Şimdi Ara

Al-SATÇILARI ŞİKAYET EDİN (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
2
Favori
9.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

beyefendi öncelikle ben basit bir işçiyim. ben de sizin anlamanız için daha basit anlatayım: çiftçinin 2 liraya yetiştirip sattığı ürün pazarda nasıl 10 tl ediyorsa ve kimse buna karışmıyorsa, bunda nasıl bir dolandırıcılık yoksa, hayvan üreticisinin x birime ürettiği etin kilosu markette nasıl 10x oluyorsa, kimse buna itiraz etmiyorsa ve bunda bir dolandırıcılık yoksa, iphone denen kıytırık telefon nasıl 100 dolara (fiyat tamamen kafadan atma) üretilip de 600 dolara satılırken siz apple ı dolandırıcılıkta suçlamıyorsanız bu işte de bir dolandırıcılık yok.

quote:

İnsanlar VW tercih edebilir bu galericilerin yaptığını meşru yapmaz
    ben insanlar vw tercih edemez demedim vw almadan da yaşayabilirler dedim lütfen sapla samanı karıştırmayın.

quote:

sağda solda serbest piyasa vergi hukuku iktisat dersleri nutku atıyor
    ben erciyes üniversitesi iibf iktisat mezunuyum. severek okumadım ama bir miktar tortu kaldı. izin verin de okuduğumuz dal hakkında bir miktar fikrimiz olsun.

quote:

Gelmiş burda zorla mı aldırıyorlar nutku çekiyorlar. Bunları bir adaya kapatacaksın 1 pet şişe suyu 1 yemeği 200-300 bin liraya vereceksin kudurduklarında zorla mı satıyoruz diyeceksiniz. Bunların ilkokul seviyesi bilgisine anca böyle anlatırsınız.

işte bu da sizin anlamadığınız, zurnanın zırt dediği yer. 1. sınıfta bütün iktisat öğrencilerine şu öğretilir: fiyat; arz ve talebin kesiştiği yerde oluşur. evet almayın, zoraki ihtiyacınız (su-yiyecek) dışında birşeyler almayın bakın bakalım piyasada neler oluyor. ve bunun için size çok güzel ve basit bir örnek yazın 300 tl ye antalya-istanbul uçan firma kışın neden 100 tl ye uçar? sebep gayet basit: arz-talep.

Alıntıları Göster
    Şimdi yine aynı yazdığım mantıkta cevap veriyorsunuz bu bunu yapıyorsa buda yapar diyerek. Ben çiftciden 2 liraya alıp fahiş kâr ile 8 e pazarcıya satan aracıyada aynı tavırdayım. Onların böyle yapması bir kesimi temizlemiyor sizin anlamadığınız bu. Apple o teknoloji geliştirirken emek veriyor aynı şekilde mesela VW'de emek veriyor o araçlardaki teknolojiyi argeyi tasarımı vs geliştirmek için sonuç olarak emek ÜRETİM VAR. Ama gidip kartel ile piyasadan mal kapatıp fahiş fiyat uygulayanın ne emeği var? Başkasının emeği üzerinde geçinen kan emicileri ne diye savunacağız? O adamlar olmasa ben bayiden o aracı alamıyormuydum da gidip benim yerime aracı alıp ordan değil 35-40 fazlasına benden alacaksın diyecek?

İnsanlar VW tercih etmesin renault skoda tercih etsin bu herifler yine oranında piyasasına çökmeyecek mi? çökecek.

Bende aynı dal üstünde uzmanlaştım. Ekonomi üstüne yeterince bilgim var ben severek okudum. O zaman ikimizin anlayacağı şekilde anlatayım. Ekonomi sadece bir aşağıya çizgi bir yukarıya çizgi çizmekle anlatılacak basit bir şey değildir. Hukuki sosyolojik birçok etmeni içinde barındırır. Sen arz talep dengesinin piyasada belirlenmesine izin veriyorsan sorun yok ama belli kısım kurumlar veya şahıslar aralarında "kartel" oluşturup ekonomide arz talep dengesini bozarak kar elde etmeye çalışıyorsa bu devlet müdahelesini gerektirir.

