Şimdi Ara

Yardım - Çatlayan stop lambası için ne yapılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
22.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aracım oturduğum sitenin otoparkında, aracımın sağ arka stop lambası araç park halindeyken kimliği belirsiz ve sorumsuz bir kişi tarafından sürtme veya darbe ile çatlatılmış. 10-15 cm boyunca, plastik kaplama şerit halinde sağ arka stop lambası çatlamış ama tam kırık denemez, üst kısım ile alt kısım üst üste binmiş şekilde, yani su alma ihtimali yüksek. İnternette genel araştırma yaptım ama %100 tutarlı bilgi bulamadım.

Sizce bu durumda parça + işçilik için 400-500 lira vermek mi lazım yoksa yapıştırıcı veya silikon izolasyon malzemesi ile birşeyler yapılabilir mi? Servise gitmem zaruri mi?

Görüşlerinizi bekliyorum, teşekkürler.

• Bu serserilerden çok var hocam. Kesinlikle abartma falan yok. Elin Avrupalı'sının donunu sallayarak aldığı ve don değiştirir gibi kullanıp attıkları araçlara malum kesim nedeniyle kendi çapımızda servet ödüyoruz. O yüzden insanın üzülmemesi ve faillerine küfretmemesi elde değil. Haram para ile ihya olan süper-zengin birisi için geçerli değil tabi bunlar.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Çatlayan Stop Lambası Tamiri: Çözümler ve İpuçları

Arabanızın stop lambalarında çatlak olması, yalnızca görünüşünü bozmakla kalmaz, aynı zamanda güvenlik riskleri de oluşturur. Çatlak stop lambaları, fren yaptığınızda arkanızdaki sürücülerin sizi görmesini engelleyerek kazalara yol açabilir.

Çatlak Stop Lambası Tamiri İçin Adımlar:

Stop lambanızdaki çatlağı onarmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Güvenliği Sağla: Çalışmaya başlamadan önce aracını düz bir zemine park et ve park frenini çek.
    2. Lambayı Çıkar: Stop lambasını yerinden çıkarmak için genellikle bazı vidaları çözmen gerekir.
    3. Lambayı İncele: Lambayı çıkarınca çatlağın yerini ve boyutunu kontrol et.
    4. Küçük Çatlaklar: Çatlak küçükse, onu şeffaf epoksi yapıştırıcı ile kapatabilirsin.
    5. Büyük Çatlaklar: Çatlak daha büyükse, stop lambasının tamamını değiştirmen gerekebilir.
    6. Lambayı Yeniden Tak: Lambayı tamir ettikten sonra yerine geri tak ve vidaları sık.

Profesyonel Yardım:

Çatlak stop lambanızı kendiniz tamir etmekte zorlanıyorsanız, bir tamirciye başvurmak en iyisidir. Deneyimli bir tamirci, çatlağı doğru şekilde onarabilir ve stop lambasının düzgün çalıştığından emin olabilir.

İpuçları:

• Stop lambalarındaki çatlakları önlemek için aracını kötü hava koşullarından koru.
    • Aracını park ederken mümkünse çatlakları önlemek için duvar veya direklere yakın park etme.
    • Stop lambalarındaki çatlakları fark ettiğinde hemen onar, böylece daha fazla hasarın veya güvenlik risklerinin önüne geçebilirsin.

Stop lambalarındaki çatlakları onarmak, hem aracının güvenliği hem de görünümü için önemlidir. Yukarıdaki adımları ve ipuçlarını takip ederek stop lambalarını etkili bir şekilde onarabilir ve aracını yolda güvende tutabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yapıştırmayla daha doğrusu tamirle pek uğraşmak istemiyorlar direk değişim diyorlar. Su alırsada zaten ampüller patlıyor pas yapıyor vs... stop u kendiniz alıp değiştirebilirsiniz bence çok komplike bir işlem değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GarbageCollector

Yapıştırmayla daha doğrusu tamirle pek uğraşmak istemiyorlar direk değişim diyorlar. Su alırsada zaten ampüller patlıyor pas yapıyor vs... stop u kendiniz alıp değiştirebilirsiniz bence çok komplike bir işlem değil.

Hocam internette değişim videosunu buldum ama yetkili servise yaptıysam parça + işçilik ne kadar fiyat farkı geçirirler acaba?

Sorumsuz ve görgüsüz sığırlardan geçilmiyor ortalık. Ne yapacağımı şaşırdım.

• Geçmiş olsun talihsiz bir durum, benim de canım sıkıldı. Keşke kamera olsaydı da tespit edebilseydiniz. Çocuklar yaptı diye tahmin ediyorum.

