sonra AKK yı doldurduğumuzda hızımız 8 -10Mb e düşecekti.

sözün özü birşeyi talep ederken bunun mümkün olup olmadığı üzerine de bir düşünün. 5 - 6 yıl önce 1 Mbit lik hatlarla idare ediyorken bugünün internetinin kapasitesi ne kadar tatmin edici değerlendirmek lazım.

ABD de torrentten download yapamadığınızı film vs indiremedğinizi servis sağlayıcınızın büyük cezalarla kapınıza dayandığını biliyorsunuz umarım.

Öff,ne bilmiş yav..ama ABD de vpnle torrentden sınırsız download yapıldığını bilmiyor.

• Arkadaşlar merhaba. Bir sorum olacak. Benim internet sözleşmem yok ttnet ile. 90 TL ödüyorum şu an. Fiyatlar artacak mi bu aydan itibaren ?

• Bizi birtek BTK anladı.

Oda yanlış anladı.
  • TORU-NAGA kullanıcısına yanıt
    off ne üfürükten cevap yazma meraklısı yahu. kendini buğday ambarında sanan aç tavuk musun? evet millet bilmiyiiii aynen.. film müzik indirilemeyen bir torrentten sınırsız download bir harika dostum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helfgott -- 1 Mayıs 2017; 15:33:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgabes64

quote:

https://www.btk.gov.tr/File/?path=ROOT%2f1%2fDocuments%2fKurul+Karar%C4%B1%2f(518)_(10)+Adil+Kullan%C4%B1m+Noktas%C4%B1.pdf

BTK ve Türksat Devlet kurumu değil mi? birbirlerinden haberdar olmamaları gibi birşeyin imkanı yoktur diye düşünüyorum. Bir de belirtilmeyen bir nokta var. UPLOAD ? bu kotalara dahil mi değil mi? operatörlerde upload + download = kota

kararı dikkatli okursanız göreceksiniz ki türksat zaten bu BTK kararına uyuyor, ama fiyatı yükseltiyor. upload hiçbir zaman kotaya dahil olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helfgott -- 1 Mayıs 2017; 15:33:59 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tolgabes64

quote:

kararı dikkatli okursanız göreceksiniz ki türksat zaten bu BTK kararına uyuyor, ama fiyatı yükseltiyor. upload hiçbir zaman kotaya dahil olmadı.

Peki bu yeni tarifeler nedir o zaman? Kotalı ve sınırsız tarifeler ortada.
    https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Tarifeler

• tolgabes64 kullanıcısına yanıt
    BTk kararında AKK/AKN uygulamasının sona erme tarihi 31.12.2018
    1 Mayıs 2017 itibari ile uymaları gereken 2 madde var;

karardaki 6. ve 7. maddeler. ona da uyuyorlar.
  • herşey bir yana iyi ki varsınız donanımhaber grubu. Adamsınız.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.