Selamlar, sabah hafif bir yokuş çıkarken araç bir anda stop etti. Yağ lambası, akü ve motor arıza ışığı aynı anda yandı. Biraz bekledim yola devam ettim sıkıntı yok. Yağı suyu yerinde. Araç 2008 toyota yaris, benzinli, yarı otomatik. 136binde. Bakımı daha 3-4bin km önce yetkili servisinde yapıldı. 1 senedir bende, hiç sorun yaşamamıştım, şaşırdım o yüzden. Neden olmuş olabilir sorun? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjorn -- 23 Haziran 2021; 14:44:55 > |
Akü ve Yağ Lambası Yanan Araç Konusunda Bilgiler
Akü ve Yağ Lambası Yanıyor, Araç Çalışmıyor
"Akü ve yağ lambası yanıyor araç çalışmıyor" sorunu, araç sahipleri tarafından sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Bu durum, araçta ciddi bir sorun olduğunu gösterebilir ve dikkate alınmalıdır.
Akü ve Yağ Lambası Neden Yanar?
- Akü Sorunları: Akü, aracınızın çalışması için gerekli elektrik enerjisini sağlar. Akünün bitmesi veya arızalanması, akü lambasının yanmasına neden olabilir.
- Yağ Sistemi Sorunları: Yağ lambası, aracınızın yağ basıncının düşük olduğunu gösterir. Düşük yağ basıncı, motor hasarına yol açabilir.
- Alternatör Sorunları: Alternatör, aracınızın aküsünü şarj eder. Alternatör arızalandığında, akü şarj olmaz ve akü lambası yanabilir.
Arabanızda Yağ ve Akü Lambası Yandığında Ne Yapmalısınız?
- Aracınızı Güvenli Bir Yere Çekin: Aracınızdan inmeden önce güvenli bir yere çekin.
- Motoru Durdurun: Aracınızın motorunu durdurun ve anahtarı çıkarın.
- ** Yardım İsteyin:** Aracınızın bir arıza yaptığına dair bir işaret olan akü ve yağ lambasının yandığını göstererek profesyonel yardım alın.
Yağ Lambası Yanarsa ve Araç Stop Ederse Ne Yapmalı?
Yağ lambası yandıktan sonra aracınız stop ederse, bu durum motor hasarına işaret ediyor olabilir. Bu durumda derhal aracınızı durdurun ve bir çekici çağırın. Aracınızı çalıştırmaya çalışmayın.
Akü ve Yağ Lambası Yanmasına Karşı Alınabilecek Önlemler
- Düzenli Bakım: Aracınızın düzenli bakımı, akü ve yağ sorunlarını önlemeye yardımcı olur.
- Aküyü Test Ettirin: Akünüzün düzenli olarak test edilmesi, sorunları erken tespit etmeyi sağlar.
- Yağ Seviyelerini Kontrol Edin: Yağ seviyenizi düzenli olarak kontrol edin ve gerektiğinde tamamlayın.
- Alternatörü Kontrol Edin: Alternatörünüzün düzgün çalıştığından emin olmak için periyodik olarak kontrol ettirin.