Şimdi Ara

Al-SATÇILARI ŞİKAYET EDİN (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
219
Cevap
2
Favori
9.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: babadol

Yanlış bir anlaşılma var, serbest piyasada isteyen istediği fiyatı yazamaz. Bunun için düzenleme yapan kurullar vardır.
    daha geçen gün 105 milyara tofaş satılıyordu en son ne zaman kim kontrol ettiler bu fiyatları ? geçen sene ocak ayında 38 bine aldığım aracın daha boş modeli 55-60 bin olmuş. 2-3 yıl biner model yükseltirim diyordum satmaktan vazgeçtim.
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Bir sistemin yanlış işlemesiyle bu gidişatın doğru olduğu anlamına gelmiyor.
  • ağla
  • quote:

Yanlış bir anlaşılma var, serbest piyasada isteyen istediği fiyatı yazamaz. Bunun için düzenleme yapan kurullar vardır.
    neymiş o kurul? ben o kurulu herhafta alışveriş yaptığım pazarda görmüyorum, marketlerde görmüyorum, akaryakıt istasyonunda (özellikle petrolün neredeyse eksi fiyata düştüğü zaman diliminde) görmüyorum, özel okul fiyatlarında görmüyorum, tükettiğim elektriğin ve doğalgazın faturalarında görmüyorum? siz görüyor musunuz? nerede bu kurul? şu yukarıdakiler dururken 3-5 araba satan niye insanlara dokunuyor anlamıyorum. mesele vergi vermekse bugün en basit tezgahta satış yapandan anlı şanlı (milletin orasın koyan) müteahitlere kadar herkes vergi kaçırıyor. sarı taksilerin vergi kaçırıp da uberin vergi kaçakçılığıyla suçlanması gibi bir olay bu.

• texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Konumuz insanların işini yapmaması mı, yoksa fahiş fiyatlarla kazıklamanın yanlışlığı mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

neymiş o kurul? ben o kurulu herhafta alışveriş yaptığım pazarda görmüyorum, marketlerde görmüyorum, akaryakıt istasyonunda (özellikle petrolün neredeyse eksi fiyata düştüğü zaman diliminde) görmüyorum, özel okul fiyatlarında görmüyorum, tükettiğim elektriğin ve doğalgazın faturalarında görmüyorum? siz görüyor musunuz? nerede bu kurul? şu yukarıdakiler dururken 3-5 araba satan niye insanlara dokunuyor anlamıyorum. mesele vergi vermekse bugün en basit tezgahta satış yapandan anlı şanlı (milletin orasın koyan) müteahitlere kadar herkes vergi kaçırıyor. sarı taksilerin vergi kaçırıp da uberin vergi kaçakçılığıyla suçlanması gibi bir olay bu.

Alıntıları Göster
    Nokta

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bir sistemin yanlış işlemesiyle bu gidişatın doğru olduğu anlamına gelmiyor.
    gidişatın elbette doğru olan bir yanı yok ama dediğiniz gibi kurul varsa kağıt üzerinde var gibi görünüyor.
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Yani al-sat ile fahiş fiyatlarla bir karaborsa piyasası oluşturulmaya çalışıldığına, stokçuluk yapıldığına, fiyat manipülasyonu yapıldığına hemfikiriz. Tek eksik olan buna müdahale etmesi gerek devlet kurumlarının müdahalesi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evlere 2.ci ,3.cü arabalar giriyor dolayısıyla aşırı talep var.Bundan faydalanan açgözlülerinde araba fiyatlarını fırlattığınıda gözardı etmiyorum tabi.
  • Liberal ekonomide ticaret, al-sat işlerine devlet otoritesi istemezler, sadece kolay para azalınca en çok zenginler ortalığı yıkar, öyle ağlarlar ki, çıkarır cebindeki 3 kuruşu da verirsin!
    Herşeyin fiyatı artsın isterler, çünkü anca o zaman insanları tuzağa düşürüp evler, arabalar satabilirler, paralarına para katarlar. Bu malları alan küçük burjuvaziler de olmayan paraları, kredileri çekip 40 sene ödemeye çalışır, devlet de bu el değiştirmeden vergisini alır, bu kısır döngü böyle döner gider. Sonunda 2 metre kare mezarda, bir gün oh demeden hepsi son bulur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız bunlar şebeke haberiniz olsun.Mondeo aracımı 52bin tlden satışa koydum.Komşu ilden biri 45bin tl teklif verdi ve kabul etmem karşılığında yarın geleceğini söyledi.Bende usta arabayı gel gör sür öyle pazarlık et dedim.Sonra biri daha arayıp 45bin tl teklif edip üstüne bu aracı satamayacağımı belirtti.2gün sonra bunlardan biri geldi aracımı ekspere soktu dediğim gibi değişen çıkmadı 5-6 boya çıktı onuda demiştim.Arabayı didik didik süzdü hiçbir sorun bulamadı ve 46bin tl teklif etti.Bende adamı araç başından kovdum.Sonra aracımı 48.500 tl ye başka bir şehirden gelene sattım.

