Şimdi Ara

Akü tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
11.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 60 amper akü ihtiyacım var marka fiyat tavsiyesi olan varmı?

• mutlu dan şaşmamalı hem %100 yerli hemde en dayanıklı akü
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert.1907

mutlu dan şaşmamalı hem %100 yerli hemde en dayanıklı akü
    İnci Akü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

İnci Akü...

Alıntıları Göster
    Yerli üretim olanlardan dilediğinizi alabilirsiniz. Hesaplı olanı alınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

Yerli üretim olanlardan dilediğinizi alabilirsiniz. Hesaplı olanı alınız.

Alıntıları Göster
    delphi, varta, bosch, AcDelco ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: electro_g

delphi, varta, bosch, AcDelco ...

Alıntıları Göster
    İdda ettiği marş basma gücünü test cihazında ispat eden akü ACDelco.
  • Yeni aldığım aracın üzerinde platin marka bakım gerektirmeyen kuruakü geldi. Çok memnunum. Soğuktan filan etkilenmiyor. Tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Fazla para verip tuzlanmayın Türkiyede akü deyince MUTLU AKÜ gelir...Ben arabamın orjinal MUTLU aküsünü 8,5 yıl kullandım..Bu sonbaharda değiştirdim...Devamlı yeşilde idi..Yenisini yine MUTLU aldım.. 60 amper 135 Lira..2 yıl garantili..

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Fazla para verip tuzlanmayın Türkiyede akü deyince MUTLU AKÜ gelir...Ben arabamın orjinal MUTLU aküsünü 8,5 yıl kullandım..Bu sonbaharda değiştirdim...Devamlı yeşilde idi..Yenisini yine MUTLU aldım.. 60 amper 135 Lira..2 yıl garantili..

Alıntıları Göster
    pil konusunda varta duracell kadar başarılı olamasada akü konusunda varta

• quote:

Orijinalden alıntı: Gestapo SS

pil konusunda varta duracell kadar başarılı olamasada akü konusunda varta

Alıntıları Göster
    :) Gördüğünüz gibi piyasadaki tüm aküler birileri tarafından önerilmiş.

Çünkü aralarında fark yoktur. 2 kuşak akü imalatı yapmış bir ailenin 3. kuşak üyesi olarak söyleyebilirim ki, "gidip hangisini alırsanız alın, fark etmez" denebilecek nadir ürünlerden birisi aküdür.
    Belki servis konusunda sıkıntı yaşamamak isterseniz, yerli yaygın ürünleri tercih etmenizin faydası olacaktır. Mutlu, İnci, Yiğit ve bunların diğer piyasa markaları Povver,Türk,Çelik,Hugel,Tudor,Platin,Tunç vs..

Bu sektörde kimse 10 yıl gitsin diye akü yapmaz, bir ömür beklentisi vardır. Yoksa bu firmalar kime akü satacaklar. Ortalama ömür 3-4 yıldır. Peşpeşe üretilmiş iki aküden birisi 3. yılda ölürken diğeri 10 yıl kullanılmış olabilir. Çok veya çok az kullanılan araçlarda akü ömrü az olur. Kurşun-asit aküleri ortalama 300 tam şarj-deşarj sonunda işlevini yitirirler. Yapılan geliştirmeler bu döngü sayısını artırmaktan ziyade akü raf ömrünü, şarjlı bekleme ömrünü uzatmaya, üretim maliyetleri düşürmeye yöneliktir.

• quote:

Çünkü aralarında fark yoktur. 2 kuşak akü imalatı yapmış bir ailenin 3. kuşak üyesi olarak söyleyebilirim ki, "gidip hangisini alırsanız alın, fark etmez" denebilecek nadir ürünlerden birisi aküdür.
    Belki servis konusunda sıkıntı yaşamamak isterseniz, yerli yaygın ürünleri tercih etmenizin faydası olacaktır. Mutlu, İnci, Yiğit ve bunların diğer piyasa markaları Povver,Türk,Çelik,Hugel,Tudor,Platin,Tunç vs..

Bu sektörde kimse 10 yıl gitsin diye akü yapmaz, bir ömür beklentisi vardır. Yoksa bu firmalar kime akü satacaklar. Ortalama ömür 3-4 yıldır. Peşpeşe üretilmiş iki aküden birisi 3. yılda ölürken diğeri 10 yıl kullanılmış olabilir. Çok veya çok az kullanılan araçlarda akü ömrü az olur. Kurşun-asit aküleri ortalama 300 tam şarj-deşarj sonunda işlevini yitirirler. Yapılan geliştirmeler bu döngü sayısını artırmaktan ziyade akü raf ömrünü, şarjlı bekleme ömrünü uzatmaya, üretim maliyetleri düşürmeye yöneliktir.

