Şimdi Ara

akü değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracım aküsü fabrika çıkışı takılan akü 57 binde aldım şuan 63 binde akü 9 yaşında ama fazla şarj tutmuyor artık oldukça zayıfladı marş konusunda sıkıntı yaşamıyorum ama bir kaç saat önce döner alırken 4 lü ve sisler açık bırakmışım (toplasan 10 12 dakka) hemen alıyımda çıkayım diye bi geri geldim marş basıyorum seri şekilde tır tır tır ses gelıyor aha mıçtık dedim orada kalı verdim dedim bu akü artık öldü internette filan kendim alsam montajını yaparım değiştirim önerebileceğiniz f/p 60 amper bi akü öneriniz varmı ? birde diğerini çıkarırken aracta teyt kodu veya yol bilgisayarında bi ayar yapmak gerekicekmi ?

edit: araç nisan qaşqai 2009 tekna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 21 Temmuz 2017; 17:38:23 >

• Ben akü değişimi yapmıştım. Kutupları sökerken ve takarken sırası vardı ona dikkat etmek gerek sadece. Bir de araç çalışırken söker takarsanız ayarlarda herhangi bir bozukluk olmaz.

Edit: Araçta start-stop varsa Energizer Agm, yoksa Energizer Premium derim. Varta'yı üreten grubun markası, fiyatları da iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutyuksel -- 21 Temmuz 2017; 18:13:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesutyuksel kullanıcısına yanıt
    Bilip bilmeden tavsiye vermeyin.Araç çalışırken akü sökülmez.Sökülürse tüm elektronik devreler yanabilir.Sakın.
    Servisten teyp kodunu öğrenin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutyuksel

Ben akü değişimi yapmıştım. Kutupları sökerken ve takarken sırası vardı ona dikkat etmek gerek sadece. Bir de araç çalışırken söker takarsanız ayarlarda herhangi bir bozukluk olmaz.

Edit: Araçta start-stop varsa Energizer Agm, yoksa Energizer Premium derim. Varta'yı üreten grubun markası, fiyatları da iyi.

araç çalışırken akü montajı sağlıklı olaakmı hocam ? araçta start stop değilde anahtarsız giriş sistemi var tam olarak ne deniyor bilmiyorum birde önereceğiniz en hesaplı internet üzerinden alabilecğeim bi link atarmsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: symbolcu

Bilip bilmeden tavsiye vermeyin.Araç çalışırken akü sökülmez.Sökülürse tüm elektronik devreler yanabilir.Sakın.

Neye göre yanabilir? Yani bilimsel dayanağınız var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: symbolcu

teyp kodu varmı yokmu bilmiyorum isterse eğer kitapçıkları evrakları v.s tam orada yazarmı bana internette alabileceğim en hespalı f/p ürünü 60 amper bi akü önere bilirmisniz
  • berke_17. kullanıcısına yanıt
    İnternetten akü konusunda fikrim yok. Ancak F/P dedin mi aklıma Energizer geliyor.

• quote:

İnternetten akü konusunda fikrim yok. Ancak F/P dedin mi aklıma Energizer geliyor.

dediğiniz markadan bunu bulabildim en düşük sanırım nasıl iyimi hocamhttp://urun.n11.com/aku/12v-60ah-62ah-540a-energizer-plus-ep60l2-brisa-guvencesiyle-P36651954
  • Aküyü araç tam stop etmiş ve anahtarı çıkarılmış vaziyette sökmeniz lazım, ayrıca sökerken araç elektronik aksamından elektrik kesilmesin ve sıfırlama vs durumları olmasın diye(teyp için özellikle), 2. bir akü kutup başlarına bağlanarak aracın elektriği kesilmeden akü değişimi yapılmalı.

Ben aküde Varta öneriyorum fiyatları makuldür, 60Ah alacaksanız zaten pahalı değildir. Elinizde yapacak alet edevat yoksa akücüye götürüp yaptırmanızda fayda var, zor bir iş değil zaten çok bir işçilik almazlar, biraz da pazarlık edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke_17.

quote:

dediğiniz markadan bunu bulabildim en düşük sanırım nasıl iyimi hocamhttp://urun.n11.com/aku/12v-60ah-62ah-540a-energizer-plus-ep60l2-brisa-guvencesiyle-P36651954

Yaşadığınız yerde hiç akü satan yok mu? Akünün boyutu uymaz bir şeyi uymaz. Tam bilgim yok o konularda. Sizin baktığınız plus serisi, bir de premium serisi var sanırım bir üst seri.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berke_17.

quote:

Yaşadığınız yerde hiç akü satan yok mu? Akünün boyutu uymaz bir şeyi uymaz. Tam bilgim yok o konularda. Sizin baktığınız plus serisi, bir de premium serisi var sanırım bir üst seri.

var hocam saniye de ama netten daha hesaplı olur diye oradan almak istedim birde bi akünün ortlama ömrü nedir hocam 9 yıllık bi akü ömrünü doldurmuş mudur

• berke_17. kullanıcısına yanıt
    Akünün 9 yıl arabayı götürmesi mucize bence. Akü konusunda internete güvenim yok, satıcı daha mantıklı. Zaten normal aküler pahalı değil ,satıcı fark almadan takıyor.

• internete artık güvenmemeliyiz aynısının çakmasını yapıp kakalıyorlar sonra . yinede sizin seçiminiz . mutlu aldım gerçekten mutluyum ama seri üretim ürünleri şansa bağlı 100 taneden bir kaç tane üretim hatası yaşana bilir . takması çok kolaydır
  • Akü değişimi yaparken öncelikle kutup başlarını tanımanız gerekiyor. Kutup başına kırmızı kablo gelen her zaman artı kutubu temsil eder. Akü değişimi yaparken önce eksi kutubu, daha sonra artı kutubu sökmeniz gerekiyor. akü bağlantı civatasını söküp akü değişimini yapabilirsiniz. İstanbul'da akü değişimi için yerinde servis hizmeti almak isterseniz mobil oto servisin akü değişimi istanbul sayfasına göz atabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.