Şimdi Ara

Akşener'den Tunç Soyer'e uyarı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mustafa Kemal' in Saray ve şürakasının güven içinde ülkeden ayrılmalarını sağlaması tesadüf olamaz...

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    İstanbul ingiliz işgali altındaydı daha o zaman.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Siz okulda Milli Mücade yıllarını komadınız mı? TBMM Yunan kuvvetlerinin dışında saltanat taraftarları ile de mücedele etmiştir. Kurtuluş savaşı aynı zamanda Anadolu ihtilali'dir. Bir isyan haraketidir.

• Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

akşener öğretmen akşenerin türkün kitabı vardı diye hatırlıyorum, orda Atatürkün ateizme kayan görüşlerinin yazıldığı kesim bile vardı onaylayan destekler biçimde.

türk halkının bu ülkenin %70+ sı osmanlıyı sever sayar sadece ülkenin minnacık küçücük bir kısmı sevmiyor o küçücük kısmın gönlünü hoş tutacak siyaset yapacak değil kadın,soylemleri gayet oy amaçlı bazlı siyaset..

yıl 2022 ingiliz halkı halen kral kraliçe eli öpüyor ama ülke zengin rafah paralı kanlı sömürücü olduğu için kimsenin gözüne çok batmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Eylül 2022; 16:49:23 >
  • tunç efendi işgalci yunana yunan diyemiş ise suç ecdadınmı.? ha hangi ecdad derseniz size katılırım. 

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Atatürk eski silah arkadaşları ile pek çok konuda ters düştü bu bilinen bir gerçek. Kazım Karabekir ve pek çok arkadaşı saltanatçıydı. Atatürk'ün düşündüklerini düşünmüyordu. Bunlar ayrı konu. Atatürk onlara pek çok sert eleştiriler yöneltebilir ama biz Milli Mücadele kahramanlarına söz söyleyemeyiz. Buradan Nutuk'da anlatılanlar doğru değildir anlayışı da çıkamaz. Atatrük söylemlerini belgeler ile desteklemiştir Nutuk'da.

• Osmanlı'dan nefter edilsin demiyorum zaten. Ben Osmanlı'dan nefret etmiyorum yalnızca Osmalı'nın son yüzyılındaki kötü padişahları bilelim ve hala daha bir ailenin kulu olmadığımızı anlayalım diyorum.

Monarşi İngilizlerin gözüne batmıyor çünkü dünyayı sömürmüşler ve hala daha sömürüyorlar. Farklı şeyler yaşamışız adamlarla. Onlar sömüren biz sömürülen taraftayız. Onların halkı refah içinde yüzen götü boklu kraliçelerine ağlar çünkü halk da belirli ölçülerde refah içinde. Biz ise yok oluşu görmüşüz. İşgali yaşamışız. Hala daha neyin saltanatı olacak bu topraklarda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 13 Eylül 2022; 16:54:2 >

en koyu osmanlıcılar bile vahdettini yeterli bulmaz eleştirir 5.muratıda eleştirir ama hainlikle yaftalamak çok başka bir boyut.  hiç bir yönetim kusursuz ve mükemmel değil dünyada osmanlı tabi hatalarından çöktü.

ha şimdi yeni gelen charlesıda halkın bir kısmı pek sevmiyor anasını sevdiği gibi ama tutupda adama kimse hain demiyor.

Atatükçü yanlı tarihçilerin bir kısmı resmen osmanlıyı yüz karası, kara çağ , böcek,sanki daha onceden türklük yoktu gibi tanımlar bizde olaylar karışık yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Eylül 2022; 17:1:32 >

Siz tarihi lise de anlatılan kadar sanıyorsunuz işte. Sorun orada :(

İstanbul İngiliz işgali altında padişah bir nevi esir o dönemde. Söylemlerine değil sonuçlara bakacaksınız. Yok idam belgesini onaylamışmış. :) Yok ben idamını onaylamıyorum ne güzel mücadele ediyor bende arkasındayım mı diyecekti açık açık İngilizlerin yüzüne. Çok sevdiğim bir söz vardır .Savaştan kaçmak yoktur sadece üstünlük sağlayana kadar ertelenir denir. ( Ama gizli gizli her zaman yardım etmiştir. ) İdam belgesi onaylansa ne olur onlarca yüzlerce paşanın daha onaylanmış o dönemde hangisini asmışlar? İstedikleri gibi istedikleri yerde toplanıyor kongre yapıyorlar devlet eliyle engelleme mi olmuş? Devlet eliyle kalan silahların cephanenin anadoluya geçirildiği aşikar üstüne.