Ben sizin durumunuzda olsam çatlağı kapatacak ve sızdırmaz hale getirecek şekilde şeffaf bir yapıştırıcı türevi maddeyle kaplardım çatlağı.
  • Parça fiyatı üzerine en az 100 tl ekle derim. Geçen bende yeni stop aldım ve 50 tl takma ucreti dediler. Dedim bırakın bir 2 vida söküp 2 vida takacaksınız sonra tamam abi takalım dediler. Benim dediğim özel servis yetliki servis en az 100 ister büyük ihtimal.

• Çatlak göz zevkinizi bozmuyorsa şeffaf kaput filmi ile kaplayan stop lambasını su alma derdi kalmaz. 20 30 liraya halletmiş olursunuz.

• üstüne çok hafif silikon çek gitsin, değmez değiştirmeye. maksat su girmesin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Google üzerinden Kabil Stop'u araştırın isterseniz. Stop tamiri yapıyor maslak oto sanayide.
  • Eğer o dış kısmı sökülebiliyorsa, içerden şeffaf epoksi uygulanabilir

• Şu farların kararması için film gibi bir şey çekiyorlar onların şeffaflarından uygulanabilir

• @RONNIE @Sawyer258 Şeffaf kaput filmi dediğiniz bildiğimiz şeffaf araç kaplama folyosu mu ve internetten sipariş verme imkanım var mı arkadaşlar? Veya sanayide filmciler bunu metreyle falan mı satıyorlar? Yağmur veya tazyikli su ile yıkamada yapınca yapışkanı atıp çıkar mı acaba?

@Gökhan G. Hocam lamba bütün olarak çıkıyor. Yani hausing denilen dış kabı parçaya kaynaklı. Epoksi uygulaması bu durumda mafiş mi oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Eylül 2017; 16:40:0 >
  • Ankara da bulunuyorsanız 2002 stop var şaşmazda tamir ederler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 27 Eylül 2017; 17:31:34 >
  • Malesef Bursa'dayım arkadaşlar.

Acaba kasko bunu hasarsızlığı bozmadan değiştirir mi?

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Ben şöyle bir videoda görmüştüm sanırım sanayide yaptırılabiliyor

https://youtu.be/ng-3GN62vss

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

@RONNIE @Sawyer258 Şeffaf kaput filmi dediğiniz bildiğimiz şeffaf araç kaplama folyosu mu ve internetten sipariş verme imkanım var mı arkadaşlar? Veya sanayide filmciler bunu metreyle falan mı satıyorlar? Yağmur veya tazyikli su ile yıkamada yapınca yapışkanı atıp çıkar mı acaba?

@Gökhan G. Hocam lamba bütün olarak çıkıyor. Yani hausing denilen dış kabı parçaya kaynaklı. Epoksi uygulaması bu durumda mafiş mi oluyor?

Aynen. İnternet üzerinden alıp kendinizde uygulayabilirsiniz. Babamın eski megane2 sinin far camında vardı buna benzer bir kırık. Far camı değiştirene kadar bir süre idarelik yapmıştım zamanında.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• şefaf bant çek belli bile olmaz,yada silikon tabakası çek, değiştirmeye değimez
  • https://forum.donanimhaber.com/abartiyor-muyum--129096049#129096049

Sonra da abartıyorsun derler

• quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

https://forum.donanimhaber.com/abartiyor-muyum--129096049#129096049

Bu serserilerden çok var hocam. Kesinlikle abartma falan yok. Elin Avrupalı'sının donunu sallayarak aldığı ve don değiştirir gibi kullanıp attıkları araçlara malum kesim nedeniyle kendi çapımızda servet ödüyoruz. O yüzden insanın üzülmemesi ve faillerine küfretmemesi elde değil. Haram para ile ihya olan süper-zengin birisi için geçerli değil tabi bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

https://forum.donanimhaber.com/abartiyor-muyum--129096049#129096049

Bu serserilerden çok var hocam. Kesinlikle abartma falan yok. Elin Avrupalı'sının donunu sallayarak aldığı ve don değiştirir gibi kullanıp attıkları araçlara malum kesim nedeniyle kendi çapımızda servet ödüyoruz. O yüzden insanın üzülmemesi ve faillerine küfretmemesi elde değil. Haram para ile ihya olan süper-zengin birisi için geçerli değil tabi bunlar.

Alıntıları Göster
    nasıl bir çözüm buldunuz ? benki kırık mesela. değiştirmek için 500 tl vermeye pek niyetli değilim. tamir oluyorsa tamir edebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: crow in cornfield

nasıl bir çözüm buldunuz ? benki kırık mesela. değiştirmek için 500 tl vermeye pek niyetli değilim. tamir oluyorsa tamir edebilirim.

Alıntıları Göster
    İkinci el çıkma aldım hocam ama 1 yıldır üşenip takamadım. Bu süre içinde bant uygulaması yaptım. 1 yıl sorun çıkarmadı ama zamanla su almaya başladı ne yazık ki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.