Sizin anlattığınız şu kör tuttuğunu .... böyle bir piyasada ekonomi diye birşey kalır mı? fırıncılar toplansın kartel yapıp biz ekmeği 5 lirada satıcaz alan alsın almayan yol alsın desin. Su satıcıları toplansın biz damacanayı 60 lira yaptık almayan gitsin çeşme suyu içsin desin. Bu şekilde toplumda ahlaki çöküntü yaratılırsa ki yaratıldı. Nereye kadar gider sence bu?

Ülkecek aklımız beleşten yaşamaya çok iyi çalışıyor maşallah. Sen ekonomistsen belli yerlerde müdahalenin kesinlikle şart olduğunu bilmen gerekir. Bir ülkede rant üzerinden para kazanan keseyi doldururken üreten hizmet eden insanlara kazanç imkanı vermezsen o ülke şuan bizdede olduğu gibi böyle yozlaşır. Kimse üretmeye yanaşmaz sermaye sahipleri aptal mı yatırım yapsın? Üretim yapsın katma değer katsın? başkasının katma değeri üzerinden sülük gibi para kazandırmaya alıştırırsan ahlaki sorun yaratırsın. Hukuki olarakta toplumsal adaleti sağlamazsan bu şekilde bitik ekonomi bırakırsın.

Şuan kim üretmek istiyor? kim adam akıllı çalışıp katma değer yaratmak istiyor? Çiftçi eşek gibi sabahtan akşama kadar tarlasında kendini yırtsın sonra araya bin tane beleşçi adam girsin çiftçiden kat kat fazla kazansın. Bu şekilde kim üretecek kardeşim bunuda anlat bana? Sen milletin 30-40 bin lirasına kartel yapıp çökersen senin serbest ekonominide yerler iktisat teoremlerinide iki çizginide kıtır kıtır yerler. Bu sermaye sahipleri gitsin başka ülkede yapsın bakalım. Bayi önüne sandalye çekip tüm araçları kapatsınlar alacaksan benden alacaksın 40 bin fazlasına desin o serbest ekonomi diye burda atıp tuttuğunuz ülkeler adamı nasıl kevgire çeviriyor görün.

Ben bak yine diyorum adam gidiyor ikinci el aracı alıyor tamir ettiriyor eksiklerini gideriyor daha yükseğe "kartel yapmadan" elbette satacak emek harcıyor ben buna kesinlikle karşı değilim. Ama sıfır araca bunu yaparsan adı karteldir. Ahlaksızlıktır.

Sermaye sahibi beleşten rant yapcam diye milleti kazıklamaya uğraşacağına gitsin 100 dolara yeni bir mal üretsin SÖZ İLK BEN ALICAM 600 dolarada değil apple gibi şirket kursunda 2000 dolar desin canımızı yesin. Gitsin üretim tesisi açsın 1 liraya üretsin 3 e satsın ama katma değer yaratsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Al sat ve galeri kaldırılsın fiyatlar yüzde yirmi iner 👍

• Al satı neden sadece araba olarak görüyorsunuz ki?

Pazardaki pazarcılar o sebzeyi meyveyi kendisi mi üretiyor sanıyorsunuz mesela? veya marketlerde satılan ürünler kaç el değiştiriyor fikriniz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrehan09

Şimdi yine aynı yazdığım mantıkta cevap veriyorsunuz bu bunu yapıyorsa buda yapar diyerek. Ben çiftciden 2 liraya alıp fahiş kâr ile 8 e pazarcıya satan aracıyada aynı tavırdayım. Onların böyle yapması bir kesimi temizlemiyor sizin anlamadığınız bu. Apple o teknoloji geliştirirken emek veriyor aynı şekilde mesela VW'de emek veriyor o araçlardaki teknolojiyi argeyi tasarımı vs geliştirmek için sonuç olarak emek ÜRETİM VAR. Ama gidip kartel ile piyasadan mal kapatıp fahiş fiyat uygulayanın ne emeği var? Başkasının emeği üzerinde geçinen kan emicileri ne diye savunacağız? O adamlar olmasa ben bayiden o aracı alamıyormuydum da gidip benim yerime aracı alıp ordan değil 35-40 fazlasına benden alacaksın diyecek?