Osmanlı ordusu bizzat gidip hiç bir milli mücadelede bulunan askere kurşun sıkmamışdır. Lisede hemen isyanlar anlatılır( Aşiret veya belli bölgelerin zenginlerinin şahsi çıkarları için çıkardıkları isyanları biz Halifenin arkasındayız biz Saltanatın arkasındayız dedikleri için direk padişaha yıkıyorlar. Padişah'ın böyle bir isteği beyanı bilinmiyor.)

Ayrıca Mustafa Kemal paşa ile Vahdettin'in resmi kaydı olan 12 görüşmesi varmış Samsun'a çıktıktan sonra. ( Bu normal mi? Madem hain birisi neden 12 kere tegraf atılır.) Veya Vahdettin'in bizzat isteği ile Fevzi Çakmak ANkaraya gelip Mecliste konuşma yapıyor. Selamlarını getiriyor. ( Hain birisi neden Ankara'ya sokulur mecliste konuşturulu? Tutunaklar ile var bunlar hep.)

Vahdettin kaçtı deniyor ya. İstese çıkıp ben halifeliği ve saltanatı bırakmıyorum deyip iç savaş çıkaramaz mıydı? Arkasına milyonları toplayamaz mıydı? Arkasına bir devleti alıp taviz verip toprak verip koltuğunda oturamazmıydı? Ama Erdemli bir davranış sergileyip 1 kurşun sıktırmadan bir Türk evladını öldürmeden ve devletin hazinesinden mal almadan İngiliz gemisine binip gidiyor ülkede. Herkes kolay koaly yapamaz yani bunu helal olsun.

Atatürk zaten Vahdettin'in eski yaveri. Üstüne kızına talip oluyor. (O dönem Sabiha sultan kabul etse neredeyse saraya damat olacaktı belki Mustafa Kemal paşa.) Devamında özel yetkiler ve ekip ile son model bir gemi ile Samsun'a yollaması kesinlike tesadüf değil.

Not: Bir soruma cevap alamadım Kazım Karabekir ve diğer Atatürk'ten ayrılan paşalar Hainmidir mesela ? ( Değil diyorsan sen Atatürk'ün sözünü mü çiğniyorsun Meral Akşener'e söylediğin gibi?) Ve NUTUK siyasi bir eser değil ise nedir?

Not2: Vahdettin'in yanlışları yokmudur illaha vardır. Başarılı veya yetenekli bir padişahmıdır bence hayır. Ama HAİN DEĞİLDİR. Hainlik çok ağır bir laf ve herkese söylenmemeli. Hele genelleme yapıp ecdada Osmanlıya tüm geçmişe söylemek hafife alınacak işler değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 13 Eylül 2022; 17:11:59 >

• İnsanların anlamadığı şu vahdettine laf etmek osmanlıya etmek değildir zira vahdettin osmanlı saflarında değil ingiliz saflarında. Lawrenciler vahdettine bayılır korur kollar.

"İktidar ile İmralı'nın görüştüğüne dair bir duyum var. Bahçeli'nin önüne yarın önüne küt diye bir mektup düşer. 31 Mart İstanbul seçimlerinin ikinci turunda olduğu gibi. Ondan sonra bunu nasıl güzelleyeceğim diye zora düşülür. Ortağına dikkat etmesinde fayda var."

Konuşmanın burasına cevap verebilecek bir akboyy bile yok. Yarın kapalı kapılar ardından mektup çıkartırsanız nasıl savunacaksınız onu mu düşünmektesiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF980A2B3 -- 13 Eylül 2022; 17:29:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Tarih bilmeyince böyle oluyor işte. İç savaş çıkartabilirdi demiş. Kurtuluş savaşı zamanında çıkan iç isyanlardan haberin yok sanırım. Bizzat ingilizlerle vahdettin bir olup şeriat ve aşiret ayaklanmaları çıkartıldı. Belgeleri bile var.

Milli mücadele yürütenlere idam kararı çıkarıldı. Hainliğin tanımı ne acaba çok merak ediyorum.

• Ya diyorum. Yalanlar üzerine yeni bir tarih yaratılmaya çalışıyor. Abdülhamid vesaire. Vahdettin. Püsküllü popcorn, necip fazıl. İngilizlerle bağlantıları var. Bunlar bop planı çerçevesinde Türkiye yi yeniden dizayn etme amaçları. Türklüğe Atatürke düşman çevrelerin amacı bu.

