Şimdi Ara

AKREDİTASYONU OLMAYAN ÜNİVERSİTEDEN MEZUN OLURSAM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
25.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Akreditasyonu Olmayan Üniversiteden Mezun Olursan Ne Olur?

Akreditasyon, bir eğitim kurumunun veya programının belirli standartları karşıladığını gösteren resmi bir tanıma sürecidir. Akreditasyonu olmayan bir üniversiteden mezun olmanın bazı potansiyel sonuçlarını aşağıda bulabilirsin:

Müdek Akreditasyonu Olmazsa Ne Olur? Müdek (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) akreditasyonu, Türkiye'deki mühendislik programlarının kalitesini değerlendiren bir kuruluştur. Akreditasyonu olmayan bir mühendislik bölümünden mezun olanlar, kamuda mühendis olarak çalışma ya da bazı özel sektör şirketlerinde kariyer yapma konusunda zorluklar yaşayabilirler.

Akreditasyon Olmazsa Ne Olur? Akreditasyonu olmayan bir üniversiteden mezun olmak, genel olarak iş piyasasında dezavantaj yaratabilir. İşverenler genellikle akredite kurumlardan mezun olan adaylara öncelik verirler, çünkü bu mezunların belirli kalite standartlarını karşıladıklarını bilirler.

Müdek Önemli Mi? Müdek akreditasyonu, özellikle mühendislik alanında olmak üzere, iş piyasasında önemli bir faktördür. Müdek akredite bir bölümden mezun olmak, mezunların mesleki yeterliliklerini ve işverenler tarafından tanınmalarını sağlar.

Akreditasyon Olmadan Yurtdışı Akreditasyonu olmayan bir üniversiteden mezun olanlar, yurtdışında yüksek lisans veya doktora eğitimi almakta zorluklar yaşayabilirler. Yurtdışındaki birçok üniversite, akredite kurumlardan gelen öğrencilere öncelik verir.

Akreditasyon Önemli Mi? Evet, akreditasyon eğitim kalitesi açısından önemlidir. Akredite kurumlar, eğitim programlarının sektörün ihtiyaçlarına uygun olmasını ve öğrencilerin mesleki yeterliliklerini kazanmalarını sağlar.

Akredite Olmayan Bölümden Mezun Olmak Akredite olmayan bir bölümden mezun olmak, kariyer seçeneklerini sınırlayabilir ve iş piyasasında dezavantaj yaratabilir. Bu nedenle, eğitim almayı düşündüğün üniversitelerin ve bölümlerin akreditasyon durumunu araştırman önemlidir.

Akredite Olmayan Üniversiteler Akredite olmayan üniversiteler, eğitim kalitesi açısından güvenilir olmayabilir ve mezunlarına iş piyasasında dezavantaj sağlayabilir. Akredite olmayan üniversitelere kayıt yaptırmadan önce dikkatli bir şekilde araştırma yapman ve bilinçli bir karar vermen önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sanırım müdek değil de abet önemliymiş
  • Hocam saçmalamayin tamam abet iyi bir şey ama olmazsa olmaz bir şey hiç değil.
  • bizim bölümde abet yok fakat yıllardır yurt dışına giden orada çalışan orada yüksek lisans yapan bir sürü kişi gördüm. hiçbirinde de sıkıntı falan çıkmadı. kimse sormadı nerede sizin abetiniz diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kütahyali4343

bizim bölümde abet yok fakat yıllardır yurt dışına giden orada çalışan orada yüksek lisans yapan bir sürü kişi gördüm. hiçbirinde de sıkıntı falan çıkmadı. kimse sormadı nerede sizin abetiniz diye.

Hangi üniversite hocam?
  • Sadece evden çalışan kendini geliştirmiş bir developer bile olsan Facebook, Google mülakatına girersin çalışıp çalışamamana mülakatta onlar karar verirler.Tabi söylediğim şey hayalci gelebilir, ciddi kendini kanıtlaman gereken şeyler yapman gereklidir vs. ama yurtdışı çalışma, lisans, yüksek lisansla ilgili baya bir şey araştırdım bu akreditasyon olayına bakıldığına, adının geçtiğine çok az rastladım.Denklik gibi bir şeye ihtiyaç yok Tıp dışında, istediğin yerlerin YÖK'ü tanıyor olması yeterli okullarla bir alakası yok, en azından yüksek lisans ve lisans için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 21 Temmuz 2017; 2:9:6 >
  • Yani İngilizcem olduğu sürece tabi ki okul başarısıyla da yurt dışında çalışma şansım var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bizim bölümde abet yok fakat yıllardır yurt dışına giden orada çalışan orada yüksek lisans yapan bir sürü kişi gördüm. hiçbirinde de sıkıntı falan çıkmadı. kimse sormadı nerede sizin abetiniz diye.

