Şimdi Ara

AKP’de ’emekli maaşı’ tartışması… ‘Zam yapılmalı’ diyen vekile böyle itiraz ettiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AKP içinde öz eleştirilerin yapıldığı, bazı milletvekillerinin “Bizim bir hikâyemiz vardı, ama bu hikâye artık yok. Aslında 2019’da seçmenin verdiği mesajla yeniden bir hikâyenin yazılması gerekiyordu. Bunu yapmadık" şeklinde çıkışlar yaptığı öğrenildi. 5 kez bir araya gelen vekiller arasında en dikkat çeken tartışma 'emekli maaşları' üzerine yaşandı. Toplantıda 'Emeklilikle ilgili en yanlış adım EYT oldu' denildi

AKP’de ’emekli maaşı’ tartışması… ‘Zam yapılmalı’ diyen vekile böyle itiraz ettiler

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’in başkanlığında bir süredir milletvekilleri ile seçim sonuçlarının değerlendirildiği istişareler tamamlandı. Bu kapsamda, bugüne kadar 5 toplantı yapıldı. Edinilen bilgilere göre, toplantılarda seçim başarısızlığının en önemli nedenleri hayat pahalılığı, kampanya sürecindeki yanlışlıklar; doğru aday tespiti yapılmaması, teşkilatların isteksizliği ve hastane randevularında yaşanan problemler olarak gösterildi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, bazı milletvekilleri “Bizim bir hikâyemiz vardı, ama bu hikâye artık yok. Aslında 2019’da seçmenin verdiği mesajla yeniden bir hikâyenin yazılması gerekiyordu. Bunu yapmadık. AK Parti’nin kuruluş felsefesindeki en önemli unsur, bu partinin yenilikçi ve reformcu bir parti olmasıydı. AK Parti bu ülkenin çimentosuydu. Nerede bu çimento? Aleviler nerede, Kürtler nerede? Türkiye’de şu anda hukuk sistemine güven duyulmuyor. Bu nedenle ekonomiye de güven yok. Eğer bu iki unsurda güven tesis edilirse, AK Parti’nin yeni hikâyesinin başlangıcı olur. AK Parti’nin oy oranları en az 10 puan artar. Yeni bir hikâye yazamazsak, işimiz zor” görüşü dile getirildi.

‘EYT’DE YANLIŞ YAPILDI’

Toplantıda, temmuz ayında emeklilere enflasyonun üzerinde zam yapılması gerektiğini söyleyen milletvekilleri de oldu. Ancak bu öneriye “Hangi kaynakla bunu yapacaksınız. Durum ortada. Emeklilikle ilgili en yanlış adım EYT oldu. Onun getirdiği fatura ödeniyor şu anda. Bu tip öneriler ülkenin hayrına olmaz” gerekçesiyle itiraz edildi.

LÜKS HAYAT GÖRÜNTÜLERİ

Ayrıca, seçim sürecinde yapılan bazı yanlışların sonrasında da devam ettiğine dikkat çekilerek, özellikle ‘Lüks ve şatafat’ görüntülerinin kamuoyunda tepki çektiği dile getirildi. Seçim sürecinde ‘Çakarlı makam araçları’ ile yapılan çalışmaların vatandaşı kızdırdığı belirtildi.

Veryansın TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 24 Mayıs 2024; 13:20:29 >

• muhalefetin hükümete attı en büyük kazık eyt dir. eyt düzenlemesi nedeniyle 2 milyon kişi emekli edildi, yıllık maliyeti yaklaşık 10 milyar usd, 2024 bütçe açığının da yaklaşık %10 u eyt etkisiyle.

muhalefet olsun hükümet olsun her koşulda doğrular savunulmalı. 42 yaşında emekli olmak hatanın daniskasıdır. eğer kazanılmış hak diyor iseniz 1991 seçimleri öncesi emeklilik şartları neydi ? neden yaş şartı kaldırıldı ? bu kazanılmış hak falan değil, düpe düz seçim rüşvetiydi. 1991 de bu halk kabul etti, 2023 te tekdar evet dedi. iyi bir hayat için ilk önce doğrular savunulmalı. kişisel menfaatlere aykırıda olsa. kısacası adam olmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supreius -- 24 Mayıs 2024; 14:50:31 >
  • kemal amcam gaz verdi hkümet kazaya kurban gitti.AKP’de ’emekli maaşı’ tartışması… ‘Zam yapılmalı’ diyen vekile böyle itiraz ettiler  mecut durumda emekliye 50bin verseniz ertesi gün market ayar çeker alınan zam erir gider.

• supreius S kullanıcısına yanıt

Şimdi ben mesela; 25 gün ile kaçırmış biriyim.

Emekli olur muydum, olmazdım sanırım.

Ancak esnaf tarafında sırf bağkur ya da ssk vermemek ya da az vermek, avantajlı vermek için 300 takla atanı da gördüm.

EYT hak felan diyorlar da HÖT diyemeyen Ak Parti 23 seçimlerini bu sayede aldı. Bundan sonra da kimse diyemeyecek. Olan geleceğimize oldu.

Ak Parti'nin kendi için böyle öz eleştiri yapmasına da şaşırdım ve sevindim. Umarım akılları başlarına gelir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İstifa ve Prim Günü
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.