merhabalar arkadaşlar, gitara 5 gün önce başladım.330 tl ye aldığım gitarımda akor atma problemiyle karşılaştım. Arkoru 3 gün önce -30 a almıştım ve 3 gün yoğun bir şekilde çalıştıktan sonra tunere girip baktım ki +30 olmuş. Bu normal mi,sapı atmış olabilir mi,attıysa tuner ile nasıl anlayabilirim? Yardımcı olan olmayan herkese teşekkürler. (konu açım yeri yanlışsa özür dilerim bulamadım)
Sorunu tam olarak anlamış değilim ama neden -30 a aldınız ? Tunes gösterir + 30 - 30 arasını düzgünce akort ediniz tellerini yapısını ses yükselterek veya alçaltarak bozmayın
öner yavuz un eğitim videosunda -30 a almamızı söyledi eğitim boyunca ondan hocam :) Sorum aslında şu; -30 a alınmış normal bir gitar günde 5saat çalışmayla akorunu kaç gün tutmalı :) cevap için teşekkürler.
yeni gitar akor tutmaz. sürekli gevser bi zamandan sonra durur. Yeni tel değiştirince de aynı şekilde olur. Bu nedenle panik yapmana gerek yok. Elindeki tuneri bilmem öner yavuzuda bilmem ama ben kulaklarım alışana kadar pc de ap tuner ile yapardım. Her teli 0 sıfıra yakın ayalıcaksın çok + ya geçebilir+1 olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: sanalexpress
yeni gitar akor tutmaz. sürekli gevser bi zamandan sonra durur. Yeni tel değiştirince de aynı şekilde olur. Bu nedenle panik yapmana gerek yok. Elindeki tuneri bilmem öner yavuzuda bilmem ama ben kulaklarım alışana kadar pc de ap tuner ile yapardım. Her teli 0 sıfıra yakın ayalıcaksın çok + ya geçebilir+1 olabilir.
+1 ilk aldığımda her gün akort yapıyordum bi süre sonra gerek kalmadı