Şimdi Ara

Akü-Anfi Bağlantı Hakkında Acill Yardıma İhtiyacım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ana akü- yedek akü- 3 adet anfi - ve kapasitör aralarında bağlantı nasıl yapılacak yardıma ihtiyacım var

• quote:

Orijinalden alıntı: antalyal07

arkadaşlar ana akü- yedek akü- 3 adet anfi - ve kapasitör aralarında bağlantı nasıl yapılacak yardıma ihtiyacım var

Bu linkte herşey var :http://forum.donanimhaber.com/m_71434435/tm.htm
  • linkte sadece 1 aküyle bağlantılarını gösteriyor benim ihtiyacım olan bağlantı 3 anfi 2 akü 1 kapasitör
  • yahu parelelle geç kabloyuda 0ga bagla tamamdır nevar bunda
  • quote:

linkte sadece 1 aküyle bağlantılarını gösteriyor benim ihtiyacım olan bağlantı 3 anfi 2 akü 1 kapasitör

Bunlara bakarak birşey yapamıyorsan uğraşma git tesisatçıya taktır kalın kablo kullansın 12mm olsun kablosu söyle özellikle bunu hem şunuda unutma 3 amfi yerine 2 amfi ile çalıştır 3 amfi de neymiş senin bu işten hiç anlamadğın belli bi tesisatçıya danış

• quote:

Orijinalden alıntı: bygamer

quote:

linkte sadece 1 aküyle bağlantılarını gösteriyor benim ihtiyacım olan bağlantı 3 anfi 2 akü 1 kapasitör

Bunlara bakarak birşey yapamıyorsan uğraşma git tesisatçıya taktır kalın kablo kullansın 12mm olsun kablosu söyle özellikle bunu hem şunuda unutma 3 amfi yerine 2 amfi ile çalıştır 3 amfi de neymiş senin bu işten hiç anlamadğın belli bi tesisatçıya danış

anlamadığın derken ?

arabamda 3 takım jbl mid 2 takım oval var ? iki anfiye girip cihazlara zarar mı vereyim ? kicker zx65014 ve edison ed505.5 mid anfilerin var indash teyp 2 koltuk kafalığı macustic msx 2000.1 vede 40cm cvx 15 bass var . özenerek kurdum kesisatı zaten önden arkaya 0 ga güç kablosu çekili 2 farad kapasitörüm var ilk akü bitince şarj ettirip yedek aküde aldım . ama bağlantı konusunda sıkıntım var. yani anlıyorum tesisat konusunda rahat ol . paralel bağlamadım bi elektrikçi 12v + 12v parelel bağlayınca 24w olup cihazlanır yanar diyince korktum . ki bende askerde tank şöförüydüm 12w 300 ah 6 tane aküyü parelel bağlıyoduk 24w 600ah oluyodu

• 3amfı cok fazla olur hacım o araçda duramazsın ınan bana vur deyınce öldürmek gibi bırsey olur senınkısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: yespeed

3amfı cok fazla olur hacım o araçda duramazsın ınan bana vur deyınce öldürmek gibi bırsey olur senınkısı

usta bütün alt yapı hazır arka pandizot 4 ovallik kabartmalı ön kapılar 3er midlik kabartmalı dediğim gibi sadece aküler kapasitör arası bağlantıyı nasıl yapacam o önemli anfilere nereden dağıtcam onlar mesele :(
  • Arkadaşın dediği gibi paralel yapcaksın bu kadar zor bir şey değil.
  • aküden 0ga kablolar gelsin capasitore parelelle ordan cık 4ga kablolar ile amfilere gir +sı+sına -si -sine hepsi bu remlerı ortak baglıycaksın bukadar bu dedıklerımden anlamadınsa elektrıkcıye goster baglasın yanlış baglama durumunda aküyü patlatabılırsın sigorta yuksek amperse kablo ustundekı
  • quote:

quote:

quote:

anlamadığın derken ?

arabamda 3 takım jbl mid 2 takım oval var ? iki anfiye girip cihazlara zarar mı vereyim ? kicker zx65014 ve edison ed505.5 mid anfilerin var indash teyp 2 koltuk kafalığı macustic msx 2000.1 vede 40cm cvx 15 bass var . özenerek kurdum kesisatı zaten önden arkaya 0 ga güç kablosu çekili 2 farad kapasitörüm var ilk akü bitince şarj ettirip yedek aküde aldım . ama bağlantı konusunda sıkıntım var. yani anlıyorum tesisat konusunda rahat ol . paralel bağlamadım bi elektrikçi 12v + 12v parelel bağlayınca 24w olup cihazlanır yanar diyince korktum . ki bende askerde tank şöförüydüm 12w 300 ah 6 tane aküyü parelel bağlıyoduk 24w 600ah oluyodu

sende seri bağla paralel bağlama ayrıca tekrar söylüyorum bak 2 adet amfi ilede çalıştırısın araştır düzgün özel elde yaptır amfini bak bakalım neler oluyor ayrıca iyi bir tesisatçıya götür ankarada isen toxic bass var oraya götür onlar prof çalışyor...

