Şimdi Ara

AKVARYUMUM SS'Lİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 80x35x40 ortalama 110 lt bombeli kapaklı 8 mm camdan
    atman iç filtre 650 lt/saat
    300 w lık ısıtıcı
    çift çıkışlı hava motoru
    12 kg yakın akvaryum taşı
    arka fon, 2 adet delikli testi, 7 8 adet sus bitkisi, bir adet 20 cm genişliğinde magaralı batık gemi
    25 cm lik mango kökü
    1 adet 15 lt lik akvaryum içerisine yerleştirile bilen tül yavruluk
    15 w gücünde florasan lamba
    3 4 adet hava tasları
    BALIKLAR
    8 12 CM ARASINDA 11 ADET SARI PRENSES
    12 CM 1 ADET MAVİ PRENSES
    20 CM 1 ADET PAPAĞAN CİKLET
    25 CM 1 ADET TERS YÜZEN ÇÖP BALIĞI
    5 7 CM 2 ADET CÜCE VATOZ
    3 5 CM 2 ADET MOLİ
    3 5 CM 2 ADET DEMOSANİ

2. AKVARYUM YAVRULUK İÇİN
    ölçüleri tam bilmiyorum ölçmedim 55 lt lik dikdörtgen
    kapaklı 15 w florasan lamba
    5 7kg arası akvaryum kumu beyaz
    2 adet kırık magara tarzı testi
    5 adet bitki süsü
    dolplin 350 lt/saat iç filtre
    100 w lık ısıtıcı

AKVARYUMUM SS'Lİ AKVARYUMUM SS'Lİ AKVARYUMUM SS'Lİ AKVARYUMUM SS'Lİ AKVARYUMUM SS'Lİ AKVARYUMUM SS'Lİ AKVARYUMUM SS'Lİ

• karamanli_ali K kullanıcısına yanıt
    Tanıtım mı yapıyorsunuz soru mu sordunuz anlayamadım.Akvaryumunuzdaki gördüğüm yanlışları belirteyim hacminize göre beslediğiniz balık sayısı çok fazla ve türler birbiriyle uyumsuz.Sarı prensesleriniz için balık başına 10-15 litre arası hacim öneriliyor.Mollynin beslediğiniz çikletlerle alakası yok nasıl yaşatıyorsunuz anlayamadım.Mango kökü suyu yumuşatır ve asit oranını artırır canlı doğuranlar için uygundur.Sizin beslediğiniz cikletler sert sularda yaşayan türler ilk başta onu çıkarmanız gerekiyor akvaryumdan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezeryildirim

Tanıtım mı yapıyorsunuz soru mu sordunuz anlayamadım.Akvaryumunuzdaki gördüğüm yanlışları belirteyim hacminize göre beslediğiniz balık sayısı çok fazla ve türler birbiriyle uyumsuz.Sarı prensesleriniz için balık başına 10-15 litre arası hacim öneriliyor.Mollynin beslediğiniz çikletlerle alakası yok nasıl yaşatıyorsunuz anlayamadım.Mango kökü suyu yumuşatır ve asit oranını artırır canlı doğuranlar için uygundur.Sizin beslediğiniz cikletler sert sularda yaşayan türler ilk başta onu çıkarmanız gerekiyor akvaryumdan.

+11000
    Hacimde az o kadar balık için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu açmamdaki amacım sizlerden bilgi alabilmek daha yeniyim akvaryumculukda 1 ay kadar oldu akvaryumum ile ilgili yanlışlarım warsa deneyimli arkadaşlardan bilgi almaya açığım. düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim. iyi forumlar...
  • O hacimde o kadar balık çok fazla. 110 litre civarı için ancak 4 adet sarı prenses olabilir. Bence cikletleri satarak bitkili canlı doğuran yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karamanli_ali

