Şimdi Ara

Akülü Arabalar için 12V 7A Akü ve Şarj Adaptörü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Mesele patlayıp/patlamaması değil. Onu bilmiyorum. Benim takıldığım; 18v ile şarj. Madem iddaalısınız, arabanın aküsünü hemen sökeyim. 8s ile (18v) hemen şarja takayım. Dolunca arabaya takayım. Marş basmazsa, yeni akü gönderirsiniz, kabul mu ? 18v ile şarj edilirse, o akü bir daha güç üretemez arkadaşım. Mühendis bile bunu diyorsa, vay memleketin haline.

• Bu 18 volt olayı ile alakalı bende bir şey söylemek istiyorum çocuğun akülü arabası pilsan marka ve orjinal sarj aletinin üzerinde 12volt 2 amper yazıyor fakat adaptör çıkışını ölçü aleti ile ölçtüğümde 18v değer veriyor

Eğer 18 volt vermek riskli ise neden pilsan gibi bir markanin adaptör çıkışı 18v veriyor neden pilsan böyle bir riske giriyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dostum onun sebebi ; Pilsan'ın uyduruk malzeme kullanması. Mesela şurada da var ;

https://forum.donanimhaber.com/adaptorlerin-uzerinde-yazan-degerlerle-cikis-degerlerinin-ortusmemesi--156309840

Aynı durum bende de mevcut. Üstünde yazan değerden +10v veya -10v değişik veren adaptörler var. Sorun bu zaten. Bunlar adaptör ve alayı böyle. Sarj için kullanılmaz. Sarj için cc-cv adaptör olmalı. Örneğin elimde 3s için şarj adaptörü var. Nokta atışı 12.6v verir, şaşmaz. Akü şarj aleti var. Her hücre başına nokta atışı 2V verir, şaşmaz. Mesela geçen gün 12v fakir süpürge aldım. Sarj aleti 21v veriyor. Ondan sonra batarya 1 ayda pert. Yani şarj için demirli ( adı nedir bilmiyorum. karafetva bahsetmişti,hatırlayamadım.) adaptör kullanılmaz. 100 sene önceydi o. Pilsan neden hala demirli adaptör kullanıyor ? Çünkü o adaptör 10 lira. Sarj adaptörü 400 lira. Bilmiyorum; belki arabanın içinde doğrulayıcı vardır. Ancak o da iş değil bildiğim kadarıyla. Örneğin 12v9AH bir aküm var. Çin malı şarj adaptörü ile şarj ederim sadece. 5 sene oldu. Hala ilk günkü gibi 200amper veriyor. Eğer o Pilsan'ın adaptörü olsaydı 1 sene geri dönüşüme giderdi.

• Amphitritel kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bende 2. el pilsan akülü araba aldığımda aküsü pert olmuş bir vaziyetteydi ilk aklıma gelen şey de orijinal şarj adaptör çıkışını ölçmek oldu 18 volt verdiğini görünce şaşırmıştım zaten sıfır bir akü aldım ve 5 yıldır kullandığım ayarlanabilir dijital bir şarj aletim var sürekli onunla şarj ediyorum baya da memnunum sizin şarj cihazı gibi detaylı olmasada 3-24 volt arası istediğim voltaja ayarlayabildiğim için çok işime yarıyor buraya da resmini ve özelliklerini atayım

ÖZELLİKLERİ

* 3 Amper 110-240 Vac. Serbest Giriş Voltajı

* 3-24 Vdc. Digital Ayarlanan Çıkış Gerilimi

* Voltaj Çıkış Aralığı 1 Vdc.

* 3x4 Matrix Mambren Tuş Takımı

* 2 Digit 7 Segment Volt Gösteren Display

* 2 Digit 7 Segment Amper Gösteren Display

* Otomatik Digital Çıkış Akım Sınırlama

* Değiştirilebilir 4 Digit Program Giriş Şifresi

* Fabrika Ayarlarına Geri Dönme Şifre Fonksiyonu

* Stand-By Bekleme Fonksiyonu

* Tuşlara Basıldığında Sesli İkaz

* Yeşil, kırmızı ve sarı fonksiyon led'leri

* Kısa Devre ve Aşırı Akımda Sesli Alarm Uyarısı

* Kısa Devre, Aşırı Akım ve Termal Koruma Devresi

Akülü Arabalar için 12V 7A Akü ve Şarj Adaptörü

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ben de teşekkür ederim. Sarj için o cihazı kullanmanız isabet olmuş. Zaten o amaçla üretilmiş anlaşılan. Sizinkine çok benzer bir aleti Sinan Keskin de kullanıyor youtube'da. Her videosunda görüyorum. Gayet kullanışlı. Benim kullandığım imax-b6 cihazı. Sizinki ile aynı sayılır. Voltaj ayarlayıp şarj başlatılıyor. Akım sınırlama ve,kesme fonksiyonları var. Ki akü şarjı için öyle olması da gerekiyor. Yukarıdaki linkteki konuyu görünce, adaptörler tehlikeli gelmeye başladı artık bana. Arada elektronik ürün alınca yanında bazen demirli adaptör geliyor. Hemen içinden bakırlarını sıyırıp, dönüşüme atıyorum : )

-düzenleme-

Yazmayı unuttum. Bir de ucu kıskaçlı cc-cv şarj aletleri var, akü için. Malum Çin sitesinde en çok popüler olan,üzerinde audi simgesi var. Ne zaman aldım hatırlamıyorum. Senelerdir kullanırım, hala taş gibi. Arabanın aküsünü onunla şarj ediyorum şu aralar, banamısın demiyor full doldurasıya kadar. 12v akü için onu da tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amphitritel -- 5 Eylül 2023; 0:6:11 >

• Benimle dalga geçen arkadaşşlara söylemek lazım bunu hocam herkes her işin uzmanı olmuş

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.