Şimdi Ara

aklımı oynatacağım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize merhabalar, biraz uzun olabilir yazacaklarım ama umarım beni anlayacak tavsiye verecek birileri beni bulabilir. İnanılmaz bir boşluk ve umutsuzluk hali, hissiyatı içerisindeyim. Önümüzdeki ay 23 yaşında olacağım şu an öğrenciyim veri bilimiyle vs ilgileniyorum. Kendimi elimden geldiğince yetiştirmeye ve geliştirmeye çalışan biriyim. Eşime dostuma bile anlatamadığım bazı durumlar aşırı sinirlerimi bozmaya başladı. Bir şekilde dışa vurmak istiyor insan işte. İnanılmaz dindar bir babam var kendisi imamhatip mezunu yaşı da +50. Genelde aksi, çabuk sinirlenen ve bana göre kesinlikle kişilik ve davranış bozukluğu olan birisi. Hayattan hiç keyif almayı bilmez. Önüne güzel bir yemek gelince bile "Amerikalı mı olduk" gibi salakça bir cümle kurup o yemeğe emek veren güzel annemin de moralini bozar mesela. Hiçbir hobisi ve sosyal sayılabilecek bir alışkanlığı yok. Mangal yakma, balık tutma, piknik yapmak ve maç izlemek bile yok. Tabi kendisinde bunlar olmadığı için tahmin ederseniz tatil kültürü de yok, adam piknik yapmaya ya da bir yerde yemek yemek çay içmek gibi basit şeyleri bile yapmıyor. Ama insan en azından sevdikleri için bir şeyler yapmaz mı, onlar için katlanamaz mı onu da size ve vicdanınıza bırakıyorum. Espri anlayışı zaten hak getire gerçi mizah zeka gerektirir kannımca ama imamhatip mezunu sürekli bunlarla alakalı şeyler okuyan birinden espri, mizah falan beklemek aptallık bana göre.(genelleme yaptım farkındayım, İstanbul Fatih'te büyüdüm ve yeterince dindar tanıdım, yaptığım genellemenin arkasındayım.) Yobaz sayılmaz zira sürekli kitap okuyor. Belki o, kitapları okumuyordur da kitaplar onu okuyordur da neyse. Bu adam her şeyi sürekli tanrıya ve dine bağlayan bir adam. İnanılmaz kaderci, öyle ki adam "zaten ölücez" diyerek maske takmaya bile yanaşmıyor, virüsün varlığını bile neredeyse reddedecek. Oysa tedbir bizden takdir de Allahtandı değil mi. 2 çocuğu var ben dahil, fakat hiçbir şekilde bizim ve geleceğimiz için savaşmıyor. "Olacağı varsa olur" mantalitesiyle cevaplar veriyor. Tevekkül neydi acaba? Evde hepimiz kendisine moral vermeye destek olmaya çalışıyoruz fakat kesinlikle hatalı olduğuna ikna edemiyoruz. Sürekli kaçamak cevaplar, karşı tarafı suçlayıcı hareketler, karşı tarafı aşağılamaya yönelik tavır ve cevaplar...(Evet, ben veri bilimiyle uğraşıyorum, dil biliyorum ama imamhatip mezunu bu arkadaş benim zihnimi falan aşağılamakta bir sakınca görmüyor, bunu da size bırakıyorum) Tapkileri de sürekli "allahuekber", "la ilahe illallah" şeklinde. Bunları da söylerken ellerini açıp göz devirme ve ses yükseltmeye başlıyor, gerçi ne zaman tartışma da işler ters gitse buna başvuruyor.:) Tahmin edersiniz ki kendisinden de dinden imandan da soğudum artık. Köşeye sıkıştığı anda sigara içmeye kaçmalar vs daha neler neler. Annemi kaç defa sudan sebeplerle ağlattığını, onu zor durumda bıraktığını, üzdüğünü, mahcup ettiğini hatırlamıyorum bile. Ki anama da çok düşkünümdür ana kuzusu gibi değil de işte anladınız siz, onların hakkı ödenmez. Hepsinden dolayı acayip kinliyim bu yüzden. Korkuyorum en sonunda suç ve ceza romanındaki Raskolnikov karakteri gibi bir hareketler yapmaktan. Zaten yoksul büyümüş birisiyim, gururlu ve özsaygısı yüksek biri olarak çocukken yaşadığım travmaların sayısı ayak numaramı geçmiş olabilir. Bu durumdan kurtulmak ve annemi kurtarmak, onun en azından yaşlılığını mutlu geçirebilmesi için köpekler gibi çalışıyorum. Çünkü babam dinin arkasına saklanarak bizi aslında yoksulluğa mahkum etti, durumu düzeltmeye çalışmadı. Kendisi gibi olmamızı bekledi, oysa her insan eşsiz değil miydi? "Her şey allahtan" dedi ve kolaya kaçtı, evet her şey ondan olabilir ama allah çalışana yardım etmez mi sayın arkadaşlar. Kendisine dini yanlış anladığını, yorumladığını bunun da hepimizde zarar verdiğini söyledim ve yine agresif hareketler ve cevaplar. Kısır, bitmeyen bir döngüdeyiz. Ben ne kadar güçlü olsam da diğerleri o kadar değil belki de. Bu durumda elimden okulu bitirip iyi bir iş bulmaktan başka hiçbir şey gelmiyor şu an. Etrafımdaki çoğu insanın babası çocukları için resmen kendini feda ederken bizimki de saçma sapan şeyler okuyarak, izleyerek geçiriyor. Evin, ailenin gerçek sorunlarıyla ilgilenmek yerine memleketin sorunlarına kafa yoruyor, sanki elinden bir şeyler gelecekmiş gibi... Ben de kendimi yiyorum işte. N'olucak bu ülkenin hali, evin hali, benim halim...