Hocam sıkıntı hiç olmamasıymış.Müdek var sizin bölümde o Avrupa denkliğini sağlıyor ama yıldız elektronikte hiç yok mesela merakımız o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Started From The Bottom -- 21 Temmuz 2017; 2:13:0 >
  • Müdek,abed hangisi var önemli değil ama hiç akreditasyonu olmayanda sıkıntı çıkıyor araştırdığım kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Started From The Bottom -- 21 Temmuz 2017; 2:12:45 >
  • Hocam İngilizcesi iyi olan bir adam okuldaki hocalarını dinledikten sonra acar mitxden dersler dinler kendine sürekli bir şeyler katarsa o adamı durduramazsiniz abet tabi güzel bir şey ama olmazsa da elden bir şey gelmez kendinizi geliştirip iyi üni öğrencileriyle denklestirin hatta onların önüne geçin bu size kalmış.
  • Bakın linkedinde yıldız mezunlarından yurtdışında çalışan azdır.Endüstri ve makinede var akreditasyon elektronikte bilgisayarda yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: METUEngineer

quote:

Hangi üniversite hocam?

Hacettepe Otomotiv Mühendisliği (Makine Mühendisliği), bizde Müdek var. Müdek te çoğu okulda var zaten. o Avrupa denkliği sağlıyor.

@Started From the Bottom
    Ytü den yurt dışına gitmek isteyenlere dil konusunda sıkıntı çıkarıldığını biliyorum yakın tanıdıklarımdan . fakat müdek ten dolayı sıkıntı çıkarılıp çıkarılmadığını bilmiyorum. müdek in bir önemi olduğunu da düşünmüyorum. transkriptin adamın önünde olacak. müdek sormaz sana orada. yabancı dile çok önem gösteriyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Started From The Bottom

Bakın linkedinde yıldız mezunlarından yurtdışında çalışan azdır.Endüstri ve makinede var akreditasyon elektronikte bilgisayarda yok.

orası öyle çünkü ytü de çok büyük bir türkçe eğitim kontenjanı var. genelde türkiye de ar-ge de falan çalışıyorlar. türkçe eğitim gören bir kişi mesleki-teknik ingilizce bilmediği için yurt dışında çalışamaz.
  • Started From The Bottom kullanıcısına yanıt
    Az olmasının akreditasyonla bir alakası yok hocam, görece daha iyi okullara göre mezunların profili, dil seviyesi, ekonomik meseleler vs. etkisi var, sana bağlı o iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 21 Temmuz 2017; 2:20:31 >
  • Sen akredite olan fakülteden mezun olunca seni yurt dışında bekliyorlar falan mı zannediyosun ? Öyle zannın varsa şimdiden bu düşünceden kurtul öyle birşey yok.

Akreditasyon sen kendinsindir. Ne kadar çalışırsan o kadar akreditesindir.
  • Started From The Bottom kullanıcısına yanıt
    Yıldız elektronik diye bölüm mu var? EEM den bahsediyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Hangi üniversite hocam?

Hacettepe Otomotiv Mühendisliği (Makine Mühendisliği), bizde Müdek var. Müdek te çoğu okulda var zaten. o Avrupa denkliği sağlıyor.

@Started From the Bottom
    Ytü den yurt dışına gitmek isteyenlere dil konusunda sıkıntı çıkarıldığını biliyorum yakın tanıdıklarımdan . fakat müdek ten dolayı sıkıntı çıkarılıp çıkarılmadığını bilmiyorum. müdek in bir önemi olduğunu da düşünmüyorum. transkriptin adamın önünde olacak. müdek sormaz sana orada. yabancı dile çok önem gösteriyorlar.

Hocam itü makine de Türkçe,mezunları hep yurtdışında o neden ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Started From The Bottom -- 21 Temmuz 2017; 2:27:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Judoo

Yıldız elektronik diye bölüm mu var? EEM den bahsediyorum.

Elektronik ve haberleşme var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Started From The Bottom

quote:

quote:

quote:

Hangi üniversite hocam?

@Started From the Bottom

Hocam itü makine de Türkçe,mezunları hep yurtdışında o neden ?

hocam o da itü nün farkı olsun. itü bir sürü yerle iletişimi olan bir üniversite.

• Up
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.