Bu iki kavram giderse ülkede gider. Çok net söylüyorum bak. Bunu bilenler bu iki kavramı zayıflatmak için çabalıyor. Alternatif yalan tarih uyduruluyor. Bop un bir parçası bu. Başka bir şey değil.

• Kesinlikle.

bir dönem abdülhamit pompalandı büyük oranda da tuttu. Çık dayıyla konuş nereden okudun de diyeceği öyle duydum dinledim.

bir dönem sözde lozanın gizli maddesi çıkarıldı.

youtubede hain propagandası yapan birçok fondaş kanal mevcut son dönemde çok arttı bazı isimlerde ön plana çıkıyor. İsimlerni anmıyım son dönemde ortaya fırlayanlara bakın.

özellikle siyasal islam tayfasına bunu yapıyorlar.

koskoca yalan bir tarih sunup hainleri savundurtup Türklük bilincini yıkma amacındalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF980A2B3 -- 13 Eylül 2022; 17:46:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İlk önce soruya cevap vereyim. Ben Mustafa Kemal'in Kazım karabekir'e hain dediğini hiçbir yerde okumadım. Yalnızca Milli Mücadele sonrası pek çok konuda ters düştüler. Bu konular yüzünden birbirlerine sert ifadeler kullanmış olabilirler. Bir değerlendirme yapılacaksa topyekün yapılır ve bu yüzden Milli mücadele kahramanlarına sert sözler söylenmesi taraftarı değilim. Geçmişte farklı siyasi kutuplara dağılmalarına rağmen.

Bana ilk okul bilgisiyle konuştuğumu söyleyen sen o halde söyle bakalım ne yardımda bulunmuş saltanat Milli Mücadele'ye? Kongrelerin iptal edilmemesini mi söyleyeceksin? Çocuk mu kandırıyorsun sen? Hangi güç ile kongreler iptal edilecekti acaba? Silahların kaçırılmasından mı bahsediyorsun? Çocuk mu kandırıyorsun sen? O silahları Mim-Mim grubu gibi Kuvvacılar kaçırıyordu. elbet Osmanlı bünyesindeki vatansever subaylar yardım etmiştir fakat sarayın desteğinden asla söz edilemez. Osmanlı ordusu silah sıkmamıştır deniyor peki ya Kuvva-İ inzibatiye nedir? Ali Galip Olayı nedir?

Sıkışınca en güzel taktiğiniz hep aynı oluyor. İngiliz baskısı altındaydı Vahdettin. Doğru İngiliz baskısı altındaydı fakat padişah tahtını düşünmeyip tüm Anadolu halkına direnme çağrısı yapabilirdi. İşgalcilere karşı birleşme çağrısı yapabilirdi fakat yapmadı yapamadı çünkü tek düşündüğü şey ailesinin saltanatıydı. Tarih ne yaptığını yazar ne düşündüğünü değil.

Son olarak yine samsun olayı. Bıkmadınız mı aynı yalanı dillendirmekten? Atatürk Samsun'a gizli bir şekilde çıkmıyor. Vahdettin'in emriyle 9.ordu müfettişi olarak isyanları bastırmak için gönderiliyor Samsun'a. Vahdettin vatanı kurtarabilirsin derken kendi ailesinin geleceğini düşünüyor. Çünkü O'nun için en önemli şey saltanat. İstanbul ve saray onun vatanı.

Bir Türk evladı ölmeden mi? Kurtuluş savaşındaki iç isyanları, saray ile olan çekişmeyi, damat feritleri, Atatürk hakkındaki idam fermanını bir kenara bırakacaksın ve üstüne koca bir yalanla bir Türk evladı ölmeden diyeceksin öyle mi? Anzavur Ayaklanması ve Kuvayi inzibatiye Ayaklanması İstanbul Hükümeti destekli isyanlardır ve dökülen kan saltanatın elindedir. Vahdettin İstanbul Hükümeti eliyle saltanatını savunmuştur zaten. Milli mücadele zarefe ulaşınc "ben kalıyorum" demek de yürek ister.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 13 Eylül 2022; 17:50:3 >

• Bir bilgi daha veriyim. Atatürk vahdettinden ümidi kesmedi. Gel direnişe katıl dedi. Ama o kabul etmedi. Bu konuda çok kitap var. Hatırımda kalmıyor. Vahdettinin gene veliahtı ankarayla temasa geçmek istedi. Ancak gene olmadı. Ankara saltanatdan ümidi kesmedi. Ama kendisi vahdettin istanbulda kalmayı ve ingilizin oyuncağı olmayı tercih etti. En sonunda ingilize sığındı. Belkide saltanat devam edecekti. Yani buna sebep vahdettinin davranışlarıdır.

