|
Akkuyu NGS’nin 1. Ünitesinde önemli aşama tamamlandı
-
-
Yap sahip ol işlet.
Sahibi sen değilsin yani, türkün değil.. rusun……
Risk kimin, türkün..şişirilmiş fatura kimin, o da türkün.
-
Adamlar hem teknoloji getiriyor, hem karşılığında bizim mühendislerimize öğretiyor, hem de kendi ceplerinden 20 milyar dolar yatırıyorlar bu santrale. Şimdi bizim mühendislerimize de üniversitelerinde teknolojisini ve inşaatını Öğrettiler okulların da ekstradan yıllarca ders verdiler birçok mühendisimiz diploma aldı. Şimdi bir sonraki farklı bir yere yapılacak santral inşasında artık kendi bilgi birikimlerini katacak seviyeye geldiler ikinci santralde olmasa da 3 santralde belki tamamen yerli olarak inşa edecek seviyeye geleceğiz. Türkiye yıllardır Fransız Japon Alman nükleercilerden teklif istedi hiçbiri yatırım yapmak istemedi Türkiye'ye. Hiçbirisi teknolojisini paylaşmıyor. Çin'de bu şekilde başladı. Aradan 20 30 yıl geçtikten sonra bir bakmışsın kendi başımıza 5-10 tane daha santral yapmışız, daha sonra bir bakmışız Rusların yaptığı santrallerde fiyat teklif edip onlardan komple satın alıyoruz. Nereden bileceksin geleceği. Ayrıca Rusların yaptığı santralin yatırdıkları parasını çıkarmaları neredeyse 15 yılı bulacak, 15 yıldan sonra kar etmeye başlayacaklar. Gelişmiş ülkeler bile tek seferde 20 milyar dolar yatırım yapmayı göze alamıyorlar. Senin istediğin nedir mesela Onu bir açıklasana, birden bizim mühendislerimize aydınlanma gelsin de bu teknolojiyi direk kendimiz mi inşa edelim? Deneye deneye yapa boza bir santral inşa etsek olası bir kazada bir sürü insanın canına mal olsa Bunun hesabını nasıl görebiliriz mecburen işin tecrübesine sahip insanlardan destek almak zorundayız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isakoc -- 11 Kasım 2024; 22:29:11 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Kafa, matbaa istemezükçüler ile aynı kafa
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İsa, şu uzuuun uzun ortaya bıraktığın şeye ancak şu yazılır ; andersenden masallar.
elektriği düz şekilde satın alsan 5 kuruş 6 kuruş, sen buradan hem de seve seve 15 kuruşa alacaksın üstelik riski de cabası, hem de öyle böyle risk değil.
benim bildiğim rus, türkün düşmanıdır ve bunu hiç saklamaz, gelir senden toprak ister ve alır. Benim bildiğim türk (!) hükümeti de der ki, yine kandırıldık milletin, affet bizi. O ara işte nükleer neymiş tüm memleket tanışmış oluruz.
ha, senin işin en olmayacak işleri savunmaktır, saygı duymam. Hadi oradan der geçerim.
-
Matbaa istemeyenler kim, önce onu öğren.
sonra da ben memleketimde düşmanımın kurduğu bombayı istemiyorum diyenlere saygı duy. En azından memleketini düşünüyordur, bombayı matbaa diye itelemeye çalışan bir ajan değildir.
-
Güzel kardeşim yorma kendini bunlar kendi imkanlarımızla yaptığımız hızlı trenede yolu köprüyede karşılar. Bunlar heykel dikecen, konser verdirecen anca öyle yaranırsın.
Şimdiye kadar neden nükleer santral yapmadık yapamadık bunu sorgulamak lazımken yapılana engel olmak akıl işi değil zaten. Nükleer santral yapmamızı istemeyen eg kaka cız patlar kokar diyen ülkelerde neden var bi sorgular insan. Bi bize zararlı.