hiç olmazsa ara sor nasıl olur ne yaparım yada bulunduğun yerde bildiği birileri varsa oraya gönderirler seni

http://www.facebook.com/pages/Tox%C4%B1c-Bass-Car-Aud%C4%B1o-Systems/154196001270296?fref=ts

• quote:

quote:

quote:

quote:

anlamadığın derken ?

sende seri bağla paralel bağlama ayrıca tekrar söylüyorum bak 2 adet amfi ilede çalıştırısın araştır düzgün özel elde yaptır amfini bak bakalım neler oluyor ayrıca iyi bir tesisatçıya götür ankarada isen toxic bass var oraya götür onlar prof çalışyor...

hiç olmazsa ara sor nasıl olur ne yaparım yada bulunduğun yerde bildiği birileri varsa oraya gönderirler seni

http://www.facebook.com/pages/Tox%C4%B1c-Bass-Car-Aud%C4%B1o-Systems/154196001270296?fref=ts

ordan burdan edindiğim fikirler neticesinde bağlantılarımı yaptım. öndeki aküden arkadaki aküye 0wag kablo ile birleştirdim . arkadaki aküden kapasitrün +sına girdim araya(cadence 100ah sigorta koydum) sona kapasitörün + kısmından 3 anfinin + kısmına girdim. kapasitör ve anfilerin şaselerin sağlam ortak bi yerden aldım. mid-oval-basımı anfilere bağladım . sonuç muazzam müzik açınca 25de imiş volüme bişi patladı sandım meğersem bass vuruyormuş . ayarlarımı yaptım . sonuçta çok güzel tam istediğim gibi sisteme kavuştum . inşallah akü bitmezde tadı damağımda kalmaz emeği geçen geçmeyen herkeze teşekkür ederim

pioneer avh 5750 indash teyp
    jameson tvli koltuk başlıkları
    kicker CVX 15 1000rms 2000w Bass
    Macustic msx 2000.1 Mono Anfi
    Kicker zx 650.4 Mid anfisi
    Edison ed505.5 Mid Anfisi
    XXX 2.0 Farad Kapasitör
    JBL 16cm 680c Mid takımı (2 Takım)
    JBL 13cm 680c mid takımı
    Pionner Ts 6994 Oval Takım (2 Takım)
    ekstradan 72ah İnci Akü

Setim bu Prof Düşünen arkadaşlara öneririm . Arabamın Resimlerinide En Yakın zamanda yükleyeceğim

• quote:

ordan burdan edindiğim fikirler neticesinde bağlantılarımı yaptım. öndeki aküden arkadaki aküye 0wag kablo ile birleştirdim . arkadaki aküden kapasitrün +sına girdim araya(cadence 100ah sigorta koydum) sona kapasitörün + kısmından 3 anfinin + kısmına girdim. kapasitör ve anfilerin şaselerin sağlam ortak bi yerden aldım. mid-oval-basımı anfilere bağladım . sonuç muazzam müzik açınca 25de imiş volüme bişi patladı sandım meğersem bass vuruyormuş . ayarlarımı yaptım . sonuçta çok güzel tam istediğim gibi sisteme kavuştum . inşallah akü bitmezde tadı damağımda kalmaz emeği geçen geçmeyen herkeze teşekkür ederim

pioneer avh 5750 indash teyp
    jameson tvli koltuk başlıkları
    kicker CVX 15 1000rms 2000w Bass
    Macustic msx 2000.1 Mono Anfi
    Kicker zx 650.4 Mid anfisi
    Edison ed505.5 Mid Anfisi
    XXX 2.0 Farad Kapasitör
    JBL 16cm 680c Mid takımı (2 Takım)
    JBL 13cm 680c mid takımı
    Pionner Ts 6994 Oval Takım (2 Takım)
    ekstradan 72ah İnci Akü

Setim bu Prof Düşünen arkadaşlara öneririm . Arabamın Resimlerinide En Yakın zamanda yükleyeceğim

iyide sıkıntı şurda şimdi alternatörün şarj edebilecek mi ? yeterli gücü verebilecek mi ??? bunları da bi araştırda sonra sıkıntı çıkmasın sonuçta o alternatör 1 akü için takılmış öyle değil mi

birde son olarak cvx i ne kadara aldın ve nereden bende alıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bygamer -- 18 Mart 2013; 13:46:37 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.