Şimdi Ara

Akü'nün birden bitmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dun uzun bir yol yaptikdan sonra (200km) evin onune park ettim. Aradan 1 gun gectikden sonra tekrar calistirmak istedigimde calismadi.. Akü bitmis. Baska araba bagladik calismadi, sigortayi aradim araba ile geldiler akü'e kablolar bagladilar bizim gibi ve calisti.
    Neyse yaklasik 20km yol yaptim stop ettirdim arabayi, geldim tekrar calistirmak icin mars'a gucu yetmedi.. Akü bitik :) Tik diyor kaliyor.

Merakim Akü bukadar cabuk 1 gun icinde bitermi ? Lambalar acik unutulmuyor, hersey hergunki gibi... Olmasi gerektigi gibi terk edildigi halde arac. Ve Aku 8 yillikmis.. Masallah dedim

Birde hangi tür akü almaliyim ?
    Araç Mercedes C200 2.2 Dizel, 2002 dogum tarihi..

Simdiden tessekkurler!

Edit: Bu arada klima gaz bitikdi ve yaklasik 3 ay kullanilmadi, yazlar geldikden sonra gaz doldurtup kullanmaya baslamistim klimayi, tabiki cabuk biter aku fakat motor calisirkende bukadar cabuk bitermi ? (sarj dinamasunda buyuk ihtimal sorun yok, arac uyari vermiyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AytacFx -- 4 Temmuz 2010; 22:50:13 >

• Artık aküler bi anda bitiyor, eskisi gibi zayıflama marşı zor çevirme filan olmadan bitiyor. Motoru kapatıyorsunuz ve araba bi daha çalışmıyor. Akü olarak da şimdiye kadar gözlemlerim aracın ilk aküsünden sonra alınan aküler marka farketmeksizin garantisi bittikten kısa bir süre sonra ömrünü tamamlıyor. O yüzden 3 yıl garantili bir akü varsa onu alın yoksa da diğerleri arasından bir seçim yapın, nasılsa sonuç çok değişmeyecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ___Murat___

Artık aküler bi anda bitiyor, eskisi gibi zayıflama marşı zor çevirme filan olmadan bitiyor. Motoru kapatıyorsunuz ve araba bi daha çalışmıyor. Akü olarak da şimdiye kadar gözlemlerim aracın ilk aküsünden sonra alınan aküler marka farketmeksizin garantisi bittikten kısa bir süre sonra ömrünü tamamlıyor. O yüzden 3 yıl garantili bir akü varsa onu alın yoksa da diğerleri arasından bir seçim yapın, nasılsa sonuç çok değişmeyecek.

Bunu bilmem gercekten cok iyi oldu. Degerli bilgileriniz icin cok tessekkur ederim
  • garantisi en fazla olanı almak en mantıklısı
  • akü birdende bitebilir göstere gösterede bitebilir.200 km.lik yolda şarj olan akünün sertleşmiş pilakaları yerinden oynadı büyük ihtimalle.ve devamında kısa devre olur ve şarj tutmaz .
    yeni alacağınız akünün markası ve piyasada tutunulurluğu önemli bence.her akü aynıdır mantığı biraz yanlış gibi.
    birde akülerde garanti olayı biraz farklı.ancak belli süreye kadar birebir değişim var.o zaman geçtikten sonra kullandığınız zamanlar fiyattan düşüyor diye biliyorum.yanlışta bilebilirim.bilen düzeltirse sevinirim.
    onun için aküde iyibir marka diyorum.kolay gelsin.
  • aynı olay benimdew bnaşıma geldi alışveriş merkezine gittim daha sonra geldiğimde aracım çalışamdı.takviye yaptım yine çalışmadı daha sonra yeni akü aldım akülerin ömrü artyık eskisi kadar uzujndeğil galiba
  • teknoloji bu kadar gelişti, arabalara koymadıkları sensör kalmadı ama hala akü yüzünden yolda kalabiliyoruz. akü bittiğine dair bir uyarı koyamadılar!!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzy16

teknoloji bu kadar gelişti, arabalara koymadıkları sensör kalmadı ama hala akü yüzünden yolda kalabiliyoruz. akü bittiğine dair bir uyarı koyamadılar!!!

Aslında sensöre filan gerek yok, marş anındaki voltajı gözlemleyen ufacık bir entegreyle bu iş çözülür.

Araçtaki yol bilgisayarı da uyarı verir, akünüz zayıfladı diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzy16

teknoloji bu kadar gelişti, arabalara koymadıkları sensör kalmadı ama hala akü yüzünden yolda kalabiliyoruz. akü bittiğine dair bir uyarı koyamadılar!!!

Yeni araçlarda artık akü bittiğine dair yada bitmeye yakın uyarı verenleri var.Benim aracımda var gerekli bir sistem sonuçta basit birşey yüzünden kimse yolda kalmak istemez.
  • Aracınızın fabrikasyon aküsü Varta'dır. Varta'yı tercih etmenizi öneririm.
  • arkadaslar gecenlerde koctastan aku aldım 1 ay sonra arabayı 2 hafta kadar calıstırmamıstım aku tık yok vurdurduk calıstı hemen akucuye gittim aku sarj ediyor problem yok aku bosalmıs durupdururken araba calısınca problem kalktı anlayamadık markasını unuttum dura mıydı zaten tek marka satılıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.