Lütfen yaşı küçük dostlar değil de benim yaş grubum ve daha yukarısı bir şeyler söylerse daha iyi olur. İnanılmaz bozuk bir kafayla bunları yazdım imla kuralları için kusura bakmayınız, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dunn -- 26 Ağustos 2020; 0:14:44 >

• Gece gece uyku tutmayınca , bari bir insana faydam olsun diye baştan sona okudum. Okuduğuma pişman ettin...

Allah başka dert vermesin kardeş.
    Allah babanı başınızdan eksik etmesin. Kıymetini bil.

Adamın hobisi olmayışını "kötü baba" yakıştırması yapman hiç hoş değil.
  • Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt
    amin öncelikle teşekkür ederim duan için, o kadar yazıdan onu çıkarmış olmana üzüldüm. kötü baba yakıştırması değil oradaki mevzu hataları var farkına varmıyor ne yaparsak yoksa memlekette kaç insanın elle tutulur hobisi var?
  • Dostum bir an önce ayakların üzerinde durman lazım, babalar bazen böyledir yapacak bir şey yok, arada nesil farkı var asla anlatamazsın derdini.

Sineye çekip sabretmen gerek, umarım veri biliminde ilerler iş bulursun ayakların uzerınde duracak kadar bir kariyer inşa edersin.
  • Gereon Rath kullanıcısına yanıt
    güzel dileklerin için teşekkürkler dostum, umarım senin de gönlüne göre olur. dediklerinin farkındayım başka kurtuluş yolu göremiyorum ben de maalesef.
  • Kardeşim öyle bir yazmışsın ki uykum kaçtı :) Neyse, sen yolunu çiz. Düzgün şeyler yapmaya gayret et. Arada büyük yaş farkı var. Sabırlı ol ve iyi yönlerinden pay çıkarmaya çalış. Onları anlamak gerek. Şimdi psikolog gibi derin derin cümleler yazmak istemiyorum :) ama anlayışlı olmaya çalış. Hedeflerini ön planda tut. Hayatta en güzel ve en önemli şeyin sağlık olduğunu unutma mesela. Her şey gönlünce olur umarım.
  • tonodias kullanıcısına yanıt
    Eyvallah bilmukabele, senin de her şey gönlünce olsun :)Dediklerin doğru öyle yapmaya çalışayım ben de ,teşekkür ediyorum. iyi uykular olsun bu arada
  • Kardeşim yazını baştan sona okudum. Seni çok iyi anlıyorum aynı durumları yaşamasamda benzer şeyleri yaşadım ama sonradan babamı çok iyi anladım.
    1. Babanın bu davranış ve tavırlarını imam hatip mezunu olmasına bağlaman çok yanlış. Her imam hatipli öyle değilki. Her insanın karakteri mizacı farklı
    2. Baban bu yaşına gelene kadar kim bilir neler çekmiş o yüzden kendisiyle sizi kıyas edip ne derdiniz var sizin yediğiniz önünüzde yemediğiniz arkanızda gibi düşünüp normal bir hayat sürdüğünüzü düşünüyor olabilir.
    3. Ailesinden böyle şeyler görmediği için doğru yapıyor olabilir.
    4. Seni bu yaşa gelene kadar büyüttü ihtiyaçlarını giderdi okuttu hala da okutuyor o nun desteği olmasa nasıl buralara gelicektin.