İnsanlar VW tercih etmesin renault skoda tercih etsin bu herifler yine oranında piyasasına çökmeyecek mi? çökecek.

Bende aynı dal üstünde uzmanlaştım. Ekonomi üstüne yeterince bilgim var ben severek okudum. O zaman ikimizin anlayacağı şekilde anlatayım. Ekonomi sadece bir aşağıya çizgi bir yukarıya çizgi çizmekle anlatılacak basit bir şey değildir. Hukuki sosyolojik birçok etmeni içinde barındırır. Sen arz talep dengesinin piyasada belirlenmesine izin veriyorsan sorun yok ama belli kısım kurumlar veya şahıslar aralarında "kartel" oluşturup ekonomide arz talep dengesini bozarak kar elde etmeye çalışıyorsa bu devlet müdahelesini gerektirir.

Sizin anlattığınız şu kör tuttuğunu .... böyle bir piyasada ekonomi diye birşey kalır mı? fırıncılar toplansın kartel yapıp biz ekmeği 5 lirada satıcaz alan alsın almayan yol alsın desin. Su satıcıları toplansın biz damacanayı 60 lira yaptık almayan gitsin çeşme suyu içsin desin. Bu şekilde toplumda ahlaki çöküntü yaratılırsa ki yaratıldı. Nereye kadar gider sence bu?

Ülkecek aklımız beleşten yaşamaya çok iyi çalışıyor maşallah. Sen ekonomistsen belli yerlerde müdahalenin kesinlikle şart olduğunu bilmen gerekir. Bir ülkede rant üzerinden para kazanan keseyi doldururken üreten hizmet eden insanlara kazanç imkanı vermezsen o ülke şuan bizdede olduğu gibi böyle yozlaşır. Kimse üretmeye yanaşmaz sermaye sahipleri aptal mı yatırım yapsın? Üretim yapsın katma değer katsın? başkasının katma değeri üzerinden sülük gibi para kazandırmaya alıştırırsan ahlaki sorun yaratırsın. Hukuki olarakta toplumsal adaleti sağlamazsan bu şekilde bitik ekonomi bırakırsın.

Şuan kim üretmek istiyor? kim adam akıllı çalışıp katma değer yaratmak istiyor? Çiftçi eşek gibi sabahtan akşama kadar tarlasında kendini yırtsın sonra araya bin tane beleşçi adam girsin çiftçiden kat kat fazla kazansın. Bu şekilde kim üretecek kardeşim bunuda anlat bana? Sen milletin 30-40 bin lirasına kartel yapıp çökersen senin serbest ekonominide yerler iktisat teoremlerinide iki çizginide kıtır kıtır yerler. Bu sermaye sahipleri gitsin başka ülkede yapsın bakalım. Bayi önüne sandalye çekip tüm araçları kapatsınlar alacaksan benden alacaksın 40 bin fazlasına desin o serbest ekonomi diye burda atıp tuttuğunuz ülkeler adamı nasıl kevgire çeviriyor görün.

Ben bak yine diyorum adam gidiyor ikinci el aracı alıyor tamir ettiriyor eksiklerini gideriyor daha yükseğe "kartel yapmadan" elbette satacak emek harcıyor ben buna kesinlikle karşı değilim. Ama sıfır araca bunu yaparsan adı karteldir. Ahlaksızlıktır.

Sermaye sahibi beleşten rant yapcam diye milleti kazıklamaya uğraşacağına gitsin 100 dolara yeni bir mal üretsin SÖZ İLK BEN ALICAM 600 dolarada değil apple gibi şirket kursunda 2000 dolar desin canımızı yesin. Gitsin üretim tesisi açsın 1 liraya üretsin 3 e satsın ama katma değer yaratsın.