-
Bunu sadece nükleer santral olarak düşünmeyin. İleride kendi mühendislerimiz tecrübe kazandıkça bi bakmışsınız nükleer bomba sahibi olmuşuz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mylevi chp trolü. Hiç bir konuda siyasetten bağımsız düşünmez. Ben engelledim onu yıllarca paramızı konserlere heykellere car cur ettiler şimdi de yapılan işe set çekiyorlar. Madem is yapmiyosunuz içkinizi içip geçin oturun kenara is yapana engel olmayın.
Daha gecen gün tam 3 milyar lirayı bir gunde konsere verdiler gelmiş şuradaki elektriğin hesabını yapıyor. Merak etmeyin sizin konser ücretleriniz kadar zarar yazmayacak
yıllık bazda tam 50 milyar liralık konser yapıyorsunuz. Burda bir bilimsel gelişim var mühendislerin eğitimi var. Bunların hepsi ülkenin kültürel mirasına hizmettir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linux Super User -- 12 Kasım 2024; 9:10:10 >
-
Kubbe tamam olduğuna göre minareyi de (S400) diktik mi tamadır.
-
Nükleer istemezükçülerin saçma sapan yorumlarını okumaya geldim
He birde "dünya nükleerden vazgeçiyor"cular vardı ama onlar son zamanlarda küresel nükleer gelişmelerden sonra yok oldular :)
-
Sen yor kendini anam babam.
bak net yazayım ; kendi imkanlarınla yaptığın hızlı trene de karşıyım, yola da karşıyım, köprüye de.
neden???
çünkü bazıları o yol köprü ve treni millete hizmet olarak yapmıyor, cebini doldurmak ve yıllarca o milleti sömürmek için yapıyor da ondan.
madem kendi imkanlarınla köprü yapıyorsun, yarın hükümet değiştiğinde aynı köprünün mahkemesini neden peşin peşin dingiltereye sevk ettin? Köprüleri kendi imkanlarınla yaptıysan aynısı neden ötede 1 birimken sende 10 birim, neden dolarla ödeme yapılıyor? Neden fizibilite yapılmadan %99 sapma yaşanan tesisler kurulup yine aynı milletin paraları birilerine peşkeş çekiliyor.
o yüzden karşıyım. Sen yapma anacım, hobi olarak bile yapma. Çünkü senin niyetin kötü.
-
''Dünya nükleer santralden vazgeçiyor.'' diyenler 3 senedir ortalıkta yok. Bu konu hakkında çıtları çıkmıyor. Şu an ABD'de ve Avrupa'da yüzlerce santral var ve yenileri de yapılıyor.
www.savunmasanayiidergilik.comDünya üzerinde 450 faal nükleer santral bulunuyorhttps://www.savunmasanayiidergilik.com/tr/HaberDergilik/Dunya-uzerinde-450-faal-nukleer-santral-bulunuyor -
O yüzden iyi niyetle heykeler yapmaya devamke
Kötü kötü niyetlerle yapılan utanmadan üstünden geçtiğiniz yollar, köprüler falana devam.
Ah ah Ak partili değilim onların eleştirilecek bir dünyada yanlışı var ve bu konuda da ısrarcılar gibi.(mesela İstanbul sözleşmesi faciadı tam olarak da tutum değişmedi, deprem ülkesinde imar affı faciaydı) Ama yiğidi öldür hakkını da yeme demişler. Yaptıkları iyi şeylere de iyi demek lazım desteklemek lazım. Tamam desteklemek zorunuza gidiyorsada bari köstek olmayın.
Nükleer santralleri tüm dünyada adeta yarışırcasına sayılarını arttırma derdi sarmışsa biz niye yapmayalım. Bağımsız olarak belki şimdi yapamıyorsakta gelecekte kendi kaynaklarımızla kendi toryum yataklarımızla bir gün yapılacağına inanıyorum. Yapılan bir şeyi yapmak hiç yapılmayan bir şeyi yapmaktan daha kolaydır.
-
2025'de faaliyete geçecek. Bizim evrenin 2025'i mi yoksa paralel bir evrendeki 2025 mi?