Alıntıları Göster
    3 gün önce Birmot marka akü aldım.12V 60A 100 lira.Birmot servisin kendi aküsüymüş.Bence aküye çok para vermeye gerek yok.Max.100 lira yeterlidir.Hepsi aynı sonuçta..

• quote:

Çok teşekkür ederim çok detaylı ve bilgilendirici bir açıklama oldu.
    Yarın kısmetse halledeceğim bu işi :)

• quote:

Sizin akü işi yaptığınızı hatırlıyorum. Ve bir sorum olacak.

Aküler arasında pek fark yok diyorsunuz. Buna istinaden şuan piyasadaki ortalama 2 yıl götürebilecek en ucuz akü markası ve modeli nedir?

Yakın zamanda bir akü almak istiyorum ama birazda keyfi olacağından çok para vermekte istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: seizure

quote:

Sizin akü işi yaptığınızı hatırlıyorum. Ve bir sorum olacak.

Aküler arasında pek fark yok diyorsunuz. Buna istinaden şuan piyasadaki ortalama 2 yıl götürebilecek en ucuz akü markası ve modeli nedir?

Yakın zamanda bir akü almak istiyorum ama birazda keyfi olacağından çok para vermekte istemiyorum.

Alıntıları Göster
    Fiyatları çok değişmiyor, 60 Ah için 100-130 TL civarında bu yazdığım markalardan alabilirsiniz.

Çoğu benzinli araç üzerinde 60Ah değil, 45 Ah akü ile geliyor. Eskiden araçların orijinallerine sadık kalınmaz, ses sistemi, alarm vs.. takılırdı ve bu sonraki eklentilerde düşünülerek orijinal 45Ah akü ilk değişimde piyasada da yaygın olan 60 Ah akü ile değiştirilirdi. Şimdi araçların büyük çoğunluğu orijinal. Hiç fazla para vermeye gerek yok.

Hele de araçlarda orijinal akülerin büyüklüklerine karar verilirken -18C sıcaklık şartlarında akü kapasitesinin %60 lara düştüğünü de hesaba kattıklarını bilirsek, boşu boşuna büyük akü tercih etmeye, bu gereksiz upgrade için hem başta 20-30 TL fazla para ödemeye hem de 3-4 kg da olsa ekstra akü ağırlığı taşımaya gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozanyenlic

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    en son jelli inci akü almıştım. daha sonra; internetten akü dünyası'nı buldum. maslak sanayi'deki bayisine gittim. orada varta'yı tavsiye ettiler. aradaki fark komikti. sanırım 15-20 TL. varta aldım. montajı yaptılar. tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

İdda ettiği marş basma gücünü test cihazında ispat eden akü ACDelco.

ben askerdeyken babam elektrikçisinden akü almış, arabaya bunu takmışlar.. ilk başlarda biraz mızmızlansam da sonradan kalitesini öğrendim.. tavsiye ederim
  • varta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barracud@

varta
    Delphi, AcDelco en iyileri diye biliyorum yerli olsun derseniz inci veya mutlu derim şahsen servisimin aracıma uygun olarak almamı ısrarla aldırdığı AcDelco kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: GTX870M

Delphi, AcDelco en iyileri diye biliyorum yerli olsun derseniz inci veya mutlu derim şahsen servisimin aracıma uygun olarak almamı ısrarla aldırdığı AcDelco kullanıyorum

Alıntıları Göster
    Varta kesinlikle..Fiyatı yüksektir ama kaliteli ve dayanıklı aküdür yolda bırakmaz..Eğer miktar sıkıntılı olursa esanın akülerine bakabilirsin..
  • Fransız malı diye delphi almaya tövbe etmiştim.. ama geçen gün 6 aydır çalıştırmadığım aracımı uzun uzun marş yaparak çalıştırdı, hayret ettim..
    üstelik bahsettiğim akü en az 5-6 yıllık..

fransanın başka ürününü kesinlikle almam ama konu akü olunca DELPHI yahudi malı bile olsa alırım.. Adamlar nasıl bir akü üretmiş ya, pes..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.