Şimdi Ara

Akustik enstrüman amfi-mikrofon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Klasik gitara yapıştıracağım bir mikrofondan doğrudan ses almak istiyorum yani ben çalarken ampli ye bağlı hoparlörlerden ses gelmeli, bunun için ne tür mikrofon ve ne tür bir ampli devresini ihtiyacım var?

+-2 8W civarı yeterli.

(İnternette gördüğüm çoğu ampli devresi aux la telefon, bilgisayar vs kaynaktan sinyal alıyor ben mikrofondan almak istiyorum.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yaprak mikrofonlar işini görebilir ama kaç watt güçleri var bilemiyorum
    http://www.hepsiburada.com/yaprak-mikrofon-vakumlu-gitar-saz-icin-esm10-pm-musicimece998984

• Yorumun için teşekkür ediyorum, benim takıldığım nokta bu mikrofon (sanırım dinamik mikrofon sınıfına giriyor)
    Ses dalgalarını herhangi besleme olmadan direk elektrik sinyaline mi dönüştürüyor eğer öyle ise çok zayıf bir sinyal olacağından ampli ye bir preamp kısmı eklemem mi gerekecek.
    Sorunum mikrofonun nasıl çalıştığı ile ilgili yani :D

Edit: ayrıca mikrofondan gelen sinyal zayıf olacağından bozulmaya çok müsait değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lga1155 -- 30 Eylül 2016; 14:26:22 >
  • ben baglamamda kullandim dogrudan ampli ye baglayarak. ses yeterliydi. herhangibir ara aparatta kullanmadim. Shadow,ASE4 yada AKG gibi ekolizerli modellere gore zayif tabi. cunku ekolizer farki malum...

benim gitarimda soyle bir ekolizer var ama markasini bilmiyorum. ses tatmin edici.

Bu mesaja eklenen görseller:

Akustik enstrüman amfi-mikrofon

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper498 -- 30 Eylül 2016; 14:41:33 >

• Yorumun için teşekkürler, çok faydalı oldu.
    Ampli yi kendim yapacağım için markalı sistemlerin özelliklerinden ziyade teknik bilgiler arıyorum.
    Kullandığın ampliyi yazar mısın acaba.

• kendime ait bir ampli yok. uzun zamandir da bu islerle ugrasmiyorum. arkadasimin cihazi marshalldi, elektro gitar icin kullaniyordu. Yaprak mikrofonla konferans salonundaki sistem cizirti yaptiginda salonda kullanimda tatmin edici ses almistik. su an ev halkina ve misafirlere sistemsiz konserler veriyorum

bence yaprak mikrofonu bir dene eger ampli varsa. yada deneyebilecegin bir yer. hatta muzikevlerinde bile deneyip alabilirsin izin verirler diye dusunuyorum. fiyati 10~15 lira. olmazsa pre-amp olayina bakarsin.

umarim daha yardimci olabilecek birilerini bulursun...

• İngilizceniz var mı bilmediğimden linki paylaşacağım ama yoksa yardımcı olmaya çalışırım.
    http://ehomerecordingstudio.com/types-of-microphones/
  • Kaynak için çok sağol

• Lga1155 kullanıcısına yanıt
    Sizin ihtiyacınız olan,, mikrefon preamp devresi,,,
    galiba 3 çeşit mikrefon var,, sizin için hangisi uygun ise ona göre preamp devresi yapıp,,, arkasına anfi devresi yapabilirsiniz..

https://www.google.com.tr/search?q=gitar+mikrofon+preamp+devresi&espv=2&biw=1280&bih=648&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjptqnf7rzPAhXMCsAKHR8CDZEQ_AUIBigB#tbm=isch&q=mikrofon+preamp+devresi

• Çok sağolasın..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.