Şimdi Ara

Akortek / Teknobiyotik alışveriş yapmayın ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
3.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Simdi de psu sektörüne mi gectin :) bu seasonicin kendi yaptigi uyariydi. Boyle yapmayin psu yu elinize alirsiniz diyor.

Lakin buraya nasil geldin merak ettim. Aerocool vx te zaten 1 adet pcie kablo var.

" Şık ve verimli güç kaynakları tasarlayan AeroCool; 500W' segmentinde ses getirecek bilgisayarınızın yeni güç noktası olacak VX PLUS 500' yi tasarladı. Güçlü tek 12V kanalı, 12cm Siyah Sessiz fanı, 1x 6+2 Pin ekran kartı güç bağlantısı, 3x SATA bağlantısı, yüksek gerilim/güç ve kısa devre korumaları, Coffee Lake, Kaby Lake, Ryzen işlemci desteği ile 500W sınırında standartları yeniden belirliyor. AeroCool VX PLUS 500, 500W performanslı bir bilgisayar sistemi hayali kuranların yeni güç kaynağı adayı olacak! "

bu resimleri 2017 2018 de bir arkadas burda paylasmisti :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 11 Temmuz 2020; 13:17:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reoix kullanıcısına yanıt
    bf3 ve bf4 ü tavsiye ederim

• kunGFu kullanıcısına yanıt
    Beni aerocool psular pek ilgilendirmiyor. Konu psu sık yapılan bir hataya dikkat çekmek gerek kaç kişi görürse fazladan kardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 11 Temmuz 2020; 13:46:23 >
    harbi alır mıyız hocam ona göre ben de düzelteyim 2 ayrı pcie kablosu var ayrı ayrı takmak daha mı sağlıklı
  • Seasoniclerde kesinlike öyle, kendileri acikladi bunun sebeblerini biliyorlar zaten, kablolar genellikle 18awg onlarda, ucuz psularda da 18awg zaten bilirsin. Her ne kadar sendeki HP olsa da 2 farkli kablo ile kullan. onu birak focus plus ta anakarta giden atx konnektöründe 22awg lik kabloda var diyor tomshardware...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 11 Temmuz 2020; 14:15:5 >
    bende coolermaster elite v3 600w power var ona ne diyorsun m. özelden yazamıyorum sana :) vatandan kasa ile birlikte almıstım 2 si 580 tl ye gelmişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

Seasoniclerde kesinlike öyle, kendileri acikladi bunun sebeblerini biliyorlar zaten, kablolar genellikle 18awg onlarda, ucuz psularda da 18awg zaten bilirsin. Her ne kadar sendeki HP olsa da 2 farkli kablo ile kullan. onu birak focus plus ta anakarta giden atx konnektöründe 22awg lik kabloda var diyor tomshardware...
    hocam ben bilmem psulardan cok anlamam , 22awg olması iyi mi kötü mü onu bile tahlil edemedim

peki aynısı hddler için de geçerli mi ben kablolar nizami olsun diye tek bir kabloya 3 hdd bağladım, herhalde o kadar güç çekmiyorlar sorun olmaz?

ya hocam valla merak ettiğimden soruyorum, bu ps4 xboxlara ps4 prolara falan ne tür güç kaynakları koyuyorlar

on yıllarca bozulmadan çatır çatır gidiyorlar. efsanevi bir şey ya

bu pc platformu kanser gibi yok psusu, yok anakartı, yok vrmsi ısınır yok bilmem ne

o kadar çok parametre var ki insan çıldırıyor sanki sıfırdan kendine özel konsol üretiyormuş gibi onunla uğraş bununla uğraş :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 11 Temmuz 2020; 14:33:25 >

• asko56 kullanıcısına yanıt
    Hocam sendeki bu ölücülügü ne yapacagiz :) 2700 ile kullaniyorsun galiba ekran karti neydi?

simdi bizim sapsik LukeS. e sorsan "Ay bunda grup regülatör var, hauqqq puuhhhh!" diyip üstüne tükürür onu bastan söyliyim, cok bildiginden degil ya, bazi seyleri üzerini cizip altina kirmizi kalemle yazinca anliyor.