80x35x40 ortalama 110 lt bombeli kapaklı 8 mm camdan
    atman iç filtre 650 lt/saat
    300 w lık ısıtıcı
    çift çıkışlı hava motoru
    12 kg yakın akvaryum taşı
    arka fon, 2 adet delikli testi, 7 8 adet sus bitkisi, bir adet 20 cm genişliğinde magaralı batık gemi
    25 cm lik mango kökü
    1 adet 15 lt lik akvaryum içerisine yerleştirile bilen tül yavruluk
    15 w gücünde florasan lamba
    3 4 adet hava tasları
    BALIKLAR
    8 12 CM ARASINDA 11 ADET SARI PRENSES
    12 CM 1 ADET MAVİ PRENSES
    20 CM 1 ADET PAPAĞAN CİKLET
    25 CM 1 ADET TERS YÜZEN ÇÖP BALIĞI
    5 7 CM 2 ADET CÜCE VATOZ
    3 5 CM 2 ADET MOLİ
    3 5 CM 2 ADET DEMOSANİ

2. AKVARYUM YAVRULUK İÇİN
    ölçüleri tam bilmiyorum ölçmedim 55 lt lik dikdörtgen
    kapaklı 15 w florasan lamba
    5 7kg arası akvaryum kumu beyaz
    2 adet kırık magara tarzı testi
    5 adet bitki süsü
    dolplin 350 lt/saat iç filtre
    100 w lık ısıtıcı

AKVARYUMUM SS'Lİ AKVARYUMUM SS'Lİ AKVARYUMUM SS'Lİ AKVARYUMUM SS'Lİ AKVARYUMUM SS'Lİ AKVARYUMUM SS'Lİ AKVARYUMUM SS'Lİ

Ben 60 litre akvaryumum için cikletleri eziyet etmemek adına beslemeyi göze alamadım siz 55 litrelik akvaryumunuzda göze almışsınız sanırım...

Ciklet balıkları gerçekten çok hoş balıklar , yalnız hacim cidden küçük. Ciklet balıkları için en az 150-300 litre arasında bir akvaryumdan bahsediliyorken sizin şu konumda bu balıklara bakmamanız lazımdı...

Akvaryumunuz olgu ve dolgu bakımından oldukça başarılı , sadece balık seçiminiz yanlış. Bu akvaryum için en iyi seçenek biraz daha bitkilendirerek lepistes,moli,kılıç kuyruk,velifera gibi canlı doğuranlar olurdu bana sorarsanız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geywe54 -- 17 Ağustos 2013; 8:46:08 >

• balıkları değiştirdim arkadaşlar sizlerin yardımı üzerine.
    tüm balıklarımı verdim yerine Tropheus brichardi blombora yavruları aldım 13 adet.
    şimdilik 110 lt lik akvaryumumda buyucekler. 1 2 ay sonra 540 lt lik akvaryumum yapılıyor dekorunu kurup buyuk akvaryumuma geçicem. içerisinde 2 adet 7 9 cm arasında cüce vatozum var.
    umarım hayırlısı olur bu balıklar, sağlıklı bir şekilde buyutebilirim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özürlü Kedim [SS'li]
    12 yıl önce açıldı
    tipim nasıl ss'li
    7 ay önce açıldı
    Tipim nasıl [SS]'li?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Değiştirmen çok iyi olmuş. Ayrıca Tropheus brichardi blombora çok güzel bir tür bulmuşsun. İnşallah sağlıklı bir biçimde büyütürsün. Sakın o yukardaki kütük vs suyun ph değerini düşürecek malzemelerden koyma akvaryumuna.
    İnce kum olsun ve birkaç kaya olsun yeterli başka birşey gerekmez.İç filtreni çok akıntılı olacak şekilde ayarlama yüzmekte çok enerji harcar büyüyemezler. İç filtren biraz güçlü çünkü akvaryumuna göre. Yüzeye doğru akıntıyı ver.. Yavru olduklarından bolca yüzme alanı oluşturki boy atabilsinler. Yeni akvaryumuna geçerken sıfır akvaryum kurulumunu iyi oku araştır derim.
    Tropheusları çok severim. Aynı batım aynı anaç yavruları aldıysan kolonin oluşmadan bir erkek edinmeni öneririm. Kardeş balıklardan yanık yarular doğabiliyor.
    Takıldıkların olursa sor.
  • bu koloni tek bir dişiden alınmış bir koloni. saolsun tanıdıgım bir abim cok yardımcı oluyor bana. bu türüde beslememi o önerdi. atman iç filtre war 650 lt/saat gücünde 5 w lık onu kullanmıyorum. genelde daha küçük doplin 300lt/saat akıntısı as olan bir iç filtrem war onu kullanıyorum. küçük filtreyi kullanırken yukarıya şelale biçiminde yapıyorum ki akvaryum içersinde az da olsa akıntı olmasın diye. dip taraf kayalıklarla süsledim, akvaryumun dibindede bolca ince mercan kırıgı ve ince taşlarım war bolca. newlife marka bir yem kullanıyorum.
    bir kendim dış filtre yapmıya calısıyorum inş. da olucak onuda şelale biçiminde yukarıdan vericem dahada rahatlıcam.
    resim koyucam ama cok hareketliler poz yakalayamıyorum. tam cekicem ansızın kayboluyorlar. :)
    iyi forumlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: karamanli_ali

