Şimdi Ara

Akvaryuma uygun balik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni akvaryum aldim 65x35x35 boyutlarında 80 llitrelik şuan içinde 5 tane japon baligi var ama ben bunlari verip ciklete geçmek istiyorum.Bu akvaryumda kaç tane lsari prenses veya yunusa bakabilirim ve tropheuslar hakkında ne düşünüyorsunuz.
    Tesekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerful 22 -- 30 Kasım 2013; 22:42:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Hocam 80 litre için bu balıklar kesinlikle önerilmez. Sp için minimum 120 litre yunus için minimum 300 litrelik akvaryum şart.
    Malawi türleri içinde 80 litrede bakılanı yok bildiğim kadarıyla.
    Canlı doğuran türlerine bakmanızı öneririm.
    http://www.akvaryum.com/Tatlisu/
    bu linkten inceleyip litrenize uygun balıklar bulabilirsiniz.

Tropheuslar hakkında çok güzel şeyler düşünüyorum
    Tropheuslar 250 litre minimum akvaryum ister.
    Ayrıca fazla alt türleri vardır kırma türler piyasada dolanıyor.
    Oldukçada pahalı türlerden biridir.
    Pahalı olduğu için sonra elde kalabilir dikkat etmeli.
    Bilinçsizce beslenen türlerden biridir. Narin türlerdir.
    İyi araştırıp öğrenmeden (ne yer ne içer, nasıl ürer, bakımı, su değerleri vs.vs) bu türe başlanmasını önermem.

• quote:

Orijinalden alıntı: CallOfTheWild

Hocam 80 litre için bu balıklar kesinlikle önerilmez. Sp için minimum 120 litre yunus için minimum 300 litrelik akvaryum şart.
    Malawi türleri içinde 80 litrede bakılanı yok bildiğim kadarıyla.
    Canlı doğuran türlerine bakmanızı öneririm.
    http://www.akvaryum.com/Tatlisu/
    bu linkten inceleyip litrenize uygun balıklar bulabilirsiniz.

Tropheuslar hakkında çok güzel şeyler düşünüyorum
    Tropheuslar 250 litre minimum akvaryum ister.
    Ayrıca fazla alt türleri vardır kırma türler piyasada dolanıyor.
    Oldukçada pahalı türlerden biridir.
    Pahalı olduğu için sonra elde kalabilir dikkat etmeli.
    Bilinçsizce beslenen türlerden biridir. Narin türlerdir.
    İyi araştırıp öğrenmeden (ne yer ne içer, nasıl ürer, bakımı, su değerleri vs.vs) bu türe başlanmasını önermem.

Hocam cevap için teşekkürler ben bu baliklarin yavrularini almak istiyorum asil amacim bu akvaryumda 2-3 ay baliklari büyütüp sonra kendim akvaryum yapmayi dusunuyorum.Boyle birşey mumkunmu yani bi nevi bunu yavru akvaryumu olarak kullanacagim baliklar büyüyene kadar 400-500 litrelik bir akvaryum yapacagim.

• Tabi uygun olur.3 cm ve uzeri yavrular almanizi oneririm.tropheuslar yavruyken koloni olursa daha iyi uyum olur.disi erkek orani iyi olsun derseniz en az 10 yavru ile baslanmasi iyi olur

• quote:

Tabi uygun olur.3 cm ve uzeri yavrular almanizi oneririm.tropheuslar yavruyken koloni olursa daha iyi uyum olur.disi erkek orani iyi olsun derseniz en az 10 yavru ile baslanmasi iyi olur

Hocam tesekkur ederim sari prenses aldim yavru 2e 6d galiba 3-4 ayliklar.Simdi arastiriyorum 15 tatilde büyük tank yapimina baslayacagim.
    Büyük tanka geçince birde tropheus koloni almayi düşünüyorum sari prensesle farkli gölün baliklari ama sizce beraber yasarmi.
    Yapacagim akvaryum 500 litre veya daha yuksek olur büyük ihtimalle.

• Tropheus su sertlik değerleri yönünden ve davranış yönünden sarı prenses ile farklıdırlar.
    Tropheuslar üreme hususunda naziktirler biraz huysuz agresiftirler. Bol kayalık alan lazım. Sabit su değerleri şarttır. Bu nedenle akvaryum minimum kirlenme ve nitrat seyri yaşamalı.
    Kalabalık akvaryumlarda bunları sağlamak zordur. Sarı prensesler için üreme şartları çok hassas değildir. Aslında ülkemizdeki sarı prensesler bir bakıma bize uyum sağlamışta diyebiliriz

İkincisi farklı göllerin balığıdır. Bakanlar varmı var. Olurmu olur. Fakat tropheus üretecekseniz en doğru hareket tek tür olarak beslemek anneyi ve yavruları özgür bırakmaktır.
    Fazla dekor değişikliği vs. bile etkiler üremeyi. Ayrıca bunlar koloni oluştururlar yavrularını da korurlar. Yavruları ayırıp ayrı akvaryumda bakmayı düşünmüyorsanız sarı prenses veya başka türlerle sorunlar çıkar.
    Diğer tarafında ise yemleme sorunu çıkacaktır. Sp ler hem etçil hem otçul beslenmelidirler. Tropheuslar ise sadece otçul beslenmelidir. Etçil yemleme yapılmaz.
    Tek tür bir tropheus akvaryumunun zevki başkadır. Şahsen ben ilanginin olduğu akvaryuma bırak sp başka canlı sokmam. :)
    https://www.google.com.tr/search?q=tropheus+ilangi&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=z9ydUoziPJLBygP2noDYDw&sqi=2&ved=0CDMQsAQ&biw=1920&bih=960

• quote:

Tropheus su sertlik değerleri yönünden ve davranış yönünden sarı prenses ile farklıdırlar.
    Tropheuslar üreme hususunda naziktirler biraz huysuz agresiftirler. Bol kayalık alan lazım. Sabit su değerleri şarttır. Bu nedenle akvaryum minimum kirlenme ve nitrat seyri yaşamalı.
    Kalabalık akvaryumlarda bunları sağlamak zordur. Sarı prensesler için üreme şartları çok hassas değildir. Aslında ülkemizdeki sarı prensesler bir bakıma bize uyum sağlamışta diyebiliriz

İkincisi farklı göllerin balığıdır. Bakanlar varmı var. Olurmu olur. Fakat tropheus üretecekseniz en doğru hareket tek tür olarak beslemek anneyi ve yavruları özgür bırakmaktır.
    Fazla dekor değişikliği vs. bile etkiler üremeyi. Ayrıca bunlar koloni oluştururlar yavrularını da korurlar. Yavruları ayırıp ayrı akvaryumda bakmayı düşünmüyorsanız sarı prenses veya başka türlerle sorunlar çıkar.
    Diğer tarafında ise yemleme sorunu çıkacaktır. Sp ler hem etçil hem otçul beslenmelidirler. Tropheuslar ise sadece otçul beslenmelidir. Etçil yemleme yapılmaz.
    Tek tür bir tropheus akvaryumunun zevki başkadır. Şahsen ben ilanginin olduğu akvaryuma bırak sp başka canlı sokmam. :)
    https://www.google.com.tr/search?q=tropheus+ilangi&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=z9ydUoziPJLBygP2noDYDw&sqi=2&ved=0CDMQsAQ&biw=1920&bih=960

Hocam çok tesekkur ederim tüm sorularimin cevabini aldim 15 tatilde akvaryumun yapimina baslamayi düşünüyorum. Hayirlisiyla yaptıktan sonra büyük ihtimal tropheus ikolaya gecerim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.