Şimdi Ara

Akü şarj sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 2015 model polo bluemotion manuel aracım var. 33 binde.
    Aracımda şöyle bir sorun vardı. Akşamları motor sıcakken arabayı kapatıp hemen actıgımda uc dort kez denememe ragmen calısmıyordu besıncıde calısıyordu. bunu sabahları sogukken hıcbır zaman yapmadı. sonra kesfettımki farları yada elektrık harcayan donanımları kapattıgımda calısıyor. sanayiye gittik aküden dediler aküyü değiştik yıne aynı seyi yaptı.sonra tekrar götürdüm olctuler bi aletle 12 dıye bi değer cıktı normalde 13 felan olması lazımmıs. akü şarj olmuyor kondüktör arızalı dediler parçası bulunamadı turkıyede sarj dınamosu komple degıstı. tabi akuyle birlikte 900 tl oldu malıyeti. bugun aldım (güya elektrikçi kontrol etmiş sorun yok demiş ama benım usta olctu 12 idi yine değer ama düzelmiştir dedi elektrikciye ınanıp orda kıllanmıstım zaten)az once kırmızı ısıkta durdum bilerekten otomatık stop ozellıgını devreye soktum. sonra debrıyaja bastım yıne calısmadı 3uncü denememden sonra radyo kalorıfer ve farları kapadım calıstı. sizce sorun ne olabilir? akü ve şarj dınamosu değişmesıne ragmen.

Not: bu sorunu ılk aldıgımda cakmak girişinden telefon sarj eden aletlerden kullanmaya baslamıstım. cakmak gırısı sorunsuz calısıyor. belkide ilgisizdir yada zamanlama sadece tesadüftür ama orda bırsey kısa devre yapıyor olabilir mi? lakin servisten aldıktan sonra hıcbısey takmadım yine öyle oldu.

• Start stoplu araçlar için serviste orjinal akü tavsiye ediyorlar. Kışın akü performansları düştüğü için aracı çalıştırmadan önce teyp, far, klima elektrik kullanan ne varsa kapatmanızı tavsiye ederim.
  • öncelikle cvp için teşekkür ederim ama daha önce böyle bir sorun olmamıştı. 1,5 senede orjinal akü pert olurmu. onu değiştirdik zaten yine aynı
  • Aracın ilk aküsü ne markaydı ? Şimdi siz ne marka taktınız ?

Not : Akünün Ah'si önemli olduğu kadar CCA değerinin önemi kışın ortaya çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 27 Aralık 2016; 0:5:8 >
  • ilk aküsü neydi bilmiyorum ama fabrikadan cıktıgı aküydü. biz yiğit akü taktık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.