-
mylevi yorum harika :)
Adamlar hem teknoloji getiriyor, hem karşılığında bizim mühendislerimize öğretiyor, hem de kendi ceplerinden 20 milyar dolar yatırıyorlar bu santrale. Şimdi bizim mühendislerimize de üniversitelerinde teknolojisini ve inşaatını Öğrettiler okulların da ekstradan yıllarca ders verdiler birçok mühendisimiz diploma aldı. Şimdi bir sonraki farklı bir yere yapılacak santral inşasında artık kendi bilgi birikimlerini katacak seviyeye geldiler ikinci santralde olmasa da 3 santralde belki tamamen yerli olarak inşa edecek seviyeye geleceğiz. Türkiye yıllardır Fransız Japon Alman nükleercilerden teklif istedi hiçbiri yatırım yapmak istemedi Türkiye'ye. Hiçbirisi teknolojisini paylaşmıyor. Çin'de bu şekilde başladı. Aradan 20 30 yıl geçtikten sonra bir bakmışsın kendi başımıza 5-10 tane daha santral yapmışız, daha sonra bir bakmışız Rusların yaptığı santrallerde fiyat teklif edip onlardan komple satın alıyoruz. Nereden bileceksin geleceği. Ayrıca Rusların yaptığı santralin yatırdıkları parasını çıkarmaları neredeyse 15 yılı bulacak, 15 yıldan sonra kar etmeye başlayacaklar. Gelişmiş ülkeler bile tek seferde 20 milyar dolar yatırım yapmayı göze alamıyorlar. Senin istediğin nedir mesela Onu bir açıklasana, birden bizim mühendislerimize aydınlanma gelsin de bu teknolojiyi direk kendimiz mi inşa edelim? Deneye deneye yapa boza bir santral inşa etsek olası bir kazada bir sürü insanın canına mal olsa Bunun hesabını nasıl görebiliriz mecburen işin tecrübesine sahip insanlardan destek almak zorundayız
|
Kafa, matbaa istemezükçüler ile aynı kafa |
Yap sahip ol işlet.
Sahibi sen değilsin yani, türkün değil.. rusun…… Risk kimin, türkün..şişirilmiş fatura kimin, o da türkün. |
Mylevi chp trolü. Hiç bir konuda siyasetten bağımsız düşünmez. Ben engelledim onu yıllarca paramızı konserlere heykellere car cur ettiler şimdi de yapılan işe set çekiyorlar. Madem is yapmiyosunuz içkinizi içip geçin oturun kenara is yapana engel olmayın.
Daha gecen gün tam 3 milyar lirayı bir gunde konsere verdiler gelmiş şuradaki elektriğin hesabını yapıyor. Merak etmeyin sizin konser ücretleriniz kadar zarar yazmayacak yıllık bazda tam 50 milyar liralık konser yapıyorsunuz. Burda bir bilimsel gelişim var mühendislerin eğitimi var. Bunların hepsi ülkenin kültürel mirasına hizmettir. |
Güzel kardeşim yorma kendini bunlar kendi imkanlarımızla yaptığımız hızlı trenede yolu köprüyede karşılar. Bunlar heykel dikecen, konser verdirecen anca öyle yaranırsın.
Şimdiye kadar neden nükleer santral yapmadık yapamadık bunu sorgulamak lazımken yapılana engel olmak akıl işi değil zaten. Nükleer santral yapmamızı istemeyen eg kaka cız patlar kokar diyen ülkelerde neden var bi sorgular insan. Bi bize zararlı. |
İsa, şu uzuuun uzun ortaya bıraktığın şeye ancak şu yazılır ; andersenden masallar. elektriği düz şekilde satın alsan 5 kuruş 6 kuruş, sen buradan hem de seve seve 15 kuruşa alacaksın üstelik riski de cabası, hem de öyle böyle risk değil. benim bildiğim rus, türkün düşmanıdır ve bunu hiç saklamaz, gelir senden toprak ister ve alır. Benim bildiğim türk (!) hükümeti de der ki, yine kandırıldık milletin, affet bizi. O ara işte nükleer neymiş tüm memleket tanışmış oluruz. ha, senin işin en olmayacak işleri savunmaktır, saygı duymam. Hadi oradan der geçerim. |
Bunu sadece nükleer santral olarak düşünmeyin. İleride kendi mühendislerimiz tecrübe kazandıkça bi bakmışsınız nükleer bomba sahibi olmuşuz.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X