Alıntıları Göster
    Eline sağlık

• çalmıyo çırpmıyo, adam ikna ediyo bir şekilde ucuza alıyo.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Uzun süre, çok uzun süre sonra şu forumda ilk defa aklı başında gerçekleri yazan bi kişi gördüm. Her harfine katılıyorum dediklerinin. Ellerine sağlık. Ve ekliyorum, ben almıyorum, sırf o markaya aşık diye de gidip o kadar para bayılan adamın yaşadığı sorunlara da maddi durumuna da acımıyorum. Almayın abi, ben almıyorum, siz de almayın. Burda çok boş yorumlar gördüm, yaş skalası da belli ediyor, sizi tebrik ederim.

• Ben artık bu tip konuları samimi bulmuyorum, ikinci el sıfırdan pahalıya satılıyorsa almayın kardeşim, ben ne yaptım gittim kaporamı verdim bayiye 2 ay bekledim arabam geldi aldım. Şikayet eden de gitsin bunu yapsın.
    Şikayet eden kesimin çoğunluğu parasını kriz başlangıcında araçta risk etmek istemeyip döviz ve altında tutanlar. Şubat sonu Mart başı bayilerde Mayıs ayında teslim alınabilecek her türlü markadan araç vardı. Verseydiniz neyse kaporası araçları çoktan teslim alırdınız, alsatçıyla falan uğraşmazdınız.Ama işte insan istiyor ki hem benim altın dövizdeki paramı risk etmiyeyim, ama araç fiyatları da sabit dursun, ben istediğim zaman alayım, maalesef böyle bir dünya yok.

• 2020 yılının en saçma konusu olmaya aday.
    2.elde fiyatı arz talep belirler. Satılan malın fiyatı artar, satılmayan malın değeri düşer, bu kadar basit.

• Galerici dolmuş burası

• Al-SATÇILARI ŞİKAYET EDİN

mal adamın malı, istediğini yazar bizi ilgilendirmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murmuro

Ben artık bu tip konuları samimi bulmuyorum, ikinci el sıfırdan pahalıya satılıyorsa almayın kardeşim, ben ne yaptım gittim kaporamı verdim bayiye 2 ay bekledim arabam geldi aldım. Şikayet eden de gitsin bunu yapsın.
    Şikayet eden kesimin çoğunluğu parasını kriz başlangıcında araçta risk etmek istemeyip döviz ve altında tutanlar. Şubat sonu Mart başı bayilerde Mayıs ayında teslim alınabilecek her türlü markadan araç vardı. Verseydiniz neyse kaporası araçları çoktan teslim alırdınız, alsatçıyla falan uğraşmazdınız.Ama işte insan istiyor ki hem benim altın dövizdeki paramı risk etmiyeyim, ama araç fiyatları da sabit dursun, ben istediğim zaman alayım, maalesef böyle bir dünya yok.
    ben kapora verip, 3 ay bekleyip araç alamayan ve bu işe artık lanet getiren araç değiştirme hevesinden vazgeçen biri olaraktan bu başlığı açtım, sen hiç resmi bir bayinin müşteriye ne kadar para çıkabilirsin dediğini duydun mu ? ben duydum, çünkü artık bayiler bile bu oyuna ortak olma gibi bir hadsizliğe düştüler, galerici ve al satçılar onlara da bu kirliliği bulaştırdılar, çünkü vatandaşa, kimisi için keyfe kader, kimisi için ihtiyaç duyan vatandaşa araçları ulaştırmadılar, sırf bir kaç kuruş daha fazlasına satalım diye vatandaşları bu fırsatçıların kucağına attılar, sonra da araç yok dediler...bunun nedenlerini de uzun uzadıya açıklayabiliriz, ama piyasayı bu tekelleştirme yoluna gidenlere artık ciddi yaptırımların gelmesi lazım ki böyle piyasayı manupule edemesinler.