Bu adamlar satıcıyı kafalayıp uygun fiyata araba alıp satıyorlar.Dediğim gibi şebeke bunlar.Sülalesindeki herkesi aratıp düşük fiyatlar teklif ettirip aracı ucuza kapatıyorlar.Genelde de aldıkların aracın her zaman bür müşterisi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Konumuz insanların işini yapmaması mı, yoksa fahiş fiyatlarla kazıklamanın yanlışlığı mı?
    ceza hukuku konusu: kanunsuz suç ve ceza olmaz. kanunda 3 e aldığını 5 satmakla ilgili bir düzenleme var mı? yok. gerisi laf_ı güzaf. boş konuşmak.
  • Zaten bu dediğin duruma bakıp inceleyecek bir birim var. Denemek için bildirimde bulundum ama sonuç yok
    Al-SATÇILARI ŞİKAYET EDİN

• babadol kullanıcısına yanıt
    hocam farkinda misiniz Avrupada araba uretilmiyor iki aydir. Egea almak istediniz de yok muydu mesela.Stokculuk mu yaptilar.
    Ama dersen ki ben 2 aydir uretimi olmayan arabayi istiyorum bu baska bir durum. Buna stokculuk denmez. Adam Corona olacagini ongormus iki ay once stok mu yapmis. Oyle bir ongorusu varsa zaten helal olsun.

Spesifik marka modeli istiyorsunuz sonra stokculuk diyorsunuz. Farkinda degilsiniz ki bu isteginizle talebi yaratanlar aslinda sizlersiniz.

Gidin bayiden Egea alin mesela. en uygun fiyatli arabalardan birisi.

• Bu arada devlet mudahele etsin diyenler ne istedikleriin farkinda degiller. Eski arabalrin fiyati artti diye devlet mudahele n diyorsunuz. Dusunsenize sizin bir arabaniz var Golf diyelim, cunku bir arkads ornek vermis. Siz bu Golfu 100 bine almissiniz 6 ay once ve bugun bu Glolfu sizden birisi 130 bine birisi satin almak istiyor. Diyorsunuzki devlet mudahele de bulunsun hayir kardesim bu satisi yapamazsin 110 bine satacaksin desin istiyorsunuz.

Alici razi satici razi devlet fiyati belirlesin istiyorsunuz. Bu direk serbest piyasaya mudaheledir. NEyse onu gecelim hadi oldu simdi bu adam mecbur 11ona satti alici sevindi satici mutsuz oldu.Satici bu sefer sifir araba alacakken zora girdi neden cunku devlet ona mudahele etmemisti fiyatlar artmaya devam etti. HAdi diyelim devlet ona da mudahele etti ve sifir arac fiyatina da tavan fiyati koydu noldu piyasaya sifir arac gelmez oldu neden, cunku avan fiyatla marj dustu Avrupadaki marj yuksek olunca Turkiyeye araba gelmez oldu. Bazi firmalar sirf pazardan cikmamak icin kotolu araba getirdi siraya yazilmak icin el altindan para vermeler basladi vs.

