Şimdi Ara

Akü şarj tutmuyor :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
47.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kayseride yaşıyorum malumunuz 3-4 gün hava müthiş soğuktu bende arabama hiç binmedim sonra çalıştırayım dedim tık yok .. takviye yapalım dedik takviye yapılınca çalıştı ama takviye kablosunu çıkardığım an araba istop oluyor baya bi denedik yok sonra aküden şüphelendim gittim Varta marka yeni bir akü aldım. ara çalıştı ama akü şarj olmuyor napıcamı bilemiyorum sorun ne olabilir sizce..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Akü Şarj Tutmuyorsa Ne Yapmalı?

Akü şarj tutmuyorsa, günlük hayatınızı ve cihaz kullanımınızı aksatabilir. Bu sorunu çözmek için atılabilecek adımları inceleyelim:

• Akü şarj olmuyor mu? Şarj cihazını ve kabloyu kontrol edin. Farklı bir şarj cihazı veya kablo deneyin.

• Akü şarj tutmuyor ne yapmalıyım? Pilin ömrünün bitmiş olup olmadığını kontrol edin. Eski piller şarj tutmayabilir ve değiştirilmesi gerekebilir.

• Akü neden şarj olmaz? Şarj portunun temiz ve hasarsız olduğundan emin olun. Kir veya hasar şarj işlemini engelleyebilir.

• Akü şarj tutmuyor mu? Cihazınızı yeniden başlatmayı deneyin. Bu, geçici yazılım hatalarını gidermeye yardımcı olabilir.

• Akü neden şarj tutmaz? Arka planda çalışan uygulamaları kapatın. Arka planda çalışan uygulamalar pil ömrünü tüketebilir ve şarj olmasını engelleyebilir.

• Akü şarj etmiyor mu? Cihazınızın anakartında veya pilinde donanım sorunu olabilir. Bu durumda, cihazı yetkili bir servis merkezine götürmeniz gerekebilir.

Bu adımları izleyerek akü şarj tutmama sorununu çözebilirsiniz. Sorun devam ederse, daha kapsamlı bir teşhis ve onarım için yetkili bir teknisyene başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şarj etmiyorsa şarj dinamosunda sorun vardır. Aracın markası ve modeli nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankebutx

Arkadaşlar kayseride yaşıyorum malumunuz 3-4 gün hava müthiş soğuktu bende arabama hiç binmedim sonra çalıştırayım dedim tık yok .. takviye yapalım dedik takviye yapılınca çalıştı ama takviye kablosunu çıkardığım an araba istop oluyor baya bi denedik yok sonra aküden şüphelendim gittim Varta marka yeni bir akü aldım. ara çalıştı ama akü şarj olmuyor napıcamı bilemiyorum sorun ne olabilir sizce..

Şarj lambası yanıyor mu? Yanıyorsa Şarj dinamosu, konjektör vs. gibi ekipmanları kontrol ettirin.
  • şarj lambası belli belirsiz yanıyor çok az yani
  • Calisa araba akusu tamamen bos olsa bile stop etmez kolay kolay.
    Sizin dinamo akuyu sarj etmiyor, yeni akuyle cozmeniz zor. DInamoya baktirmaniz gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

Calisa araba akusu tamamen bos olsa bile stop etmez kolay kolay.
    Sizin dinamo akuyu sarj etmiyor, yeni akuyle cozmeniz zor. DInamoya baktirmaniz gerekiyor.

masraflımıdır kardeş şarj dinamosu arabanın garantisi var garanti kapsamına girer mi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

Calisa araba akusu tamamen bos olsa bile stop etmez kolay kolay.

masraflımıdır kardeş şarj dinamosu arabanın garantisi var garanti kapsamına girer mi

Şarj dinamosu, konjektör gibi şarj devrelerine baktırın. Garanti kapsamına girmesi lazım çünkü kolay arıza yapan sistemler değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    akü şarj lambası
    14 yıl önce açıldı
    Akü şarj kesici
    14 yıl önce açıldı
    Tam bitmiş akü şarjı
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arabanın sigortaları atmış servis elemanının dediğine göre.. 1 saat içinde teslim alabilirsiniz dediler sabah götürmüştüm az önce telefon açtılar garanti kapsamındaymış. valla içim pek rahat etmedi akünün şarj tutmamasının sigortayla alkası olurmu ?
  • quote:

Arabanın sigortaları atmış servis elemanının dediğine göre.. 1 saat içinde teslim alabilirsiniz dediler sabah götürmüştüm az önce telefon açtılar garanti kapsamındaymış. valla içim pek rahat etmedi akünün şarj tutmamasının sigortayla alkası olurmu ?

