Şimdi Ara

Aks körüğü değişimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
17.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sol aks körüğümün patlak olduğunu görünce aks körüğü aldım (yağıyla beraber). Ustama gittim 10 dakikalık diye fakat 1.5 saatlik yoğun bir işçilik sürdü. Aks komple çıltı şanzıman yağı boşaltıldı..... nerdeyse şanzıman indirmek gibi zor bi işlemdi. Fakat değişimi çok önemli ihmal etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sayınabim -- 5 Mart 2007; 19:44:41 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aks Körüğü Değişimi: Kapsamlı Bir Kılavuz

Arabanızın aksamı, aracınızın düzgün çalışması için hayati öneme sahiptir. Aks körükleri, yol koşullarından kaynaklanan kir, toz ve diğer zararlı maddelerin aks mafsallarına girmesini önleyen önemli bir bileşendir. Bir aks körüğü yırtılırsa veya hasar görürse, aks mafsalına zarar verebilir ve ciddi sorunlara yol açabilir.

Aks Körüğü Değişiminin Önemi

Aks körükleri yıpranmaya ve zamanla hasar görmeye yatkındır. Bu nedenle, düzenli olarak kontrol edilmeleri ve gerekirse değiştirilmeleri önemlidir. Hasarlı bir aks körüğünü değiştirmek, daha pahalı onarımlara yol açabilecek daha ciddi sorunları önleyebilir.

Aks Değişimi Ne Kadar Sürer?

Aks körüğü değişimi, işin karmaşıklığına ve aracın modeline bağlı olarak değişmekle birlikte genellikle birkaç saat sürer. Bazı durumlarda, komple aks değişiminin yapılması gerekebilir ve bu da daha uzun sürebilir.

Aks Değişiminin Belirtileri

Hasarlı veya yırtılmış bir aks körüğünün aşağıdakiler de dahil olmak üzere birkaç belirtisi olabilir:

• Aks körüğünde çatlaklar veya yırtıklar
    • Aks mafsalından gelen gürültü veya titreşim
    • Araç sürerken yağ sızıntısı
    • Direksiyon simidinde oynama

Aks Körüğü Değişimi Maliyeti

Aks körüğü değişimi maliyeti, işçilik ücretleri, aks körüğünün türü ve aracın modeline bağlı olarak değişir. Genel olarak, Clio 4 gibi popüler araçlar için aks körüğü değişimi maliyeti 500 ila 1.000 TL arasında değişebilir.

Aks Körüğü Değişimi Sonrası

Aks körüğü değişimi yapıldıktan sonra, aracınızın düzgün çalıştığından emin olmak için bir test sürüşü yapmanız önerilir. Ayrıca, düzenli olarak kontrol ve bakım yaptırmak, aks körüklerinin ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • benim araçta da körük patlak. fazla önemli değildir diye üstünde durmadım. Şu anda tam sağ veya tam sol yapıp hareket ettiğimde takır tukur sesler geliyor. Bunun sebebi yağsızlıktan mıdır?
  • Aks dış mafsalda gerek yağsız kalma, gerek kullanım süresi ve şartları sebebiyle bir süre sonra aşınma ve olayın devamında boşluk oluşmaya başlar.
    Durumun ağırlaşması durumunda parça değişimi gerekebilir.
    Yetkili servise giderseniz komple aks satmaya kalkacakları için maliyetler uçuk olabilir. Garanti kapsamında olmayan bir araçta bu durumda parçacılar ve sanayiye başvurmak en mantıklısı gibi gözüküyor...
  • aks körüğü yerine komple aks mı satıyorlar? Bu ne biçim iştir böyle? Benim arka iki tekerin aks körüğü delimiş. İşe yarar tarafı kalmamış. Bu körükleri kaç paraya alabilirim ve kaç paraya taktırabilirim?
  • Tam ifade edemedim, özür diliyorum.

Aks körüğünü her zaman yenileyebilirsiniz ancak sorun aks körüğü değil aslında. Aksın yağsız kalmasından ötürü aks kafasında boşluk oluştuysa direksiyon çevrilmiş durumda iken ses yapabiliyor. Bu durumda aks kafasının yenilenmesi gerekiyor...
  • bende aynı sorun var. Direksiyonu çevirdiğimde tık tık ses yapıyor.
  • aks sesi duyunca arkadaşlar HEMEN KORUKLERİ DEĞİŞTİRİN.KORUĞUN İÇİNE YAĞ BASTIRIN VE SIKICA KORUĞU BAĞLATIN. ICINE TOZ GIRMMESİN. VE HANGİ AKSTAN SES GELDİĞİNİ İYİ DİNLEYİN TAMİRCİYE GUVENMEYİN. SİZİ YANLIŞ YONLENDRİEBİLİRLER. bu sozumu untmayın tecrube konusuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    aks keçesi yağ kaçırma
    14 yıl önce açıldı
    V kayışı gergi bilyası
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğer aşınma ve boşluk ciddi seviyelere gelmişse sadece aks körüğü değiştirmek ve yağlamak yetmeyebilir. Aks kafasını (veya mafsalını, ne derseniz) değiştirmek gerekebilir....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.