Şimdi Ara

Aks dan gelen ses ( videolu ) 3. Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • https://youtu.be/_xREh4OIkH0 ( 10. Saniyedeki tıkırti arabadan gelmiyor yandan çöp arabasi geciyor L

3. Konuyu aciyorum sövseniz haklisiniz ama kafayı yicem sabahtan beri sanayiyi gezdim 8 dükkana girdim 4 tanesi aks ( porya ) bilyası dedi 4 tanesi aks dedi yarin degistirmeye gidicem hangisini degistiriyim

Aks sorunlu diyen ustalar : bilyayla alakası yok bilya olsa düz giderken uğultu yapar hatta aksında sorun bile yok körük patlamis yaglama yapmiyor ses disinda bi zarari olmaz diyor

Bilya dagilmis diyenler : aks olsa gıcırdama yapmaz tıkırtı yapar diger ustalar kolaya kacip direk aks demistir diyor

Kafam allak bullak oldu simdi bu modelde aks başı felan yok komple butun aks degisecek hepsi bütün orjinal aks 800 lira anka 250 lira fiyatindada deilim yanlis secim yapip 300 lirayi cope atmak istemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Körük yırtılmışsa bir de fa aks servisi gerekir. Renault'larda akslar ucuz oluyordu bu yüzden olduğu gibi değiştiriyorlar. Körük bulunuyorsa temizlenip yeniden yağlanmalı, yoksa şimdi değilse bile ilerde aks bozulur. Tıkırtı da yapmaya başlar. Körük yırtılınca yağ boşalır, sudan da geçip paslaınca gıcırdayabilir.

Buradan anlamak kolay değil. Bence ikisi de olablir. Herhalde arıza daha başında. Porya bozulduğunda tekerlekte boşluk yapar. İyi bir rot blansçı lifte kaldırınca porya boşluğunu anlayabilir.
  • Arabayı lifte kaldırıp el yordamıyla kontrol ettirdiniz mi? Eğer emin olamadıysanız aks sökülüp incelenebilir.
  • ben tecrübeme dayanarak

Bilya dagilmis diyenler : aks olsa gıcırdama yapmaz tıkırtı yapar diger ustalar kolaya kacip direk aks derler

görüşüne katılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

ben tecrübeme dayanarak

Bilya dagilmis diyenler : aks olsa gıcırdama yapmaz tıkırtı yapar diger ustalar kolaya kacip direk aks derler

görüşüne katılıyorum

Aks problemli diyenlerin savunmasında aksda problem yok körük patlamis yaglama yapmiyor o yuzden gicirdama sesj var aksın bozuk olsaydı iste o zama tıkırtı yapardı diyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Körük yırtılmışsa bir de fa aks servisi gerekir. Renault'larda akslar ucuz oluyordu bu yüzden olduğu gibi değiştiriyorlar. Körük bulunuyorsa temizlenip yeniden yağlanmalı, yoksa şimdi değilse bile ilerde aks bozulur. Tıkırtı da yapmaya başlar. Körük yırtılınca yağ boşalır, sudan da geçip paslaınca gıcırdayabilir.

Buradan anlamak kolay değil. Bence ikisi de olablir. Herhalde arıza daha başında. Porya bozulduğunda tekerlekte boşluk yapar. İyi bir rot blansçı lifte kaldırınca porya boşluğunu anlayabilir.

Bosluk yok hocam

• Porya bilyasıyla alakalı sorun yaşadım ses sadece yüksek hızlarda belirgindi ve bir yöne dönerken o lastiğe binen yük azaldığından seste bariz azalıyor/kayboluyordu.

Porya bilyasında bir sorun varsa tekerlekte boşluk yapmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 29 Aralık 2017; 13:41:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.