Şimdi Ara

Aklımdaki birçok soru işaretleri? (Tavsiye)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi akşamlar bilgisayar toplamada bir kaç aklıma takılan soru var. Bunlar hakkında görüş ve önerilerinizi almak istiyorum. Toplamak istediğim bilgisayar parçaları ;

Gigabyte Aorus Pro B450 830 TL
    Ryzen 5 3600X 1400 TL (Alındı)
    2x Adata Spectrix 3200 Mhz 700 TL
    James Donkey 1 TB M2 700 TL (Alındı)
    Ekran Kartı ? 3000 TL
    Kasa ? 500-600 TL
    Psu ? 500-700 TL

Oc ilerleyen zamanlarda araştırdıktan sonra yapılacak ve içerisini full rgb ile donatmak istiyorum. Çocukluktan kalma hayalimdi güzel bir kasam olsun diye fırsat varken onu yapmak istiyorum. Bu yüzden kasa gamepower warcry benzeri kasa alıp fan alabilirim dual ring'li vs. Psu olarak aklımda 2 model var yalnız hiç anlamadığım en büyük soru işaretim bu aklımdaki 2 model ise

High Power 1200W 80+ GOLD Astro GD Serisi Tam Modüler 700 TL
    Aerocool 1100W 80+ GOLD Strike-X Yarı Modüler 600 TL

Bunlardan yada bu fiyat bandında almışken iyisini aldım diyeceğim bir psu lazım yalnız en büyük etken sessiz ve elektrik kesintileri gibi problemlerde beni hiç yarı yolda bırakmaması (Ayda en az 1 kez elektrikler saniyelik gidip geliyor) Ve bilgisayarı bazen 3 gün kapatmadığım olabiliyor. Münkün ise sıfır ses özellikli olanları varmış yük olmadığında duruyor vs. gibi
    Ekran kartı olarak 2880 TL'ye Zotac 2070 Mini almıştım fakat sattım aynısı yada çok üstüne koymamak kaydı ile arttırabilirim bütçeyi azıcık çünkü biliyoruz ki bunun sonu olmuyor. Yalnız RTX özellikli bir Ekran kartı alacağım kesin 2060 yada 2070 orası belli değil.
    Soğutucu olarak sıvı soğutma düşünüyorum yalnız şuan alamayabilirim iyi bir şey alayım desem 1000 TL gibi bir fiyat biniyor üstüne.. Adreslenebilir led'leri vs. onları bilgisayarı topladıktan sonra Aliexpress'ten almayı düşünüyorum. Sıvı soğutma oradanda olabilir.
    Kısacası sizin önerileriniz ne olur ? Şunu alma kronik sıkıntısı var yada şu parça uyumsuz veyahut 100 lira daha ekle de şunu al yada daha çok işime gelen 100 lira vermede şunu al gibisinden. :)
    Yalnız en önemli sorularım psu ve parça uyumsuzluğu gibi şeyler çünkü o konularda baya bir yardımınıza ihtiyacım var. Okuyan veya cevap verme nezaketinde bulunan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler. 1 hafta içerisinde tabi bu yarın da olabilir alıp sistem kurmayı planlıyorum.

• RX 5700 XT almayacaksan
    2070 super almalısın
  • Anakart olarak asus tuf b450 gaming pro modelini tavsiye ederim. Forumda incelemesi mevcut b450 anakartlar arasında vrm yapısı olarak sağlam bir kart inceleme linkini alta bırakıyorum.
    https://forum.donanimhaber.com/asus-tuf-b450-pro-gaming-inanilmaz-iyi-bir-anakart-olmasi--141323302

Ekran kartı olarak bütçenizi artırabilirseniz 2070 süper almanızı tavsiye ederim. Güç kaynağı olarak o kadar yüksek watt değerli güç kaynağı almanıza gerek yok daha kaliteli 750w 850w güç kaynakları işinizi görür. Tavsiyem corsair tx750m yada tx850m bakabilirsiniz.
  • Anakart Bence Asus Tuf3 B450 Pro Gaming Almalısın Gigabyte Biraz Sorunlu, Ekran Kartı Kesinlikle Sapphire Rx5700Xt se Modelini Almalısın Ki Kullanıyorum 68 Dereceyi Geçmedi. Asus Tuf ve Rog Serilerinden Kesinlikle uzak Dur Soğutma Leş Gibi Pişman Olursun. Kasa Corsair Spec Delta Almalısın O İşlemcine En Az 650w Bir Pus Al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLoveDoctor -- 24 Şubat 2020; 0:37:54 >
  • @Münebbih o ekran kartı için ayırdığım bütçenin çok üstünde oluyor. En uygun 4300 bulabildim çünkü. MSI RTX 2060 SUPER GAMING 8G 3300 TL'ye bu nasıl olur ?