benim simdi gördügüm ocp ve uvp korumalarinin olmadigi... ocp olmazsa ne olur?
    Tom's Hardware
    What Is OCP? Power Supply Overcurrent Protection Explained
    https://www.tomshardware.com/reviews/ocp-overcurrent-protection-power-supply-definition-psu,6241.html

uvp olmadigi yer alirken, 100-240V~ ile calisacagi yaziyor fakat eger fsp hydro da oldugu gibi active range olsa herhalde yazarlardi yani 160V a kadar düsüslerde bunu tolare edebilir seklinde. yazmiyor büyük ihtimal yoktur. Review de yok galiba, bu modeli daha once incelemedim.

ikincil kapasitörler junFu, yanlis anlama benim adim gibi degil benim ki kungFu bu junFu yani cheaper der begenmez ecnebiler, ben hic begenmem, birincil kapasitör Teapo gibi gördüm suan emin degilim (capxon imis gördüm) acip bakarsan yahut görebilirsen bizede söyle, hani teapo daha iyidir.. DC-DC cevirici neyin yok, kapsitörler o bicin hani sen ne istiyn ki? :) Eger güclü bir ekrankarti takmiyorsan, elektirik tesisatinda sorun yok ve yildirim korumasi varsa, evin icinde iTHD degeri yüksek bir cihaz calistirmiyorsan bir sorunla karsilasmazsin sanirim. UPS var mi sende?

önemli edit: hacim buldum, sendeki birincil kapasitör teapo degil, capxon yani teapo dan daha kötü bir kaliteye sahip kapasitör.. Safi tasarruf yapilmis bu üründe...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 11 Temmuz 2020; 16:14:54 >

r7 2700 ve rx590 ile kullanıyorum ölücülük kanımda var milyonlarında olsa o ölücülügü yapıyorsun bu aynı trilyoner olupta bimden alışveriş yapmaya benziyor :D

ilerde yeni nesil bir kart takarsam üzmesinde sorun degil :)
  • awg dedigimiz olay "American wire gauge" dir. Kablonun yaricapi ile ilgili bir birimdir. Meselan bir örnek verelim, sen yabanci degilsin :) 10awg lik bir kablo 2.588mm dir, 20awg ise 0.812mm dir. awg degeri kücüldükce capi artar. e cap artti mi? cap ne kadar büyük olursa tasiyabilecegi amper de o kadar büyüyecek. 10awg den 30A gecebilecek cap varken, 20awg den 5A gecebilir.

hdd ler birsey harcamiyor öyle, sorun olmaz zannediyorum lakin kablo ve psu kalitesine yinede baglidir seklinde söylersek hata etmis sayilmayiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

awg dedigimiz olay "American wire gauge" dir. Kablonun yaricapi ile ilgili bir birimdir. Meselan bir örnek verelim, sen yabanci degilsin :) 10awg lik bir kablo 2.588mm dir, 20awg ise 0.812mm dir. awg degeri kücüldükce capi artar. e cap artti mi? cap ne kadar büyük olursa tasiyabilecegi amper de o kadar büyüyecek. 10awg den 30A gecebilecek cap varken, 20awg den 5A gecebilir.

hdd ler birsey harcamiyor öyle, sorun olmaz zannediyorum lakin kablo ve psu kalitesine yinede baglidir seklinde söylersek hata etmis sayilmayiz.
    sag olun hocam bilgiler için kasayı açtım ikinci pcie kablosunu da geçirip onu taktım belki stabilite mtabilite bir şeyleri etkiliyordur gerçi bi sorun yaşamadım ama better safe than sorry
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    ya yok sen zaten günde kac saat oyuyorsunda sanki :) Sende birde su da vardir, 2700 ü standart kullaniyorsundur, oyunlarda yüke girmez oyle düsük yüzdelerde rahat rahat gezdiginden ekrankartin genel olarak cekilen gücü belirliyordur. Bilesen ömrü dolana kadar kullanirsin. ama sen degistirmeyi kulaginin arkasina koy, firsat bulunca yatirim gibi düsün ya bunu :) sistemine yaptigin en uzun soluklu bir yatirim. her zaman lazim olacak bir parca...

• Teknobiyotik'i "sistem toplayana KDV kadar indirim" kampanyasından sonra bıraktım. Ürünü tek alırsan 100 + KDV sistem toplama sihirbazından alırsan 118 + KDV'ye satıyordu. Son ekranda da 118 ve sizden KDV almıyoruza getiriyorlardı. Tabi tüm sistem bileşenleri böyle idi.
    İnsanları bu şekilde avlayan bir firma ile işim olmaz.