bu koloni tek bir dişiden alınmış bir koloni. saolsun tanıdıgım bir abim cok yardımcı oluyor bana. bu türüde beslememi o önerdi. atman iç filtre war 650 lt/saat gücünde 5 w lık onu kullanmıyorum. genelde daha küçük doplin 300lt/saat akıntısı as olan bir iç filtrem war onu kullanıyorum. küçük filtreyi kullanırken yukarıya şelale biçiminde yapıyorum ki akvaryum içersinde az da olsa akıntı olmasın diye. dip taraf kayalıklarla süsledim, akvaryumun dibindede bolca ince mercan kırıgı ve ince taşlarım war bolca. newlife marka bir yem kullanıyorum.
    bir kendim dış filtre yapmıya calısıyorum inş. da olucak onuda şelale biçiminde yukarıdan vericem dahada rahatlıcam.
    resim koyucam ama cok hareketliler poz yakalayamıyorum. tam cekicem ansızın kayboluyorlar. :)
    iyi forumlar..

İyi yapmışsın. Yalnız yemlemeyi tek tip yem ile yapıyorsan yavruların hızlı gelişemez.

Bu makaleyi okuman faydalı olur.

http://www.akvaryum.com/tropheus'da_beslenme_makaler_12_1643.asp

• ty okudum makaleyi yararlı bilgiler var
  • Usta, ikinci akvaryumun 55 litrelik olanın sana zahmet S.S. atarmısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: batanreis

Usta, ikinci akvaryumun 55 litrelik olanın sana zahmet S.S. atarmısın?

ikinci akvaryumu boşalttım ekipmanları dekoru ile duruyor. onada alıcam balık ilerleyen günlerde veya ekipmanları dekorları ile satıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karamanli_ali -- 24 Ağustos 2013; 18:15:19 >
  • Çok tatlı balıklar lan
  • yeni balıklarım ve dekorum...

AKVARYUMUM SS'Lİ AKVARYUMUM SS'Lİ AKVARYUMUM SS'Lİ AKVARYUMUM SS'Lİ AKVARYUMUM SS'Lİ

• ikola balıklarımın yanında baska hangi balıklar besliyelibirim
  • belliki acemilik dönemindesin .Amerikan cichlid ile malawiyi nasıl aynı ortama koyabiliyorsun :)

sarı prenses- papağan-molly tam zıt balıklar ayrıca hacmin küçük balıklar yanık kalır o ortamda
  • o dediğin balıklar değişili 2 hafta oldu suanda yeni koloni kurdum tropeues ikola ben bulombora die biliyordum ikola imiş.

15 20 güne kadar da 120 50 60h 360 lt lik yeni tankım geliyor inş. her şey daha güzel olucak.

aklıma takılan tek sorun suanda tek yem kullanıyorum newlife. acaba baska yemlerde kullanmalımıyım.
    balıklarım 5 7 cm arasında suanda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.