Ben bu başlığı açınca aksi yönde bir görüş gelebileceğini hiç beklemiyordum, nasıl oluyor da bir vatandaş bu duruma duyarsız kalmak bi yana tepki yerine destek verebiliyor! o zaman kendi taraflarını bu şekilde belli edenlerin çoğu bu işi meslek edinenler, yani bizzati şikayette bulunduğumuz muhattaplar, o yüzden söylediklerinizin çokta bir anlam ifade etmediğini söylemek isterim. bizim sitem ettiğimiz kişiler sıfır araçları bayiden toplayıp araçları ellerinde biriktirip piyasadaki arabaları süpürerek aldıkları fiyatların çok üstünde aracı satan kişiler, çok değil bir ay önce 213 binden alınan araçlar şu anda 248 binden satılıyor, el insaf , el vicdan, nasıl bu durumu destekleyen vatandaşlar çıkabilir anlamıyorum, alırsın almazsın bu farklı bir tartışma konusu ama entellektüel bir insan dünyanın herhangi bir toprak damında bir yanlışı gördüğü zaman buna ses çıkarması gerekir diye düşünüyorum, bu yanlış sadece ona değdiği zaman yanlış olmuyor malesef....

• emrehan09 kullanıcısına yanıt
    Helal olsun, şurada adam akıllı yazan biri çıktı sonunda bravo
  • quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

büyük inşaat şirketlerinin 800 milyon tl ye varan vergi borcunun affedilmesi rahatsız etmiyor da iki araba satıp para kazananın mı vergi vermemesi rahatsız ediyor? biraz dürüst olun!

Alıntıları Göster
    aradığımı nokta tamda bu..

cengiz inşaatın sahibi rizeli ve bu milletin anasını...s diyen şahıs

ve bu adamın vergi borçları silindi ilave

olarak ülkemizin en büyük ihalesi 3.havaalanı ihalesi bu adama verildi.

adam haklıymış

meğer..
  • Bugün e36 facebook grubunda biri araba arıyordu. Yok işte fiyatı şişirenler yazmasın rezil ederim falan. Bütçeside istediği aracın altında.

Profiline girdim. 2 ay önce bi e36 almış geçen hafta satmış. Şimdi bi üst modelini arıyor. Büyük ihtimal ucuza aldı, 2 ay hevesini aldı, yüksekten sattı. Alıcı olunca piyasa yüksek diye millete laf ediyor.

Satarken piyasa çok iyi, alırken piyasa şişik. Tabiki de bu kafayla bir şey değişmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 25 Mayıs 2020; 3:4:44 >
  • quote:

Konuyu açan arkadaş fakir diyen mi dersin hakaret eden mi dersin bela okuyan densizler mi dersin ne ararsan var! Anlaşılan galerici komisyoncu alsatçı dolu forum. Bu kadar belli etmeyin ülke gündeminde aktroll diyince kuduranlar doluşuyor burda alsat galeri mevzusu geçince çıldırarak yazanlar doluşuyor.

Burda gelip ikinci el fiyatının sıfırının üstünde olmasını savunan insanlar playstationu 4-5 e satanlara sövüyordur eminim mesela araştırın maske 10 lira olunca muhakkak birinin maskecileri vatan haini ilan ettiği mesajını görürsünüz bulursunuz. Bu kadar iki yüzlülük bu kadar bedavadan beleşten geçinme isteği bizim millet dışında kimsede yoktur.

Bizim millet şu konudaki gibi olduğu sürece asla iflah olmaz. Burda kâr edicem diye konu sahibi arkadaş gibi hakkını arayan insanlara beddua edecek kadar alçalan dibe çökmüş zihniyet fakir diyen zihniyet bu ülkeden köküne kadar silinmedikçe soyu kurumadıkça ne ekonomik ne ahlaki olarak gelişemicez. Ne meraklısınız arkadaş ya rantçılık yapmaya.

Birde her konuda bizim millette şu var "istisnasız" biri birinin hatasını söyler bu konuda gibi hemen b*k atma siyaseti güderler yok buda böyle yapıyor şuda böyle yapıyor diye arkadaşım ONUN YAPTIĞIDA HATA SENİN YAPTIĞINDA HATA. Başka birinin hata yapması senin veya onun hatasını hafifletmiyor kafanıza sokun. Bana göre ülkede böyle beleşten geçinen kim varsa alayına sağlam ceza keseceksin. Böyle beleşten yaşayan tipler olduğu sürece ülkede üretim yapamazsın ekonomiyi geliştiremezsin.