@-Gardiyan- O başlığı okumuştum 3. sayfaya kadar ama örnekler gigabyte aorus elite ile bir de sanırım 3 pin li RGB yok anakartta gigabyte'ın ilgimi çeken bir diğer konusu ise dual bios olması şuan acemi bile olmadığım ve bir kez bile bios güncellemesi yapmadığım için o da ayrı cezbediyor. Fiyatları aynı onda sorun yok ama illa derseniz ki unut gigabyte'ı diye onuda yaparım hiç mi kurtarırı yok gigabyte'ın :)
    Maalesef bütçeyi biraz fazla aşıyor 4500'e incehesaptaki 2080 i bile almadım çok yüksek geldi diye.
    Önerdiğiniz güç kaynaklarının fiyatları benim adını verdiğim ürünlerden daha pahalı onları almak daha iyi değil mi ? Araştırdığım kadarı ile kasa ne kadar güç çekerse o kadar veriyormuş zaten ama dediğim gibi psu'dan hiç anlamıyorum o marka ve ürünlere emanet etme al derseniz de kararımı değiştirebilirim teknobiyotik kampanya yaptık deyince ucuzken almak mantıklı geldiğinden aklıma takılmışlardı.

@TheLoveDoctor Anakart ona kayabilir hocam aorus pro'nun tasarımı vs. beni aşırı cezbediyor en fazla 1 ay sonra önemsiz geleceğini de tahmin ediyorum.
    Gpucheck Bu linkten baktığımda 2070 mini oynadığım oyunlarda daha çok fps veriyor sıcaklık ve fan hızları daha hızlı gibi gözüküyor tabi ama kullanıcı tavsiyesi daha önemli fakat amd ekran kartlarına karşı bir önyargım yokta değil hocam. :) Güç kaynağı konusunda tavsiyelere hala açığım hocam o konu benim için büyük tereddüt oluşturuyor. Elektrik kesilmesi vs. ama uzun zamandır 500 lük zalman kullanıyorum daha tık demedi bir arada günde 5 reset atıyordu kendine kendine düzeldi ama 3 4 gün sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi develtex -- 24 Şubat 2020; 0:59:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: develtex

@Münebbih o ekran kartı için ayırdığım bütçenin çok üstünde oluyor. En uygun 4300 bulabildim çünkü. MSI RTX 2060 SUPER GAMING 8G 3300 TL'ye bu nasıl olur ?

@-Gardiyan- O başlığı okumuştum 3. sayfaya kadar ama örnekler gigabyte aorus elite ile bir de sanırım 3 pin li RGB yok anakartta gigabyte'ın ilgimi çeken bir diğer konusu ise dual bios olması şuan acemi bile olmadığım ve bir kez bile bios güncellemesi yapmadığım için o da ayrı cezbediyor. Fiyatları aynı onda sorun yok ama illa derseniz ki unut gigabyte'ı diye onuda yaparım hiç mi kurtarırı yok gigabyte'ın :)
    Maalesef bütçeyi biraz fazla aşıyor 4500'e incehesaptaki 2080 i bile almadım çok yüksek geldi diye.
    Önerdiğiniz güç kaynaklarının fiyatları benim adını verdiğim ürünlerden daha pahalı onları almak daha iyi değil mi ? Araştırdığım kadarı ile kasa ne kadar güç çekerse o kadar veriyormuş zaten ama dediğim gibi psu'dan hiç anlamıyorum o marka ve ürünlere emanet etme al derseniz de kararımı değiştirebilirim teknobiyotik kampanya yaptık deyince ucuzken almak mantıklı geldiğinden aklıma takılmışlardı.

@TheLoveDoctor Anakart ona kayabilir hocam aorus pro'nun tasarımı vs. beni aşırı cezbediyor en fazla 1 ay sonra önemsiz geleceğini de tahmin ediyorum.
    Gpucheck Bu linkten baktığımda 2070 mini oynadığım oyunlarda daha çok fps veriyor sıcaklık ve fan hızları daha hızlı gibi gözüküyor tabi ama kullanıcı tavsiyesi daha önemli fakat amd ekran kartlarına karşı bir önyargım yokta değil hocam. :) Güç kaynağı konusunda tavsiyelere hala açığım hocam o konu benim için büyük tereddüt oluşturuyor. Elektrik kesilmesi vs. ama uzun zamandır 500 lük zalman kullanıyorum daha tık demedi bir arada günde 5 reset atıyordu kendine kendine düzeldi ama 3 4 gün sonra.
    Anakart konusunda fiyat performans olarak alınabilecek en iyi b450 anakartlar arasında asus b450 tuf gaming pro. Rgb konusunda desteği var diye biliyorum anakart üzerinde ama 3 pinli olup olmadığı konusunda bir fikrim yok açıkçası. Ryzen 3000 serisi desteği olduğu için bios güncellemeden direk işlemcinizi takıp çalıştırabilirsiniz. Bios güncelleme konusunda kafanızı takmayın gayet kolay bir işlem 3 dakikada hallediyor güncellemeyi artı olarak asus bios kullanımı daha basit ve kolay. Tavsiyem asus almanız ama illaki aorus b450 alma diyemem siz kullanacaksınız içinize sinmesi önemli