Olsa bile durup dururken sigorta atmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

Arabanın sigortaları atmış servis elemanının dediğine göre.. 1 saat içinde teslim alabilirsiniz dediler sabah götürmüştüm az önce telefon açtılar garanti kapsamındaymış. valla içim pek rahat etmedi akünün şarj tutmamasının sigortayla alkası olurmu ?

Olsa bile durup dururken sigorta atmaz.

şarj dinamosu da problem olabilir ya da araç kendini uyku moduna alamıyordur elektronik devrenin biri arızalanmıştır, genelde bu iki sorundan biri olur garanti kapsamına girer, hallettik dedilerse hallolmuştur.

• akü şarj tutmuyor yazmayın. aküde sorun yok. sizin aracınız şarj etmiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

akü şarj tutmuyor yazmayın. aküde sorun yok. sizin aracınız şarj etmiyor..

evet benim sorunum tam olarak akünün şarj tutmaması.bende neden şarj olmadığını araştırıyorum zaten
  • quote:

quote:

akü şarj tutmuyor yazmayın. aküde sorun yok. sizin aracınız şarj etmiyor..

evet benim sorunum tam olarak akünün şarj tutmaması.bende neden şarj olmadığını araştırıyorum zaten

Alıntıları Göster
    şarj tutmamak akü kusurudur. şarj etmemek araç şarj sistemi kusurudur. demekki akünüzün şarj tutmama sorunu yokmuş. aracınız problemliymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 23 Ocak 2012; 15:38:57 >

• sigortaları atmış arabanın şuan sorun yok konu kapanabilir .. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
  • quote:

şarj tutmamak akü kusurudur. şarj etmemek araç şarj sistemi kusurudur. demekki akünüzün şarj tutmama sorunu yokmuş. aracınız problemliymiş.

ya hocam sende bi alemsin ha ben neyle uğraşıyom sen neyle
  • Varta aküyü kaç amper aldınız.Ne kadara mal oldu.
  • Kutup başlarını değiştirin. Benzer durum benimde başıma gelmişti aküyü baya bi çıkarıp tekrar takınca kutup başının çatlak olduğunu farkettim ve kutup başı kömürleşmiş gibiydi bence en iyisi siz kutup başlarını değişitirin
  • Hocam tam olarak ne bilgi aldığınızı paylaşır mısınız karşılaşmamız durumda seçek olur. Sigorta tam olarak neye engel olmuş. Alternatöre mi?
  • adam sorununu çözmüş halen cevap yazıyorsunuz :)

takviye yaptıktan sonra araç çalışınca hemen takviye kablosunu sökün. sigorta bundan dolayı atmıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: altrea

Varta aküyü kaç amper aldınız.Ne kadara mal oldu.

60AP 12V 150 TL 3 yıl garanti

quote:

Orijinalden alıntı: ByRomanTicO

Hocam tam olarak ne bilgi aldığınızı paylaşır mısınız karşılaşmamız durumda seçek olur. Sigorta tam olarak neye engel olmuş. Alternatöre mi?

bütün sigortalar atmış aracın elektirik aksamı felç olmuş , yani Allahtan sigorta denen bişi var yoksa düşünemiyorum bile sonuçları :) sanırım takviye sırasında oldu kutupları yanlış bağlamış olabiliriz ilk defa takviye yapmıştım acemilik işte naparsın . Garanti kapsamında sigortaları değiştirdiler hepsini. kullanıcı hatası falan 50tl istediler ama bende Anadolu grubunu arayalım bi soralım değince para istemediler tamam dediler .. Araç geely 1.3 CK

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.