Kazım Karabekir'in kurduğu partiyi kapatan kim? Sen Kazım Karabekir ve Arkadaşlarının İngilere ile birlik olup Şeh Said üstünden isyan çıkaracabileceğine inanıyor musun mesela?

Veya İzmir Suikatını bu paşaların tertip ettiğine inanıyor musun? İsmet paşa araya girmese büyük ihtimal idam edilecektiler.

Bak yazdığın her şeyin açıklaması çok basit. Boğaza demirlemiş ONLARCA İNGİLİZ ZIRHLISI VAR. Ve bitmiş bir ülkeyi elde ne kalırsa artık diyerek ayakta tutmaya çalışan bir padişah var. ( Onun sayesinde belkide Mustafa Kemal Paşa zaman kazandıda Milli mücadele için 3-4 yıl zaman kazandırdı.) yapılan çoğu hamle ne yazık ki İngilizlerin isteği ve bastırması ile yapılıyor. ( aslında yapılıyormuş gibi yapılıyor. Yapmasına yapılıyor icraata geçiren yok. İdam kararı olsun bu askerleri yakalayın kararları olsun vb.)

En basidinden vikipediye bile Kuvva-i İnzibatiye yaz çıkacaktır. İngilizlerin isteği ve ısrarı ile Damat Ferit Paşa tarafından kurulmuştur diye. Ben sana diyorum ki bir ferman veya belge var mı Padişah'ın Anadoluda halkı vurun öldürün milli mücadeleyi durdurun diye? Bunlar hep göz boyamalık yapılan işler. Veya Ali Galip olayı dediğin oda gene İngilizlerin isteği üzerine Damat Ferit Paşa tarafından tertip edilen bir şey. Ve Atatürk'e haber ucuran bu olayı önleyenler kim acaba???

Çıkan İsyanlarda Şahsi o bölgenin güçlü ailelerinin aşiretlerinin güç kavgası için çıkardığı isyanlar veya yabancı kaynaklı azınlık isyanları. Osmanlı eliyle veya Osmanlı Ordusu ile bizzan Milli Mücadele ordusu hiç bir zaman savaşmamaıştır karşılıklı kurşun sıkmamıştır. Tekrar söylüyorum istese sonuna kadar savaşamaz mıydı? Dünyada kansız bu şekidle saltanat devrildiği Krallığın bırakıldığı çok nadirdir. Rusyada devrim sırasında milyonlar ölmüştür. Avrupa ülkelerinde milyonlar birbirini kesmiştir Kral taraftarları ve halk arasında.

Vahdettin'e teşekkür etmek yerine üstüne sövüp sayıp hakaret ediliyor hain deniyor birde ne yazık ki. :( Çok garip bir milletiz. Atatürk'ü sevmek için geçmişe sövmek Osmanlıyı yok saymak zorunda değiliz.

Not: Ayrıca ben 100 yıl öncesinin sürekli kaşınıp tahrip edilmesinede kavga çıkarılmasınada karşıyım. Zorla ayrışma ortamı yaratılmaya çalışılıyor inatla. 100 yıl geçmiş ama inatla Osmanlı'ya saygı duyan seven insanlar var işte neden onların kalbini kırıp hayır efendim onlar hain onlar şerefsiz onlar satılmış moduna giriliyor? ( İnsan atasına ecdadına saygıda duyamıyacak bazılarına göre.)

Ya sen hangi ülkede okudun okul. Osmanlı ordusumu vardı milli mücadelecilerle savaşacak. Ankaranın elinde ordu yoktu ya. Vahdettin milli mücadeleye engel olmak için herşeyi yaptı.

• Saltanat 1 Kasım 1922'de kaldırıldı

Malaya zırhlısıyla Malta adasına yola çıktığı 17 Kasımda Vahdettin'in üzerinde sadece Halife unvanı bulunuyordu

"Padişah tahtını, tacını birakıp kaçtı" diyor bir de utanmadan

17 gün önce kaldırılmış padişahlık, padişah mı kalmıştı ortada

• atmaca57 kullanıcısına yanıt
    Neden kaçıyorsun suçlu gibi ozaman kal vatanında. Yoksa gerçekten de suçlu olacak şeyler yaptığının farkında olduğu içinmi kaçtı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 13 Eylül 2022; 18:32:35 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Sizin sülalenin uygun bir aracı yok muydu kerimcan kardeşim, yardımcı olsaydınız keşke…

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.