Güç kaynağı olarak iyi kaliteli markalar almaya bakın derim bilgisayarınız ona emanet olacak kaliteli bileşen yapısı olan bir güç kaynağı seçerseniz eğer kafanız rahat olur. İlerleyen dönemlerde donanım güncellemesi yaparsanız herhangi bir sorun olmadan uzun yıllar kullanabilirsiniz. O yüzden önerdiğim güç kaynağı normal güç kaynaklarına göre daha kaliteli bileşenler kullanması modüler olmasıyla pahalı olabilir.
    https://www.jonnyguru.com/blog/2017/08/07/corsair-tx750m-2017-750w-power-supply/6/

• quote:

Orijinalden alıntı: -Gardiyan-

Anakart konusunda fiyat performans olarak alınabilecek en iyi b450 anakartlar arasında asus b450 tuf gaming pro. Rgb konusunda desteği var diye biliyorum anakart üzerinde ama 3 pinli olup olmadığı konusunda bir fikrim yok açıkçası. Ryzen 3000 serisi desteği olduğu için bios güncellemeden direk işlemcinizi takıp çalıştırabilirsiniz. Bios güncelleme konusunda kafanızı takmayın gayet kolay bir işlem 3 dakikada hallediyor güncellemeyi artı olarak asus bios kullanımı daha basit ve kolay. Tavsiyem asus almanız ama illaki aorus b450 alma diyemem siz kullanacaksınız içinize sinmesi önemli

Güç kaynağı olarak iyi kaliteli markalar almaya bakın derim bilgisayarınız ona emanet olacak kaliteli bileşen yapısı olan bir güç kaynağı seçerseniz eğer kafanız rahat olur. İlerleyen dönemlerde donanım güncellemesi yaparsanız herhangi bir sorun olmadan uzun yıllar kullanabilirsiniz. O yüzden önerdiğim güç kaynağı normal güç kaynaklarına göre daha kaliteli bileşenler kullanması modüler olmasıyla pahalı olabilir.
    https://www.jonnyguru.com/blog/2017/08/07/corsair-tx750m-2017-750w-power-supply/6/

Alıntıları Göster
    Araştırdığım kadarı ile 2 adet 4 pinli girişi var sadece. Oturduğum yere yakın gigabyte'ı satan bir yer var oradan alırken bios güncellemesini yaptırırım diye düşünüyorum o sorun değil açıkçası.. Ben anakart konusunda kararımı vermiştim aslında fakat 1 2 yorum daha gelirse kararım değişecek.. (Yanlış anlaşılmasın sizin ve TheLoveDoctor'un tavsiyesine kulak asmadığımdan değil o anakart'ı biraz istediğimden ötürü) Satılan yerdeki yorumlarda gayet iyi yorumlar yapılmış sadece n11'de bir arkadaşın aldığı ürün sıkıntılı çıkmış değiştirmişler onda da bir problem olunca gaming x'e geçmiş. Ama profesyonel inceleme yada karşılaştırmayı pek bulamadım. Yabancı kaynaklarda bir kaç blog 470 ayarında falan demiş sadece.. Ama vrm'ler hakkında detaylıca bir yazı görmedim. Zaten görsem de pek anlamıyorum.

High Power kaliteli japon kapasitörler kullanıyor ve full modüler deyince mantıklı geldiğinden birde DH'de High Power için kötü şeyler fazla yok
    TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    High Power 1200W 80+ GOLD Astro GD Serisi Tam Modüler Güç Kaynağı (HPJ-1200GD-F14C) - ŞUBAT SONU FIRSATLARI | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/subat-sonu-firsatlari/high-power-astro-gd-serisi-1200w-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi.html

Bu linkteki yazıları okuyunca cezbetti tabi satış stratejisi ballandıra ballandıra her ürün için var bunlar.. Attığınız link'i okudum kötü kısmına yazdığı şey zaten herşeyi özetliyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aklıma çok takılan bir soru?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: develtex

