Şimdi Ara

Soğuk Havada Fan Açma Bi Arıza Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
18.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araç 2015 dizel 95lik Focus, 58binde. 4 aydır bende. Antalyanın sıcağında yazın hiç fan devreye girmemişti. stop ettikten sonradan bahsediyorum, buakşam 50 km bi yolculuk yaptım 110 km hızla gittim genelde, aracı hiç sıkıştırmadım.
    Durdurmadan önce 30 saniye rolantide çalıştırdım hatta.
    Stop ettim fan çalışıyo, şaşırdım bu serinlikte bu ne diye,
    Tekrar çalıştırdım fan durdu stop ettim çalıştı 5 dakika kadar.
    bi arıza ışığı ya da anormallik yok. Yağı suyu normal sebşyede.
    Arkadaşlar onca sıcakta çalışmayan fan kışın neden çalışır bilgisi olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Soğuk Havada Fan Açma Bi Arıza Mı?

Soğuk hava koşullarında aracınızın fanının çalıştığını gözlemlediyseniz, bunun bir arıza olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Çoğu durumda, soğuk havada aracın fanının açması normal bir durumdur. İşte bunun nedenleri:

• Motorun Isınması: Soğuk havalarda motorun ısınması daha uzun sürer. Fan, motorun aşırı ısınmasını önlemek için soğuk havada çalışarak ek soğutma sağlar.
    • Camların Buğulanması: Soğuk havada, araç içindeki sıcak hava dışarıdaki soğuk hava ile buluştuğunda camlar buğulanabilir. Fan, buğu giderme sistemine hava sağlayarak camların temiz kalmasına yardımcı olur.
    • Termal Şoktan Koruma: Soğuk havada motor çalıştırıldığında, hızlı sıcaklık değişiklikleri termal şoka neden olabilir. Fan, motorun bu ani sıcaklık değişimlerinden zarar görmesini önlemek için çalışır.

Normal Olmayan Durumlar:

Ancak, aşağıdaki durumlarda soğuk havada fanın açması bir arızaya işaret edebilir:

• Soğuk Motorla Fan Çalışması: Motor henüz yeterince ısınmamışken fan çalışıyorsa, bu termostat arızası gibi bir sorun olabilir.
    • Sürekli Fan Çalışması: Fan, araç hareket etmediğinde veya park halindeyken sürekli çalışıyorsa, bu da bir sensör veya elektrik arızasını gösterebilir.

Soğuk havalarda fanın çalıştığını fark ederseniz ve normal olmayan bir durumdan şüpheleniyorsanız, aracınızı bir mekanik tarafından kontrol ettirmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Partikül filtresi rejenerasyona girmiş olabilir. O zaman fan kesintisiz çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Partikül filtresi rejenerasyona girmiş olabilir. O zaman fan kesintisiz çalışıyor.

Araç 5000 km.dir bende olduğu için daha tam tanıyamıyorum aracı.

Dediğiniz Focuslar için mi geçerli yoksa çoğunluk öyle mi?

bi de ekranda dpf temizliğiyle ilgili bişey yazması gerekmez mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Partikül filtresi rejenerasyona girmiş olabilir. O zaman fan kesintisiz çalışıyor.

Araç 5000 km.dir bende olduğu için daha tam tanıyamıyorum aracı.

Dediğiniz Focuslar için mi geçerli yoksa çoğunluk öyle mi?

bi de ekranda dpf temizliğiyle ilgili bişey yazması gerekmez mi?

Yazmaz. Yazarsa zaten servislik olmuşsunuz demektir. Kendi kendine gerçekleştirir.

Fordlar için böyle diye biliyorum. Bende fiesta vardı, o da aynısını yapardı. Rölantisi bir tık yükselir, fan sürekli çalışır. Durduğu yerde 0.5 L/H civarı tüketirken normalde, tüketim 0.8-0.9 falan olurdu sıcak motorda. Hatta benim araç tam 1700 devir civarında çok fena silkeliyordu rejenerasyonda.

• Teşekkür ederim bilgileriniz için.

Rölantide anormal bi durum farkedemedim olduysa da.

Bikaç gün gözlemleycem durumu yine de.

İnşallah dediğiniz gibidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Teşekkür ederim bilgileriniz için.

Rölantide anormal bi durum farkedemedim olduysa da.

Bikaç gün gözlemleycem durumu yine de.

İnşallah dediğiniz gibidir.

Siz gene de bir suyunu kontrol edersiniz, tam ise sıkıntı yok.
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    İki gün önce dizel Giulietta’mda aynısını yaşadım. Yazın sıcağında hiç fan açmazdı akşam vakti hava 1-2 derece civarındayken ve aracı zorlamamışken açması beni şaşırtmıştı. Demek o yüzden bunu öğrendiğim iyi oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humerus06 -- 12 Kasım 2017; 23:52:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.