Bu arada Dark marka ürünleri var. Bir antenli USB wifi adaptörü almıştım. Özelliklerine bakınca canavar. Taktım ve başka markanın tek çizgi çektiği yerden 5 tam çizgi çekiyor. Yalnız gel gelelim bağlantı sıfır. Kopmalar, hiç bağlanamamalar. İşte böyle insanları yanıltıcı ürünleri var.
  • arızalan ürünün yenisini tedarik edemeyen ve ücret iadesini 22 günde yapan yavşaklar. ürün almam almanızı tavsiye etmem. ofislerine gidebilecek inkanım olsaydı o telefona bakan şahısla top gibi oynayacaktım. umumhane çocuklarının firmasıdır tekno

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    benim sonraki büyük hamlem ps5 olur herhalde :)

işlemciye oc yapmıyorum yapamyada gerek yok 75 hz monitörüm var baan 80 fps üstü versin kafi 8/16 tred uzun süre götürür belki çok ucuzlarsa 590 ı satıp bir nvdia alır kaparım dönemi gibime geliyor :)
  • 2011 de power supply, kasa ve bir iki şey daha almıştım. Power supply arızalı geldi. Gönderdim günlerce bakacağız, kontrol edeceğiz diye oyaladılar. Telefonla ulaşmakta 30 dakika sürüyordu. En son aldığım tüm ürünleri iade edeceğim dedim. Bir kaç saat sonra aradılar kontrol ettik arızalıymış diğer ürünleri iade etmeyin yenisini yolluyoruz dediler. Bir daha hiç alışveriş yapmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snlk.85 -- 11 Temmuz 2020; 17:19:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.Amazon.de'den Corsair HX1200İ PSU aldım. 255 euro vermiştim.
    1 sene 8 ay sonra cihaz arızalandı Corsair LİNK bozuldu Amazon.de'ye durumu ibraz ettim Yeni ürün göndermeyeceklerini TR'ye ilgili ürünün gönderimi kapatıldığını bildirdiler. Esra hanım beni aradı abartısız 1 saatten fazla konuştuk hatta hâla görüşüyoruz Türkiye'ye geldiğinde alanya'da görüştük. Bana yaşadığım durum nedeni ile üzgün olduğunu yeni ürün gönderemeyeceğini belirtti seçenek olarak 1. Full Ücret İadesi Gümrük ve bütün kargo ücretleri dahil veya 255 Euro'nun 100 Euro'sunu bana geri iade edebileceğini söyledi bakın aradan 1 sene 8 ay geçmiş firma istese belamısın sitir it Corsair Türkiye ile görüş derdi 100 euro kabul ettim aradan 2 hafta geçti Corsair LİNK güncellendi ve problem giderildi. Amazona söyledim düzeldi ücret iadesi yapacağım dedim Esra hanım aradı üründe olan geçici arıza nedeni ile madur oldunuz Amazon güvencesi altındasınız ücret iadesi yapmanıza gerek yok sizin mutluluğunuz bizim için önemli dedi.
    2.Anakart aldım Maximus X HERO 2 kere arızalandı 1 tl kargo parası vermeden 2 kere değişti. Garanti bitimine 20 gün kala tekrar arızalandı Amazon hemen iade aldı ürünü gönderdim Kargo Parası + 248 euro ücreti iade etti.
    3. Amazon'de den yeni anakart aldım 50 gün sonra Amazon 2.320 tl ödediğim Anakart için gümrük ücreti ödemedik size 400 tl iade ediyoruz diye mail attılar paramı hemen verdiler.

Türkiye'den mümkünse hiç ürün almıyorum.

Güç kaynakları hakkında bilgin yok sanırım ?! O güç kaynağı 12A kanalından 456W güç veriyor. RTX2060 veya RX590 ve İ7 9900K'lı bir sisteme yetecektir. RTX2060 ise 2+6Pin güç girişi isteyen bir kart.

Söylenen sisteme baktım. 410W güç tüketiyor tam yükte ayrıca HDD, kasa fanları vs vs. dahil.

Ve ayrıca bu güne kadar 4 tane sistem topladım teknobiyotikten hiç bir sıkıntı ile karşılaşmadım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.