Gidip bayiden aracı karaborsa için çıkartan adamları gelip burda savunuyorsunuz sonra yarın başınıza gelince yağğğğğğ ühühühühühh kazıklandım diye ağlıyorsunuz. Serbest piyasa diye çocuk kandırın KARABORSA AHLAKİ DEĞİLDİR. Sen sıfır aracı satmak için piyasadan çekersen gerçekten ihtiyacı olan ALAMAZ. Kendin karaborsa yaratmış olursun.

Hatta kafası almayan arpası kesilcek diye tutuşup hakaret eden burdaki galerici tiplemelere şöyle örnek vereyimde kafası almayanda alsın. Ben ülkedeki tüm evleri satın alayım sana 1+1 30 m2 eve 1.5 milyon lira çekeyim işine gelirse diyeyim? Serbest piyasa ben fakirim Allah benim bela mı versin diyecek misin arpacı söylesene? İlk burda hüloğğ çeken sen gidersin hökömet niye müdahale etmiyor bu kan emicilere hüloğğ diye. Ama işinize geldiğine göre davranmakta üstünüze yok. Fakir edebiyatı filan değil arkadaşım hakkın dünyanın başka hiçbir ülkesinde göremezsin hiçbir devlet böyle alenen karaborsa yaratmaya izin vermez. Bilinçli vatandaş gibi gerekeni yapmışsın tüm bilinçli kan emici olmayan vatandaşlarımız aynı şekilde şikayet etsin.

Bu aracı rantçı çakallar tüm piyasalardan(inşaat otomotiv tarım hayvancılık sanayi hizmet) tüm sektörlerden silinmediği sürece ülke rahat nefes almayacak adam akıllı üretim ekonomisine geçmeyecek. Şuandaki hükümetin gram bunlara müdahale etmeyeceğini düşünmesemde ileride gelen hükümetler inşallah şu ülkeyi tüm kan emicilerden kurtarıcak.
    çok yazıp kafa karıştırmışsınız..

hükümet müdahelesi

ve tüketicilerin kendini frenlemesi kadar kolay aslında.

anllattığınız mantıkdan gidersek pazarcılarında bu işi bırakması lazım,halden aldıklarının üzerine öyle bir kar kokuyorlarki
    korkunç..

• quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

çok yazıp kafa karıştırmışsınız..

hükümet müdahelesi

ve tüketicilerin kendini frenlemesi kadar kolay aslında.

anllattığınız mantıkdan gidersek pazarcılarında bu işi bırakması lazım,halden aldıklarının üzerine öyle bir kar kokuyorlarki
    korkunç..

Alıntıları Göster
    Bir yanlış diğer yanlışı doğrulamıyor , yanlış yanlıştır, her zaman her yerde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulaş72

Bir yanlış diğer yanlışı doğrulamıyor , yanlış yanlıştır, her zaman her yerde...

Alıntıları Göster
    sonuç..
  • Yav şu ülke insanı boş araba konularını ne zaman aşacak da başka konulara geçecek merak ediyorum...

• Bir kaç şey:
    1. Söylediğinizi kendiniz inaniyormusunuz. 2008 bayide galeriden daha ucuz olabilir mi? O araba bayide kalmamıştır. Internette fiyatı yazıyor olması demek bayinin elinde araba olduğu anlamına gelmez. Olmayan bir malın fiyatının internette yazması da bir anlam ifade etmez.
    2. Siz serbest piyasaya karsiniz demekki. Devlet fiyat belirlesin istiyorsunuz. Ama işte o zaman da Türkiye'nin geçmişinde olan el altından satılan ürünler kuyruklar vs. devletin fiyatlara karışması çözüm değil.

Her ne kadar hoslanmasaniz da buradaki tek çözüm vergi sisteminin düzeltilmesi.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.