Araştırdığım kadarı ile 2 adet 4 pinli girişi var sadece. Oturduğum yere yakın gigabyte'ı satan bir yer var oradan alırken bios güncellemesini yaptırırım diye düşünüyorum o sorun değil açıkçası.. Ben anakart konusunda kararımı vermiştim aslında fakat 1 2 yorum daha gelirse kararım değişecek.. (Yanlış anlaşılmasın sizin ve TheLoveDoctor'un tavsiyesine kulak asmadığımdan değil o anakart'ı biraz istediğimden ötürü) Satılan yerdeki yorumlarda gayet iyi yorumlar yapılmış sadece n11'de bir arkadaşın aldığı ürün sıkıntılı çıkmış değiştirmişler onda da bir problem olunca gaming x'e geçmiş. Ama profesyonel inceleme yada karşılaştırmayı pek bulamadım. Yabancı kaynaklarda bir kaç blog 470 ayarında falan demiş sadece.. Ama vrm'ler hakkında detaylıca bir yazı görmedim. Zaten görsem de pek anlamıyorum.

High Power kaliteli japon kapasitörler kullanıyor ve full modüler deyince mantıklı geldiğinden birde DH'de High Power için kötü şeyler fazla yokhttps://www.teknobiyotik.com/subat-sonu-firsatlari/high-power-astro-gd-serisi-1200w-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi.html
    Bu linkteki yazıları okuyunca cezbetti tabi satış stratejisi ballandıra ballandıra her ürün için var bunlar.. Attığınız link'i okudum kötü kısmına yazdığı şey zaten herşeyi özetliyor

Alıntıları Göster
    Hocam güç kaynakları ile alakalı çok detaylı açıklamalı konunun linkini alta bırakıyorum oraya bakabilirsiniz. Son kararınızı inceleyip ona göre verebilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/guncel-ust-seviye-guc-kaynaklari-hangileri-guc-kaynagi-secimi-rehberi--141378129

• develtex kullanıcısına yanıt
    ekran kartına 3000 TL ayırmışsın
    3000 TL ye alınabilicek en iyi ekran kartkları 5700 veya 5700 XT
    5700 = 2070
    5700 XT = 2070 super
  • Gigabyte G750H 750W 80+ Gold

Ara ara 500TL altına düşüyor bu ürünü alabilirsiniz.

• VRM yapısı sağlam, VRM soğutucusu büyük ve RGB desteği (Nystic Light) var.

• Mobo olarak uygun bir model arıyorsan Asus B450 tuf gaming pro modeli, paraya kıyarım diyorsan msi B450 gaming pro carbon modelini öneririm. Seçtiğini önermem. Gpu olarak da baktığın msi gaming x 2060s modeli ya da Galax rtx 2060s modelini (3000tlye satıyorlar) öneririm. Eğer sıvı soğutma almayı düşünüyorsan 3600x için corsair h60 işini fazlasıyla görür. Lakin hava soğutma da şu aralar güzel alternatifler mevcut. İnventusda indirimli noctua nh u12s modeli mevcut. Ya da be quiet dark Rock slim modelini alabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Münebbih Amd düşünmediğim için Nvidialarda malum incehesapta falan uyguna bulursam alıcam hocam yoksa 2060S alacağım gibi..
    @Muten Baba Şuanda 650 TL keşke 500 TL olsa da direk alsam corsair hakkında da baya iyi izlenimlerim oluştu ama ayırdığım bütçenin çok yukarısında bir hafta falan kampanya yapan olursa kovalayıp corsair gigabyte gibi bilindik markalardan gold sertifikalı bir ürün alıcam gibi..
    @burak74 Hocam o fiyata çıkınca x570 almak daha mantıklı değil mi ? Daha güncel modeli yüksek vs.
    @brokengineer az önce ki x570 mü yoksa b450 gaming pro carbon mu desem ne dersiniz açıkçası tasarımı dahili wifi olması ve 3 pinli rgb olması falan gayet iyi markaya bana laptopta yaptıkları kıyaktan ötürü de ayrı bir sempatim var zaten.. Soğutma olarak başlarda düşünmüyorum 1 2 ay stock fanla kullanırım diye düşünüyorum. Ardından şu tarz bir sıvı soğutma düşünüyordum. 4700x tarzı falan alırsam ileride işime daha fazla yaracağını düşündüğümden..
    @-Gardiyan- Teşekkürler hocam baktım inceledim listedeki ürünlerden üst sıralarda olanlardan yani indirimde bulursam 1 haftaya alıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi develtex -- 24 Şubat 2020; 17:39:41 >

• Münebbih kullanıcısına yanıt
    5700 = 2070e Denk Gelen Bir Kart Değil Hocam. Onuda Nereden Çıkardınız. Sadece 2060 Supere Denk Gelen Bir kart...
  • 3400 liraya 2070 Super ayarında bir ekran kartı almak varken, paranı 2060'la harcama derim hocam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.