Sizin istediginiz fiyatlara mudahelelerin sonucu her zaman budur, karaborsacilik zaten arz yetersiz oldugunda ortaya cikan bir olaydir. Fiyata mudahele ederseniz arz dha da duser. Hadi diyelim soylediginiz sorunlar var ama sorunun cozumu soyledigniz gibi devletin fiyata mudahelesi degil.

Sizin elinizde bugun bir araba olsa ve onu 150 bine satabilecekken devlet sana satamazsin 120ye satacaksin derse ne yaparsiniz. ya satmazsiniz (arz duser) ya da kagida 120 yazip 30 u elden alirsiniz. Iste karaborsa boyle olusur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalet sürücü 33

Bu mesaj silindi.
    birader sen önce kanunu göster bir ondan sonra ahlaktan etikten bahset. ahlak demişken bir otomobilin değerinden %100 den fazla vergi almanın neresinde ahlak var göster hele!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

hocam farkinda misiniz Avrupada araba uretilmiyor iki aydir. Egea almak istediniz de yok muydu mesela.Stokculuk mu yaptilar.
    Ama dersen ki ben 2 aydir uretimi olmayan arabayi istiyorum bu baska bir durum. Buna stokculuk denmez. Adam Corona olacagini ongormus iki ay once stok mu yapmis. Oyle bir ongorusu varsa zaten helal olsun.

Spesifik marka modeli istiyorsunuz sonra stokculuk diyorsunuz. Farkinda degilsiniz ki bu isteginizle talebi yaratanlar aslinda sizlersiniz.

Gidin bayiden Egea alin mesela. en uygun fiyatli arabalardan birisi.
    halen iki aydır üretimin durduğunu ve araçların olmadığını bahsediyorsun, bazı markalar özellikle psa grubu( peuget, citroen, ds, opel) tüm avrupa ülkelerindeki bayi önlerinden araçları toplayıp türkiye piyasasına soktular, öyle ki bunlar o ülkeler için üretilen araçlar olduğu için son gelen araçların donanımına bakarsan bu güne kadar Türkiyeye gelmeyen araçlar. biz bu şekilde ülkeye sokulan araçların vatandaşa ulaşmadığından bahsediyoruz, bunu bilmiyormuş gibi ahkam kesiyorsun burda, kendinde ne olduğunun farkındasın, baksana sarı siteye araçlar resmi bayilere gelmeden henüz sıfır km iken sarı sitede ilanlara düştü, sayılarına bir bak, yüzlerce sıfır km araç sarı sitede ilanda, hep senin gibi gayrı resmi fırsatçıların hesapları, ha bire git egeaya bin diyorsun, kardeşim benim hangi araca bineceğime sen ve senin gibi piyasayı manupule edenlerin sistemi mi karar verecek ? hayrına mı veriyorsunuz da git şunu al diyorsun ? peki sen neden Egea satmıyorsun ? söylesene ? neden Egea satmıyorsun? ordan milleti yeterince sömüremiyorsunuz di mi ? halen utanmadan sıkılmadan nasıl cevap verebiliyorsun ? bu kadar mı yüzsüzsünüz, ulan her işin bir adabı var, sizin besmeleyle hırsızlık yapan cahil gruba kesiminden hiç bir farkınız yok. bana vatandaşa bir malın ederinin üstünde araç satılmasını SA VU NA MAZ SIN....

• alperlp A kullanıcısına yanıt
    Dostum bu durum beni de rahatsız ediyor ancak suç değil bu. Ayrıca rekabet kurumuyla hiç alakası yok olayı yanlış anlamışsın.

Şöyle söyleyeyim benim elimde bir kalem var 1milyon tl ye sattım diyelim onu alan biri de ilana koydu ve 2 milyon tl ye sattı. Burada suç olmadığı gibi rekabete aykırı bir durum yok. Demek ki piyasa bu ve bu kalem bu parayı ediyor. Alan olmazsa o zaman o parayı etmiyordur.

Bir araç 2 haftada 3 farklı kişiden ilan çıkıyorsa bu suç değildir. Alan da suçlu değildir.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.