    5. Anne baba arasında olur böyle şeyler seni çok ii anlıyorum annenin üzülmesini istemiyorsun ama çok absürt bi durum olmadıkça aralarına girme annene destek ol.
    6. Bazı insanlar hayattan zevk almayı bilmez kendi maaşın olup bağımsız olunca ona bunu sen göster. Sana saygı duyar böyle yaparsan.
    7. Babanla çatışma her zaman o haklı sen daha dünki bebesin (o böyle düşünür)
    8. Erkekler yaşlandıkça huysuz olur.
    9. En önemlisi öyle kötü insanların içine düşersinki Ah babam dersin. Tecrübe ile sabit!
    10. Öyle babalar var ki anlatsam aklın hayalin durur.
    O yüzden Allah gecinden versin vefat ettiğinde en çok sen üzülürsün gene başımızda olsaydıda kendi köşesinde kitap okusaydı dersin :(

Maske takmama sebebide okuduğu izlediği şeylerden etkileniyor olabilir. Covide inanmayan bir grup var o da onlara inanmış olabilir. Bu konuda bişey diyemicem ama örnekler vererek bi tanıdığın babası covid olmuş hastanede yatıyormuş biri acı çekiyomuş biri ölmüş gibi korkutucu şeyler söylersen Belki korkup takabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulada -- 28 Ağustos 2020; 10:53:21 >

• gulada G kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim öncelikle çok güzel yazmışsın abi, abi diyorum yaşın benden büyük sanırım biraz. Dediklerini kesinlikle dikkate alıcam. Bu arada tespitlerin çok doğru(2 ve 3). Maske hakkında da korkacağını sanmıyorum ama denerim dediğini :) Çok teşekkürler tekrar.
  • Cok catismaya girmemek kendini geliştirmeye devam ederek dilediğin kariyer yolunda ilerlemek gerekli gibi bir de cevap olarak iste İslami yaklaşabilirsin hani iste şükürler olsun annem ellerine sağlık gibi önden diyebilirsiniz çalışmanıza laf ediyorsa Allah yatanı/oturanı sevmez gibi gecistirebilirsiniz. Babanız biraz depresif gibi hobilerden ziyade yaşam enerjisi kalmamış.
    Yargılayıcı konuşmalardan ziyade daha cok ben dili kullanarak empati yaptırmaya çalışarak daha başarılı olabilirsiniz.
    Kendisi muhtemelen kabul etmeyecektir ama uzman yardımına ihtiyacı var.
    Ek olarak yine hicbir sey yapmayan babayı kotu babaya tercih ederim en azindan nötr.
  • furkanta_resmi kullanıcısına yanıt
    Dedikleriniz(islami yaklaşmak hakkında) mantıklı ama yemez o, çünkü küpe takıyorum. Seküler bir yaşam tarzım var. Hatta dalga geçtiğimi bile düşünebilir. Ya aslında depresif de değil ben anlamıyorum gerçekten, çocukken de böyleydim diyor(gergin olması). Aynen kendisine teklif ettim bunu psikoloğa gidelim vs. kesinlikle kabul etmedi. Ben de açıkçası daha fazla kendimi yormama kararı aldım. Ne derse "tamam","evet haklısın" demek sanırım en mantıklısı. Diğer dediklerinizi de denerim. Tavsiyeleriniz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.